بنیاد ملی علوم آمریکا: آشپزخانه‌ها بیشتر از برخی دستشویی‌ها میکروب دارند

بنیاد ملی علوم آمریکا به تازگی مطالعاتی را انجام داد که نشان می‌دهد؛ میزان میکروب‌‌های موجود در آشپزخانه‌‌ها از میکروب‌های بسیاری از دستشویی‌ها بیشتر است.
 
بر اساس گزارش پایگاه خبری Bestlife، مطالعات جدید بنیاد ملی علوم آمریکا، حاکی از آن است که آشپزخانه‌ها می‌توانند محل مناسبی برای رشد بسیاری از میکروب‌هایی باشند که حتی ممکن است در دستشویی منزل فرصت رشد نداشته باشند. در ادامه نام و محل نمو انواع این میکروب‌ها تشریح شده است.
سالمونلا
ابتلا به عفونت باکتریایی سالمونلا که معمولا از طریق غذا یا آب آلوده به مدفوع منتقل می‌شود با علائمی مانند تهوع، اسهال و سرگیجه همراه است.
 
همچنین این باکتری از راه تخم‌مرغ خام، گوشت، مرغ و غذا‌های دریایی هم انتقال می‌یابد. بعضی از میوه‌ها و سبزیجات هم می‌تواند حامل این باکتری باشند؛ بنابراین هربار که با این نوع مواد غذایی خام سرو کار دارید، بعد از اتمام کار حتما سینک و دیگر سطوحی را که در تماس با این مواد قرار می‌گیرد و نیز دست‌های‌تان را با مواد شوینده بشویید.
باسیلوس سرئوس
این نوع باکتری ممکن است از طریق شیر، سبزیجات، گوشت و ماهی وارد بدن انسان شود. همچنین برنج پخته شده بعد از این که برای مدتی در دمای اتاق باقی بماند؛ به محیط مناسبی برای رشد این باکتری تبدیل می‌شود.
ای. کولی
ابتلا به باکتری ای. کولی، همراه با علائمی مانند؛ گرفتگی‌های شکمی، اسهال، تب و استفراغ است که از طریق خوردن غذا‌های خام یا کاملا پخته نشده‌ای که از شیر خام و فراورده‌های گوشتی به ویژه گوشت چرخ کرده به دست می‌آید، منتقل می‌شود.
سندروم همولیتیک اورمیک
این میکروب از طریق فراورده‌های گوشتی کاملا پخته نشده (به ویژه گوشت چرخ کرده)، شیر غیرپاستوریزه یا میوه و سبزیجات نشسته منتقل می‌شود. برای جلوگیری از آلودگی به این باکتری، وسایل آشپزخانه و سطوحی را که مواد غذایی با آن‌ها تماس دارند به طور مرتب تمیز کنید. گوشت را قبل از پخت ابتدا از حالت یخ‌زده خارج کنید و آن را با دمای مناسب بپزید.
لیستریوز
علائم ابتلا به لیستریوز شامل تب، درد عضلانی، اسهال و حالت تهوع است. شایع‌ترین علت ابتلا به لیستریوز، مصرف غذا‌های درست فراوری نشده و فراورده‌های شیری غیرپاستوریزه است. به منظور جلوگیری از آلودگی به این باکتری باید درجه سرمای یخچال و فریزر را کنترل کرد تا به اندازه کافی سرد باشد، تا حد امکان یخچال را تمیز نگه داشت و غذا‌های آماده مصرف را هرچه سریع ‌تر مصرف کرد.
ژیاردیازیس
ژیاردیازیس یک نوع انگل است که از طریق خوردن گوشتی که به طور کامل پخته نشده یا هر ماده غذایی دیگری که با آب آلوده آبیاری یا شسته شده باشد منتقل می‌شود. برخلاف انواع دیگر مسمومیت‌های غذایی که علائم آن‌ها طی چند ساعت بروز می‌کند، علائم ژیاردیازیس، شامل اسهال، گرفتگی عضلات و نفخ شکم و حالت تهوع، معمولاً یک یا دو هفته بعد از قرار گرفتن در معرض انگل بروز می‌کند. برای جلوگیری از ابتلا به این نوع انگل، بیشتر از هرچیز باید دست‌ها شسته شوند.
+6
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.