جنگنده‌های اف-۳۵ آمریکا بر فراز مرز؛ آیا ایران توان رویارویی دارد؟

یورونیوز :سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز جمعه ۱۷ ژانویه در جریان نشست خبری بزرگ و سالانه خود در مسکو که در آن گزارشی از فعالیتهای دستگاه سیاست خارجی روسیه در سال ۲۰۱۹ میلادی را ارائه داد، به موضوعات بین‌المللی متعددی از جمله سقوط هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ خطوط هوایی اوکراین با ۱۷۶ سرنشین در خاک ایران اشاره کرد.
 
او با اشاره به اینکه سقوط این هواپیما نشانه‌ای برای تهران و واشنگتن است تا متعهد به کاهش تنش‌ها و توقف تهدید یکدیگر شوند، گفت که بنا بر گزارش‌ها در زمان سرنگونی این هواپیما، دست‌کم شش فروند جنگنده اف-۳۵ آمریکا در نزدیکی مرزهای ایران دیده شده‌اند.
 
آقای لاوروف گفت: «اطلاعاتی وجود دارد مبنی بر اینکه پس از حمله [ایران به پایگاه نظامیان آمریکایی‌ در عراق]، ایرانی‌ها انتظار داشتند که حمله دیگری از سوی آمریکا انجام شود. آنها نمی‌دانستند این حمله چگونه انجام خواهد شد اما دست‌کم شش فروند جنگنده اف-۳۵ درست در فضای هوایی هم‌مرز ایران در حال پرواز بودند. اینها اطلاعاتی هستند که از نظر من هنوز نیاز به بررسی برای تایید دارند. اما می‌خواهم تاکید کنم که در چنین شرایطی همواره یک فضای عصبی حاکم است.»
هواپیماهای اف-۳۵ چه قابلیتهایی دارند و تا چه اندازه برای ایران یک تهدید جدی محسوب می‌شوند؟
آن بخش از نیروی هوایی آمریکا که به منطقه خلیج فارس فرستاده شده‌اند، مجهز به جنگنده‌های بمب‌افکن اف-۱۵ای‌، جنگنده‌های رادارگریز اف‌-۲۲ و اف‌-۳۵ همچنین بمب‌افکن‌های ب-۵۲ هستند.
 
علاوه بر این، پنتاگون یک سیستم نظارتی گسترده در منطقه خلیج فارس دارد که شامل نظارتهای ماهواره‌ای، هواپیماهای بدون سرنشین و سنسورهای زمینی و دریایی می‌شود.
 
جنگنده‌های لاکهید مارتین اف-۳۵ ایالات متحده آمریکا، هواپیماهایی چند منظوره و نسل پنجمی هستند که از پیشرفته‌ترین هواپیماهای جنگی حال حاضر جهان محسوب می‌شوند.
 
این هواپیماها رادارگریز و تک سرنشین هستند و هدف اصلی از طراحی آنها انجام ماموریتهای تهاجمی و حمله است؛ اگرچه که دارای قابلیتهای لازم برای انجام ماموریتهای شناسایی و دفاع هوایی نیز هستند.
 
بنا بر اعلام کارخانه سازنده این هواپیما، جنگنده اف-۳۵ در مقایسه با دیگر هواپیماهای جنگی نیاز به پشتیبانی لجستیکی کمی دارد با این وجود در یک نبرد هوایی، چهار برابر موثرتر از یک جنگنده معمولی و در یک نبرد زمینی، هشت برابر موثرتر از دیگر جنگنده‌ها و در ماموریتهای شناسایی و دفاع هوایی، سه برابر موثرتر از جنگنده‌های معمولی است.
 
از آنجایی که در طراحی این جنگنده از پیشرفته‌ترین روش‌های کاهش بازتاب راداری و کاهش تشعشعات مادون قرمز استفاده شده است، قابلیت پنهان کاری (Stealth) و رادارگریزی آن نیز بطور قابل توجهی بالاست.
 
سیستم «یکپارچه ساختار بال و بدنه» در جنگنده اف-۳۵ باعث شده است که علاوه بر تقویت توان رادارگریزی آن، حمل تسلیحات بیشتر در زیر بال‌ها نیز ممکن شود.
 
