اعترافات متهم جدید روشن کرد؛ دو سال پیش فردی بی‌گناه اعدام شده است

خبرگزاری هرانا : یک زندانی به نام بابک رضایی، اردیبهشت‌ماه ۹۷، از بابت اتهام قتل حین سرقت مسلحانه در اردبیل اعدام شد. اکنون و پس از گذشت حدود دو سال از اعدام آقای رضایی یک متهم دیگر در زندان اردبیل به ارتکاب قتل و سرقت مسلحانه در این پرونده اعتراف کرده است. گفته می‌شود بابک رضایی، زندانی اعدام شده در مراحل بازجویی و در دادگاه اتهام وارده را رد کرده بود. با این حال در یکی از جلسات بازجویی تحت فشار مجبور به اعتراف اجباری علیه خود شده بود. یکی از دلایل مخالف مدافعان حقوق بشر با حکم اعدام جبران‌ناپذیر بودن است.
 
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بهزاد تهمتن، زندانی محبوس در زندان اردبیل در حالی به ارتکاب قتل و سرقت مسلحانه اقرار کرده است که پیشتر بابک رضایی از بابت همین اتهام اعدام شده بود.
هرانا در اردیبهشت‌ماه ‍۱۳۹۷ از اعدام یک زندانی از بابت اتهامات “قتل و سرقت مسلحانه” در زندان اردبیل خبر داده بود. هویت این زندانی از سوی هرانا “بابک رضایی، ۴۱ ساله، از سالن ۲، بند ۴ زندان اردبیل” احراز شده بود.
 
ناصر عتباتی، دادستان عمومی و انقلاب استان اردبیل در آن زمان، در این خصوص مدعی شده بود: متهم فردی ۴۱ ساله بود با همدستی یک فرد دیگر با ورود به صرافی واقع در چهارراه امام خمینی اردبیل اقدام به سرقت مسلحانه و ارتکاب یک فقره قتل عمدی با استفاده از سلاح گرم در حین سرقت کرده بود”.
 
آقای رضایی در تاریخ ۱۹ بهمن ماه ۱۳۹۱ بازداشت شد و در تاریخ ۳۱ تیرماه ۱۳۹۳ در مرحله بدوی توسط دادگاه انقلاب اردبیل از بابت اتهامات “قتل عمدی مسلمان، سرقت مسلحانه و نگهداری غیرمجاز اسلحه (کلت کمری)” به ۱۰ سال حبس تعزیری و قصاص نفس (اعدام) محکوم شده بود. این حکم در تاریخ ۳ اسفندماه ۱۳۹۵ توسط دادگاه تجدیدنظر استان اردبیل عینا تایید شده بود.
 
گفته می‌شود بابک رضایی همواره در مراحل تحقیقات و بازجویی اتهامات وارده را رد کرده بود؛ با این حال نهایتاً در یکی از جلسات بازجویی همراه با ضرب‌وشتم مجبور به اعتراف اجباری علیه خود شد. وی مدعی شده بود که در زمان وقوع جرم در محل کار خود واقع در شهرک صنعتی اردبیل مشغول به کار بوده است و ساعت ورود وی به کارخانه نیز با اثر انگشت ثبت شده است. اما این مدرک هرگز از او پذیرفته نشده بود. در مقابل دادگاه مدعی شده بود که آقای رضایی ابتدا به محل کار رفته و پس از ثبت ساعت ورود به صحنه جرم رفته و مرتکب قتل شده است.
 
یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: “بابک رضایی را در مراحل بازجویی آنقدر مورد ضرب و شتم قرار داده بودند که نهایتاً بالاجبار اقرار به قتل کرد. حتی به او وعده داده بودند که اگر اعتراف کند با پرداخت دیه از خانواده مقتول رضایت گرفته خواهد شد”.

سرانجام در آبان‌ماه ۱۳۹۸ متهم جدیدی در بازداشتگاه آگاهی اردبیل، اقرار به ارتکاب ۶ فقره قتل کرد که یکی از آنها قتلی بود که پیشتر بابک رضایی از بابت آن اعدام شده بود.

هویت این زندانی که هم‌اکنون در بند ۵ زندان اردبیل بسر می‌برد، به نام “بهزاد تهمتن” توسط هرانا احراز شده است.
 
