ترامپ ممنوعیت مین‌های ضد نفر را لغو کرد

سالانه هزاران نفر در جهان به دلیل انفجار مین‌های عمل نکرده کشته می‌شوند. بی بی سی :دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا محدودیت‌ استفاده از مین‌های ضد نفر توسط نیروهای نظامی این کشور را لغو کرده است.
 
این محدودیت‌ها توسط دولت باراک اوباما، رییس جمهوری پیشین آمریکا وضع شده بود و شامل تمام نقاط جهان به جز کره جنوبی می‌شد.
 
دولت دونالد ترامپ گفته است این سیاست آقای اوباما نیروهای آمریکایی را در شرایط بسیار نامطلوبی قرار می‌داد.
 
سالانه هزاران نفر در جهان به دلیل انفجار مین‌های عمل نکرده کشته یا مجروح می‌شوند.
 
کاخ سفید گفته است با این تغییر نیروهای آمریکایی برای استفاده از این نوع مین‌ها در سراسر جهان "در شرایط استثنایی" آزاد خواهند بود.
 
پیمان ممنوعیت مین، معروف به پیمان اتاوا، در سال ۱۹۹۷ استفاده و تولید مین‌های ضد نفر را ممنوع کرد اما آمریکا، روسیه و چین، سه عضو دائم شورای امنیت ملی سازمان ملل متحد، به این پیمان نپیوسته‌اند.
 
در سال ۲۰۱۴ و با اصرار برنامه‌ریزان نظامی، نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه غیرنظامی شده شبه جزیره کره از ممنوعیت وضع شده توسط دولت باراک اوباما مستثنا شدند.
 
آقای اوباما در عین حال دستور داد ذخایر مین‌های تولید شده در این کشور که مربوط به عملیات دفاعی در کره جنوبی نبودند نابود شود. حالا کاخ سفید این سیاست را لغو کرده و اعلام کرده دونالد ترامپ درحال بازسازی ارتش کشور است.
 
در بیانیه کاخ سفید آمده "وزارت دفاع آمریکا به این نتیجه رسیده که این محدودیت‌ها نیروهای آمریکا را در مقابله با دشمنان این کشور در شرایط بسیار نامطلوبی قرار می‌دهد و رییس جمهوری این کشور حاضر به پذیرفتن چنین ریسکی نیست."
 
آقای ترامپ استفاده از مین‌های دورفرمان را که قابلیت از کارافتادن از راه دور را دارند، کاملا آزاد کرده است.‌
 
مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا گفته استفاده از مین برای ارتش آمریکا حیاتی است.
 
به گفته او "مین ابزار مهمی برای نیروهای آمریکایی است تا بتوانند با کاهش خطر علیه نیروها در ماموریت خود موفق شوند. با وجود این ما در کلیه کارهای خود ایمنی استفاده از آنها و ایمنی غیرنظامیان بعد از درگیری را نیز در نظر می‌گیریم."
 
ریچل استول، کارشناس کنترل تسلیحات در مرکز مطالعاتی استیمسون در واشنگتن این تصمیم را "غیرقابل توضیح" خواند و گفت با توجه به تمام انچه از این تسلیحات مرگبار و بودجه هنگفتی که آمریکا در سراسر جهان صرف مین زدایی کرده می‌دانیم چنین تصمیمی غیرقابل توضیح است."
 
خانم استول گفت این تصمیم جان بسیاری را به خطر می‌اندازد و نمونه دیگری از شیوه‌های دولت دونالد ترامپ در نادیده گرفتن استانداردهای جهانی است."
ویران‌گری مین‌های ضدنفر
استفاده از مین‌های ضدنفر در ۱۶۴ کشور ممنوع شده اما استفاده از آنها هنوز در درگیری‌ها ادامه دارد. حدود ۱۱۰میلیون‌ مین ضدنفر هنوز در نقاط مختلف زمین مدفونند و این میزان با کارگذاشتن مین‌های تازه هر سال بیشتر هم می‌شود.
 
به گزارش سازمان ضد مین در سال ۲۰۱۷ بیش از ۷۰۰۰ نفر بر اثر انفجار مین و سایر مواد منفجره باقی مانده از جنگ در جهان مجروح شده‌اند و ۲۸۰۰ نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.
 
براساس گزارش همین سازمان در سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۷ بیش از ۱۲۰ هزار نفر بر اثر انفجار مین کشته یا مجروح شده‌اند و ۸۷% از قربانیان غیرنظامی بوده‌اند و نیمی از آنها کودک. با این همه به طور قطع آمار واقعی بالاتر از این است چرا که بسیاری از این موارد گزارش نمی‌شوند.
+6
رأی دهید
-5

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.