خواص لوبیا سبز و ارزش غذایی این ماده

پیام سلامت : از کمک به جلوگیری از انواع بیماری ها گرفته تا حمایت از سلامت دستگاه گوارش، همگی از خواص لوبیا سبز می باشند. این ماده یک جنگنده پویا است که به رژیم غذایی شما افزوده می شود. لوبیا سبز یکی از بهترین غذاهای آنتی اکسیدانی در این سیاره است. بر خلاف بسیاری از سبزیجات سبز، حتی می توانید بدون این که ارزش غذایی اش کم شود، آن را فریزری کنید.
ارزش غذایی لوبیا سبز
لوبیا سبز متعلق به رده Phaseolus vulgaris است. این طبقه بندی از خانواده Fabaceae، سرده Vicia محسوب می شود. به طور خاص، آنچه شما به نام لوبیا سبز می شناسید نیز می توان به چند دسته تقسیم کرد.
 
علاوه بر مواد مغذی باور نکردنی که ممکن است در یک غذای معمولی وجود داشته باشد، این ماده حاوی مقادیر زیادی پروتئین، کاروتنوئیدها و دیگر آنتی اکسیدان ها است.
 
بسیاری از متخصصان بر این باورند که یکی از عواملی که خواص لوبیا سبز را افزایش می دهد سطح نشاسته و فیبر آن است. یک وعده لوبیا سبز خام (حدود نیم فنجان یا ۱۰۰ گرم) حاوی مواد زیر است:
 
  •     ۳۱ کالری
  •     ۷٫۱ گرم کربوهیدرات
  •     ۱٫۸ گرم پروتئین
  •     ۰٫۱ گرم چربی
  •     ۳٫۴ گرم فیبر
  •     ۱۶٫۳ میلی گرم ویتامین C (حدود ۲۷ درصد از نیاز روزانه بدن)
  •     ۱۴٫۴ میکروگرم ویتامین K (حدود ۱۸ درصد از نیاز روزانه بدن)
  •     ۶۹۰ ویتامین A (حدود ۱۴ درصد از نیاز روزانه بدن)
  •     ۰٫۲ میلی گرم منگنز (حدود ۱۱ درصد از نیاز روزانه بدن)
  •     ۳۷ میکروگرم فولات (حدود ۹ درصد از نیاز روزانه بدن)
  •     ۰٫۱ میلی گرم تیامین (حدود ۶ درصد از نیاز روزانه بدن)
  •     ۰٫۱ میلی گرم ریبوفلاوین (حدود ۶ درصد از نیاز روزانه بدن)
  •     ۱ میلی گرم آهن (حدود ۶ درصد از نیاز روزانه بدن)
  •     ۲۵ میلی گرم منیزیم (حدود ۶ درصد از نیاز روزانه بدن)
  •     ۲۰۹ میلی گرم پتاسیم (حدود ۶ درصد از نیاز روزانه بدن)
خواص لوبیا سبز
خواص لوبیا سبز برای مبارزه و جلوگیری از سرطان لوبیا سبز به عنوان یک غذای سالم در نظر گرفته می شود. یکی از مهمترین مزایای ثابت شده این سبزی این است که برای جلوگیری از گسترش سرطان های متعدد در سراسر بدن مفید است.
 
افزایش بار آنتی اکسیدانی در لوبیا سبز است که کمک می کند رادیکال های آزاد در بدن که مسئول بسیاری از بیماری ها هستند، از بین ببروند. یک مطالعه کلی که طی دهه ها تحقیق بر روی خواص لوبیا سبز انجام شد دریافت که: “فعالیت ضد سرطانی لوبیا به دلیل وجود نشاسته مقاوم، فیبر محلول و غیر محلول، ترکیبات فنلی و همچنین سایر ترکیبات میکرو مانند اسید فیتیک، مهارکننده های پروتئاز و ساپونین ها است.”
 
اساسا، این موضوع به این واقعیت اشاره دارد که مواد مغذی موجود در سبزیجات سبز، خواص ضد سرطانی در بدن دارند و این خاصیت به طور مستقل به فعالیت آنتی اکسیدانی موجود در سبزیجات سبز مربوط است. تحقیقات همچنین حاکی از این است که علاوه بر اقدامات پیشگیرانه، پپتیدهای موجود در لوبیا سبز می توانند رشد سلول های سرطانی را آهسته یا متوقف کنند.
 
مصرف منظم لوبیا سبز با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، روده بزرگ و پروستات همراه است. انواع مواد غذایی که در دسته Phaseolus vulgaris وجود دارند نیز با رشد آهسته یا مهار رشد لوسمی، سرطان پستان و سلولهای لنفوم همراه هستند.
مواد مغذی ضد سرطان در لوبیا سبز
چندین ماده مغذی موجود در لوبیا سبز دارای خواص ضد سرطانی هستند. لوتئین، یکی از انواع آنتی اکسیدان های شناخته شده به عنوان کاروتنوئیدها است که در مقادیر زیادی در لوبیا سبز یافت می شود. مصرف زیاد لوتئین با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، روده بزرگ، سرطان دهانه رحم و ریه همراه است.
 
