وزارت بهداشت ایران: کرونا از کادر درمانی ۴۳ قربانی گرفت

دویچه وله :به گفته سخنگوی وزارت بهداشت تا ششم فروردین ۴۳ نفر از کادر بهداشتی درمانی ایران بر اثر ابتلا به کرونا درگذشته‌اند. تعداد مبتلایان به کرونا در ایران طی یک روز بیش از ۲۲۰۰ نفر افزایش یافت و از مرز ۲۷ هزار نفر فراتر رفت. 
 
کیانوش جهانپور، سخنگو و رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت صبح چهارشنبه، ششم فروردین در یک کنفرانس خبری از طریق ویدئو حضور یافت و به پرسش‌های خبرنگاران درباره تحولات شیوع ویروس جدید کرونا در ایران پاسخ داد.
 
به گزارش خبرگزاری ایسنا جهانپور درباره آخرین آمار قربانیان بیماری کووید- ۱۹ در میان کادر درمانی گفت: «عزیزترین پزشکان و پرستاران و همکاران پاراکلینیکی ما در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند که متاسفانه تاکنون ۴۳ نفر در این سنگر به شهادت رسیده‌اند.»
 
او با ابراز تاسف از بی‌نصیب ماندن کادر بهداشت و درمان کشور از وجود این درگذشتگان خاطر نشان کرد که "این آمار در مقایسه با آمار سایر کشورها پایین‌تر است".
 
سخنگوی وزارت بهداشت از هدفمندتر شدن "بیماریابی کرونا" خبر داد و گفت قرار است به جای منتظر مبتلایان ماندن با سرکشی به خانه شهروندان افراد مبتلا شناسایی شوند.
 
جهانپور در عین حال گفت: «البته نیاز به کیت‌های تشخیص بیشتری داریم. در این رابطه تعدادی از شرکت‌های دانش‌بنیان موفق به ساخت این کیت‌ها شدند که پس از اخذ مجوز از انستیتوپاستور و اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو، به زودی وارد مرحله تولید انبوه خواهند شد.»
 
سخنگوی وزارت بهداشت اندکی بعد، مطابق روال معمول این وزارت‌خانه در روزهای گذشته، به ارائه تازه‌ترین آمار در مورد شناسایی مبتلایان جدید به ویروس کرونا و تلفات آن در ۲۴ ساعت منتهی به نیمروز ششم فروردین پرداخت.
افزایش جهشی و بی‌سابقه مبتلایان در یک روز
به گفته جهانپور در این بازه زمانی ۲ هزار و ۲۰۶ مورد ابتلای جدید به کرونا در ایران شناسایی شده است. این میزان ابتلای جدید در یک روز تا کنون بی‌سابقه بود و به نسبت روزهای قبل افزایشی جهشی داشته است.
 
بر پایه تازه‌ترین آمار رسمی وزارت بهداشت با احتساب موارد شناسایی شده جدید تا کنون ۲۷ هزار و ۱۷ مورد ابتلای قطعی به ویروس جدید کرونا در ایران ثبت شده است.
 
مطابق این آمار طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۴۳ بیمار مبتلا به کووید- ۱۹ جان خود را از دست داده‌اند و شمار قربانیان کرونا در ایران تا ششم فروردین ۲ هزار و ۷۷ نفر بوده است.
 
روند جهشی ابتلا به کرونا در حالی ادامه دارد که حسن روحانی، رئیس جمهوری در نشست روز چهارشنبه هیئت دولت مدعی شد ایران موج اول شیوع کرونا را پشت سر گذاشته است. او در عین حال هشدار داد: «موج دیگری ممکن است پیش روی ما در روز‌های آینده باشد و باید آن را هم مدیریت کنیم.»
ادعای روحانی درباره عبور از موج اول 
سخن گفتن از "موج اول" شیوع کرونا و عبور از آن در ایران دقیق و درست نیست و آمار رسمی هم آن را تائید نمی‌کند. از ابتدای اسفند و آغاز اعلام آمار شیوع کرونا تا کنون تعداد مبتلایان نوسان‌های زیادی داشته است.
 
به عنوان نمونه شمار مبتلایان در روز ۱۶ اسفند ۱۲۳۴ نفر و بیش از دو برابر روز قبل اعلام شد. سه روز بعد تعداد مبتلایان در آمار رسمی بار دیگر کمتر از نصف این تعداد عنوان شد.
 
بالاترین میزان ابتلای جدید در ماه گذشته مربوط به ۲۴ اسفند با ۱۳۶۵ مورد بوده است. در این ماه سه بار تعداد مبتلایان پس از اوج گرفتن دوباره تا حدودی فروکش کرده بود.
 
در سال جدید کمترین میزان ابتلای جدید دوم فروردین گزارش شده که کمتر از هزار نفر بوده است. از آن تاریخ موارد جدید ابتلا هر روز رو به افزایش داشته است.
 
با توجه به این روند مشخص نیست موج رو به گسترش شیوع کرونا که از دوم فروردین شروع شده در روزهای آینده چگونه ادامه یابد. سخنان روحانی درباره احتمال در پیش بودن موجی دیگر از شیوع کرونا و هشدار کارشناسان در مورد افزایش موارد ابتلا با بازگشت مسافران نوروزی به کلان‌شهرها، وضعیت را نگران‌کننده جلوه می‌دهد.
احتمال "شتاب فاجعه‌بار" موارد ابتلا
"تیم علمی پویش داوطلبانه قرنطینه اختیاری" در مقاله‌ای که ایسنا ۲۹ اسفند منتشر کرد با اشاره به این که هنوز اوج همه‌گیری ویروس کرونا مشاهده نمی‌شود و روند پرشتاب ابتلا و مرگ و میر ادامه دارد، نتیجه می‌گیرد که با توجه به سفرهای نوروزی "احتمال بسیار می‌رود روند همه‌گیری در هفته دوم تا آخر فروردین شتاب بسیار فاجعه‌باری گیرد".
 
علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران سوم فروردین با ابزار تاسف از این که مبتلایانی که به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند "بدحال‌تر هستند" و میزان بهبود یافتگان کاهش یافته گفت: «بدون تردید موج بازگشت مسافران به تهران این اوضاع را بدتر می‌کند.»
 
زالی یک روز بعد با گلایه از این که میلیون‌ها نفر به رغم هشدارها به سفر نوروزی رفته‌اند گفته است: «بسیاری از مبتلایان به کرونا علائم خفیف دارند و متوجه بیماری نمی‌شوند و با سفر خود و اطرافیانشان را در آستانه مرگ قرار می‌دهند، بازگشت این افراد نیز نگران کننده است.»
 
به گزارش خبرآنلاین کریم همتی، سرپرست جمعیت هلال احمر چهارم فروردین اعلام کرد که طی روزهای گذشته بیش از هشت و نیم میلیون نفر از ۱۹ استان به مسافرت رفته‌اتد که در میان آنها شش هزار و ۵۰۰ نفر با علائم ابتلا به کرونا مانند تب شناسایی شده‌اند.
 
در پی کم‌توجهی شماری از شهروندان به توصیه‌های پزشکی مبنی بر خودداری از سفر و رفت و آمدهای غیرضروری و حضور در محیط‌های پر تردد، در نشست روز چهارشنبه هیئت دولت تدبیرهایی مانند جلوگیری از سفرهای جدید و بستن پارک‌ها و فروشگاه‌های بزرگ در دستور کار قرار گرفت که قرار است از فردا اجرایی شوند.
+8
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.