یک عضو کمیسیون بهداشت درباره نقدها به قرنطینه نشدن قم در آغاز تشخیص کرونا و شیوع آن به سایر استانهای ایران گفت که قرنطینه در مقابله با این بیماریها مفید است، اما قم یک مرکز مذهبی است که رفتوآمد در آن زیاد بوده و به نظر میرسد قرنطینه در آن زمان سخت بود.
به گزارش انتخاب اصغر سلیمی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورا روز سهشنبه 10 مارس 2020 درباره شیوه مدیریت بحران در شرایط فعلی و عملکرد ستاد مدیریت بحران گفت: «موضوع شیوع کرونا بهصورت جهانی رخ داده و مقابله ما با این بیماری نیز باید در سطح جهانی صورت گیرد و نمیتوانیم به شکل منطقهای با آن برخورد کنیم. این ویروس از چین به سایر نقاط دنیا شیوع پیدا کرده و اقداماتی که ما بهعنوان یکی از کشورهای درگیر با آن پیش میگیریم، باید همگام با سیاستهای جهانی و کشورهای دیگر باشد.»
نماینده شهر سمیرم در پاسخ به این انتقاد عمومی که اگر مسئولان بهمحض تشخیص بیماری در استانهای قم و تهران طرح قرنطینه را اجرا میکردند، امروز همه استانها با آن درگیر نبودند، میگوید: «هرچند قرنطینه در مواردی از این دست خوب است، اما ممکن است برخی افراد مبتلا به آن ظواهر و علائم آن را نداشته باشند.، به هرحال قم یک مرکز مذهبی بوده که رفت و آمد در آنجا زیاد است. یا تهران بهعنوان پایتخت، افراد زیادی از سایر نقاط کشور در آن حضور دارند. از این جهت، به نظر میرسد قرنطینه در آن زمان سخت بود.»
او در همین راستا تأکید میکند: «اما امروز با توجه به افزایش حساسیت و پذیرش عمومی، میتوان کرونا را مهار کرد و به سمت کاهشی پیش برد. شاید در گذشته میتوانستیم بهتر عمل کنیم، اما امروز هم دیر نیست و اگر مردم طرح قرنطینه خانگی را رعایت نکنند، نمیتوانیم این بحران را حل کنیم.»
گفتنی است قم پس از تهران با 751 مورد ابتلا به کرونا تا به امروز در جایگاه دوم قرار دارد.
کیانوش جهانپور رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت امروز از شناسایی 881 مورد جدید ابتلا به کرونا و مرگ 291 نفر و همچنین ابتلای 8042 نفر دیگر خبر داد.