ویتامین C نیز به عنوان ویتامین ضد سرطان شناخته می شود. مصرف این ویتامین در دوزهای بالا، برای درمان سرطان مفید است. بسیاری از متخصصان از مواد دارای ویتامین C به عنوان مکمل داروهای شیمی درمانی استفاده می کنند. زیرا این ویتامین به داروها کمک می کند تا تنها سلول های سرطانی را هدف قرار دهد.
 
مقدار ویتامین K در لوبیا نیز در کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات، روده بزرگ، معده، بینی و دهانی موفق بوده است.
خواص لوبیا سبز برای کند کردن گسترش HIV در بدن
مطالعه جذابی در سال ۲۰۱۰ در هنگ کنگ انجام شد که در آن به بررسی اثر یک ماده غذایی خاص در لوبیا بر روی تومورها، قارچ و HIV پرداخته شد. این ماده غذایی در هر ۳ زمینه اثرات مثبت داشت اما بیشترین تاثیر آن در مهار اچ آی وی بود.
 
HIV یا ویروس نقص ایمنی بدن، ویروسی است که توسط تبادل مایعات بدن منتقل می شود. بر خلاف دیگر ویروس ها، اچ آی وی نمی تواند به طور کامل از بدن خارج شود. رها کردن آن بدون درمان می تواند به ایدز (سندرم کمبود ایمنی به دست آمده) تبدیل شود. اچ آی وی یا ایدز، خطراتی برای سلامت بدن دارند. زیرا این ویروس به سلول های T که به طور معمول از بدن در مقابل عفونت محافظت می کند، حمله می کند.
 
ویروس HIV با استفاده از یک فرآیند شناخته شده به نام رونویسی معکوس، که در آن سلول های ویروسی از یک آنزیم به نام ترانس کریپتاز معکوس برای ایجاد آنچه که به نام DNA های مکمل یا cDNA شناخته می شود، استفاده می کنند. این cDNA به DNA بدن متصل شده و عفونت طولانی مدت ایجاد می کند.
 
برای تسکین این روند، پزشکان اغلب داروهای ضد رتروویروسی را تجویز می کنند. این داروها  سعی می کنند رونویسی معکوس را متوقف کنند تا ویروس نتواند به بدن آسیب وارد کند.
 
مطالعه هنگ کنگ نشان داد که خواص لوبیا سبز به طور قابل توجهی باعث کاهش رونویسی معکوس در سلول های HIV-1، که شایع ترین شکل اچ آی وی در سراسر جهان است، می شود. این یافته ها نشان می دهد که لوبیای سبز، همراه با درمان ضد رتروویروسی و سایر مواد غذایی مانند اسپیرولین، با ایدز مبارزه کرده و ممکن است یک راه حل دراز مدت برای بیماران مبتلا به این ویروس ها باشد.
خواص لوبیا سبز برای کاهش خطر و کمک به مدیریت دیابت
اگر از مواد غذایی مانند لوبیا و سایر حبوبات، سه بار در هفته استفاده کنید، می توانید خطر ابتلا به دیابت را تا ۳۵ درصد کاهش دهید. سایر روش های کاهش خطر ابتلا به این بیماری شامل مصرف مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین است.
 
با توجه به نوع فیبر و کربوهیدرات موجود در لوبیا سبز، این سبزی، شاخص گلیسمی پایینی دارد. زیرا کربوهیدرات های آن به آرامی در سیستم بدن آزاد می شوند و به کاهش فشار خون و  قند خون کمک می کنند. لوبیا یکی از بهترین غذاهایی است که می تواند میزان گلوکز را کنترل کند. اگر در معرض خطر ابتلا به چاقی یا دیابت هستید زیاد از این سبزی استفاده کنید. زیرا سایر غذاها مانند سیب زمینی پخته شده و برنج اغلب دارای شاخص گلیسمی بالایی هستند. شاخص گلیسمی این مواد جایی بین ۵۰ تا ۸۵ است. در حالی که لوبیا نمره ۲۰ را در این شاخص دارد.
 
مواد غذایی مانند لوبیا سبز نه تنها خطر ابتلا به دیابت را تحت تاثیر قرار می دهند، بلکه برای مدیریت این بیماری مزمن نیز بسیار مفید هستند. به همین دلیل لوبیا سبز باید بخشی از تغذیه بیماران دیابتی باشد.
 