این هواپیما توانایی حمل انواع سلاح‌های جنگی، از هوا به هوا گرفته تا موشکهای کروز، هدایت لیزری، هدایت ماهواره‌ای، ضد کشتی و سلاح هسته‌ای را دارد و از زمره منعطف‌ترین جنگنده‌های ساخته شده در جهان محسوب می‌شود که علاوه بر تسلیحات ساخت آمریکا، قابلیت حمل و استفاده از سلاح‌های دیگر کشورهای جهان را نیز دارد.
هواپیمای اف-۳۵ اولین جنگنده‌ای است که حتی کلاه خلبان آن دارای قابلیتهای منحصر بفردی از جمله یک صفحه نمایشگر است. به کمک این صفحه نمایشگر، اطلاعاتی که پیش از این در سامانه هاد (Head Up Display) وجود داشت، اکنون مقابل دیدگان خلبان به نمایش درمی‌آیند. تصاویر «دید در شب» نیز از طریق حسگرهای الکترواپتیک به کلاه خلبان فرستاده شده و از آنجا روی این صفحه نشان داده می‌شوند.
 
همچنین هواپیمای اف-۳۵ اولین جنگنده‌ای است که در آن دستورات خلبان حتی بطور صوتی (DVI) نیز قابل اجرا هستند. به این ترتیب خلبان می‌تواند حتی با گفتار خود برخی از فرامین را اجرا کند.
 
از دیگر ویژگی‌های منحصربفرد دیگر آن، یک برنامه رایانه‌ای پیشرفته و متشکل از بیش از ۸ میلیون کد است؛ یعنی دستکم ۴ برابر بیشتر از نزدیکترین رقیب این هواپیما یعنی اف-۲۲.
 
این برنامه رایانه‌ای پیشرفته، به کمک دانش هوش مصنوعی و ترکیب اطلاعات حسگرها، تصویری واضح و یکپارچه را مقابل دیدگان خلبان به نمایش می‌گذارد.
 
این هواپیما بیشترین تعداد حسگرها را در مقایسه با دیگر جنگنده‌ها دارد و به همین دلیل توانایی کشف هواپیماها، موشکها و دیگر تجهیزات جنگی توسط آن، بسیار بیشتر از دیگر جنگنده‌ها است.
 
سرمایه‌گذار اصلی برای طراحی و ساخت این هواپیما ایالات متحده آمریکا بوده اما مجموعه گسترده‌ای از کشورها از جمله بریتانیا، ایتالیا، هلند، ترکیه، کانادا، استرالیا، نروژ و دانمارک نیز در تامین سرمایه ساخت آن مشارکت داشتند.
 
تا کنون دست‌کم ۱۰ کشور جهان این جنگنده را خریده‌اند یا قصد خرید آن را دارند؛ از جمله ایالات متحده آمریکا، کره جنوبی، ژاپن، اسرائیل، بریتانیا، ایتالیا، استرالیا و ترکیه.
+79
رأی دهید
-11

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۹
    winnie1987 - بيرمنگهام، انگلستان

    این آقای لاورف دروغگویی رو از آخوندها خوب یاد گرفته، آخه مردک هواپیما ی رادار گریز رو چجور در مرز ایران شناسایی کردی اونهم با تعداد دقیق؟ دروغ که حناق نیست! چرا روسیه از حکومت‌های استبدادی وحشتناک همیشه طرفداری میکنه؟ جواب این سوال واقعا میتونه جالب باشه.
    8
    109
    یکشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد

    [::winnie1987 - بیرمنگهام، انگلستان::]. روسیه از بعضی از کشورها دفاع میکند تا در برابر امریکا قد بلند کنن و امریکا را دچار مشکل و جنگ با این کشورها میکند تا روسیه بتواند در برابر امریکا ابر قدرت باقی بماند.
    4
    72
    دوشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۰۰:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    شمرالله - مونیخ، آلمان
    بگذارید یک جمله در باره این جنگنده منحصر به فرد بگم، همش چرند است، یک فروند ان قرار در نمایشگاه هواپیمایی در برلین به نمایش گذاشته شود بعد از انکه معلوم شد این هواپیمای به اصطلاح رادارگریز قبل از رسیدن به اسمان امان توسط چند نفر اماتور توسط رادار رهگیری شده بودند تا زمانیکه روی فرودگار برلین نشست و به اشیانه منتقل شد،بعد از این مسئله در نمایشگاه صنایع هوایی برلین به نمایش در نیامد. حتی اخباری در دست است که این هواپیما به اندازه جنگنده های رافایل فرانسه از نظر کارایی و قدرت قابلیت ندارند. به عقده کارشناسان صنایع نظامی(هوایی)پروژ این هواپیما از گرانترین ولی بیکیفیتترین پروژهای لاکهید بوده!
    28
    9
    دوشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    شمرالله - مونیخ، آلمان

