۶ توصیه‌ مهم برای پیشگیری از آلودگی به ویروس کشنده «کرونا»

همزمان با گسترش سریع خطر ابتلا به ویروس جدید کرونا و سرایت آن به تعدادی از کشورهای جهان، سازمان بهداشت جهانی «وضعیت فوق العاده بین‌المللی» اعلام کرد، همچنین مسافرت و جابهجایی میان کشورها به بزرگترین چالش برای مردم جهان تبدیل شده است، به ویژه این‌که مسافرت به مقصد چین، و شهر ووهان یعنی جایی که منبع اصلی انتشار ویروس کشنده کرونا است به خطری حقیقی تبدیل شده است.
 
در حالی که چین تاکنون تعداد افراد آلوده به ویروس کرونا را 9700 تن و تعداد قربانیان را 213 تن گزارش کرده، اغلب کشورهای جهان شهروندان خود را از سفر به این کشور بر حذر داشتند.
 
هرچند اغلب افراد فوت شده در اثر ابتلا به ویروس کرونا در ایالت هوبی چین و مرکز آن شهر ووهان گزارش شده‌اند اما تاکنون هیچ‌ حالت مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در خارج از چین گزارش نشده است.
 
چین بیش از 50 میلیون تن از شهروندانش را در منطقه مذکور قرنطینه کرده است، دیگر کشورها نیز مسافرت‌ها به چین را به شدت کاهش داده و هر کسی را که پیش از این به ایالت ووهان چین مسافرت کرده را قرنطینه می‌کنند.
 
گمان می‌رود که ویروس کرونا دارای دوره سرایت دو هفته‌ای است و در این مدت افراد مبتلا به ویروس حتی هم اگر هیچ‌کدام از علایم بیماری از جمله تب و سرفه در آنها ظاهر نشود، می‌توانند این ویروس کشنده را به افراد دیگر انتقال دهند.
 
در همین راستا روزنامه «فاینانشال تایمز» (Financial Times) برخی توصیه‌های بهداشتی را برای کسانی که در داخل چین هستند یا کسانی که عملا قصد مسافرت به چین را دارند در قالب سؤال و جواب به شرح زیر ارایه کرده است:
1) تا چه موقع هشدار از سفر به چین ادامه خواهد یافت؟
دانشمندان هشدار می‌دهند که شیوع بیماری ناشی از ابتلا به ویروس کشنده کرونا به مرحله خطرناکی رسیده که پس از آن می‌تواند به محدود شدن شیوع آن بیانجامد یا با سرعت انتشار بیشتری به سراسر جهان سرایت کند.
 
در خوش‌بینانه‌ترین سناریو «زونگ نانشان» یکی از برجسته‌ترین کارشناسان طب دستگاه تنفسی در چین، می‌گوید که شیوع و ابتلا به ویروس کرونا طی 7 الی 10 روز یعنی از 5 تا 8 فوریه به اوج خود خواهد رسید و پس از آن محدود خواهد شد.
 
این در حالی است که بیماری سارس در اواخر سال 2002 در چین شیوع یافت و دوره شیوع آن تا 8 ماه کامل به درازا انجامید.
2) اگر برای سفر کاری یا حضور در کنفرانسی به چین سفر کنید چه اتفاقی خواهد افتاد؟
کسانی که برای سفر کاری یا شرکت در کنفرانسی مجبور هستند به چین بروند، دولت چین توصیه کرده که ماسک بزنند و دست‌هایشان را قبل از ورود به اتاق کنفرانس بشویند و فاصله‌ یک متری را میان خود و دیگران حفظ کنند. دولت چین نیز توصیه کرده که اگر امکان برگزاری نشست‌ها از طریق اونلاین فراهم شود، برای همگان می‌تواند بسیار مفید موثر واقع شود.
3 ) اگر مسافرت به چین به قصد توریستی باشد چه اتفاقی خواهد افتاد؟
همزمان با سرایت ویروس کشنده کرونا، مقامات چینی دستوراتی را مبنی بر بستن اماکن توریستی و گردشگری صادر کردند و برخی از این سایت‌های گردشگری امکان دسترسی به خدمات «تور مجازی» از طریق انترنت را برای بازدیدکنندگان فراهم کردند. از سوی دیگر بسیاری از شرکت‌های گردشگری عملا سفرهای از پیش تعیین‌شده برای ماه فوریه را لغو کردند. از طرفی سرنوشت رزرو بلیط‌ها برای ماه مارس آینده همچنان نامعلوم است و در این‌باره اوضاع روز به روز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.
 
