روحانی: شش کشور آماده حمله نظامی به ایران بودند؛ دولت یازدهم منصرفشان کرد

بی بی سی :حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در یک سخنرانی در تهران به نقل از فرانسوا اولاند، رئیس جمهور وقت فرانسه گفت که در سال ۲۰۱۳ شش کشور تصمیم گرفته بودند به ایران حمله نظامی کنند اما انتخاب دولت او آنها را از تصمیم شان منصرف کرد.
 
آقای روحانی روز پنجشنبه ۲۶ دی در نشست مجمع عمومی بانک مرکزی ایران در تهران از این شش کشور نام نبرد، اما گفت: "این تعبیر رییس‌جمهور فرانسه است که اولش در یک جلسه خصوصی و بعد در حضور خبرنگارها گفت ما شش کشور برای حمله نظامی به ایران تصمیم گرفته بودیم و مصمم بودیم که در سال ۲۰۱۳ این حمله انجام بگیرد اما بعد از انتخابات در ایران و آمدن این دولت ما را دچار تردید کرد و منصرف شدیم، یعنی این حضور مردم و ایستادگی مردم آن‌ها را منصرف کرد."
 
آقای روحانی گفت که "به عنوان مسئول شورای عالی امنیت ملی، روزانه از امنیت و جلوگیری از برخورد نظامی" مراقبت می کند و "اگر مراقبت روزانه انجام نگیرد، فاصله بین جنگ و صلح فقط یک گلوله است."
 
او همچنین گفته "امروز بیش از قبل از زمان برجام غنی‌سازی روزانه داریم. شرایط ساده نیست اما متوجه هستیم که دنیای امنیت و سیاست و دنیای اقتصاد با هم ارتباط تنگاتنگ دارند".
 
این اظهارات در حالی بیان می‌شود که روز گذشته آقای روحانی به خاطر فعال کردن سازوکار رفع اختلاف در برجام از آلمان، بریتانیا و فرانسه، سه کشور اروپایی عضو توافق هسته‌ای انتقاد کرده بود.
 
او خطاب به کشورهای اروپایی عضو برجام گفته بود "از مردم ایران به خاطر ناتوانی، ضعف و ترس‌تان در برابر آمریکا عذرخواهی کنید و شما را باز هم به برجام دعوت می‌کنیم."
 
اروپا می‌گوید اقدامش پاسخی به کاهش تعهدات ایران است. اگر اختلاف اروپا و ایران حل نشود ممکن است در نهایت این شکایت به شورای امنیت برود که احتمال بازگشت تحریم‌های بین المللی سازمان ملل علیه ایران را در پی دارد. ایران این موضوع را خط قرمز خود اعلام کرده است.
''''حمله موشکی ایران باعث تغییر لحن و عقب‌نشینی آمریکا شد ''''
حسن روحانی گفت که حمله موشکی ایران به پایگاه های نظامی آمریکا در عراق باعث "تغییر لحن" و "عقب‌نشینی آمریکا از تهدیداتش" شده است.
 
او با اشاره به اظهارات قبلی رئیس جمهور آمریکا که در توییتی نوشته بود آمریکا ۵۲ مرکز ایرانی از جمله مکان‌های فرهنگی را در تیررس خود دارد گفت: اما وقتی جمهوری اسلامی ایران به این پایگاه نظامی حمله می‌کند، لحن و برنامه وی تغییر کرده و صریحاً و رسماً عقب‌نشینی می‌نماید.
 
این در حالی است که رئیس جمهور آمریکا پیش از حملات ایران به پایگاه‌های نظامی آمریکا در عراق، این اظهارات خود را به دلیل اینکه مغایر مقررات بین‌المللی است، پس گرفت.
 
آقای ترامپ روز سه‌شنبه ۱۷ دی گفت که "براساس قوانین مختلف" آمریکا نباید مراکز فرهنگی را هدف بگیرد: "می دانید، اگر قانون چنین می گوید، من مایلم از آن اطاعت کنم."
 
