روغن دارچین از خواص تا عوارض جانبی آن

پیام سلامت : رایحه دارچین شیرین مایل به تند است و برای بسیاری از افراد، یادآور مزه غذاهای خوشمزه و قدیمی است. روغن دارچین به دلیل رایحه و خواصی که برای بدن دارد؛ در بسیاری از کشورهای شرقی آسیا به خصوص سریلانکا به وفور استفاده می شود.
 
دارچین به دلیل تاثیری که بر روی کنترل عفونت، مدیریت قند خون و سایر بیماری ها دارد؛ در تحقیقات مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. منابع مطالعاتی معتبر نشان داده اند که روغن دارچین دارای خواص زیر است:
 
  •     آنتی باکتریال
  •     ضد قارچ
  •     ضد دیابت
  •     خواص آنتی اکسیدانی
انواع روغن دارچین
روغن دارچین از پوست درختان مختلفی از جمله درخت Cinnamomum verum و درخت cinniaom cassia گرفته می شود. بیشتر روغن های دارچین تجاری از درخت cinnamomum cassia تهیه می شود که به آن دارچین کاسیا نیز گفته می شود. دارچین که از گیاه Cinnamomum verum حاصل می شود؛ دارچین سیلان نام دارد. این مدل دارچین گرانتر از دارچین کاسیا است.
 
هر دو نوع دارچین از ترکیبات و فیتوشیمیایی هایی مانند سینامالدئید و اوژنول تشکیل شده اند. این عناصر عواملی هستند که خواص دارچین را ایجاد می کنند.
 
روغن پوست درخت دارچین (Cinnamomum verum) بیشتر از گیاهی که از گونه Laurus cinnamomum بوده و متعلق به خانواده Lauraceae است گرفته می شود. این گیاه بومی مناطق آسیای جنوبی است اما امروزه در کشورهای مختلف آسیا پرورش داده می شود و به سراسر جهان به شکل اسانس روغنی دارچین یا ادویه دارچین صادر می شود. اعتقاد بر این است که امروزه بیش از ۱۰۰ نوع دارچین در سراسر جهان پرورش داده می شود. اما دارچین سیلان و دارچین چینی محبوب ترین دارچین ها جهان هستند.
 
دارچین پیشینه بسیار طولانی و جالبی دارد. در حقیقت بسیاری از متخصصان طب سنتی آن را یکی از قدیمی ترین ادویه های موجود در تاریخ بشریت می دانند. دارچین بسیار مورد توجه مصریان باستان بوده و هزاران سال است که توسط پزشکان طب چینی و آیورودا در آسیا مورد استفاده می گیرد. از افسردگی گرفته تا کاهش وزن همگی از اثرات این ادویه بر روی بدن هستند.
۱۰ خاصیت روغن دارچین برای بدن
 
بهبود دهنده سلامت قلب روغن دارچین به طور طبیعی می تواند به بهبود سلامت قلب کمک کند. یک مطالعه که روی حیوانات انجام شد و نتایج آن در سال ۲۰۱۴ منتشر شد نشان داد که عصاره پوست دارچین همراه با تمرینات هوازی می تواند به بهبود عملکرد قلب کمک کند. این مطالعه همچنین نشان داد که عصاره دارچین و ورزش کردن، کلسترول کلی و کلسترول بد (LDL) را پایین آورده و در افزایش کلسترول خوب (HDL) نقش دارد.
 
همچنین نشان داده شده است که دارچین به تولید نیتریک اکسید کمک می کند. تولید این ماده در بدن برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی یا کسانی که از حمله قلبی یا سکته مغزی رنج می برند مفید است. علاوه بر این دارچین حاوی ترکیبات ضد التهابی و ضد پلاکتی است که می تواند بیشتر به سلامت شریان های قلب کمک کند.

داروی مقوی غرایز جنسی در طب آیورودا، مصرف دارچین گاهی اوقات برای درمان اختلال عملکرد جنسی توصیه می شود. آیا این موضوع واقعا صحت دارد؟ یک تحقیق حیوانی که در سال ۲۰۱۳ منتشر شده است اشاره به این دارد که روغن دارچین به عنوان یک داروی طبیعی برای بهبود ناتوانی جنسی عمل می کند. در این پژوهش حیوانات مبتلا به اختلال عملکرد جنسی ناشی از افزایش سن، پس از مصرف عصاره Cinnamomum cassia، شاهد بهبود عملکرد جنسی با افزایش موثر انگیزه جنسی و عملکرد نعوظ بودند.

بهبود سطح قند خون هم مطالعات انسانی و هم مطالعات حیوانی نشان داده اند که دارچین اثرات مثبتی بر روی ترشح انسولین دارد. این به این معنی است که می تواند به ثابت نگه داشتن قند خون کمک کرده و از این رو از خستگی مزمن، نوسانات خلقی، هوس قند و پرخوری جلوگیری می کند.
 
