کرونا در ایران؛ ناظران سازمان جهانی بهداشت به تهران می‌روند

مسئولان اتوبوسرانی شهر قم می‌گویند هر شب اتوبوس‌های شهر را ضد عفونی می‌کنند بی بی سی :در حالیکه وزارت بهداشت ایران از افزایش موارد منجر به مرگ و تعداد مبتلایان به کرونا خبر داده یک مقام سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که تیمی از ناظران برنامه فوریت های سلامت و درمان این سازمان، فردا سه‌شنبه،‌ ۶ اسفند وارد تهران می‌شوند.
 
مایک رایان، مدیر برنامه فوریت‌های سلامت و درمان سازمان بهداشت جهانی گفت: "ما باید مکانیسم دقیق نحوه شیوع بیماری و آنچه که در ایران اتفاق افتاده است را بفهمیم، واضح است که آنجا تجمعاتی برای مراسم‌های مذهبی برگزار می‌شود و افرادی که شرکت می‌کنند به جاهای دیگر سفر می‌کنند."
 
او گفت که تحقیقات این گروه چند روز طول خواهد کشید و افزود: "تیم‌های ناظر ما به همه کشورها سر می‌زنند تا مطمئن شوند که کشورها امکانات و ملزومات لازم برای مقابله با شیوع کرونا را دارند."
 
صبح روز دوشنبه ۵ اسفند، کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت ایران آخرین آمار مبتلایان به کرونا را ۶١ نفر اعلام کرد. براساس آخرین آمار دوازده نفر نیز جان باخته‌اند.
 
او گفت که "تا پیش از ظهر امروز تعداد ۱۸ نفر دیگر مبتلا به کرونا شناسایی شدند که ‌ "از این تعداد هشت نفر در استان قم، یک مورد در استان همدان، سه مورد در تهران، دو مورد در مرکزی، دو مورد در استان اصفهان و دو نفر در گیلان مبتلای جدید به کرونا ویروس شناسایی شده است."
 
این در حالی است که عصر روز دوشنبه خبرگزاری رسمی ایران، ایرنا به نقل از رئیس دانشکده علوم پزشکی نیشابور از مرگ یک بیمار هفتاد ساله مبتلا به کرونا خبر داد.
 
ایرنا همچنین به نقل از معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان از مرگ یک نفر در همدان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا خبر داد.
 
در همین حال اولین مورد بیماری کروناویروس ٢٠١٩ در عراق تائید شد که شهروند ایران است و پیش از بسته شدن مرز به نجف سفر کرده بود.
 
رئیس سازمان هوایی عمان در بیانیه‌ای اعلام کرد که به علت انتشار ویروس کرونا در ایران پروازهای خود به این کشور را به حالت تعلیق در می‌آورد.
 
وزیر بهداشت عمان تایید کرده است که ویروس کرونا به این کشور حوزه خلیج فارس هم رسیده است. بر اساس گزارش دو زن که به تازگی به ایران سفر کرده بودند در عمان مبتلا به ویروس کرونا تشخیص داده شده اند.
شیوع کرونا در ایران: آمار روزانه ابتلا و مرگ
نرخ رشد تعداد مبتلایان و موارد مرگ در دو روز گذشته حدود ۵۰٪ بوده است
آزمایش کرونای سه نفر در کویت و یک نفر در بحرین هم مثبت شده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه این افراد از ایران به این کشورها سفر کرده‌اند. ملیت این افراد روشن نیست اما گفته می‌شود سه نفری که در کویت شناسایی شدند از مشهد به آنجا سفر کرده بودند.
 
اولین مورد تائید شده کروناویروس ٢٠١٩ در افغانستان نیز از قم به هرات سفر کرده بود.
ابتلای رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم به ویروس کرونا
تست کرونا محمدرضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، مسئول رسیدگی به مبتلایان ویروس کرونا در این شهر، مثبت و او قرنطینه شده است.
 
آقای قدیر دیروز در تلویزیون دولتی گفت "وضعیت قم مناسب نیست" و از "تعداد بیماران کرونا که در سطح شهر پخش هستند" اظهار نگرانی کرد و از وزارت بهداشت و دولت کمک خواست.
 
او همچنین گفت از وزارت بهداشت "گفته بودند" که "آماری اعلام نشود." دانشگاه علوم پزشکی شهر قم در اطلاعیه‌ای دلیل ابتلای آقای قدیر را "تماس مکرر با بیماران مبتلا به کرونا" اعلام کرد که "بنا بر توصیه پزشکان می‌بایستی مدتی در قرنطینه تحت نظر" باشد.
 
به نوشته خبرگزاری ایسنا، رئیس دانشگاه علوم‌ پزشکی قم پس از ابتلا به کرونا فرد دیگری را بعنوان قائم مقام منصوب کرده است.
 
شب گذشته احمد امیرآبادی، نماینده قم در مجلس در توییتر خبر از مثبت بودن تست کرونا آقای قدیر داده و نوشته بود: "دولت هنوز کرونا را در قم جدی نگرفته روزانه همچنان دارند تعدادی جان خود را ازدست می دهند".
 
ایرج حریرچی معاون وزیر بهداشت ایران اما تاکید کرد که "با قرنطینه قم موافق نیستیم؛ قرنطینه مربوط به پیش از جنگه جهانی اول، برای طاعون و وبا است و اکنون چینی‌ها هم از قرنطینه‌ای که شده راضی نیستند."
 
