آیا ویروس کرونا ۸ ساعت در هوا باقی می‌ماند؟ بررسی یک خبر صدا و سیما

یورونیوز :در پی انتشار خبر انتقال ویروس کرونا از طریق هوا و معلق بودن این ویروس در هوا به مدت هشت ساعت از بخش خبری شامگاهی صدا و سیمای جمهوری اسلامی، وزارت بهداشت ایران اعلام کرد که این خبر نادرست است.
 
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران با انتشار توئیتی به این خبر صدا و سیما واکنش نشان داد و موضوع انتقال ویروس کرونا از طریق هوا را نادرست ارزیابی کرد. وی همچنین نوشته است که افراد عادی نیازی به ماسک ندارند. صدا و سیمای جمهوری اسلامی در خبری در روز جمعه هشتم فروردین ماه اعلام کرد: «نتایج آخرین تحقیقات سازمان بهداشت جهانی تاکید کرد که کرونا از طریق هوا نیز منتقل می‌شود و بسته به دما و رطوبت هوای هر منطقه تا هشت ساعت در هوا و در فضاهایی که افراد مبتلا سرفه یا عطسه کرده‌اند می‌ماند.»
 
این در حالی است که هیچ اثری از چنین تحقیقاتی در وب‌سایت سازمان جهانی بهداشت دیده نمی شود و منبع این خبر صدا و سیما، یک خبر جعلی به زبان انگلیسی است که در فیسبوک منتشر شده و در روزهای گذشته به‌ویژه در آمریکا انعکاس زیادی داشته است. سایت فکت‌چک که این موضوع را بررسی کرده، نشان داده است که تمام ادعاهای این خبرکه صدا و سیمای ایران نیز آنرا منتشر کرده است از جمله باقی ماندن ویروس در هوا به مدت هشت ساعت و اینکه «پوشیدن ماسک برای همه ضروری است» درست نیست.
 
دکتر کیوان میرهادی متخصص بیماری‌های داخلی که ساکن آمریکا است در پستی اینستاگرامی این خبر را مورد بررسی قرار داده است. وی در این مطلب می گوید مطالعاتی که تاکنون انجام شده نشان می دهد که ویروس تا سه ساعت در هوا قابل شناسایی است اما از زمانی که ویروس کرونا وارد هوا می‌شود با گذشت زمان از مقدار ویروس کاسته می‌شود و مقدار زیاد ویروس در اوایل آن سه ساعت قابل شناسایی است اما با گذشت یکساعت از تعداد آن کاسته می‌شود.
 

دکتر میرهادی در توضیح چگونگی انتقال ویروس کرونا از طریق هوا می‌گوید خطر اصلی انتقال ویروس از طریق هوا برای کادر درمانی است که در یک اتاق بسته در حال انجام خدمات پزشکی و عملیات ویژه روی بیمار مبتلا به کووید-۱۹ هستند و آنها هستند که در این وضعیت با خطر بیشتری مواجه اند و برای همین کادر پزشکی از ماسک و محافظ برای مواجه با بیمار استفاده می‌کنند.
 
بر اساس گفته‌های پزشکان انتقال ویروس کرونا از طریق هوا بسیار ضعیف است و تنها در محیط های بیمارستانی که کادر درمانی با بیماران ارتباط نزدیک و در فضای بسته دارند، خطر این نوع انتقال افزایش می‌یابد بنابراین اصطلاح انتقال از طریق هوا که در فضای مجازی گسترش یافته است نادرست ارزیابی شده است.
 
انتشار گسترده این خبرباعث گسترش ترس در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی شده بود که به یکدیگر توصیه می کردند بدون داشتن ماسک از خانه خارج نشوند.
 
با این حال سازمان جهانی بهداشت و پزشکان می گویند که افراد سالم نیاز به ماسک ندارند و ماسک تنها برای افراد مبتلا به کووید-۱۹ توصیه می شود و شستن دستها با صابون معمولی و حفظ فاصله یک متری با دیگرانی در فضای عمومی بهترین راه جلوگیری از انتقال ویروس کروناست.
+5
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.