ناگفته های پدر و مادر غزاله از پرونده قتل دخترشان : بگذارید خودمان تصمیم بگیریم

«صحنه وحشتناکی بود. تا حالا به چنین مکانی نرفته بودم. دیدن سکوهای اعدام و طناب‌های آویخته از چوبه دار بیشتر شبیه کابوس بود. وقتی آرمان وارد سالن اعدام شد ناگهان به گریه افتاد. شروع به التماس کرد و گفت قول می‌دهم حرف بزنم و بگویم که روز حادثه چه اتفاقی افتاد. من و همسرم با دیدن این صحنه در یک لحظه تصمیم گرفتیم یک ماه به آرمان فرصت بدهیم تا اگر حرفی ناگفته در این پرونده مانده به زبان بیاورد. ما فقط دنبال یک نشان از دخترمان هستیم آرمان 6 سال است که ما را از بودن تنها فرزندمان محروم کرده و در حسرت یافتن حتی یک تار مو از غزاله هستیم.»
 
اینها بخشی از صحبت‌های مادر جوانی است که در اسفند سال 92 دختر 19 ساله‌اش را از دست داد. مادر غزاله شب‌های سخت بسیاری را تا صبح به یاد دختر دردانه‌اش اشک ریخته و در انتظار پیدا کردن نشانی از او ولو یک تار مو یا گوشه‌ای از ناخنش روزگار را به تلخی سپری کرده است. اما حالا او از سحرگاهی می‌گوید که قرار بود قاتل دخترش اعدام شود اما او و همسرش یک بار دیگر به این پسر فرصت زندگی دادند تا شاید بگوید با جسد غزاله چه کرده است بلکه دل داغدارشان کمی آرام گیرد.
آرمان(راست) غزاله (چپ)مادر غزاله در گفت‌و‌گوی مفصلی که در خانه‌اش با خبرنگار «ایران» انجام داد، گفت: «ما به خاطر دل خودمان به او فرصت دادیم در حالی که مطمئنیم آرمان قاتل است اما نمی‌گوید با جسد غزاله من چه کرده است.»
دلتنگی های مادر
وی در حالی که قطره‌ای اشک از گونه‌اش سرازیر بود، گفت: «غزاله برای ما تمام نشده. دلم برای یک بار مامان گفتنش و پیچیدن صدایش در فضای خانه تنگ شده. ما حتی نمی‌توانیم دل‌مان را خوش کنیم به مزاری یا سنگ قبری که بر سر آن گریه کنیم. آرمان با سکوت مرموزش کاری کرده که از فرصتی که به او دادیم پشیمان شویم. ما می‌خواستیم دخترمان را برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بفرستیم اما این پسر با کشتن غزاله ما را نابود کرد. روزهای اول که متوجه شدیم دخترمان به دست آرمان به قتل رسیده است حتی یک بار خانواده‌اش به سراغ ما نیامدند من خودم به سراغ مادر آرمان رفتم تا بپرسم چرا پسرت دخترم را کشت؟ پدر و مادرش هیچ تلاشی برای آرام کردن ما انجام ندادند.»
پدر غزاله نیز با گلایه از برخی هنرمندان که با صحبت‌های نسنجیده سعی در حاشیه‌سازی داشتند گفت: «نمی‌دانم چرا برخی از هنرمندان تلاش می‌کنند که از آرمان یک قهرمان و نابغه بسازند و او را که قاتل دخترم است مظلوم و ما را ظالم نشان دهند. آرمان در حالی که یک هفته به 18 سالگی اش مانده بود مرتکب قتل شد او نه قهرمان است نه نابغه بلکه فقط 6 سال با سکوت توانست ما را بازی دهد. اما واقعاً این افراد مشهوری که در تلاش برای نجات آرمان هستند لحظه‌ای به این فکر کرده‌اند که او جان یک دختر بی‌گناه را گرفته که تنها جرمش نه گفتن به ازدواج با این پسر بوده است. من از هنرمندان و سلبریتی‌ها خواهش می‌کنم اینقدر در جهت مظلوم نمایی یک فرد محکوم به قتل حرکت نکنید. چرا که هر قدمی که در این مسیر برمی دارید چیزی جز خدشه دار کردن روح و ذهن ما انجام نمی‌دهید.»