او همچنین اظهارات نماینده قم را که گفته بود پنجاه نفر در قم از بیماری کروناویروس ٢٠١٩ جان باخته‌اند تکذیب کرد و گفت "اگر تعداد فوت شدگان قم تاکنون یک چهارم این عدد هم باشد، استعفا می‌دهم".
تست کرونا محمدرضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم که مسئول رسیدگی به بیماران مبتلا به کرونا در این شهر است مثبت بوده است واکنش همسایه‌ها و سایر کشورها
ترکیه دیروز مرزهای زمینی و ریلی خود با ایران را بست و از یکشنبه شب پروازها از مبدا ایران را لغو کرد. به گفته فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت در روزهای گذشته از ورود تعدادی مسافر ایرانی به دلیل وجود نشانه‌های بیماری جلوگیری شده است.
 
به گزارش خبرگزاری رویترز، خطوط هوایی ترکیه (ترکیش ایرلاینز) تا روز پنجشنبه ۲۷ فوریه (۸ اسفند) پروازهای خود به چهار شهر ایران را لغو کرده و تعداد پروازهای تهران را کاهش داده است.
 
خطوط هوایی ترکیه اعلام کرده است که در این مدت هیچ پروازی به شهرهای مشهد، اصفهان، تبریز و شیراز انجام نخواهد شد. پروازهای تهران هم به دو پرواز در روز کاهش پیدا می‌کند. در پی افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در ایران، ترکیه مرزهای زمینی خود با ایران را بست.
 
احمد دمیرجان، وزیر بهداشت ترکیه درباره علت اتخاذ تدابیر پیشگیرانه و بستن گذرگاه‌های مرزی با ایران گفت که از "تهران درخواست کردیم قم را قرنطینه کند، اگر ایران این شهر را قرنطینه می‌کرد دیگر نیازی به بستن مرزها نبود".
 
او در رابطه با نبستن مرزها با سایر کشورهایی که در آنها ویروس مشاهده شده نیز گفت: "ایتالیا منطقه‌ای که در آن ویروس مشاهده شده را قرنطینه کرد و کار صحیحی بود، چین نیز ووهان را قرنطینه کرد".
 
بنابر گزارش‌ها گرجستان هم پروازهای ایران را معلق کرد. نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان اعلام کرد که "ارتباط هوایی ایران با ارمنستان و ورود به ارمنستان از گمرک مغری، تنها گذرگاه مرزی دو کشور تعلیق شده است." این ممنوعیت دو هفته برقرار می‌ماند.
 
مقامات تاجیکستان اعلام کرده‌اند پرواز هواپیماها میان این کشور و ایران را به دلیل "افزایش" تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا در ایران متوقف کرده‌اند.
مرز ایران و ترکیه در بازرگان امروز بسته شد و تردد مسافر یا کامیون از آن صورت نمی‌گیرد گرجستان نیز مرز هوایی خود را به روی مسافران ایرانی بسته است؛ دیروز مسافران هواپیمایی قشم ایر از تهران به مقصد تفلیس، پس از سوار شدن از هواپیما پیاده شدند و از پرواز آنان جلوگیری شد و هواپیمای خالی برای بازگردندان مسافران ایرانی عازم تفلیس شد.
 
سفارت افغانستان در ایران نیز تا اطلاع ثانوی ارائه خدمات کنسولی را به حالت تعلیق درآورده و پاکستان هم مرزهای خود با ایران بسته است. عراق پیشتر مرز خود با ایران را بسته و کویت هم تردد به ایران را ممنوع کرده بود.
 
عراق اولین کشوری بود که اعلام کرد که پروازهای خود را به ایران لغو کرد و هفته پیش اعلام کرد که دیگر هیچ مسافر ایرانی را نمی‌پذیرد و ویزا برای مسافران ایرانی صادر نمی‌کند.
 
سفارت ایران در بغداد اعلام کرد که با توجه به اهمیت سلامت عمومی و ضرورت حفظ و صیانت از امنیت بهداشتی اتباع ایران و عراق، سفر اتباع عراقی به ایران تا تاریخ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ برابر با ۶ مارس ۲۰۲۰ ممنوع خواهد بود.
 
شهروندان عراق بطور سنتی بالاترین مسافر خارجی به ایران را دارند که اکثرا برای زیارت (بیشتر مشهد و قم) یا درمان پزشکی به کشور همسایه می‌آیند.
+14
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۳
    Alphabet - پترس، یونان
    ایران آخوندزده و آفت زده, کرونا زده هم شد. گل بود و به سبزه نیز آراسته شد.
    0
    3
    ‌سه شنبه ۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۳:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    ادوینو - گوالف، کانادا
    خاک عالم توی سرتون یواش یواش سازمانهایه خیره هم تقاضا می کنند از دولت مثلاً اسلامی شما که دیگه آبرویی براش نمانده بیایند و مردم از گشنگی نجات دهند نه اون دروازه هایه تمدن بما خوش آمد نه اینکه از زهدو زاهد خیری رسید به این ملت این ملت چی میخواهد خدا می داند
    0
    0
    ‌چهارشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۳:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.