دویچه وله :همه ما میدانیم که برای ادامه حیات و داشتن یک جسم سالم نیازمند دریافت ریزمغذیها هستیم اما شاید هنوز از تاثیر ریزمغذیها بر سلامت روان چندان مطلع نباشیم.
به گزارش هافینگتون پست؛ دکتر جنیفر کراکر، روانپزشک آمریکایی میگوید: شما برای بهبود سلامت روان، نیاز به دریافت کافی ویتامینها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه و چربیها به عنوان بلوکهای اساسی ساخت سلولهای مغزی و انتقالدهندههای عصبی دارید.
برای دریافت کافی انواع ویتامینها، یک رژیم غذایی سالم کافیست اما اگر بدن مواد مغذی را به درستی متابولیزه نکند، ممکن است پزشک اقدام به تجویز مکملها نماید.
یکی از ضروریترین ویتامین ها برای ارتقای سلامت روان، ویتامین D است. این ویتامین محلول در چربی مسئول تنظیم خلق و خو، خواب و همچنین محافظت و سنتز نورونها است. علائم کمبود ویتامین D میتواند شامل افسردگی، اضطراب، تحریکپذیری و خستگی باشد.
ویتامین ب ۱۲ نیز در تولید مواد شیمیایی مغز که باعث افزایش خلق و خو میشوند؛ مانند سروتونین و دوپامین نقش دارد. به گفته دکتر کراکر؛ علائم کمبود ویتامین ب ۱۲ میتواند شامل خستگی، بی حسی و تنگی نفس و موارد دیگر باشد.
اما منیزیم به تنظیم واکنش استرس کمک کرده و به عنوان یکی از تثبیتکنندههای خلق و خو در نظر گرفته میشود. کمبود منیزیم بسیار غیر معمول است اما اتفاق میافتد. علائمی از قبیل خستگی، کاهش اشتها و تغییر خلق و خو همراه با این کمبود بروز میکند.
به گفته دکتر کراکر؛ روی یک ماده معدنی است که نقش مهمی در عملکرد مغز دارد. بیشتر افراد از طریق رژیمهای غذایی به مقدار کافی روی دریافت میکنند. اما فقر آن بخصوص در زنان باردار یا گیاهخواران با از دست دادن اشتها کاهش خلق و خو، افسردگی و مشکلات یادگیری همراه است.
آهن نیز به ایجاد و تعادل مواد شیمیایی تنظیمکننده خلق و خو مانند سرتونین و دوپامین کمک میکند. علائم کمبود آهن شامل خستگی، مشکل در تمرکز و سرگیجه است.
و در نهایت؛ امگا ۳ حاوی مؤلفه هایی به نام DHA و EPA است که هر دو نقش مهمی در عملکرد مغز دارند: آنها از التهاب جلوگیری میکنند، سلامت سلولهای مغز را حفظ میکنند و ارتباط بین سلول های مغز را بهبود میبخشند. آنها همچنین میتوانند به بهبود خلق و خو و جلوگیری از ابتلا به اضطراب و افسردگی مزمن کمک کنند.
+7
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.