6سال زندگی در برزخ
پدر غزاله با بغضی فروخورده ادامه داد: ما انتظار داریم که اجازه بدهند خودمان یعنی من و مادر غزاله در این پرونده تصمیم بگیریم که می‌خواهیم آرمان را ببخشیم یا مجازات کنیم. در این 6 سال همه مدارک ثابت کرده که او قاتل است. حالا بعد از چند سال آرمان می‌گوید که ممکن است غزاله را بعد از آنکه به سطل زباله انداخته بود زنده شده و از آنجا رفته باشد! چطور امکان دارد کسی که چند ضربه میله بارفیکس به سرش خورده و در کیسه پیچیده شده دوباره بتواند بلند شود. به هرحال مهلت یک ماهه ما به آرمان به معنی تزلزل در رأی و نظر ما و بخشش نیست. ما این فرصت را به او دادیم تا شاید با دادن نشانی از جسد دخترمان ما را از این برزخ خارج کند. اما متأسفانه دیدیم که در این مدت برخی از هنرمندان تلاش کردند تا از او یک قهرمان بسازند اما هیچ‌کسی به ما که ولی دم هستیم این حق را نمی‌دهد خودمان تصمیم بگیریم. ما 6 سال است که با روح دخترمان در این خانه زندگی می‌کنیم حتی یک لحظه هم نتوانستیم با مرگ او کنار بیاییم. می‌گویند آرمان جوان است و آینده دار، مگر غزاله جوان نبود؟ مگر آینده دار نبود؟ مگر حق زندگی کردن نداشت؟
مادر غزاله هم تأکید کرد: شاید اگر پدر و مادر آرمان از روز اول با ما همدردی می‌کردند و در جهت جلب رضایت ما بر می‌آمدند قدری آرام‌تر بودیم اما آنها فقط با حرف هایشان نمک به زخم ما پاشیدند شاید اگر آرمان با ما صداقت داشت و نشانی از جسد دخترمان می‌داد ما روی تخفیف مجازات فکر می‌کردیم اما الان ما را به‌جایی رساندند که حتی از این فرصت یک ماهه نیز پشیمان شده‌ایم.

پدر غزاله نیز در ادامه صحبت‌های همسرش گفت: بعد از 6 سال وکیل متهم از تمدید دفترچه بیمه غزاله بعد از قتل یا ثبت‌نام او در دانشگاه می‌گوید این‌ها حرف‌های بی‌اساسی است که ما با مدرک و سند همه را توضیح دادیم و ثابت کردیم. ما از دادگاه و دستگاه قضایی می‌خواهیم که این حق واقعی را از ما نگیرند و اجازه بدهند تصمیم نهایی را درباره سرنوشت آرمان خودمان بگیریم.

رسیدگی به این پرونده از روز 12 اسفند سال 92 همزمان با ناپدید شدن دختری 19 ساله به‌نام غزاله آغاز شد و خیلی زود با ردیابی تلفن همراه وی پسری به‌نام آرمان که از دوستان خانوادگی آنها بود دستگیر شد و 9 روز بعد این پسر اعتراف کرد غزاله به خانه آنها رفته بود اما د رجریان یک درگیری وی را به قتل رسانده و جسدش را بعد از بسته‌بندی درون سطل زباله خیابان انداخته است. در حالی که 6 سال از این جنایت گذشته جسد غزاله هنوز پیدا نشده و آرمان نیز به قصاص محکوم شده است اما بعد از آنکه با مهلت خانواده غزاله به آرمان وی به زندان برگشت چندی بعد با تلاش وکیل متهم دو نفر از قضات صادر کننده رأی قصاص از امضای خود برگشتند که این موضوع باعث شد تا پرونده برای بررسی به دیوان عالی کشور برود و قضات در این باره تصمیم بگیرند.
