خواص پیاز بر اساس تحقیقات علمی و ارزش غذایی این ماده

پیاز یک نوع سبزی است که بیشتری در آشپزی استفاده می شود و پر از مواد مغذی سالم است. پیاز برای سلامت بدن بسیار مفید است زیرا حاوی آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه است. مصرف پیاز خام، پخته شده و یا کباب شده می تواند به شما در کاهش وزن کمک کند، سلامت قلب و عروق را افزایش دهد، سیستم ایمنی را تقویت کند و التهاب را کاهش دهد. اگر به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد خواص پیاز هستید، ما را تا انتهای این مطلب مجله پیام سلامت همراهی کنید.
 
انواع مختلفی از پیاز وجود دارد که همه آنها دارای مزایایی برای بدن هستند. رنگ پیاز می تواند زرد، قرمز یا سفید و طعم آن از شیرین تا تیز و تند متغییر باشد. همه انواع پیاز حاوی خواص ضد میکروبی هستند. اما پیاز قرمز حاوی آنتی اکسیدان های بیشتر نسبت به پیاز زرد یا پیاز سفید است.
مقایسه پیاز سفید و پیاز قرمز (بنفش) و زرد
شایع ترین نوع پیازی که در آشپزی استفاده می شود، پیاز زرد است. پیاز زرد دارای گوشت سفید و پوست زردی است و به طور کلی طعم تیزی دارد. معمولا پیازهای زرد در طول پروسه پخت و پز، شیرین تر و نرم تر می شوند.
 
اکثر افراد می گویند که پیاز سفید دارای طعم ملایم تری از پیاز زرد است. پیاز قرمز که گاهی به عنوان پیاز بنفش شناخته می شود، معمولا در سالاد و به صورت خام استفاده می شود. اکثر افراد ترجیح می دهند پیاز قرمز را به جای پیاز زرد به صورت خام بخورند.
 
پیاز بنفش می تواند سالم ترین نوع پیاز باشد زیرا حاوی آنتی اکسیدان های بیشتری است.
ارزش غذایی پیاز (زرد، قرمز، سفید)
تفاوت کمی در ارزش غذایی پیاز زرد، سفید و قرمز وجود دارد. تمام انواع پیاز سالم هستند زیرا حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و دیگر مواد مغذی سودمند می باشند. طبق گزارش محققان اداره کشاورزی ایالات متحده، پیاز بنفش، زرد و سفید دارای ۴۰ کالری در هر ۱۰۰ گرم است. یک پیاز متوسط ​​حاوی تقریبا ۲ گرم فیبر است که ۷٪ از نیاز روزانه بدن (RDI) را تامین می کند.
 
۱۰۰ گرم پیاز حاوی ۹٫۳ گرم کربوهیدرات و حدود ۴ گرم قند است. با این حال، بسته به انواع مختلف پیاز، مقدار قند آن ممکن است کمی متفاوت باشد.
 
یکی از دلایل اینکه پیاز واقعا برای بدن مفید است این است که این ماده حاوی اسید آمینه است. اسیدهای آمینه، برای فرایندهای متابولیک در بدن ضروری هستند. پیاز حاوی اسید آمینه های ضروری مانند لیزین، ترئونین، لوسین و فنیل آلانین است.
 
پیاز حاوی مقدار کمی ویتامین های گروه B و ویتامین C و همچنین مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، منگنز و منیزیم است. پیازچه که گاهی به عنوان پیاز سبز نیز شناخته می شود، در هر یک ساقه خود (۲۵ گرم) حاوی مواد زیر است:
 
  •     ۵۲ میکروگرم ویتامین K
  •     ۴٫۷ میلی گرم ویتامین C
  •     و تمام اسید آمینه های ضروری که در پیاز معمولی وجود دارند.
پیاز با آنتی اکسیدان ها غنی شده است
مصرف منظم پیاز خام و یا پخته شده می تواند به حفظ سلامت بدن و تقویت سیستم ایمنی کمک کند.
 
پیاز یک منبع غنی از آنتی اکسیدان های منحصر به فرد و فلاونوئیدها می باشد. تحقیقات نشان داده اند که پیاز زرد در هر کیلو گرم حاوی ۲۷۰ تا ۱۱۸۷ میلی گرم فلاونوئید است. با این حال، پیاز قرمز دارای آنتی اکسیدان های بیشتری است. این پیاز در هر کیلو گرم بین ۴۱۵ و ۱۹۱۷ میلی گرم فلاونوئید دارد.
 
پیاز قرمز همچنین حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی به نام آنتوسیانین ها است که در حفاظت از بدن در برابر بیماری های متعدد مفید است. در واقع، آنتوسیانین ها حدود ۱۰ درصد از کل محتوای فلاونوئیدهای در پیاز قرمز را تشکیل می دهند.
 
کورستین یکی دیگر از آنتی اکسیدان های مهم موجود در پیاز است. تحقیقات نشان داده اند که کورستین دارای خواص ضد میکروبی است و می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. این ماده در پیاز قرمز بیشتر از پیاز زرد و سفید وجود دارد.
 
