اخراج یک دانشجوی ایرانی از فرودگاه دیترویت آمریکا

بی بی سی :علیرضا یزدانی کارشناس ارشد مهندسی برنامه‌ریزی حمل و نقل از دانشکده عمران دانشگاه شریف ایران است و می‌گوید برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری از دانشگاه ایالتی میشیگان پذیرش داشته است
 
ماموران اداره مرزبانی و گمرک فرودگاه دیترویت در ایالت میشیگان آمریکا علیرضا یزدانی اسفیدواجانی، دانشجوی دوره دکترای دانشگاه ایالتی میشیگان که روز یکشنبه وارد این فرودگاه شده بود را عصر دوشنبه، ۲۷ ژانویه، با پروازی به فرانکفورت فرستادند تا از آنجا به ایران بازگردانده شود.
 
اداره مرزبانی و گمرک فرودگاه دیترویت علت اخراج آقای یزدانی را "غیرقابل پذیرش" بودن درخواست ورود او به خاک آمریکا عنوان کرده‌اند.
 
آقای یزدانی که دانش‌آموخته کارشناسی ارشد از دانشگاه شریف ایران بود برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاه ایالتی میشیگان در شهر ایست لنسینگ میشیگان پذیرش و بر همین اساس ویزای دانشجویی گرفته بود.
 
با وجود این، در بیانیه اداره مرزبانی و گمرک فرودگاه دیترویت آمده که "صدور ویزا یا درخواست صدور عدم نیاز به ویزا تضمین‌کننده اجازه ورود به خاک آمریکا نیست. اداره مرزبانی و گمرک آمریکا علاوه بر اعمال قوانین مهاجرت و گمرکات، مسئول اجرای حدود ۴۰۰ قانون دیگر که از سوی ۴۰ نهاد دولتی دیگر صادر شده هم هستند. آنها هر روز مسئول کنترل حدود ۱ میلیون مسافر متقاضی ورود به خاک آمریکا هستند که از میان آنها به طور متوسط ۷۹۰ نفر هر روز از اجازه ورود به خاک آمریکا منع می‌شوند."
 
با این حال، افزایش اخراج داشنجویان ایرانی در چند ماه گذشته که حدود نیمی از آنها از فرودگاه لوگان شهر بوستون بوده، توجه رسانه‌ها، مقام‌های سیاسی و فعالان حقوق مدنی را به خود جلب کرده است.
 
روز دوشنبه، ۲۷ ژانویه، و پس از آن که گزارش شد شب گذشته علیرضا یزدانی توسط ماموران فرودگاه متوقف و شب یکشنبه را در بازداشتگاه سپری کرده است چند معترض در برابر فرودگاه شهر دیترویت تجمع کردند و خواستار جلوگیری از اخراج او شدند. 
  آقای یزدانی گفته در زمان بازداشت موقت اجازه یافته با وکلا در این باره مشورت کند. همچنین گزارش شد که وکلا برای تعلیق اخراج او به دادگاه فدرال ایالت میشیگان رجوع کرده‌اند.
 
او گفته ماموران اداره مرزبانی دلیل رد تقاضایش را به او نگفته‌اند.
 
با وجود این، حدود ساعت ۴ عصر روز دوشنبه گزارش شد که این دانشجوی ایرانی با پروازی به مقصد فرانکفورت از خاک آمریکا اخراج شده تا از آنجا هم به ایران بازگردانده شود.
 
هفته گذشته هم اخراج یک دانشجوی دیگر از فرودگاه لوگان شهر بوستون با واکنش رسانه‌ها و نمایندگان ایالت ماساچوست در کنگره روبرو شد.
 
وزارت‌خارجه ایران در واکنش به این گزارش‌ها اخراج دانشجویان ایرانی از فرودگاه‌های آمریکا را "غیرقانونی و نژادپرستانه" خوانده است اما از اقدامات حقوقی و دیپلماتیک خود در این باره چیزی نگفته است. 
 
روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز روز یکشنبه، ۲۶ ژانویه، در گزارشی مفصل با برخی از اخراج‌شدگان و دلایلی که برای بازگردانده شدن آنها مطرح شده گفتگو کرده بود.
 
به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز "بیش‌تر این دانشجویان" ایرانی می‌گویند که از دلیل جلوگیری از ورودشان به خاک آمریکا، مطلع نشده‌اند.
 
برخی از این افراد نخواسته‌اند که نام خانوادگی‌شان فاش شود. مقامات اداره حفاظت مرز و گمرک آمریکا در بیانیه‌ای گفته که دلیل جلوگیری از ورود دارندگان روادید به خاک آمریکا شامل مسایل بهداشتی، جرایم و نگرانی‌های امنیتی است. در تمامی این موارد، متقاضی باید خلاف آن را اثبات کند.
 
محمد ۳۰ ساله ششم اکتبر سال گذشته از فرودگاه بین‌المللی لوگان بوستون بازگردانده شد. او از آوریل ۲۰۱۹ دانشجوی نورث‌ایسترن تحصیل می‌کرد و بارها در مرز آمریکا و کانادا تردد کرده بود. با این حال پس از شرکت در کنفرانسی در پاریس اجازه ورود به آمریکا نیافت. او به نیویورک‌تایمز گفته که تا بازگشت به پاریس تلفن همراه و گذرنامه‌اش به او تحویل داده نشده است.
 
امین ۳۴ ساله، دانشجوی مقطع دکترای دانشگاه فلوریدا اول ژانویه از فرودگاه هارتس‌فیلد جکسون در آتلانتا اخراج شده است. او به این روزنامه انگلیسی زبان منتقد دولت آمریکا گفته افسران مرزبانی می‌خواستند بدانند که چرا نشانی ایمیل دانشکده سابق و یک تحقیق قدیمی‌اش در فرم تقاضای روادید او نیامده است.
 
حمید ۲۲ ساله که هشت ماه در انتظار صدور روادید بوده، پس از ورود به شیکاگو ۱۹ ساعت در بازداشتگاه بود. او روز ۱۱ ژانویه از فرودگاه بین‌المللی شیکاگو اخراج شد. حمید به نیویورک‌تایمز گفته که از عقایدش درباره رویدادهای سیاسی در ایران با او پرسش‌هایی مطرح شده است.
 
ریحانه امامی، ۳۵ ساله که هجدهم سپتامبر از فرودگاه لوگان بازگردانده شد، نیز گفته که در مصاحبه‌ای که ۹ ساعت به طول انجامیده، از او درباره حوادثی مانند حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی سوال شده است.
 
در گزارشی که روزنامه نیویورک‌تایمز منتشر کرده، از ایرانیان دیگری هم تجربه‌هایی مشابه نقل شده و بر بدرفتاری افسران مرزبانی فرودگاه‌ها تاکید شده است. در این گزارش پرسشی از پیشینه اخراج شدگان یا وابستگی سیاسی آنان مطرح نشده است.
 
ان‌بی‌سی گزارش داده که مقام‌های اداره مرزبانی و گمرک از جزییات دلیل اخراج شهاب دهقانی، یکی از این دانشحویان مطلع بوده‌اند و به خبرنگاران این رسانه گفته‌اند که افسران مستقر در مبادی ورودی در مواردی - از جمله این مورد - کسانی را که ارتباط خانوادگی با اعضای سازمان‌هایی دارند که دولت آمریکا آنها را "تروریستی" شناسایی کرده از ورود به خاک آمریکا منع می‌کنند.
 
اخراج شماری از دانشجویان ایرانی ازفرودگاه‌های آمریکا همزمان با افزایش تنش میان ایران و آمریکا است و در شبکه‌های اجتماعی واکنش‌های بسیاری برانگیخته است. کاربران ایرانی شبکه‌های اجتماعی به دو گروه موافق و مخالف تقسیم شده‌اند. گروهی که مخالف هستند می‌گویند که این دانشجویان از حق سفر و اقامت محروم شده‌اند و دولت دونالد ترامپ را سرزنش می‌کنند. در همین حال گروه دیگر، بر این باورند که آمریکا بر اساس حفاظت از مرزهایش افرادی را که وابستگی سیاسی در ایران دارند به خاک خود راه نداده است.
 
