تدابیر کشورها برای جلوگیری از شیوع کرونا پیش از این کره جنوبی، اندونزی و نیوزیلند، ویتنام و فیلیپین از جمله آخرین کشورهایی بودند که برای سفر از چین به خاک کشورهایشان محدودیتهای سختگیرانهای را وضع کردهاند. آخرین تصمیمات اتخاذ شده توسط دولتهای مختلف در اینباره به شرح زیر است:
در ژاپن مسافران یک کشتی کروز حامل ۳۷۰۰ مسافر و خدمه، مدت ۲۴ ساعت است که بطور کامل در قرنطینه قرار گرفتهاند. قرنطینه پس از آن آغاز شد که یکی از سرنشینان این کشتی که در زمان مسافرت با آن علائم این بیماری را نداشته است، روز شنبه یعنی شش روز پس از ترک کشتی علائم ابتلا به این بیماری را نشان داد.
مدیر این کشتی در بیانیهای اعلام کرده است که این قرنطینه آغاز شده است تا مقامات بهداشت عمومی ژاپن فرصت لازم برای بررسی وضعیت سلامت همه میهمانان و خدمه کشتی را داشته باشند.
پس از چین، تا کنون ژاپن با ۲۰ بیمار مبتلا به کرونا، بیشترین شمار مبتلایان به کرونا را در جهان دارد. پس از این کشور نیز کشورهای تایلند و سنگاپور قرار دارند.
خبرگزاری دولتی امارات اعلام کرد که این کشور از روز چهارشنبه همه پروازهای خود را از مبدا و به مقصد چین به استثنای پروازهای پکن به حالت تعلیق در میآورد. فرودگاه بینالمللی دبی، سومین فرودگاه پر رفت و آمد جهان محسوب میشود.
پس از ایالات متحده آمریکا، استرالیا، نیوزیلند، اسرائیل و فیلیپین، عراق نیز ورود خارجیهایی را که بهتازگی در چین بودهاند، به این کشور ممنوع کرد.
مسکو روز دوشنبه اعلام کرد که احتمال دارد خارجیهایی را که به این ویروس آلوده شده باشند، از خاک خود اخراج کند. این کشور هفته گذشته نیز مرزهای خود با چین را که بیش از ۴ هزار کیلومتر مسافت دارد، بست و ارتباطاتش را با این کشور محدود کرد.