+86
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۴
    اقا رضا - کلن، آلمان

    بکشید ش بالای طناب دار تمام / اشغاله عقده ایی رو/ جواب رد در ازدواج گرفتی از روی حسادت دختره مردم رو کشتی. من خودم دختر دارم من بجای این پدر بودم میدادم تو زندان تیکه تیکه ات کنن با همون لوله بارفیکسی که تو سره اون بیگناه زدی سرتو میترکوندند.دار کمه واست
    12
    106
    دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    هانی‌ - اسلو، نروژ
    [::اقا رضا - کلن، آلمان::] بزرگوار: این غم و غصه حا رو پایانی نیست. در این ماجرا حداقل یک خو نواده برای حَمیشه داغدارن. ولی اگه یک خونواده دیگه داغدار و برای حَمیشه سیاه پوش بشه , باز حَم غزاله بر نمی گرده. در نتیجه بنده بر خلافِ شما عقیده دارم, ایشون با مرگ تدریجی در زندا ن برای حَمیشه عُمر بِگذرونه. چون اِدام در این ۴۱ یکسال ابدا کارایی نداشته. باید محدودیت حا و قوانین ارتجاعی مردسالار و سنتی, از جامعه برداشته بشه! تا حَمه بتوانند با اگاحی و دانش خویش ,اینده رو برای خود بسازن و انتخاب کنن. حَمانطور که دنیای مُدرن این مشکلات رو حل کرده. شاد باشی
    29
    23
    دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Parinaz Iran - پراگ، چک

    با اعدام او مخالفم ولی اگر تا اینحد پست و بیشرف که قاتل بوده و مورد بخشش این انسانهای مهربان قرار گرفته با این پنهانکاری کثیف حد اقل ۲۰ سال زندان تا حالش جا بیاید.
    9
    47
    دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

    [::اقا رضا - کلن، آلمان::]. صد درصد با شما موافقم. وکیل به او یاد داده که حرفی نزند و این قاتل بیشرف حتی نمی گوید که با جسد چه کرده و انتظار گذشت هم دارد. فقط اعدام
    16
    55
    دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۹
    Sepas - تهران، ایران

    مرتیکه کثافت اگه عشقت بود اینکارو انجام نمیدادی اگه من دادگاهیت میکردم کاری میکردم باهات تا اخر عمر پشیمون باشی و تو تک سلولی پشت دیوار سیاه و سردو تاریک کارتو انجام بدی
    3
    33
    دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران

    این یک قتل عمد هستش و کسی که به عمد یک نفر رو میکشه قطعا میتونه یک نفر دیگه رو هم بکشه و این چیزی نیست که این آدم بفهمه . به نظرم قصاص این آدم کاملا عادلانه هستش و کاملا متفاوت با یک قتل غیر عمد هستش. بر اثر اتفاق باعث مرگ کسی شدن یعنی قصد قبلی نبوده و اتفاق افتاده و اینطور آدمی بر اساس مدارک میشه فهمید که امکان اینکه کس دیگه رو بکشه نیست ولی قتل عمد یعنی با برنامه و با هدف کسی رو بکشی و این مشخصه طرف رو کشته و تو پلاستیک کرده و یا معلوم نیست چیکارش کرده و الانم مزخرفات می بافه ولی نمیشه جسد یک انسان یهو غیب بشه.
    4
    25
    دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    saeed2020 - هالیفکس، کانادا
    با سلام به حانواده محترم غزال خانوم عزیز .طبق قانون قضایی حق با شما ست
    7
    26
    دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    قصاص یک قتل است که با قتل قبلی میشود دو قتل در جامعه،پدر و مادر داغدار نباید قاتل را ببخشند وقاتل را مثل افراد معمولی به جامعه باز گردانند.نقص قوانین بدوی اسلامی را باید برطرف کرد.ایا با این همه اعدام در ۴۱ سال امنیت ایجاد شد؟!؟
    2
    12
    ‌سه شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۵:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    هانی‌ - اسلو، نروژ
    بنده خشونت و قتل رو توجیح نمی کنم, این واقعه درد ناکه. ولی اون دوستانی که اِدام و قصاص رو تایید میکنن, لُطفن توضیح بدن که نتیجه اِدام و دار زدن در میدان حا یا زندان در این ۴۱ سال چه بوده؟ ایا این اِدام حا نتیجه ای داشته؟
    3
    15
    ‌سه شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    شنبلیله خانم - اسلو ، نروژ
    [::هانی‌ - اسلو، نروژ::]. نتیجه اعدام ها در خیابان و یا شلاق زدنها و سنگسارها نتیجه اش همین است که قتل کردن مثل آب خوردن شده بچه ها در خیابانها شاهد اعدام و شلاق خوردن انسانهای دیگر هستند .این جنایات که هر روزه اتفاق می افتد نتیجه رژیم کثیف اسلامی ست از زمانی که این رژیم و آخوندها کشورمان را اشغال کردند روزبروز آمار قتل و جنایت و فحشا بالا میرود
    2
    12
    ‌سه شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    هانی‌ - اسلو، نروژ
    [::شنبلیله خانم - اسلو ، نروژ::] با شما موافقم.
