جامعه ایرانی- آمریکایی‌ها در دوران ترامپ؛ از ممنوعیت سفر تا ترس از جنگ

انتخاب: اندیشکده «Responsible Statecraft» در تحلیلی به قلم عسل راد نوشت: من در آمریکا از والدینی ایرانی متولد شدم و مانند بسیاری از فرزندان مهاجران با احساس بیگانگی از همنوعان آمریکایی خودم رشد کردم. اگرچه ما در پرجمعیت ترین محل تجمع ایرانی‌ها در کالیفرنیای جنوبی زندگی می‌کردیم، اما من مدام با هویت اصلی خودم در حال چالش بودم. با این وجود به جای تلاش برای مخفی کردن هویت خودم، مصمم‌تر شدم که فراتر از سیاست‌های عامه حرکت کنم تا اطلاعات بیشتری درباره ایران کسب کنم.
 
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: بدین منظور، من برای تحصیل در مورد تاریخ و فرهنگ ایران وارد دانشگاه شدم، این اتفاق به من این امکان را فراهم کرد که بتوانم به سرزمین مادری‌ام سفر کنم و تحقیقات میدانی انجام دهم.
 
در هفته‌های اخیر، موضوع ایران بار دیگر بر صدر اخبار رسانه‌ها برگشته است. از ترور قاسم سلیمانی گرفته تا انتقام موشکی ایران و کشته شدن 176 نفر از مسافران هواپیمایی اوکراین، جهان منتظر بود که هر لحظه جنگی بین دو طرف در بگیرد. در حالی که ایرانی-آمریکایی‌ها به دلیل این تنش‌ها در مرز بازرسی می‌شدند فضا روز به روز پر تنش‌تر می‌شد، با تشدید این تنش‌ها غالباً همه ما در جامعه ایرانی- آمریکایی‌ها این سؤال را از خودمان می‌پرسیدیم، شما در این وضعیت چه احساسی دارید؟
 
نظرات هیچ فرد یا سازمانی نمی‌تواند بیانگر عقاید کل یک جامعه باشد. ایرانیان آمریکایی یکپارچه نیستند، آنها یک گروه متنوع با پیشینه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، مذهبی و سیاسی هستند. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اکثریت این جامعه از جنگ با ایران و سیاست‌های ترامپ از جمله ممنوع کردن ورود ایرانی‌ها حمایت نمی‌کنند. نباید در این باره تعجب کرد چرا که در واقع این نظرات اکثریت آمریکایی‌ها هم هست.
 
علی‌رغم شیوع احساسات ضد جنگ در بین این مهاجران ایرانی، برخی سعی می‌کنند خودشان را نماینده کل جامعه معرفی کنند و هر کس را هم که نظری مخالف نظر آن‌ها دارد انگ عاملیت جمهوری اسلامی بودن بزنند. گرچه این استراتژی در دوره ترامپ عجیب نیست، اما به هر حال در دوره‌ای که این همه تهدید برای دموکراسی وجود دارد، چنین رویکردی ناامید کننده است. وقتی رئیس جمهور در اظهاراتی جنجالی تهدید کرده 52 مکان فرهنگی ایرانی را بمباران می‌کند، دیگرانی هم خواستار اخراج شهروندان آمریکایی با نگرش سیاسی متضاد و سرکوب گروه‌های مخالف می‌شوند. من همیشه تصور می‌کردم که وقتی آزادی‌های مدنی ایرانی – آمریکایی‌ها با اعمال تبعیض آمیز توسط گمرک و گشت مرزی و بسته شدن حساب‌های بانکی‌شان در معرض خطر قرار بگیرد، همه با وجود اختلاف نظر در مورد رفتار با ایران در اصل برای حاکمیت قانون و در برابر تبعیض‌های غیر قابل توضیح با هم متحد می‌شوند.
 
جالب است درست همان افرادی که مدعی مبارزه برای دموکراسی و آزادی در ایران هستند، به از بین رفتن پایه‌های دموکراسی در آمریکا بی‌توجهی می‌کنند. در یک نظام سیاسی دموکراتیک به افراد و گروه‌ها این فضا داده می شود تا بتوانند نظرات خود را بدون هیچ مشکلی به اشتراک بگذارند. سپس مردم نیز متعاقبا آزاد هستند که ارزیابی‌های خود را داشته و با این نظارت موافقت یا مخالفت کنند. ما باید این امکان را داشته باشیم تا بدون ترس از از زندان و شکنجه و تبعیض نظرات خودمان را ابراز کنیم. این اساسی ترین مؤلفه یک دموکراسی است.
 
