معالجه سرطان؛ پژوهشی که شیوه درمان را دگرگون می‌سازد

بی بی سی :بیش از هزار پژوهشگر در یک تحقیق که نقطه عطفی برای معالجه سرطان به شمار می‌آید، تصویری با جزییات بی‌سابقه از این بیماری را به دست آورده‌اند.
 
دست‌اندرکاران این تحقیق می‌گویند سرطان مانند یک پازل ۱۰۰ هزار تکه‌ای است که تا به امروز ۹۹ درصد این تکه ها گم شده بود.
 
این پژوهش ها در نشریه علمی "نیچر" به چاپ رسیده است که تقریبا تصویر کاملی از همه سرطان ها نشان می دهد.
 
با این یافته ها می‌شود شیوه درمان سرطان برای هر بیمار و تومور خاص او، طراحی شود یا اینکه راه هایی برای تشخیص سرطان در مراحل ابتدایی تر یافت شود.
 
این گروه از پژوهشگران با نام "کنسرسیوم تحلیل ژنوم کامل انواع سرطان" تمامی کد ژنتیکی ۲،۶۵۸ نوع سرطان را تجریه و تحلیل کردند.
یک درصد
سرطان در واقع حالت خراب شده سلول های سالم است یعنی جهش هایی در دی ان اِی سلول ها صورت می گیرد تا بالاخره سلول ها رشد می کنند و به صورتی کنترل نشده تقسیم می شوند.
 
بیشتر درک ما از این روند، از روی مجموع فرمان های ژنتیکی است که برای ساخت پروتئین های بدن صادر می شود.
 
دکتر "لینکلن استاین"، از "موسسه تحقیقات سرطان آنتاریو"، می گوید که این فرمان ها تنها یک درصد از کل ژنوم را تشکیل می دهد.
 
به گفته او، پزشکان هنگام معالجه یک سوم از بیماران در واقع "در تاریکی" هستند، زیرا غیرممکن است که بفهمند چرا سلول‌های این بیماران سرطانی شده است.
 
برای این تحقیق ۳۷ گروه پژوهشگر به مدت بیش از یک دهه تلاش کرده اند بدانند که آن ۹۹ درصد باقیمانده چطور عمل می کند.
 
این پژوهش که ۲۲ مقاله علمی برای توضیح آن نوشته شده، نشان می دهد که سرطان یک بیماری بسیار پیچیده است بدین مفهوم که هزاران نوع ترکیبی مختلف از جهش های ژنتیکی هست که می تواند ایجاد سرطان کند.
جهش محرک
از یافته های پروژه تحقیقی این بود که بیماری سرطان در انسان به طور متوسط شامل چهار یا پنج جهش اساسی است که سبب رشد سرطانی می شود.
 
اینها نقاط ضعف بالقوه ای هستند که می توان در معالجه سرطان از آنها سود جست و به این "جهش های محرک" حمله کرد.
 
دکتر "پیتر کمبل"، از "موسسه وِلکام سانگِر" می گوید: در نهایت ما می خواهیم از این فن آوری ها برای شناسایی راه های معالجه ویژه که برای هر بیمار متفاوت باشد، استفاده کنیم."
 
البته به نظر می رسد که پنج درصد از سرطان ها هیچ جهش محرکی ندارند و این نشان می دهد که باید تحقیق بیشتری در این زمینه انجام شود.
 
در عین حال پژوهشگران راهی برای "تاریخ گذاری رادیو کربن" این جهش ها یافته اند. با این شیوه، معلوم شده که بیش از یک پنجم جهش ها سال ها و حتی ده ها سال قبل از تشخیص سرطان آغاز می شود.
 
دکتر "پیترر وَن لو" از "موسسه فرانسیس کریک" می گوید: ما نخستین گاهشمار از جهش های ژنتیکی را در طیفی از انواع سرطان پیدا کرده ایم.
 
او افزود: "کشف این الگوها یعنی اینکه اکنون ارائه آزمایش های تشخیصی جدید امکانپذیر می‌شود تا بتوان نشانه های سرطان را بسیار زودتر پیدا کرد."
 
چالش کنونی محققان این است که بفهمند کدام یک از این جهش ها به سرطان می انجامد و کدام یک بی خطر است.
+8
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.