در یک مطالعه به ۶۰ نفر مبتلا به دیابت نوع ۲، سه مقدار مختلف (یک، سه یا شش گرم) مکمل دارچین به مدت ۴۰ روز داده شد. این ماده در همه شرکت کنندگان منجر به کاهش قند خون و همچنین پایین آمدن تری گلیسیرید، کلسترول LDL و کلسترول کلی خون شد.
 
شما می توانید از روغن دارچین خالص و با درجه بالا در غذاهای خود استفاده کنید تا فواید آن را بر روی قند خون خود ببینید. البته هرگز بیش از حد از دارچین استفاده نکنید. زیرا موجب افت شدید قند خون می شود. استنشاق روغن دارچین می تواند به کاهش میل و هوس غذایی ناسالم کمک کند.

بهبود وضعیت پوست، مو و لب یک مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۱۷ نشان داد که اسانس پوست درخت دارچین می تواند به طور قابل توجهی تولید چندین نشانگر بیولوژیکی پروتئینی که در التهابات پوستی و بازسازی بافت ها نقش دارند را متوقف کند. روغن دارچین با داشتن خاصیت ضد التهابی می تواند یک داروی طبیعی موثر برای مشکلات التهابی پوست مانند بثورات و آکنه باشد. می توانید این روغن را با یک روغن حامل مانند روغن نارگیل مخلوط کرده و آن را روی پوست بمالید تا از ظرفیت ضد میکروبی آن بیشترین بهره را ببرید.
 
روغن دارچین می تواند برای مو نیز فایده داشته باشد. بسیاری از مجلات زیبایی، استفاده از این اسانس تند را برای رشد مو توصیه می کنند. برای درمان سریع مشکلات پوست سر می توانید چند قطره روغن دارچین را با روغن حامل مانند روغن بادام ترکیب کنید و یک ساعت قبل از استحمام آن را روی مو بمالید.
 
استفاده از روغن دارچین گرم روی لب ها یک روش طبیعی برای تقویت گردش خون در این منطقه است. دو قطره روغن دارچین را با یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل ترکیب کنید و برای درمان خشکی پوست آن را روی لب ها بمالید.
کاهش وزن
دارچین به دلیل خاصیت چربی سوزی، ابزاری با ارزش برای کاهش وزن است. این ادویه با ایجاد تعادل در قند خون و شیرین کردن طعم غذاها بدون استفاده از شکر، برای مهار اشتها بسیار مفید است.
 
یک مطالعه منتشر شده در ژورنال Metabolism نشان داد که سینامالدئید (یک ترکیب شیمیایی موجود در روغن دارچین است) به طور بالقوه می تواند به سلول های چربی برای سوزاندن انرژی کمک کند. این مطالعه به طور خاص نشان داد که سینامالدئید واکنش های گرمازا و متابولیک را در سلول های چربی حیوانات آغاز می کند و می تواند برای کاهش وزن و جلوگیری از چاقی مفید باشد.
 
ناپایداری در قند خون می تواند منجر به پرخوری، کمبود انرژی و افزایش وزن شود. اما افزودن پودر دارچین به سالاد میوه، چای، سریال صبحانه یا اسموتی ها و آبمیوه های خانگی باعث کند شدن میزان آزاد شدن گلوکز در خون می شود.
بهبود زخم معده
یک نوع باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری یا H. pylori وجود دارد که باعث ایجاد زخم معده می شود. هنگامی که شیوع هلیکوباکتر پیلوری در بدن ریشه کن شود یا کاهش یابد؛ می توان تا حد زیادی از علائم زخم معده جلوگیری کرد. یک کارآزمایی کنترل شده، اثرات مصرف ۴۰ میلی گرم عصاره دارچین را دو بار در روز به مدت چهار هفته بر روی ۱۵ بیماری که به هلیکوباکتر پیلوری آلوده بودند بررسی کرد. درست است که دارچین نتوانست این باکتری را کاملاً ریشه کن کند؛ اما استعمار باکتری ها را تا حدی کاهش داد و بیماران به خوبی می توانستند آن را در بدن تحمل کنند.
 
تحقیقات همچنین نشان داده اند که یک ترکیب مفید در روغن دارچین وجود دارد که اوژنول نامیده شده و ممکن است یکی از اصلی ترین عوامل بهبود دهنده زخم در این ادویه باشد. یک مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۰۰ نشان داد که اوژنول تعداد زخم های معده ناشی از اتانول و همچنین شدت زخم ها را کاهش می دهد.
مبارزه با انگل
مطالعات نشان داده اند که روغن دارچین از رشد برخی از انگل های مضر جلوگیری می کند و این خاصیت آن را به یک درمان عالی ضد انگلی تبدیل کرده است. یک مطالعه که در سال ۲۰۱۴ در مجله انگل شناسی ایران منتشر شده است؛ اثرات دارچین و زنجبیل بر ژژیاردیاس (یک نوع عفونت روده ناشی از انگل ژیاردیا (G. lamblia) است) را ارزیابی کرد. این مطالعه از اثربخشی عصاره زنجبیل و دارچین با عنوان “روش درمانی طبیعی برای G. lamblia” یاد کرد.
 
