بررسی اندیشکده واشنگتن; ترس بزرگ پوتین پس از ترور قاسم سلیمانی

انتخاب: اندیشکده واشنگتن در تحلیلی به قلم آنا بورشفسکایا نوشت: به دنبال ترور سردار سلیمانی، پوتین به صورت علنی از این بحران صحبت نکرد، اما بیانیه ای که از سوی کرملین صادر شد، حکایت از آن داشت که رئیس جمهور روسیه با همتای فرانسوی خود در این باره صحبت کرده است و طبق این بیانیه، هر دو رئیس جمهور، در خصوص ترور سردار سلیمانی، اظهار نگرانی کرده اند. در همین اثنا، پوتین به دمشق سفر کرد که می توان گفت علت اصلی سفر وی، نگرانی هایش از پیامدهای ترور سلیمانی بود.
 
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: با نظری به برنامه های سیاسی روسیه در خاورمیانه، در می یابیم که پوتین بیش از هر چیز به محور ایرانی-سوری متمایل بوده است و به طور خاص، در انتشار نیرو برای حمایت از نظام اسد، در چارچوب یک همکاری مستحکم بین روسیه و ایران، نقش داشت. تنها چند ماه پس از دیدار سردار سلیمانی با رئیس جمهور روسیه، پوتین دستور ترسیم اولین گامها برای دخالت روسیه در سوریه را صادر کرد و همچنان پس از گذشت 4 سال، روسیه از حضور نظامی ایران در سوریه دفاع می کند. از این رو، عجیب نیست که رسانه های روسی حامی دولت، بر شهرت سردار سلیمانی بعنوان یک قهرمان ایرانی در مبارزه با داعش و القاعده، تاکید کنند.
 
محکومیت اقدام آمریکا از سوی مسکو، قابل پیش بینی بود؛ در واقع پوتین از حمله ای که به رهبری آمریکا برای تغییر نظام های جهان شروع شده، نگران است و بیم آن دارد که نوبت به خود روسیه نیز برسد. برای کرملین بسیار مهم است که بتواند اقدامات دولتهای رقیب خود را پیش بینی کند؛ به همین دلیل، ترور ناگهانی و دور از انتظار سلیمانی، برای روسها نگران کننده بود؛ چرا که آن را اشاره محتملی به تغییر نظام ایران و همزمان، نا ممکن بودن اقدامات آمریکا دانستند.
 
  اما سوال مهمی که همچنان بدون پاسخ مانده، آن است که مسکو به جز هشدار در مورد عواقب خطرناک و وخیم ترور سلیمانی، چه خواهد کرد؟ برخی معتقدند که رقابت بین روسیه و ایران، در سوریه، در حال افزایش است. در سطح نظامی، نیروهای دفاعی ملی، شامل شبه نظامیان شیعه در سوریه، ارادت بیشتری به تهران دارند، در حالی که نیروهای نظامی وابسته به نظام اسد، همچنان هماهنگی فشرده تری با مسکو دارند. در سطح اقتصادی، طبق برخی گزارشها، روسیه بخش فسفات سوریه را در انحصار خود درآورده و ایران را از این بازار طرد کرده است.
 
با وجود این رقابت، پیش از ترور سلیمانی، هیچ نشانه ای مبنی بر اینکه مسکو قصد بیرون راندن نیروهای ایرانی از سوریه را دارد، مشاهده نشد. صرفنظر از پیچیدگی های روابط دو جانبه میان ایران و روسیه، هدف مشترک جغرافیایی سیاسی بین روسیه و ایران، کاهش نفوذ آمریکاست و همین هدف، این دو را متحد نگاه می دارد و به احتمال زیاد، با وجود اختلافات تاکتیکی و برخی برخوردهایی که احیانا اتفاق می افتد، این همکاری روسیه و ایران، در آینده نیز ادامه خواهد داشت.
 
با این حال، ترور سلیمانی، چالش های تازه ای را در برابر پوتینی مطرح کرد که روی کمک ایران برای حمایت از بشار اسد، حساب کرده است. در صورت تضعیف ایران، مسکو مجبور به صرف هزینه های بیشتری در سوریه خواهد بود.
 
اما ترس بزرگ پوتین، آن است که قربانی بعدی ایالات متحده چه کسی خواهد بود؟ با وجود حمایت واضح روسیه از دولت مشروع اسد، پوتین خود را داوری بی طرف در خاورمیانه می داند و در طول مرحله بعدی، احتمالا پوتین به نقش میانجی گری خود ادامه می دهد، تا اندکی از تنش های ایجاد شده توسط ایالات متحده بکاهد و موفقیت وی، در گرو چگونگی اداره مرحله پس از ترور سلیمانی، توسط واشنگتن است.
+74
رأی دهید
-8

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۲۴
    varied - ریزه، ترکیه

    ترس پوتین از از دست دادن مستعمره ای بنام ایران است که چهل سال است این خوک های اسلامی ایران را دودستی تقدیم روسیه کرده اند و ایران عملا مستعمره روسیه است و پوتین از این میترسد با سرنگونی حکومت اسلامی در ایران نتواند به ایران مسلط باشد
    2
    80
    ‌سه شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

    دست ترامپ درد نکند که با کشتن قاسم رمبو خیمه ی چادر این اراذل و اوباش را شکست و حالا بیشتر به عاقبت خودشان می اندیشند و اینگونه بی مهابا دست به جنایت نمی زنند.
    4
    70
    ‌سه شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    لشگر ششم ورماخت - لنگرود، ایران

    یعنی دم تحلیلگر این موضوع گرم . هرکی این موضوع رو داره تحلیل و بررسی میکنه خیلی خیلی حرفه اییه توی کارش
    3
    36
    ‌سه شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    ما ایرانی ها کلا اشتباهی همیشه مرگ بر این و اون میگیم. زمان کودتا ٢٨ مرداد مرگ بر انگلیس میگفتیم در خالی که امریکایی ها اینجا بودن، زمان انقلاب مرگ بر شوروی میگفتیم در حالیکه انگلیسیها مشغول بدون، حالًا هم مرگ بر امریکا میگیم در حالیکه کشور مستعمره روسیه است!
    1
    18
    ‌سه شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    RAHSHENAS - برلین، آلمان

    ایران بهانه خوبی ست، شرق و غرب هرجا کم می آورند از جیب ایران خرج می کنند. چیدمان و شکل بندی خیمه شب بازی سیاست جهانی سالهاست که تغییر کرده اما همچنان ایران همان نقش سه دهه ی اخیر را بازی می کند ، عروسکی که تا اسمش برده می شود یا پا به میدان می گذارد همه رو ترش می کنند و علیه اش جبهه می گیرند. روسیه در طول تاریخ هر گاه خواسته این عروسک متعفن را حمایت کرده و هر بار که منافعش را در خطر دیده محکم بر سرش کوبیده! . در واقع همواره در طول تاریخ دشمن ایران و ایرانی ، روسیه و روس ها بوده اند ، هنوز هم خون می چکد از زخمی که بعداز جدایی مناطق قفقاز از ایران و شقه شقه شدن میهن مان بر دل داریم.
    0
    22
    ‌سه شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.