    1
    7
    ‌سه شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۸:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    [::شنبلیله خانم - اسلو ، نروژ::]. [::هانی‌ - اسلو، نروژ::]. عزیزان. قوانین ایران ناقص و قرون وسطائی هستند ولی مردم ایران با قوانین المان و سوئیس و امریکا زندگی نمی کنند. وقتی پدر و مادر متهم او را بخشیدند تا حداقل 30 سال یا تا ابد در زندان نمی ماند. قوانین اسلامی ایران هست و این جنایتکار بعد از دو سال با قوانین قرون وسطائی محمد راهزن ازاد میشود و به ریش همه می خندد. یک بام و دو هوا که نمیشود. در ممالک پیشرفته اعدام نیست اما این جانیان بلفطره را هم بعد از رضایت شاکی بعد از 2 سال رها نمی کنند و معمولا حبس ابد میگیرند. اما ایا با اعدام میزان جنایت کمتر میشود؟ خیر! ولی مگر بدون اعدام هم از میزان جنایت کم میشود!؟
    11
    10
    ‌سه شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Parinaz Iran - پراگ، چک
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. با شما موافقم. چند بار خوانده ام که یک قاتل وحشتناک از سوی اطرافیان مقتول از اعدام نجات پیدا کرده تعدادی مثل این خانواده با قلب مهربان. تعدادی به طمع مادیات با نام دیه .یعنی بکش با پول از مجازات بگریز. این به کنار ولی موضوع بسیار عجیب اینکه قاتل از اعدام رها می شود همزمان مجازات زندان هم از بین می رود یا یکی دوسال۰۰۰ که کمال بیشرمی است خوب از قوانین عرعری انتظار بیشتری نیست۰
    2
    10
    ‌سه شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. بله بدون اعدام از میزان جنایت کم می‌شود. اعدام بازتولید خشونته و به عادی‌تر شدن مفهوم جنایت در جامعه منجر می‌شه. اعدام هم قتل است، قتل دولتی، قتل با مجوز! وقتی که مجازات اعدام در جامعه وجود داشته باشه منجر به این می‌شه که افرادی مثل شما با وقوع هر جنایتی فورا فریاد «اعدامش کنید» سر بدهند و همین روحیه رو به فرزندان و نسل‌های بعد از خودشون منتقل کنند و این تفکر رو جا بندازند که کشتن تنها راه حل است و یا این که چیزی به اسم «قتل خوب» هم وجود داره. همین تفکر به گسترش و شیوع قتل و جنایت منجر می‌شه و جامعه رو به سمت خشونت سوق می‌دهد. از خانواده‌ای که مدام توش فریاد اعدامش کنید و جرش بدید و تیکه‌تیکه‌اش کنید شنیده می‌شه مهاتما گاندی بیرون نمیاد! «چشم در برابر چشم» دنیا را کور خواهد کرد.
    1
    14
    ‌چهارشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۴:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    هانی‌ - اسلو، نروژ
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. بله! بدون اِدام, خشونت در جامعه کمتر میشود. دیگر کسی مجبور نیست, خانوادگی با نُخود و تُخمه در اول صبح به تماشای دار بره. کودکی که خشونت و این صحنه حا رو در این سن ببینه, یقینا در روح و روان او اَثر میگذاره. اگه شرح حال قاتلین رو تعقیب کرده باشید اکثرا مشکل روانی دارن. اِدام در حَر کجا ان حَم از نوع دار زدن تقبیح شده. وقتی قانون بیماره, جامعه حَم بیمار و اسیب پذیر میشه. ولی ما نباید تولیدات مسموم این قانونِ واپسگرا ,چون قصاص رو تایید بکنیم. ثانیا! در خیلی از کشورحا حبس اَبد به معنای تمام عُمر در زندان بودن برای مجرم محسوب نمیشه.