سید عبدالله طباطبایی، دادستانی استان اردبیل و ناصر عتباتی دادستان سابق این استان (مدیر کل فعلی دادگستری استان اردبیل) تاکنون توضیحی درخصوص وضعیت پیش آمده ارائه نکرده‌اند.
 
یک منبع مطلع درخصوص این پرونده به گزارشگر هرانا گفت: “چندی قبل مسئول پرونده آقای تهمتن به زندان اردبیل رفته و در این خصوص با مسئولان زندان صحبت کرده بود. مسئول پرونده اظهار کرده آنقدر به من فشار می آوردید که اعتراف بگیرم، این هم نتیجه‌اش!. در بهمن‌ماه ۱۳۹۸ هم ناصر عتباتی، دادستان سابق اردبیل طی دیداری که از زندان داشت، در گفت‌وگو با مسئولان زندان از خود سلب مسئولیت کرده و آنان را مقصر دانسته بود”.
 
با توجه به محتمل شدن این مسئله که بابک رضائی به اشتباه اعدام شده است بار دیگر موضوع و دلایل مدافعان حقوق بشر برای مخالفت با حکم اعدام برجسته می‌شود. به باور نهادهای مدافع حقوق بشر حکم اعدام به دلایل متعددی از جمله غیرقابل جبران بودن و بازگشت‌ناپذیر بودن فرد بخصوص در صورتی که مانند این پرونده در انتساب اتهام به فرد تشکیک ایجاد شود نباید در زمره مجازات قرار بگیرد.
+63
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۷
    azadi2011 - تورنتو، کانادا

    از کجا مطمئن باشیم که اتهام این دومی هم اشتباه نباشد؟
    1
    43
    ‌چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    grizzly - برلین، آلمان

    اینها اینقدر عقب افتاده هستند که حتی بلد نیستند از دستگاه دروغ سنج استفاده کنند همینجوری بیگناه و گناهکار رو میفرستند بالای دار، حالا کی نصیب خودشون بشه چوبه دار
    5
    35
    ‌چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    Nagonsar - مونیخ ، آلمان

    از سر ۱۰۰ نفری که این مردارپرستان خدافروش اعدام کردند ۹۹ نفر بیگناه بودند!
    2
    38
    ‌چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Parinaz Iran - پراگ، چک

    با امید اینکه روزی دادگاهی همچون دادگاه جنایتکاران نازی برای شما نیز تشکیل شود از بالا تا پایین تقاص جنایتهای خود را پس دهید
    2
    43
    ‌چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد
    رژیم اخوندی برایش زیاد فرق نمیکند کسی را که کشته یا اعدام کرده گناهکار بوده یا بی گناه , این رژیم در طول این 41 سال با کشتن و به اعدام رساندن مردم توانسته حاکمیتش را ادامه بدهد.
    0
    13
    ‌چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران
    به نظر من اگر یک کشور سالم و درست بود باید قاضی و درجه داران آگاهی نیروی فاسد انتظامی رو به جرم قتل عمد حداقل تمام عمر زندانی میکردند. اعتراف اجباری گرفتن عین قتل عمد هستش چون این اعتراف اجباری باعث میشه طرف به چیزی اعتراف کنه که انجام نداده پس باید بر علیه کسایی که این اعتراف رو گرفتند و قاضی که این اعترافات رو قبول کرده بعنوان قاتل قصاص بشوند.
    0
    8
    ‌پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    قتل دوم که همان اعدام باشد غیر قابل قبول است.مقتول اول تا اخرین لحظه از مرگ خود بی اطلاع است چه بسا قاتل اولی هم در حالت غیر طبیعی مرتکب قتل شده و بعد پشیمان شود ولی قتل دوم (اعدامی)کاملاآگاهانه از پیش تعیین شده و بوسیله یکعده آدم قاتل صفت (خونخوار واقعی)صورت میگیرد.با اعدام هیچ وقت نتیجه مثبت گرفته نمیشود.با این همه اعدام ج.ا آیا خلاف کم شد؟!
    1
    4
    ‌پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    نیایش - تهران، ایران
    ای خاک بر سرتون بی گناه بچه مردم رو کشتید این همیشه تکرار شده طفلک چقدر زجر کشیده
    0
    7
    ‌پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.