رژیم های غذایی کم گلیسمی به شدت با کاهش حساسیت به انسولین ارتباط دارند و پاسخ انسولین را در افراد مبتلا به دیابت و پیش دیابت تنظیم می کنند. این رژیم ها می توانند بدن را به درستی در فرآیند تولید و استفاده از انسولین کنترل کنند. در واقع، غذاهای هیپوگلیسمی، منحنی تحمل گلوکز (ابزار اندازه گیری استفاده شده توسط پزشکان و محققان برای مشاهده عدم تحمل گلوکز) را تقریبا ۵ درصد بیشتر از داروهای رایج دیابت کاهش می دهند.
 
در سال ۲۰۱۳، محققان مکزیکی کشف کردند که لوبیا باعث کاهش گلوکز، تری گلیسیرید، کلسترول کل و کلسترول LDL شده و با سلول های بتای پانکراس هماهنگ است.
خواص لوبیا سبز برای محافظت از قلب در برابر بیماری
کاهش کلسترول برای کاهش وزن و ریسک ابتلا به دیابت مفید است. لوبیا از طریق مدیریت سندرم متابولیک، به حفظ سلامت قلب کمک می کند. سندرم  متابولیک خوشه ای از شرایط مرتبط با افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت است. این ویژگی را  نیز می توان به نشاسته مقاوم و فیبر موجود در لوبیا مرتبط دانست. زیرا این مواد مصرف گلوکز را از مواد غذایی به تاخیر می اندازند، باعث می شوند بدن از چربی استفاده کند و احساس گرسنگی را کاهش می دهند.
 
استفاده از حبوبات چهار یا بیشتر از چهار بار در هفته می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را تا ۲۲ درصد کاهش دهد. حبوباتی مانند لوبیا سبز شاخص گلیسمی پایینی دارند. یک تحقیق دیگر که در پی کشف ارتباط بین مصرف حبوبات و بیماری های قلبی عروقی بود کشف کرد که خوردن فقط ¾ فنجان لوبیا سبز به صورت روزانه خطر حمله قلبی را ۳۸ درصد کاهش می دهد.
 
لوبیا سبز به دلیل ویتامین K و لوتئینی که دارد در محافظت از قلب بسیار قدرتمند عمل می کند. ویتامین K، مانع ایجاد انسداد پلاک می شود. دریافت ویتامین K کافی از انسداد شریان ها و سایر بافت های بدن جلوگیری می کند، باعث کاهش التهاب شده و برای حفظ فشار خون و کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی مفید است. سطح پایین لوتئین در بدن نیز با سفت شدن دیواره های شریانی ارتباط دارد. از طرفی لوتئین زیاد در جریان خون با کاهش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر و حمله قلبی همراه است.
خواص لوبیا سبز برای افزایش قدرت باروری و محافظت از نوزادان
ناباروری ۱۳ تا ۱۷ درصد از زوج ها جهان که در سن باروری هستند را تحت تاثیر قرار می دهد. سازمان بهداشت جهانی اخیرا این عارضه را به عنوان یک بیماری اجتماعی شناخته است.
 
سبک زندگی و تغذیه مناسب به میزان زیادی بر روی باروری تاثیر می گذارد و امکان بالقوه ای را برای تصحیح اکثر مسائل مربوط به ناباروری مهیا می کند. لوبیا سبز و سایر حبوبات منابع عالی برای افرادی هستند که در معرض خطر ناباروری قرار دارند. چرا که شاخص گلیسمی این مواد پایین بوده و حاوی مقادیر قابل توجه فولات و آهن هستند. هر سه این عوامل به طور مشخص موجب بهبود باروری می شوند. اسید فولیک و دیگر آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در این فرایند ایفا می کنند.
 
فولات و یا اسید فولیک نه تنها به مردان و زنان کمک می کند که قدرت باروری خود را افزایش دهند، بلکه برای نوزادان نیز مفید است. فولات خطر برخی از نقایص مادرزادی را کاهش می دهد. به همین دلیل است که باید از کمبود فولات جلوگیری کنید.
خواص لوبیا سبز برای پشتیبانی از سیستم گوارشی
فیبر در لوبیا سبز به سیستم گوارش شما کمک می کند تا سالم بماند. این ماده از بسیاری از مشکلات گوارشی جلوگیری می کند. مصرف منظم ویتامین B12 و ویتامین C، باعث جذب آهن در بدن می شود. تمام این ویتامین ها و مواد معدنی برای محافظت از سیستم گوارش حیاتی هستند.
خواص لوبیا سبز برای تقویت استخوان ها
با توجه به میزان ویتامین K در لوبیا سبز، این ماده می تواند به بدن شما کمک کند و استخوان ها را قوی نگه دارد. از افراد مسن که در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان هستند تا ورزشکاران، به همگی توصیه می شود که برای افزایش تراکم استخوان و کاهش خطر شکستگی استخوان و حتی بهبود جای شکستگی، مصرف ویتامین K خود را افزایش دهند.
+6
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.