مطالعات دیگر نشان داده اند که ترکیبات گوگردی در پیاز دارای خواص ضد سرطانی است. همچنین لایه های بیرونی پوسته پیاز دارای محتوای آنتی اکسیدانی بالاتری نسبت به قسمت های داخلی آن است.
خواص پیاز
خواص پیاز برای سلامت قلب آنتی اکسیدان های موجود در پیاز این نکته را یادآور می شوند که خوردن پیاز خام برای سلامت قلب بسیار مفید است.
 
مجله Hypertension گزارش داد که بین مصرف سبزیجاتی مانند پیاز و خطر کاهش بیماری های قلبی عروقی ارتباطب وجود دارد. یک مطالعه نشان داد که در طی یک دوره ۶ ساله، افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، اگر از پیاز به صورت مرتب استفاده کنند، کمتر با خطر ابتلا به بیماری قلبی مواجه می شوند.
 
دانشمندان متوجه شده اند که کورستین یکی از دلایلی است که باعث می شود پیاز برای سلامت قلب و عروق خاصیت داشته باشد.

خواص پیاز برای کاهش فشار خون اگر به فشار خون بالا مبتلا هستید، هر روز پیاز بخورید زیرا پیاز ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند. یک مطالعه که اثرات پیاز بر روی فشار خون را بررسی کرد نشان داد که آنتی اکسیدان های موجود در پیاز دارای اثر ضد فشار خون می باشند. این تحقیق نشان داد که پیاز بر آنزیم ها و ترکیبات مرتبط با فشار خون بالا تاثیر می گذارد.
 
چای پوست پیاز نیز ممکن است فشار خون را پایین بیاورد. یک آزمایش تصادفی نشان داد که عصاره پوست پیاز می تواند باعث کاهش فشار خون شود. کورستین در پوست پیاز اثر محافظتی بر روی قلب دارد و سلامت عروق را بهبود می بخشد.
 
همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد افزایش مصرف پیاز خام می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. به عنوان مثال، محققان دریافتند که مواد تشکیل دهنده اصلی در رژیم غذایی مدیترانه (روغن زیتون و پیاز) بر فشار خون تاثیر می گذارند و به کاهش آن کمک می کنند.

خواص پیاز برای بهبود گردش خون پیاز به جلوگیری از لخته شدن کمک می کنند. یکی دیگر از دلایلی که موجب می شود خوردن پیاز برای قلب مفید باشد این است که پیاز خواص ضد انعقادی دارد. یک مطالعه نشان داد که پیاز برای کمک به پیشگیری از لخته شدن خون بهتر از سیر عمل می کند. مطالعات دیگر نشان داده اند که ترکیبی از پیاز و سیر خام برای جلوگیری از همبستگی گلبول های قرمز مفید است.

خواص پیاز برای کاهش کلسترول خون پیاز به کاهش سطح کلسترول نیز کمک می کند. یک آزمایش انجام شده بر روی موش ها نشان داد که پیاز بر سطح چربی خون تاثیر می گذارد و باعث کاهش سطح کلسترول بالا می شود. پیاز سبب افزایش ترکیبات خاصی در بدن می شود که در کاهش سطح کلسترول LDL نقش دارند.
 
آزمایشات بالینی که بر روی بزرگسالان انجام شده نیز نشان داده اند که پیاز دارای اثر کاهش دهنده کلسترول است. در این مطالعه زنان دارای اضافه وزن و چاق بین ۸۰ تا ۱۲۰ گرم پیاز قرمز خام در روز مصرف می کردند. پس از ۸ هفته، دانشمندان متوجه شدند که کلسترول خون آن ها در کل کاهش یافت.

خواص پیاز برای کاهش وزن مصرف منظم چای پوست پیاز می تواند به شما کمک کند که وزن و چربی اضافی بدن خود را از بین ببرید.
 
مجله Experimental and Therapeutic Medicine گزارش داد که چای پوست پیاز باعث جلوگیری از چاقی می شود و می تواند باعث کاهش وزن بدن شود. دانشمندان گزارش دادند که مصرف غذاهای غنی از فلاونوئیدها برای کنترل وزن ضروری است و پیاز یکی از ثروتمندترین منابع فلاونوئیدها در رژیم غذایی انسان است.
 
محققان نتیجه گرفتند که چای پوست پیاز دارای توان بالقوه ای برای درمان، پیشگیری و کنترل چاقی است. مطالعات دیگر بر روی عصاره پیاز نشان می دهند که این ماده به تنظیم قند خون و کاهش وزن کمک می کند.

خواص پیاز برای کاهش عفونت ها پیاز دارای خواص ضد میکروبی است و انواع مختلفی از میکروب ها و باکتری ها را می کشد.
 
تحقیقات منتشر شده در سال ۲۰۱۶ نشان داد که پیاز دارای اثر ضد باکتریایی است زیرا حاوی فلاونوئیدها و ترکیبات اسید فنولیک است. محققان دریافتند پیاز قرمز، پیاز سبز و پیاز سفید به کشتن گونه های مختلفی از باکتری ها از جمله استافیلوکوک اورئوس حساس به متیسیلین کمک می کند.
 
