روسیه از پروژه ۱.۲ میلیارد یورویی راه‌آهن ایران کنار کشید

رادیو فردا :شرکت دولتی راه‌آهن روسیه از پروژه عظیم برقی‌سازی راه آهن گرمسار-‌اینچه برون با سرمایه‌گذاری ۱.۲ میلیارد یورو کنار کشید.
 
خبرگزاری اینترفکس روسیه سه‌شنبه، ۶ اسفند، خبر داد که این شرکت از بیم تحریم‌های آمریکا پروژه را رها کرده است.
 
عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی سابق ایران، تیرماه ۹۷ در مراسمی با حضور اولِگ بلوزروف، مدیرعامل شرکت راه‌آهن دولتی روسیه، از آغاز پروژه برقی‌سازی راه آهن گرمسار‌اینچه برون با سرمایه‌گذاری ۱.۲ میلیارد یورویی خبر داده بود.
 
قرار بود شرکت راه آهن دولتی روسیه راه‌آهن گرمسار-‌اینچه برون برقی کند. قرار بود ۸۵ درصد هزینه این پروژه توسط دولت روسیه فاینانس شود.
 
قرارداد این پروژه نیز آذرماه سال ۹۴ امضا شده بود، اما تاکنون طرف روسی هیچ اقدامی انجام نداده است.
 
به گزارش اینترفکس، به دلیل اینکه شرکت روسی به خاطر تحریم‌های آمریکا از این پروژه کناره‌گیری کرده است، ایران نمی‌تواند در دادگاههای بین‌المللیعلیه این شرکت اقامه دعوا کند.
 
شرکت روسی قرار بود ظرفیت بارگیری این خط آهن را به ۱۰ میلیون تن در سال افزایش دهد و سرعت حرکت قطارها را به ۱۲۰ کیلومتر در ساعت برساند.
 
ایران به غیر از این پروژه، در نظر داشت با شرکت راه‌آهن روسیه پروژه برقی‌سازی قطار تهران‌-مشهد و دو خطه کردن راه‌آهن بافق-‌سرخس را اجرا کند که هیچ کدام به نتیجه‌ای نرسید.
 
شرکتهای روسی طی سالهای گذشته توافقنامه‌ها و قراردادهایی به ارزش دهها میلیارد دلار امضا کرده‌اند، اما هیچ کدام را آغاز نکرده‌اند.
 
از جمله، الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه اعلام کرده بود که شرکتهای نفتی روسی آماده سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری در ایران هستند و بسیاری از شرکتهای روسی از گازپروم تا زاروبژنفت و روس‌نفت با ایران توافقاتی امضا کرده بودند که به نتیجه‌ای نرسید.
 
همچنین به رغم گذشت شش سال از قرارداد ساخت دو رآکتور هسته‌ای جدید در بوشهر، هنوز گزارشی درباره پیشرفت این پروژه‌ها منتشر نشده است.
 
همزمان با خبر خروج شرکت راه‌آهن روسیه از ایران، وزارت خارجه آمریکا گزارش داده که ۱۳ شرکت روسی، چینی، عراقی و ترکیه به‌خاطر نقض تحریم‌های ایران تحریم شدند.
 
این گزارش نام شرکتهای روسی را منتشر نکرده است.
+43
رأی دهید
-4

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۹
    Nagonsar - مونیخ ، آلمان
    ...همچنین به رغم گذشت شش سال از قرارداد ساخت دو رآکتور هسته‌ای جدید در بوشهر، هنوز گزارشی درباره پیشرفت این پروژه‌ها منتشر نشده است....روسیه بعد از ۳۹ سال و با صرف مخارج بیش از ۲۰ میلیارد دلر از طرف ایران هنوز راکتور بوشهر را تکمیل نکرده و اینها میخوان دو تا راکتور دیگر براشون بسازه. خوبه که اخونده به عربستان میگن گاو شیرده،عربستان حداقل در ازای پولی که میخده جنسی را که سفارش داده بدون نقص میگیره در عوض ایران پول را که میده جنس را که نمیگیره هیچی حتی اجازه نداره از جای دیگری این اقلام تا تهیه کنه، مثل جریان ایرباسها که روسیه از دست ایران عصبانی بود چرا جای هواپیماهگای مسافربری جدید روسیه که هنوز مراحل ازمایش را تمام نکردن و حتی ناوگان هوایی روسیه هنوز اقدام به خرید انها نکرده و جایش ایرباس سفارش داده، چرا ایرباس میخره، وقتی که ایرباس از قرارداد کنار کشید و ایران گفت خب حالا جنازه کش روسی میخریم بدون تعارف گفت بخاطر تحریمها نمیتونیم بفروشیم.
    1
    9
    ‌چهارشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    sahandoglu - لندن، انگلستان
    به این می گویند استعمار ایران توسط روسها. قاجار ها سالها در مقابل روسها مقاومت کردند و در اخر زورشان نرسید و قسمتهای کشور ممالک محروسه نه ایران را واگذار کردند اما چهلوی و آخوند چه؟ در مقابل کدام قدرت خارجی مقاومت کردند فقط کشور را فروختند
    3
    3
    ‌چهارشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.