به هر حال برای درک این سردرگمی و اختلاف باید تفاوت‌های این گروه‌ها را بررسی کنیم. جامعه ایرانی و آمریکایی آنقدر که به نظر می‌رسد هم از یکدیگر جدا نیست، مسئله این است که ما دو بحث متفاوت داریم. وجه تمایز مهمی که بین اعضای جامعه مهاجران وجود دارد عقاید متفاوت آن‌ها است. شاید جمعی از مهاجران ایرانی به دلیل اینکه اکثر خانواده و دوستانشان در ایران هستند، چشمشان بیشتر به وقایع داخل این کشور باشد، اما عمده تمرکز و توجه ما به سیاست آمریکا است. بسیاری از گروه‌های مخالف، وقایع را با لنز ایران می‌بینند نه آمریکا پس طبیعی است که اختلاف نظر وجود داشته باشد.
 
من بزرگ شدم تا به بحث و گفتگو درباره ایران و چگونگی دستیابی به آزادی که ایرانی‌ها بیش از یک قرن برای دستیابی به آن تلاش می‌کنند، بپردازم. در حالی که برخی هنوز به دنبال احیای رژیم سلطنتی هستند اما اکثر ایرانی‌ها بر رسیدن به حکومتی دموکراتیک که به وسیله خود مردم بر سر کار آید، تاکید دارند. علاوه بر این، ما آرزو می‌کنیم در آمریکا با همه شهروندان رفتاری برابر شود و تبعیضی که دولت فعلی با ممنوع کردن ورود مسلمانان به آمریکا اعمال کرده از میان برداشته شود.
 
زمان آن رسیده که متوجه شویم که اختلاف ما ایرانی‌- آمریکایی‌ها با خود آمریکایی‌ها بحث لزوما هویتی نیست، بلکه این تنوع در حقیقت هویت آمریکایی ما را مشخص می‌کند. ما به عنوان یک آمریکایی طبق قانون انتظار رفتاری غیر تبعیض آمیز داریم و همچنین به عنوان یک آمریکایی دولت خود را پاسخگوی خواست مردم می‌خواهیم. برای برخی از مهاجران ایرانی به ویژه مهاجران تبعیدی که از ایران گریخته‌اند، ممکن است آمریکا یک میزبان موقت باشد. اما برای بیشتر ایرانی – آمریکایی‌ها، به ویژه کسانی که پس از انقلاب در این کشور متولد شده‌اند، آمریکا خانه‌شان است. ما دموکراسی و آزادی را برای ایران می خواهیم، اما نه به این دلیل که ایران معنای خیلی خاصی برای ما دارد، بلکه به این دلیل که این ارزشهایی است که امروز در خانه آرزوی آن را داریم و معتقدیم که همه مردم جهان سزاوار آن هستند.
 
با وجود تفاوت‌ها، جامعه ایرانی و آمریکایی‌ها به اندازه‌ای که به نظر می‌رسد تقسیم شده و منفک نیست. آمریکایی‌ها بارها و بارها خواستار راه حل‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ‌های بی پایان بوده‌اند و برای برقراری برابری قرن‌ها خستگی ناپذیر کار کرده‌اند. به یاد داشته باشید که علی رغم اقدامات تفرقه انگیز دوران ترامپ، وی هنوز رای نزدیک به 3 میلیون را از دست داده است. شاید عادلانه باشد که بگوییم افرادی که صدایشان بلند و پرخاشگرانه است دقیقاً به دلیل این است که آنها از ضعف خودشان آگاه هستند. از نظر ما همه انسان‌ها توسط خالق برابر آفریده شده‌اند، بنابراین حق دارند در شرایطی برابر زندگی کنند.
+16
رأی دهید
-11