    4
    6
    ‌چهارشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۵:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    [::هانی‌ - اسلو، نروژ::]. [::hovakhshatare - تهران، ایران::]. نشد که بشه. با شرایط و قوانین اروپائی نمیتوان در مورد حوادث ایران نظر داد. ما که در هلند و با دادگاه لاهه مواجه نیستیم. استدلالات شما شرایط زمین بازی را در نظر نمی گیرد. در ایران انتخاب بین بد و بدتر هست و نه اینکه شما تمام و اخرین اصول تربیتی و انسانی را در جائی در اروپا دیده و می خواهید رعایت کنند. در اینجا جز شرع مقدس اسلام انتخاب دیگری وجود ندارد. مثل اینکه توی باغ نیستید. این جانی بالفطره کمتر از 2 سال بعد از رضایت اولیای دم از زندان رها و بین مردم ول میشود. قاضی دادگاه یک اخوند شپشو و قوانین وحوش اسلامی در 1400 سال قبل اجرا میشود. اگر این پررو را بعد یک سال ازاد کنند انوقت فکر میکنید که انسانی رفتار شده است!؟ در زمین سنگلاخ نمی توان فوتبال بازی کرد
    15
    9
    ‌چهارشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    [::هانی‌ - اسلو، نروژ::]. [::هانی‌ - اسلو، نروژ::]. عزیزم با شعار و اگر و مگر که نمیتوان شرایط اجتماعی یک ملت اسلام و حسین زده را عوض کرد
    17
    9
    ‌چهارشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    عزیزان 40 سال شعار داده اید. ایا کافی نیست؟ درس اخلاق ندهید. اینجا شرایط رفتاری مشخص هست. یا رضایت و مطابق قوانین اسلامی حداکثر دو سال بعد ازادی و یا اعدام. لطفا قصه های اروپائی نگوئید چون هیچ چیز ما شبیه انان نیست. هر وقت قوانین ایران مدرن و اروپائی شد فتوای اروپائی بدهید. در مقابل دو انتخاب ملموس بالا چه باید کرد؟
    14
    8
    ‌چهارشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    هانی‌ - اسلو، نروژ
    به قانونِ اِدام و خشونت باید نه گفت. حال چه در امریکا باشه, چه بوتسوانا, چه ایران, چه ....
    3
    10
    ‌چهارشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. شما ظاهرا حوالی باغ هم نیستید. «جانی بالفطره»؟! هیچ جانی بالفطره‌ای وجود نداره. انسان‌ها خام به دنیا میان و در خانواده و اجتماع شخصیت‌شون شکل می‌گیره. هیچ‌کس جانی یا فرشته به دنیا نمیاد. اگر یک نفر جانی شده باید دید چه عواملی او رو به سمت جانی شدن سوق داده‌اند. حذف فرد گناهکار به حذف عوامل تولید خشونت منجر نمی‌شه. مگه خفاش شب رو نکشتیم؟ مگه فرید بغلانی رو نکشتیم؟ مگه محمد بیجه رو نکشتیم؟ مگه اسماعیل رنگرز (قاتل آتنا اصلانی) رو نکشتیم؟ چرا متوجه نمی‌شید که عبرت‌آموز نیستند این اعدام‌ها؟ مگه 2500 سال نیست که انواع و اقسام اعدام‌ها و شکنجه‌های مخوف در ایران اجرا شده و هنوز هم اجرا می‌شه؟ چند هزار سال دیگه باید بگذره که بفهمید فایده‌ای نداشته که هیچ، بلکه بازتولید خشونت رو گسترده‌تر کرده؟ چرا یک مسئله به این سادگی که نباید فرزندان‌مون رو طالب قتل و اعدام بار بیاریم رو متوجه نمی‌شید؟ ما باید چرخه خشونت رو متوقف کنیم نه این که آب به آسیابش بریزیم. اعدام درمان نیست، خودش قسمتی از درده.