روابط ایران و آمریکا پس از انقلاب و در پی اشغال سفارت ایالات متحده در تهران قطع شد. در این سال‌ها شمار قابل توجهی از ایرانیان به آمریکا مهاجرت کرده‌اند. در همین حال صدور روادید برای اتباع ایالات متحده آمریکا از سوی ایران از موارد نادر به شمار می‌رود.
 
تعدادی از شهروندان ایالات متحده آمریکا از جمله باقر و سیامک نمازی در ایران زندانی هستند. همچنین رابرت لوینسون، مأمور پیشین اف‌بی‌آی ۱۲ سال پیش در ایران مفقود شد.
+93
رأی دهید
-8

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۹
    kadash - استکهلم، سوئد

    من نمیدونم این شخص وابستگی به حکومت داشته یا نه.اصلا مهم نیست،ولی چیزی که هست،وقتی این مردم میلیونی میریزن بیرون به حمایت سردار سپاه (دشمن آمریکا) و بی حجاب و غیر مذهبیهاشونم تو فیسبوک و اینستاگرام حرف از انتقام میزنن،چه انتظاری دارید از مرزبانی آمریکا؟ من‌که از این ملت گوسفند نما نا امید شدم.
    11
    128
    دوشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۳:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    آذرمیانه - آذربادگان، ایران

    وزارت‌خارجه ایران در واکنش به این گزارش‌ها اخراج دانشجویان ایرانی از فرودگاه‌های آمریکا را "غیرقانونی و نژادپرستانه" خوانده است !! ههههههه خخخخخخ نمیگن خودشون چند هزار افغانی رو که همسایه خودشون هستن اذیت و آزار کردن و بی دلیل اخراج کردن فقط زبونشون برای امریکا و اروپا دراز هست توقع دارن پرچم یارو رو آتش بزنن هزارتا فحش هم هر روز بهش بدند ولی بچه هاشون رو ببره بهترین دانشگاهش رو در اختیارشون بزاره دختر موطلایی هم بندازه زیر دستشون باهاش حال کنن !!
    2
    45
    ‌سه شنبه ۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۰:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا

    دلیل راه ندادنش را نمیدونم ولی تا وقت این رژیم کثیف سر کار هست ترو خشک با هم میسوزند. اگر هم واقعا بی گناه بوده به خاطر سابقه درخشانی که اغازاده ها و جاسوسان رژیم در خارج دارند باید قربانی بشه
    1
    35
    ‌سه شنبه ۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۰:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    [::kadash - استکهلم، سوئد::]. عزیز انتقاد شما از مردم ایران درست ؛ اما یک کشور دمکراتیک حق ندارد که ایرانی بودن را جرم محسوب کند . در قانون کیفری امریکا هر انسانی که بازداشت میشه؛ تا زمانی که اتهامش ثابت نشود مجرم نیست. دانشجویان ایرانی اگه مجرم/ جاسوس و یا مامور رژیم هستند ؛ خب دستگیرشان کنید . اما اگر جاسوس نیستند پس چرا تحقیرشان میکنند
    26
    11
    ‌سه شنبه ۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران

    [::kadash - استکهلم، سوئد::]. دقیقا رو که نیست مرگ بر این و آن میکنند و بعدش مثل یک گله وارد کشورشون می خواهند بشوند و اعتراض هم میکنند
    2
    34
    ‌سه شنبه ۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۳:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران

    [::kadash - استکهلم، سوئد::]. بهترین تشبیه رو کردید. این ملت دقیقا رفتار گوسفند از خودشون بروز می‌دهند. یعنی گوسفند بارمون آورده‌اند و حکومت داره با استفاده از همین خصلت مردم ازشون سواری می‌گیره و طوری برنامه‌ریزی می‌کنه که مهوش و ژیلا هم برای انتقام خون جنایتکار کثیفی مثل سلیمانی پست اینستاگرامی بذارن و افتخار هم بکنن! واقعا هم که امیدی به این ملت نیست.
    1
    35
    ‌سه شنبه ۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۵:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    kadash - استکهلم، سوئد