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۸
    scandal - برلین، آلمان
    حساب بازار با حساب خانه از زمین و آسمان فرق داره! نه تنها این "احساس و موقعیت" را برای شما که هنوز نوچه جوانی هستی، آرزو میکنم، بلکه برای هیچ یک از مردم کره زمین! دختر خوب و ساده و بی تجربه، همانطوریکه من بنوبه خود گوش شنوا برای این نوشته ات دارم، پس شما هم باید به خواسته من توجه کنید و آن اینکه، این رژیم نه تنها جان میلیونها جوان ایرانی را گرفته، حتی چه از فرزندان و بستگان خود و حتی فرزند هندی زاده را به وضع هولناکی کشتند! حتی به دختران ایران که دوست دارند، همانند شما و هزاران دختر ایرانی در فرنگ، شاد باشند و خود به ارزشها و آرمانهای پیشرفته یک فرهنگ نائل آیند! صدها نفر چه از قتل های زنجیره ایی و اعدامهای خیابانی و حتی افرادی که برای محیط زیست هستند و یا قصد کمک به هموطن زلزله زده خود دارند، یا به قتل رسیدند و یا زندانی! چرچیل: کسیکه با سن ۲۰ سالگی انقلابی نباشد، دل ندارد و اگر کسیکه در سن ۴۰ سالگی هنوز انقلابی باشه، مغز نداره! پس بشما تا اندازه ایی حق میدهم، ولی یک نگاه به جنگهای داخلی آمریکایی بنگر، که هر چه بهای خودش را دارد.
    6
    15
    شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    من و 95 درصد از اقوامم در امریکا زندگی می کنیم و کوچکترین اثری از فشار و مزاحمت نمی بینیم چون حتی یک قدم با این رژیم کثیف و جنایتکار آفت الله های شیهی همکاری نکرده ایم. حداقل 15 نفر از فامیل من PHD و مدارک معتبر دارند و بیسوادترین ان ها من هستم
    10
    21
    شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    sorosh azadi - تهران، ایران
    جالب توجه خوانندگان گرامی که ایشان از اعضای خود فروخته لابی نایاک هستند. مصیبت جامعه ما از هزاران سال پیش خیانت مردم خودمون به ملت و کشور خودمان بوده. ببینید چه خبرگزاری هم نقل قول ایشان را انتشار داده: سرویس بین الملل «انتخاب». چون نیک نظر کرد پر خویش در آن دید . گفتا زچه نالیم که از ماست که بر ماست!
    2
    14
    شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    آذرمیانه - آذربادگان، ایران
    همیشه در طبیعت تعادل برقرار هست. بعضی ایرانیهای پولدار از جنگ فرار کردند رفتند امریکا تا بچه شون سربازی نرود حالا اون عشق و حالی که کردند از گوششون در میاید به این ترتیب که اینها وارد جنگ میشوند و حضرات در امریکا دارائیشون مصادره شده با کامیونهای نظامی به پایگاههای متروکه منتقل میشوند .. چون وظیفه شما بود مقاومت نموده دمکراسی را در کشور خود برقرار نمائید حالا که از وظیفه سر باز زدید بسراغ شما میاید.
    5
    4
    شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    آذرمیانه - آذربادگان، ایران
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. وقتی خودت اظهار بیسوادی میکنی چیزی ندارم بگم.
    11
    4
    شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Liberte - ارومیه، ایران
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. اختیار دارید، شما در سواد و دانش پیشرو هستید استاد. پسرعمو منم تگزاسه، اونم کلی اینجا درس خوند و اونجا هم همینطور. تبعیضی هم ندیده حمدالله.
    2
    6
    شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    [::آذرمیانه - آذربادگان، ایران::]. عزیز جان بیسوادی و ثروت نسبی هست. منی که در مقابل ان ها بیسوادم از نظر علوم اجتماعی و سیاست بین المللی حداقل صد برابر تو میدانم
    3
    11
    شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    redsky95 - تورنتو، کانادا