    6
    16
    ‌چهارشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    [::hovakhshatare - تهران، ایران::]. [::هانی‌ - اسلو، نروژ::]. شعار ندهید عزیزان. یعنی باید رضایت بدهند و این مردک ازاد شود؟. بجای بحث در باره ی قوانین بسیا مدرن بین المللی که در حکومت اسلامی ره به جائی نمی برد بفرمائید که این پدر و مادر داغدار با شرایط قوانین و دادگاه های ایران چه باید بکنند؟
    11
    10
    ‌پنجشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. بیا اصلا کاری به تفاوت قوانین اروپایی و اسلامی نداشته باشیم. من فقط برام سواله که یعنی شما واقعا متوجه نمی‌شی که خشونت رو با خشونت جواب دادن تبعاتش دامن جامعه رو می‌گیره؟ چرا ایران که پس از چین بیشترین آمار اعدام در جهان رو داره (به نسبت جمعیت اول هستیم) هنوز این همه فجایع قتل و تجاوز و غیره رو باید تحمل کنه؟ دقیقا چرا کشوری که بالاترین آمار اعدام رو داره بالاترین آمار جنایت رو هم داره؟ یه کمی فکر کنید. عقل خوب چیزیه.
    4
    11
    ‌پنجشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    [::hovakhshatare - تهران، ایران::]. عزیزم باز که دچار احساسات شدی. می فرمائی بیا کاری با قوانین ایران و اروپا نداشته و باز حرف های اروپائی میزنی. عزیزم اینجا ایران هست و قوانین اسلامی و شرایط آخوندی حاکم هست. بدون درس اخلاق بگو این پدر و مادر چه باید بکنند؟
    11
    11
    جمعه ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۳:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    نرود میخ آهنین در سنگ. بکشید، جر بدید، تیکه‌تیکه کنید ببینیم به کجا می‌رسید. در خانه اگر کس است یک حرف بس است.
    9
    10
    جمعه ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    [::hovakhshatare - تهران، ایران::]. من نمی فهمم چرا قدرت درک زمانی و مکانی ندارید و اهل شعار و لجبازی هستید. در کره شمالی قانون کمونیستی. در سوئد قانونی دیگر. در عربستان حد شرعی اجرا میشود. نرود میخ اهنین در سنگ. از شما نخواستند که مبشر اخلاق شوید. بگو در شرایط دادگاه های ایران با توجه به قوانین و حاگمان اخوند چه باید کرد و نه اینکه به زعم شما اعدام درست یا غلط هست. باز تکرار کنم یا باز شعار میدهی که اعدام خوب یابد هست؟ اتفاقا در مغز من همه چیز فرو میرود و اصلا حب منم ندارم. مگر این جا مجلس قانون گذاری و یا رفرندوم هست!؟ انقدر مسئله ساده هست که حد ندارد. من میدانم اعدام و قوانین اسلامی بد هستند اما در ایران هم اعدام هست و هم قوانین اسلامی و این قاتل را در دادگاه های سوئد محاکمه نمی کنند. جلویت خرما و نان گذاشته اند و شما می فرمائید که هویج خیلی خوب هست. از حالا به بعد هم دشمن خونی من میشوی چون مغایر تو حرف زده ام
    11
    8
    جمعه ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. من دشمن شما نیستم. من مخالف عقاید شما هستم. این شمایید که مدام من رو می‌کوبید و عنوان می‌کنید که «توی باغ نیستی» و «افکار اروپایی رو تکرار می‌کنی» (به این معنی که خودت عقل و درک نداری و حرف‌های دیگران رو کپی می‌کنی) و امثال این‌ها. شما می‌گید ایران با قوانین اسلامی اداره می‌شه پس ما هم باید همون قوانین وحشیانه رو بپذیریم. نه لزوما. یعنی نباید با قوانین بربرانه و وحشیانه مخالفت کرد؟ نباید به سنگسار کردن نه گفت؟ نباید با قطع ید مخالفت کرد؟ فقط چون کشور اسلامیه؟! از پاپ کاتولیک‌تریم ما؟ عربستان داره یکی یکی قوانین متحجرانه اسلامی رو کنار می‌ذاره اون‌وقت ما از اعدام طرفداری کنیم به خاطر این که قانون اسلامیه؟! چرا سعی در تغییر دادنش نکنیم؟ قبل از این حکومت نحس اسلامی هم طی 2500 سال پادشاهی که خیلی از هموطنان‌مون بهش افتخار می‌کنند هم اعدام داشتیم، توی روغن داغ انداختن هم داشتیم، سرب مذاب در گلو ریختن هم داشتیم، لب دوختن هم داشتیم و هزار مدل مجازات وحشیانه دیگه هم داشتیم. آیا باعث شد جامعه درست بشه؟ چرا این دور باطل رو قطع نکنیم؟