سپاه پاسداران بامداد چهارشنبه ۱۸ دی در عملیاتی که به نام "شهید سلیمانی" خوانده شد به دو پایگاه‌ عراقی که مقر نیروهای آمریکایی هستند، حمله کرد.
'این دولت،‌ دولت مظلومی است'
آقای روحانی با اشاره به اینکه برخی رسانه‌ها در ایران "دستاوردهای" دولت او را منعکس نمی‌کنند،‌ برای مثال گفت که سال گذشته در شورای امنیت سازمان ملل،‌ آقای ترامپ "همه سران" را برای محکومیت ایران جمع کرد، اما "همه رهبران و سران دنیا علیه او صحبت کردند و این جلسه هم مستقیم در آمریکا پخش می‌شد. حتی اروپاییان هم از وی حمایت نکردند."
 
آقای روحانی با اشاره به انتقادهایی که در داخل ایران به دولتش می‌شود گفت: " از آنجایی که ما یک دولتی هستیم که برخی از دستگاه های تبلیغاتی خیلی دلشان نمی خواهد که کارهای خوب این دولت را تبییین کنند این مسائل را بیان نمی‌کنند وگرنه کسی دیگر بود ۳۰ - ۴۰ روز در کشور جشن می‌گرفتند و می‌گفتند این دولت چگونه آمریکا را در شورای امنیت و مجمع عمومی منکوب کرد، و چطور اینها مفتضح شدند."
حسن روحانی در مجمع عمومی بانک مرکزی ایران در تهران او افزود: "این دولت، دولت مظلومی است و چاره‌ای نیست همه اینها را ما باید در جلسات اینچنینی برای شما توضیح بدهیم."
'روابط خارجی تخریب شده و مردم احساس می‌کنند شرایط روز به روز سخت تر می‌شود ...'
حسن روحانی درباره وضعیت کنونی اقتصاد گفت: من بلد نیستم کاری به دنیا نداشته باشم و برای حل مشکلات فقط به داخل نگاه کنم. اگر اقتصاد دانی بلد است که تمام روابط خارجی خراب باشد اما اقتصاد مملکت هیچ دست نخورد به ما هم بگوید.
 
او گفت: "ما می‌دانستیم که اقتصاد ما یک بخشی اش وصل به سیاست و سیاست خارجی است. اگر کسی بگوید که من به سیاست خارجی کار ندارم، من به دنیا کار ندارم،‌ کاملا درونگرا هستم، داخل دروازه هام فکر می‌کنم و همه مشکلات اقتصاد را هم حل می‌کنم، من بلد نیستم. البته اقتصاد دان هم نیستم ولی بلد هم نیستم. اگر اقتصاد دانی بلد است بیاد به ما بگوید."
 
"تمام روابط خارجی تخریب شده و به هم ریخته باشد، مردم احساس کنند شرایط هر روز سخت تر میشود؛ تحریم های بین المللی به ما فشار بیاورد، در فروش محصولات ما از جمله نفت با مشکلات مواجه باشیم، اما اقتصاد مملکت هم هیچ دست نخورد، حداقل من بلد نیستم."
'سال‌های ۹۷ و ۹۸ سخت‌ترین شرایط اقتصادی'
آقای روحانی همچنین گفت که به عنوان کسی که از اول انقلاب تا کنون در مسئولیت های مختلف حکومتی بوده است شهادت می‌دهد که "سال‌های ۹۷ و ۹۸ سخت‌ترین شرایط اقتصادی بر ایران حاکم" بوده است.
 
او گفت: "در این ۲ سال قیمت ارز با نوسان شدید مواجه بود و از ۱۰ هزار تومان، حتی تا ۱۹ هزار تومان افزایش یافت اما خودمان را نباختیم و برنامه‌ریزی کردیم و رشد قیمت را مهار کردیم. امسال هم تکانه‌های شدیدی داشتیم، اما قیمت ارز نوسان زیادی نداشت. هر چند که قیمت ارز در نقطه مطلوب ما نیست و باید پایین‌تر از این باشد، اما باید شرایط را در نظر بگیریم."
+3
رأی دهید
-23

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.