    بخوام یکم بهتر مطلبو بگم با غذا مثال میزنم. چون خیلیامون شکمی هستیم. هرجای دنیا باشیم قرمه سبزی میخواییم. بببینین این هفته یه پیتزایی زنگ زدم سفارش پیتزا امریکایی سن دیگو دادم. خانوم بچه ها نبودن چیزی نپخته بودم. این پیتزایی همشهری خودمونه. بدبختی دورادور بزرگای خانواده هامون میشناسن همدیگه رو. پیتزا رو اورد. باز کردم دیدم چه خوشرنگه. گذاشتم رو پشقاب یه تیکه و اولین گازی که زدم دیدم ای داد و بیداد این که همش خمیره. زنگ زدم گفتم اقا این پیتزاتون نپچه ها. اشپزشون میگه بله دوتا خمیر میزاریم برا پیتزاهای امریکایی و این وسطی انگار نپخته و یه معذرت خواهی خوشک خالی کردن و تلفونو گذاشتن. حتی تلفونو خودشون اول قطع کردن نه من. منم موندم با یه پیتزای خام. حالا این قضیه برا یه پیتزای دومینوز هم پیش اومده بود. اما فرقش این بود دومینوس زنگ زدم گفتن یه مجانی نیم ساعته میفرستیم . چون اینترنتی سفارش داده بودم یه ووچر برا دوتا پیتزای مجانی هم به ایمیلم فرستاده بودن برا معذرت خواهی. یعنی دومینوس امریکایی برا یه پیتزای خراب سه تا پیتزای مجانی داد ولی این همشری ما نه.
    0
    2
    شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    redsky95 - تورنتو، کانادا
    حالا ربطش چیه؟ قضیه اینه که ما هرجای دنیا باشیم همینیم. بری از یه امریکایی بپرسی ایا موافق حمله هست یا مخالف؟ میگه اصلا ایران کجاست که بهش حمله کنیم؟ خیلیایی که موافقن میگن بله حمله کنین اما پولشو بگیرین. ما اول از همه باید بیاییم این چیزا رو حل کنیم. بشینیم دور خودمون به یه تصمیم قاطع برسیم. ایا امریکا حمله کنه یا نه؟ اگه حمله کنه ایا حاظریم پولشو بدیم؟ . من خودم شخصا موافق حمله ام. بله من یکی حاظرم سهم خودمو بدم. اما تا وقتی ما یه سیستم درست درمونی که این نظرات رو جمع کنه و به گوش امریکا برسونه نداشته باشیم تاثیر نداره. یکی از دلایل اینکه تو این چیزا هممون ساکتیم و حتی حاظر به ایجاد یه سیستم درست درمون مثل باقی پناهده های تو امریکا نیستیم اینه که اول از هیچکدوممون پناهنده نیستیم. دوما حاظر نیستیم سختی دو سه ساله رو به جون بخریم. هممون سالی یکی دوبار میریم ایران خوش میگذرونیم و برمیگردیم. حالا کیه که جرات کنه حاظر باشه چنین سیستمی بسازه و عضو باشه ولی دو سه سال از خوشیش بگذره؟. تو حاظری؟ تو حاظری مثل باقی مهاجرا اینطوری فعالیت کنیم ولی دو سه سال ایران نریم تا از خطر در امان باشیم؟
    1
    1
    شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    redsky95 - تورنتو، کانادا
    مثلا عراق ۲۰۰۳ رو ببینین. عراقیای در تبعید یه سیستم حاکمیت و مدیریت در تبعید داشتن. تو هر کشوری که عراقی بود دفتر داشتن. اینطوری حرفشون یکجا میشد. اینطوری هر حرفی که داشتن میزدن و حتی برا رییس این سیستم انتخابات داشتن. حرفهاشون رو میزدن بعدم به امریکا و کشورای غربی میرسوندن. فکر نکنین امریکا یک شبه تصمیم به حمله گرفت. خیر. امریکا یا ایالات متحده ی امریکا قبل حمله دو سال رو جمع بندی و نظر مردم عراق و کردها کار کردن. حرف همه رو شنیدن. قبل حمله مردم عراق از قبل کلی رای گیری و ابراز عقیده داشتن. افغانستان هم همینطور. دیدین امریکا بعد حمله به افغانستان حامد کرزی رو از همون روز اول با خودشون داشتن . پشت ماشین گذاشته بودنش و حامد کرزی رو میبرن شهر به شهر و مردم و بزرگای شهرها یا کرزی رو قبول میکردن یا نماینده خودشون رو میدادن به امریکا. و قبل این هم جامعه افغانها تو خارج کاملا با امریکا هماهنگ بودن. کرزی و باقی سیاستمدارای بعد طالبان رو مردم افغانستان قبلش انتخاب کرده بودن طبق اون سیستمی که داشتن. بعدش دیدین تو یکی دو ماهه یه دولت موقت تعیین کردن.
    0
    0
    شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    redsky95 - تورنتو، کانادا
    اما ایران؟ ایران نداره. ایران چنین سیستم واحدی نداره و هیچکی دنبالش نیست. چون هم خطر داره و تاریخ نشون داده ما هیچوقت اهلخطر نیستیم. بعدم هر اپوزیسیونی الان شده جیره بگیر یه کشور. امریکا خیلی تلاش کرد ما رو جمع کنه. اما نشد. این نایاکیها پول ریختن. روسیه پول ریخت. خلاصه هر کشوری پول ریخته و از یه گروه اپوزیسیون حمایت میکنه. اتفاقا اگه این پول ریختنها نبود این گروه ها خیلی زود یکجا میشدن. اما الان عربستان از یکی حمایت میکنه روسیه از یکی ایران از یکی بریتانیا از یکی فرانسه از یکی. موافقای بریتانیا از گروه تحت حمایت فرانسه نفرت دارن. موافقای فرانسه از عربستان. و الی اخر. الان خر بیار باقالی بار کن. یکی از مهمترین دلایلی که امریکا حمله نمیکنه همینه. چون امریکا نمیدونه این مردم از کی خوششون میاد از کی خیر. و هیچوقت تو این چیزا همکاری نمیکنن. هر وقت ما به اون سیستم مدیریت و یه به قولی به یه حکومت در تبعید واحد رسیدیم اونوقت امریکا هم حمله میکنه.
    0
    0
    شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    آذرمیانه - آذربادگان، ایران
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. اینم از کرامات آخوند شیعی بود که هرچی پرستوباز برای ما دانشمند علوم اجتماعی گشت
    2
    4
    یکشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    آذرمیانه - آذربادگان، ایران
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. بعد هم داداش شما نون سواد نمیخوری ..یه لقمه نون نوکری میخوری بخاطر اینکه جنایتهای بزرگ اربابا ت رو قایم میکنی فراموش نکن ...اینم داشته باش اون فامیلای پی اچ دی دارت باید دید برای مردم بخصوص مردم خودشون چکار کردن اگه اونا هم مثل تو نوکر هستن که فاتحه
    3
    3
    یکشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    [::آذرمیانه - آذربادگان، ایران::]. هر چی بیشتر به من بپردازی معلوم میشود کجایت بیشتر میسوزد
    1
    11
    یکشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    آذرمیانه - آذربادگان، ایران
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. خوب سوزش داره..محمد رضا پول نفت ما رو خرج یه عده نوکر اجنبی کرد ..خودش که بحرین رو از ایران جدا کرد داد به عربها مفت خورهاش هم هنوز در حال تائید کشتار مردم بدبخت
    1
    0
    دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    آذرمیانه - آذربادگان، ایران
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. داداش بهت میگم نوکر بهت بر نخوره. تو جنایات امریکا توی ویتنام و کره و عراق و لیبی و حتی کودتا توی ایران رو حتی نام نمیبری. مثل من مرد باش من از هابیل و قابیلش شروع میکنم میگم سلیمان و داود و محمد و علی و حسن و حسین هم همه چیزشون رو میگم رومیها و پاپها و امریکا و انگلیس و فرانسه....همه جنایتهای همه شون رو میگم برام فرق نداره . برای همین بهت میگم نوکر چون به نفع میگیری اونهم بخاطر یه کوپن غذا که میندازه جلوت؟ آخه یکی نوکری میکنه یه خونه ای ماشینی ثروتی دستش بیاد
    1
    0
    دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    [::آذرمیانه - آذربادگان، ایران::]. عزیز اسلام پرست . از پیغمبر غزوه کار دزد و راهزن بهی متولد نمیشود اگر هم تاکنون اسلام با جنایت پیش راند بعلت اینترنت دیگر نمی تواند و چهارده مثلا معصوم موروثی تو بیشتر بی ابرو و مفتضح میشوند و از دست تو هم کاری ساخته نیست. من هم خاموش شوم دیگر حقیقت همه جا سر زبان ها هست و امثال تو اب در هاون می کوبید
    0
    9
    دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.