    3
    11
    شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۶:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. من از شما خیلی کامنت‌های خوبی توی همین سایت دیده‌ام و شما رو جزو عوام نمی‌دونم. عوام موقعی که از اعدام دفاع می‌کنند عموما به خاطر اینه که هضم این نکته که قاتل کشته شد و مسئله حل شد براشون راحت‌تره تا این که بخوان وارد بحث‌های فرهنگی و اجتماعی و غیره بشن که عوامل تولید خشونت در جامعه رو شناسایی کنند و به دنبال ریشه مشکل بگردند که جامعه دچار چه بیماری‌ای شده که فرید بغلانی‌ها و محمد بیجه‌ها و خفاش شب‌ها رو پرورش می‌دهد و چرا با کمترین نارضایتی از همدیگه قمه را تا دسته توی شکم هم فرو می‌کنیم! این درد است و اعدام درمانش نیست. اعدام بازتولید خشونت است و هرگز بازتولید خشونت به کم شدن خشونت منجر نمی‌شه. فرضا که ما این قاتل رو کشتیم، آیا قاتلین بعدی ظهور نخواهند کرد؟ همین وجود حکم اعدام یکی از عوامل تولید قاتلین بالقوه است. چرا؟ چون وقتی مردم با وقوع هر قتلی فریاد بکشیدش سر می‌دهند دارند روحیه خونخواهی رو به نسل فرزندان‌شون تزریق می‌کنند. بچه‌ای که مدام با شعار بکشیدش بزرگ بشه نلسون ماندلا نخواهد شد.
    2
    11
    شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. وجود مجازات اعدام تبعات منفی بسیار بسیار زیادی داره. شما من رو متهم می‌کنید که از روی احساسات شعار می‌دم اما در مقابل خودتون فقط و فقط درگیر احساسات هستید. شما مدام از من پرسیده‌اید که جواب اون پدر و مادر داغدار رو چی باید بدهیم! این یعنی احساسات صرف. شما دوست دارید خودتون یا من رو جای اون پدر و مادر بگذارید تا وادار بشیم از روی احساسات تصمیم بگیریم. بله، من هم اگر دخترم رو بکشند شاید دوست داشته باشم قاتلش رو با تبر به 86 قسمت تقسیم کنم اما قانون برای همینه که من رو از اجرای این وحشیگری باز بداره. قانون رو از روی احساسات غلیان‌کرده خانواده عزادار نمی‌نویسند. قانون رو باید قانونگذارانی که دارای مطالعات حقوقی، قضایی، اجتماعی و فرهنگی هستند بنویسند به شکلی که به نفع تمام جامعه باشه و نه این که صرفا جهت تسلی دادن به احساس خونخواهی خانواده مقتول باشه. تحمل یک حبس طولانی‌مدت بسیار سخت‌تر از اعدام شدن یکباره است، اون هم در کشور داغونی مثل ایران!
    2
    11
    شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. مجازات حبس حتی بازدارندگی بیشتری نسبت به مجازات اعدام داره. کسی که فرضا در اوج جنون تصمیم به قتل شخص دیگری گرفته با علم به این که اعدام خواهد شد هم ممکنه که در لحظه غلیان خشم با خودش بگه «می‌کشمش فوقش اعدامم می‌کنند از این زندگی کوفتی راحت می‌شم» یعنی اعدام شدن شاید حتی مسیری سرراست برای رها شدن از درد زندگی باشه اما هیچ‌کس به خودش نمی‌گه «می‌کشمش فوقش سی سال می‌رم زندان» چون تحمل یک حبس طولانی واقعا جانفرساست. یک محکوم به اعدام توی زندان زندگیش رو می‌کنه و صرفا در لحظه آخر که به پای چوبه دار برده می‌شه ممکنه خودش رو از ترس مرگ خراب کنه ولی این حس ترس از مرگ در روزهای قبل از موعد اعدام اصلا پررنگ نیست چه برسه به لحظه وقوع جنایت. اما تحمل یک زندان طولانی مدت هر روزش عذابه. ندیدن دوستان و خانواده، ندیدن بزرگ شدن فرزند، مرگ عزیزان هنگامی که پیش‌شون نیستی، محروم بودن از تمام چیزهای خوب و حتی معمولی.