تحقیقات آزمایشگاهی دیگر نیز به اثر مهار کننده دارچین بر روی Plasmodium falciparum (یک نوع انگل است که باعث ایجاد مالاریا می شود) اشاره دارند. محققان دریافته اند که دارچین با مختل کردن بیوسنتز اسید آمینه هایی که برای بقای انگل ها ضروری هستند، می تواند به مبارزه با انگل کمک کند.
کمک به درمان گلو درد
روغن دارچین با داشتن اثرات ضد التهابی، ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن، انتخاب بسیار خوبی برای مقابله با عفونت هایی مانند گلو درد است. برای بهبود گلو درد و تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن، سعی کنید قبل از خوردن صبحانه ترکیبی از آب لیمو، عسل و روغن دارچین را بنوشید. این ترکیبات برای مبارزه با التهاب، کاهش درد و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن مفید بوده و یک درمان عالی برای گلودرد هستند.
گندزدایی از خانه
همه دوست دارند که در طی ماه های پاییز و زمستان خانه هایشان بوی گرم بدهد؟ شما می توانید با ترکیب رایحه هایی مانند دارچین، پرتقال، لیمو و میخک یک اسپری خوشبو کننده هوا درست کنید. این ترکیب علاوه بر این که میکروب های خانه را از بین می برد و هوا را سم زدایی می کند؛ آرامشبخش نیز می باشد.
مبارزه با عفونت های قارچی
آیا روغن دارچین برای قارچ ناخن پا مفید است؟ براساس تحقیقات منتشر شده در سال ۲۰۱۶، روغن دارچین و روغن زیتون فعالیت ضد قارچی و ضد میکروبی در برابر گونه های مختلف قارچ مانند کاندیدا آلبیکنس از خود نشان داده اند. این قارچ ها اغلب علت قارچ ناخن پا و سایر عفونت های قارچی هستند. برای درمان طبیعی قارچ ناخن پا کافیست که چند قطره روغن دارچین را با روغن زیتون یا روغن نارگیل ترکیب کرده و آن را روی پا بمالید.
عوارض جانبی ناشی از مصرف این روغن
 
دارچین و کبد دارچین به دست آمده از درخت Cinnamomum cassia حاوی کومارین است. این ماده یک ترکیب شیمیایی است که ممکن است باعث آسیب کبدی و کلیوی شود و در صورت استفاده بیش از حد می تواند بیماری های کبدی را بدتر کند. هنگام استفاده از روغن دارچین کاسیا حتماً دستورالعمل نوشته شده روی بسته بندی را رعایت کرده و در صورت ابتلا به بیماری کبد، قبل از استفاده از این ماده با پزشک خود مشورت کنید.
 
دارچین و داروهای دیابت اگر مبتلا به دیابت هستید؛ قبل از مصرف روغن دارچین با پزشک یا داروساز مشورت کنید. آروماتراپی با این روغن ممکن است درکارکرد داروهای مورد استفاده برای کنترل قند خون اختلال ایجاد کند.
 
روغن دارچین بسیار قوی است و استفاده از آن بسیار ساده است. عوارض جانبی ناشی از مصرف موضعی آن نیز شامل بثورات پوستی یا سوزش می باشد. بنابراین رقیق کردن روغن دارچین با روغن های حامل قبل از استفاده، بسیار مهم است. سعی کنید به ازای هر یک قطره اسانس روغنی دارچین، دو یا چند قطره روغن حامل مانند روغن زیتون، بادام، جوجوبا یا روغن کنجد استفاده کنید. هرگز روغن دارچین را مستقیماً روی پوست ماساژ ندهید ، مگر اینکه آن را با روغن حامل رقیق کرده باشید.
 
روغن دارچین با آب مخلوط نمی شود. بنابراین برای معطر کردن آب وان حمام از آن استفاده نکنید. روغن دارچین معمولا خوراکی نیست. این ماده می تواند غشاهای مخاطی و پوشش مری را بسوازند. از مالیدن این روغن روی لثه ها و اطراف چشم نیز خودداری کنید.
 
برخی از افراد به دارچین حساسیت دارند. اگر به دارچین آلرژی دارید از مصرف روغن دارچین یا محصولاتی که حاوی این روغن هستند؛ خودداری کنید.
+2
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.