    [::دوستدار - استهکلم، سوئد::]. روسیه جز نارو زدن هیچ کاری ازش بر نمیاد،یک از خصایص روسها تنها گذاشتن متهد ها در شرایط خطر است، شما از چین(زمان تجزیه تایوان)بگیرید تا یوگسلاوی و دست اخر لیبی. روسها به این خاطر است که در دنیا دوست ندارند ،انها به دشمنانشون بیشتر از کشورهای دوست یا متحدشون اعتماد میکنند.هر کشوری با طناب روسها تو چاه بره ،باید تا ابد الدهر اون پایین بمونه نثل امام خیالی زمان در چاه جمکران.
    2
    26
    دوشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Piotr - ورشو، لهستان

    [::winnie1987 - بیرمنگهام، انگلستان::]. معلومه از مخابرت و سیستمهای رادیویی راداری هیچی نمی دونی ده تا روش برا شناسایی اوبجکت های پرنده وجودداره البتع منم بهت نمیگم یاد نمیدم
    25
    3
    دوشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    winnie1987 - بيرمنگهام، انگلستان
    [::Piotr - ورشو، لهستان::]. میخوای چاک دهن من رو باز کنی؟ شما از استدلال چیزی سر در میاری؟ گیرم که اصلا همچین چیزی بوده، مبدا این ۶ هواپیما کجاست؟ ناو هواپیمابره درست؟ ناو هواپیمابر کجاست؟ خلیج فارس، درست؟ خلیج فارس کجاست؟ جنوب، درست؟ یعنی میخوای بگی حمله از جنوب رو - که نیروگاه هسته یی بوشهر و صنایع نفتی و پالایشگاه نفت هست - رو ول کردن، اومدن از غرب کشور بیان که چیزی نداره جز کردهای فقیر که از صدقه سر بی‌مدیریتی حکومتت کولبری می‌کنن؟؟ اصلا گیرم هم مثل تو و رهبرت آای کیو شون پایین بوده، خواستند از غرب حمله کنن، این شد توجیه زدن هواپیما در مرکز ایران؟؟؟ تهران کجا مرز غربی کجا؟ شماها چرا اینقدر توهم میزنین؟؟ یا واقعا اینقدر خنگ تشریف دارین؟؟ حالا بگو ببینم با چه تکنولوژی روسیه ۶ تا هواپیما رادار گریز رو تو مرز غربی ایران شناسایی کرده؟ اسمش رو بگو ما هم یاد بگیریم.
    4
    17
    دوشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    ادوینو - گوالف، کانادا
    حتما میتونه با اف ۳۵برابری کنه فقط اشکال کار در اینه که هواپیمایه شکاری قادر۳۱۳ روی زمین راه میره واین رادار کریز هم است و کارش شبیه تانکی استکه به شکل هواپیمایه جنگی است و آیایک کدوم از کشور تا حالا تانک شبیه هوایپمایه شکاری درست کرده این همه تعریف وتمجید نداره هواپیماهایه امریکا وروسیه همه این قدرتها مات ماندن که در زمان احمدی بینژاد میمون فرستادن هوا اون چلمکهایه دانشمند سپاه و وقتی دوباره میمونو نشون دادن که بسلامت آمده پایین اصلان یک میمونه دیگه ای بود همه دنیا مبهوت این همه احمق شده بودند این درسته که خواستن توانستن است اما نه برای دزدان خوده دزدی هم هنر میخواد کدوم دزد میتوانست دکل نفت به اون گندگی را بدزد دزدی که فقط از دیوار مردم بالا رفتن نیست دزدی دزدی حالا چه دکل نفتی باشه چه یک سوزن.
    4
    9
    دوشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    ramin_20_s - تهران، ایران
    اون زمان هم که خمینی لاشخور با صدام جنگ کرد از صدقه سری خدابیامرز شاه بود که ادوات جنگی لازم رو خریده بود که این اخوندهای کثیف ازش استفاده کردن. اینا الان میخوان با جنگنده های F14 خود امریکا که چهل سال پیش خریداری شده با جنگنده های F35 جدید مبارزه کنن )). شبیه این میمونه امکانات نوکیا 3310 رو با ایفون X مقایسه کنی :))
    2
    10
    ‌سه شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۷:۵۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران
    کلنگ میشه 3روش از اون 10 روش رو مختصر بگی ؟ از طرفدارای این حکومت مزخرفتر خودشونن. هیچی حالیت نیست اورد ناشتا نده.
    2
    6
    ‌سه شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    janahi - دبی، امارات متحده عربی
    بعد از سقوط هواپیمای مسافربری اکراین بد جوری به دست و پا افتادند تا بلکه کمی از زشتی این ماجراکم شود !
    1
    7
    ‌سه شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.