توقف صدور ویزای تجارت و سرمایه گذاری در آمریکا برای ایرانیان

رادیو فردا :خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده آمریکا ب اعلام کرد که با انقضای پیمان مودت در اکتبر سال ۲۰۱۸، از این به بعد ایرانیان واجد شرایط دریافت ویزای بازرگانی و سرمایه‌گذاری (ای-۱ و ای-۲) نیستند.
 
«عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی» به تاریخ ۲۳ مرداد ۱۳۳۴ شمسی در تهران بین ایالات متحده و دولت شاهنشاهی ایران به امضا رسید.
 
در بند ۳ از ماده ۲۳ این عهدنامه پیش‌بینی شده که هر یک از طرفین می‌توانند با «اخطار کتبی به مدت یک سال» آن را خاتمه داده و فسخ کنند.
 
ویزای (ای-۱ و ای-۲) برای بازرگانان و سرمایه‌گذاران خارجی، همچنین خانواده آنها شرایط ادامه اقامت، رفت و آمد و تمدید ویزا در آمریکا را فراهم می‌کند، اما بر اساس تصمیم جدید دولت آمریکا، ایرانیانی که دارای این نوع ویزا هستند، بعد از اتمام مدت آن باید کشور را ترک کنند یا اقدام به دریافت دیگر انواع ویزا بکنند.
 
خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه دوم بهمن‌ ماه اعلام کرد ایرانیانی که به خاطر مقاصد تجاری یا سرمایه‌گذاری در آمریکا هستند، احتمالا تا اتمام مدت ویزا اجازه اقامت در این کشور را داشته باشند، اما بعد از آن، از طریق ویزای تجاری یا سرمایه‌گذاری دیگر نمی‌توانند در آمریکا بمانند و باید اقدام به اخذ دیگر انواع ویزا بکنند.
 
آمریکا قبلا نیز محدودیت‌های ویزایی برای دیپلمات‌های ایرانی وضع کرده بود. تیر ماه پارسال مارک پومپئو وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه‌ای با واشینگتن‌پست گفته بود وقتی دیپلمات‌های آمریکایی اجازه ندارند به تهران بروند، ما هم دلیلی برای گشت و گذار آزادانه دیپلمات‌های ایرانی در نیویورک نمی‌بینیم.
 
در همان زمان آمریکا محدودیت‌هایی را در مورد رفت و آمد مقام‌های جمهوری اسلامی در نیویورک و اطراف آن، شهری که مقر سازمان ملل در آن قرار دارد، اعمال کرد.
 
آقای پومپئو سوم اکتبر پارسال اعلام کرد آمریکا از «عهدنامه مودت» با ایران خارج شده است.
 
وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه «ایران از عهدنامه مودت به عنوان ابزاری برای حمله به آمریکا استفاده کرده است»، اظهار داشت: «امروز در اینجا اعلام می‌کنم که ایالات متحده عهدنامه مودت با ایران را باطل کرده است.»
 
تصمیم دولت آمریکا به خروج از این پیمان ساعاتی پس از حکم دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه به نفع ایران صورت گرفت. این دادگاه با صدور قراری موقت حکم داد که ایالات متحده باید اطمینان حاصل کند که تحریم‌های یک‌جانبه‌اش علیه جمهوری اسلامی بر کالاهای اساسی یا ایمنی پروازهای مسافری اثر منفی نخواهد داشت.
 
آقای پمپئو گفته بود ایران برای سال‌ها عهدنامه مودت را نقض کرده و افزود که این عهدنامه باید ۳۹ سال پیش فسخ می‌شد.
گسترش مقررات منع سفر
همزمان دونالد ترامپ گفته است که قصد دارد شهروندان کشورهای بیشتری را از ورود به آمریکا منع کند.
طرح منع سفر جاری که رئیس جمهور آمریکا دو سال پیش امضا کرد مرزهای آمریکا را به روی شهروندان هفت کشور عمدتا مسلمان بست.
 
شهروندان ایران، لیبی، سومالی، سوریه، یمن، کره شمالی و ونزوئلا تحت تاثیر آن مقررات هستند.
به گزارش رسانه های آمریکایی اکنون کشورهای دیگری از اروپا، آفریقا و آسیا ممکن است مشمول این طرح شوند.
 
آقای ترامپ چهارشنبه در مجمع جهانی اقتصاد در شهر داووس سوئیس به خبرنگاران گفت: "می دانید که در جهان چه خبر است، کشور ما باید امنیت داشته باشد."
 
او جزییات بیشتری در مورد کشورهایی که ممکن است به فهرست اضافه شوند یا تعداد آنها ارائه نکرد، اما گفت این اطلاعات "خیلی زود" منتشر خواهد شد.
 
نشریه پولیتیکو گزارش می دهد که بلاروس، میانمار، اریتره، قرقیزستان، نیجریه، سودان و تانزانیا ممکن است کشورهای تازه باشند.
+49
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۲۹
    آذرمیانه - آذربادگان، ایران
    کم کم سایه ایرانیا رو از دور میزنن از دولتی سر مسئولین محترم البته بچه های خودشون میتونن هر وقت بخواهند تشریف ببرند امریکا کاغذ هم لازم نداره...خخخ
    17
    15
    ‌چهارشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    lehrte - هانوفر، آلمان

    مقامات امریکا بهترین کارو کردن اگه پناهجو باشی که پولی نداری مثل مردم اسیر ایران ولی اگه بخوای ویزای تجارت و سرمایه گذاری بگیری معلومه که یا اختلاس کردی یا یکی از بستگان مقامات دزد جمهوری کثیف اسلامی هستی
    1
    33
    ‌چهارشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    khoshhal khandan - دانمارک ، دانمارک
    من هم جای ترامپ بودم همین کار رو میکردم. دمش گرم!
    1
    7
    ‌پنجشنبه ۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۰:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    خط-رهبر - تهران، ایران
    [::آذرمیانه - آذربادگان، ایران::]. از پیروان مخ لس به معنای انگلیسی لس ما هستندکه هنوز ترمز نبریده مثل باور ابن دستمال ....
    4
    1
    ‌پنجشنبه ۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۴:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    آذرمیانه - آذربادگان، ایران
    [::خط-رهبر - تهران، ایران::]. به تو مربوط نیست کی چی هست. چکاره حسنی؟ پادشاهی؟ مالک مردم هستی؟ درست حرف بزن تا احترامت سر جاش بمونه . ما نظر میدیم خوشت نمیاد نخون.
    0
    3
    ‌پنجشنبه ۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۹:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.