    [::kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد::]. عزیز جان اولا که بازداشت نکردنش بلکه موقع مورد به مرز متوقفش کردن و بازجویی ازش کردن،طبق قانون آمریکا مرزبانی این اجازه و قدرت رو داره که با هر کسی که قصد ورود به مرز رو داره اینکار رو بکنه و اختیاراتش فرا تر از ویزا هست. بازداشت یعنی کسی رو داخل کشور و بعد ورود بگیرند.شما با هر پاسپورتی به هر کشور سفر کنید مرزبانی میتونی از شما سوالاتی کنه و میتونه از ورود شما جلوگیری کنه حتی داخل اروپا. دوم اینکه این قوانین دموکراتیک که شما میگی متاسفانه تو شرایط شبیه جنگی و ملتهب کارایی نداره.برای مثال فرض کنید فردی طرفدار داعش باشه و حمایت کنه ،طبق قوانین دموکراتیک باید بیکار وایسند و تماشا کنند تا وقتی جنایت کرد بعد بازداشتش کنند؟. مورد ایران به اون حادی نیست،ولی وقتی همه جا نشون میدن میلیونی ریختن بیرون به طرفداری از کسی که از نظر آمریکا تروریست و دشمن آمریکاست و انتقام‌میخوان ،اونها میبینن این مردم درصد بالایی طرفداری کردن پس مجبورن برای احتیاط این کار رو‌کنن و متاسفانه خشک و تر با هم میسوزن.
    0
    20
    ‌سه شنبه ۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران
    [::kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد::]. یک کشور دموکراتیک تا جایی که میتونه از مردمش دفاع میکنه. اول از همه این ما هستیم که باید فکر کنیم بعد شعاری بدیم که بدبخت نشیم ونونمون را آجر نکنه
    0
    18
    ‌سه شنبه ۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    [::kadash - استکهلم، سوئد::]. ببین عزیز ، من خودم ۶ بار به امریکا سفر داشتم ، قوانین را هم میدانم ، اما شگفت زده هستم ، چرا که از وکلای و حقوق دانان برجسته تا هزاران روشنفکر امریکا معتقدند که برخورد گله ای به یک کشور ۸۰ میلیونی نمیشه کرد ، و این شامل خود شما هم هست ، یعنی حتی اگه رنگ مویت را زرد کنی ، پاسپورت غربی داشته باشی و اسمت را هم تغییر کنی ، فرقی نمیکنه تا حتی عکس های اینستاگرم شما زیر دستشانه و اگه از رنگ کاپشنت خوششان نیاد ، با همان بلیط برمیگردی سر جات . این یعنی توهین کردن ، در صورتیکه ۹۹ درصد اقدامات تروریستی مسلمانان در امریکا توسط خصوصا سعودی ها انجام میشه ، ادامه تحقیر و نفرت پراکنی نژادی و وحشی خطاب کردن یک ملت ، توجه کن یک ملت ، در دراز مدت عواقب خطرناکی دارد
    8
    2
    ‌چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    kadash - استکهلم، سوئد
    [::kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد::]. بالا چند بار توضیح داده شد،شما باز داری حرف خودتو میزنی.من بعنوان فرد بیطرف نظر میدم نه جانبدارانه.برای بار سوم،وقتی تمام کانالها و وبسایتها تصاویر میلیونها ایرانی رو نشون میدن که سیاهپوش فرمانده سپاه اومدن بیرون و درخواست انتقام میکنن،اونها به همه مردم ایران بدبین میشن.و حق دارند.چون دیگه نمیشه کفت فقط طرفدارهای حکومت بودن.ما هم قربانی حماقت اونها میشیم.واقعیت اینه حالا باز سما بشین حرف از قانون کتابها بزن.همین الان تو یوتیوب خانم ایرانی هست به اسم نیلوفر که کانال آشپزی داره.بی حجاب هست و در ظاهر یه ایرانی معمولی،عکسهای بی حجاب و رقصش تو کلابهای لندن هم گذاشته اما همین اومد دو تا ویدیو آپلود کرد به حمایت از سلیمانی و آرزوی انتقام از آمریکا و همه رو هم چسبوند به وطن پرستی.حالا انتظار داری امثال ایشون راحت قر بده بره آمریکا؟. صرف نظر از اینکه حق با کیه،کشور اونهاست وقتی مردم کشور دیگه از دشمن اونها حمایت میکنن طبیعیه از هر میانبر قانون برای سختگیری و راه ندادن اون‌مردم استفاده کنن.ما هم قربانی میشیم بخاطر خریت اموال خانم نیلوفر.