    2
    10
    شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۶:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. زندان مجازات کمی نیست. زندان یک فرد رو از بوسه زدن بر گونه مادر، از در آغوش گرفتن فرزند، از دیدن مدرسه رفتن فرزند، از دیدار اقوام و دوستان، از آغوش همسر، از قدم زدن در پارک، از تماشای غروب دریا، از غذا خوردن در رستوران، از دوچرخه‌سواری زیر بارون، حتی از باز کردن در یخچال، از خاموش و روشن کردن کلید برق، و از تمام چیزهای دیگری که برای من و شما خوشاینده یا حتی خیلی معمولی و پیش پا افتاده است محروم می‌کنه و این‌ها برای یک زندانی به آرزو و حسرت تبدیل می‌شن. زندان به هیچ‌وجه مجازات کمی نیست. در کنار تمام این‌ها اعدام صرفا برای قاتلین نیست و تا زمانی که ما از اعدام در جمهوری اسلامی دفاع کنیم دست این رژیم سفاک رو برای اعدام کردن مخالفین نظام هم باز گذاشته‌ایم. اما اگر برای لغو اعدام تلاش کنیم اعدام‌های سیاسی هم لغو خواهند شد.
    2
    10
    شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۶:۵۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. در کنار همه این‌ها این رو هم اضافه کنید که شاید دستگاه قضایی خطا کنه. این خطاها در همه‌جا پیش میاد و نمونه‌هاش در همون آمریکایی که شما توش زندگی می‌کنید هم زیاد اتفاق افتاده که فردی بی‌دلیل و به اشتباه مثلا 20 سال زندانی بوده و بعد آزاد شده و فرضا دولت غرامت هم بهش پرداخت کرده. حالا اگر اون شخص اعدام شده بود چی؟ دیگه چه‌جوری می‌شد اون خطا رو جبران کرد؟ . مضرات مجازات اعدام بسیار زیاده و اگر بخوام تمام مضرات اعدام رو بنویسم باید حداقل بیست سی تا کامنت دیگه بنویسم که از حوصله این سایت و خوانندگانش خارجه. حرف‌های من هم ربطی به کپی کردن بدون فکر از روی مدل‌های اروپایی نداره. حتی اگر تمام اروپا هم مجازات اعدام رو برقرار کنند من باز هم مخالف اعدام خواهم بود و دقیقا هم با سنجیدن شرایط ایران مخالف اعدام هستم.
    2
    10
    شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    [::hovakhshatare - تهران، ایران::]. عزیز دلم باز که 4 صفحه شعار داده و از اخلاقیات نوشته ای. عزیز جان هر چی نوشتی کلمه به کلمه درست و مورد تائید من هستند اما تا وقتی که اخوند و قوانین اسلامی بر ما حکومت میکنند که قابل اجرا نیستند.عزیز دلم باید با شرایط موجود در ایران نظر بدهی. دیگر سئوالم را تکرار نمیکنم چون شما ایده الیست هستید. خوب و خوش باشید و به انتظار بنشینیم شاید در بهترین شرایط در 100 سال دیگر قوانین اسلامی ایران تبدیل به قوانین انسانی شوند و در این مدت هم از این پدر و مادر داغدیده هم بخواهیم تا صبر کنند
    9
    12
    شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. خب عزیز دلم شما هم که باز طرفداری از وحشیگری اسلامی می‌کنی. وحشیگری وحشیگریه چه یک قاتل وحشیگری کنه و چه یک پدر و مادر داغدیده وحشیگری کنه. فرقی نمی‌کنه. من فکر می‌کردم از دوران وحشیگری رد شده‌ایم حال این که وحشیگری هنوز هم طرفداران پر و پا قرص داره. باشه من با ایده‌آلیسم خودم خوشم شما هم با قوانین بربرانه‌تون خوش باشید. به هر حال بوی خون برای همه مشمئزکننده نیست.
    7
    11
    شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    [::hovakhshatare - تهران، ایران::]. نه عزیز دلم. مگر شکی داری که هنوز در اوج وحشیگری هستیم
    10
    12
    یکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. اگر هم شک داشتم دیگه الان ندارم.
    0
    11
    یکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.