بنا به اظهارات یک مقام چینی مسئول در بخش گردشگری این کشور، روزنامه فایننشال تایمز به نقل از او نوشته، شهر ووهان به طور معمول در لیست سایت‌های گردشگری مهم و پربازدید چین نیست.
4) نحوه استفاده از وسائط حمل و نقل عمومی در چین؟
در تمامی اماکن و ایستگاه‌های حمل و نقل عمومی چین از جمله ایستگاه‌های راه‌آهن و فرودگاه‌ها، کارشناسانی حضور دارند که درجه حرارت استفاده کنندگان از سیستم حمل و نقل عمومی را می‌سنجند. بسیاری از خطوط اتوبوس‌رانی عمومی تعطیل شده تا مانع از اختلاط بین مردم و جلوگیری از شیوع هرچه بیشتر بیماری شود. لذا ترجیح داده می‌شود که جابه‌جایی‌ها با قطارهای سریع السیر یا تاکسی‌های کرایه‌ای انجام شود. در این راستا می‌توان به جدید‌ترین اطلاعات به‌روز شده مربوط به خیابان‌ها و میادین عمومی دسترسی پیدا کرد که از سوی مقامات چینی به وسیله اینترنت فراهم شده است.
5) نحوه محافظت در برابر ویروس کرونا؟ آیا ماسک صورت کافی است؟
کارشناسان متخصص در زمینه پیشگیری از بیمارهای واگیردار اجماع دارند که بهترین روش برای جلوگیری از انتشار میکروب‌ها، شستشوی کامل دست‌ها و عدم لمس چشم‌ها و دهان است. کارشناسان متخصص در زمینه بهداشت همچنین استفاده از ماسک صورت را توصیه می‌کنند که به طور قابل ملاحظه‌ای از ابتلا به ویروس جلوگیری می‌کند.
 
کارشناسان البته در رابطه با ماسک صورت و میزان جلوگیری آن از خطر ابتلا به ویروس کرونا اختلاف نظر دارند. برخی از آنها بر این باورند که ماسک صورت به طور قابل ملاحظه‌ای در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا می‌کاهد، اما برخی دیگر از کارشناسان عقیده دارند که اغلب ماسک‌های صورت به طور اشتباه به کار می‌روند که در نتیجه کارکرد آنها در مقابله با خطر ابتلا به ویروس بی‌فایده می‌شود.
 
همچنین استفاده مکرر از یک ماسک فعالیت آن را بین خواهد برد و به هیچ‌وجه پوشیدن ماسک صورت مرطوب یا خیس شده توصیه نمی‌شود. و مهم‌تر از پوشیدن ماسک صورت این است که از قرار گرفتن در معرض سرفه و عطسه افراد مبتلا به ویروس خودداری شود.
 
کارشناسان بهداشت استفاده از ماسک صورت پیشگیری کننده از نوع ”N95" را که مورد استفاده کارکنان مراکز بهداشتی است توصیه می‌کنند. این نوع ماسک تا میزان %95 جلو ذراتی را که ممکن است به دستگاه تنفسی وارد شوند، می‌گیرد. کارشناسان بهداشت، تعویض این‌گونه ماسک‌ها را در هر 2 الی 4 ساعت، توصیه می‌کنند.
6) هنگام سفر به چین؟
هر کسی که در حال حاضر بلیطی برای سفر به چین تهیه کرده با توجه به این‌که بسیاری از پروازها به مقصد چین به علت شیوع بیماری کرونا لغو شده، باید ضمن تماس با شرکت هواپیمایی کسب اطمینان کند که آیا پرواز او به مقصد چین صورت خواهد گرفت.
 
طی سفر به چین باید مواد ضدعفونی کننده دست، دستمال یک‌بار مصرف و دستمال توالت به همراه داشت، زیرا که توالت‌های عمومی در چین خالی از دستمال توالت و چیزهای مهم و ضروری است که برای پیشگیری از انتشار بیماری‌ها موثر و مفید هستند.
+3
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.