    1
    8
    ‌چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۸:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    [::kadash - استکهلم، سوئد::]. ببین گرامی ، اینقدر سطحی نگاه نکن ، اولا سازمان سیا کارشناس های متخصص داره ، اینها دقیقا میدانند که چند درصد مردم ایران با رژیم هستند ، تک تک انتخابات ها و تظاهرات حمایت از رژیم آنالیز میشه ، در عین حال همان موقع هم که یک میلیون ایرانی را بعد از سال‌های بعد از انقلاب به امریکا راه دادند ،با اعتماد کامل میدانستند که این جماعت مهاجر هم نون هست و هم کباب ، صدهها هزار ایرانی سکولار و تحصیلکرده که حتی ناسا را پر کرده اند و پنتاگون هیچ هراسی از ایرانیان مهاجر ندارد ، اتفاقا جنایات تروریستی رژیم ایران اکثرا از طریق مزدوران غیر ایرانی است ، از قتل وکیل آرژانتینی پرونده بمب گزاری گرفته ، تا ترور اول بختیار و تا ترور کلاهی در هلند ، بیشتر وحشت سیا در واقع از اعراب رادیکال اسلامی است ، اما جرات ندارند سعودی ها را تحقیر کنند ، بلکه نفرتشان را از رژیم ایران سر هموطنان بیگناه خالی می‌کنند ، و در اینجاست که باید اعتراض کرد ، که ایرانی بودن جرم نیست ، یا شاید فکر میکنی که ۹۰٪ مردم ما با رژیم هستند
    3
    0
    ‌چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۳:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    redsky95 - تورنتو، کانادا
    براش دل نسوزونین. از اون بسیجیهای دو اتیشه ی حـ... بوده
    0
    1
    جمعه ۱۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    آذرمیانه - آذربادگان، ایران
    [::kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد::]. دوست عزیز خیلی از ایرانیها این تمایلات رو دارند که فقط به این دلیل که خودشون به غرب رفتند ثابت کنند عالی هست و هیچ اشکالی حتی کوچک در آنجا نیست و همه نوع احترام رو آنجا میگیرند..البته طبیعی است که انسان از منافع فردی خودش نهایت حمایت رو بکنه مخصوصا وقتی از جامعه ای بیاد که توش افراد فقط دنبال منفعت فردی هستند ( ایران ستیزی...خخخ) از اینجهت شما رو درک میکنم ولی نمیشه که اخباری مثل تلاش ترامپ برای ممنوعیت ورود هفت کشور که ایران گل سر سبد همشون بود و مابقی رو بعنوان گلهای حاشیه ای زده بود یا تجربه خیلی هموطنان در فرودگاههای امریکایی رو نادیده گرفت. همین دوروز پیش خبر مربوط به بابک سلیمانی راننده کامیون رو که دیدی. وقتی موضوع امنیتی میشه اون مناسباتی که شما میگی کلا نادیده گرفته میشه مخصوصا اینکه امروزه تشخیص اینکه چه کسی حزب الهی هست چه کسی نیست خیلی دشوار شده برو ببین نوه احمد خمینی تیشرت نایکی صورتی میپوشه تیپش با یه اروپایی فرق نمیکنه
    0
    0
    جمعه ۱۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.