سایر مطالعات نشان داده اند که پیاز حاوی آنتوسیانین ها و کورستین است که اثرات آنتی بیوتیکی هستند.
 
در سال ۲۰۱۸، مجله International Journal of Biological Macromolecules گزارش داد که پیاز یک غذای کاربردی با خواص آنتی اکسیدانی است. پیاز همچنین حاوی پلی ساکارید ها است که اثر ضد میکروبی و کاربرد های بالقوه ای در صنعت پزشکی دارند.
 
همچنین شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه پیاز بر روی باکتری های دهان نیز موثر است. با این حال، پختن پیاز به نظر می رسد که فعالیت ضد باکتری آن را کاهش می دهد.

خواص پیاز برای بهبود هضم پیاز حاوی ترکیبی است که برای سیستم گوارش شما مفید است. در واقع، مصرف پیاز ممکن است به جلوگیری از اسهال مرتبط با Clostridium difficile (باکتری هایی که سبب التهاب روده بزرگ می شوند) کمک کند.
 
پیاز حاوی نوعی فیبر خوراکی است که به نام الیگوروفروتوز شناخته می شود. یک مطالعه کنترل شده تصادفی که اثرات الیگوروفروتوز بر روی سیستم گوارش را بررسی کرد نشان داد که این ماده اثر پری بیوتیک دارد. مصرف الیگوروفروتوز باعث جلوگیری از اسهال تکراری که با عفونت C. diff مرتبط است، شد.
 
مجله Nutrition گزارش می دهد که پیاز حاوی حدود ۲۵ درصد الیگوفروفوتوز و انولین است. این مواد از انواع فیبرهای گیاهی محسوب می شوند.
خواص پیاز برای تقویت سیستم ایمنی بدن خوردن سبزیجات خام مانند پیاز برای تقویت سیستم ایمنی بسیار مفید است و بدن شما را در برابر عفونت مقاوم می کند.
 
تحقیقات علمی نشان داده اند که مصرف سبزیجاتی مانند پیاز و سیر به بهبود سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. عصاره پیاز در افزایش تعداد گلبول های سفید، که یک عامل ضروری در سیستم ایمنی بدن است، نقش دارد. دانشمندان گزارش داده اند که پیاز دارای قابلیت هایی جهت تقویت سیستم ایمنی بدن است.
 
مطالعات دیگر نشان داده اند که آنتی اکسیدان هایی مانند کورستین در پیاز به بهبود سیستم ایمنی کمک می کنند و تعداد سلول هایی را که در تقویت سیستم ایمنی بدن (سیتوکین ها) نقش دارند، افزایش می دهند. ۲۵ فلاونوئید مختلف در پیاز وجود دارد که همه آنها نقش مهمی در تقویت وضعیت ایمنی بدن دارند.

خواص پیاز برای جلوگیری از التهاب مصرف پیاز به صورت روزانه می تواند به کاهش پاسخ التهابی در بدن نیز کمک کند. اگرچه وجود التهاب کوتاه مدت در بدن برای مبارزه با عفونت ضروری است، اما التهاب درازمدت می تواند منجر به بیماری های مزمن مانند دیابت، بیماری قلبی و سرطان شود.
 
یک مجله پزشکی گزارش داد که ترکیبات غنی از گوگرد در پیاز به مهار التهاب کمک می کنند. مطالعات دیگر در مورد اثرات ضد التهابی پیاز نشان می دهند که پیاز می تواند سلامت کبد را نیز حفظ کند.

خواص پیاز برای تنظیم قند خون اگر دیابت دارید، بیشتر پیاز بخورید. زیرا پیاز، قند خون را پس از خوردن غذا تنظیم می کند. یک مطالعه نشان داد که مکمل حاوی پیاز باعث کاهش قند خون می شود. مصرف عصاره پیاز باعث کاهش گلوکز خون ناشتا در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ خواهد شد.
 
نتایج سایر آزمایش های پزشکی نشان می دهد که مصرف عصاره پیاز بعد از غذا باعث کاهش سطح گلوکز خون می شود. اثر کاهش دهنده قند خون در این ماده ممکن است به ایجاد تأخیر در جذب گلوکز از طریق مهار آنزیم سوکساز در دستگاه روده مرتبط باشد.

خواص پیاز برای تقویت استخوان ها ترکیبات موجود در پیاز مثل آنتی اکسیدان ها و فلاونوئیدها می توانند سلامت استخوان را حفظ کنند و از شکنندگی استخوان ها جلوگیری کنند.
 
مجله Menopause گزارش داد که مصرف پیاز ممکن است به افزایش تراکم استخوان در زنان یائسه کمک کند. گزارش ها حاکی از آن است که زنانی که زیاد پیاز استفاده می کنند می توانند خطر شکستگی استخوان را در خود ۲۰ درصد کاهش دهند. یک مطالعه نشان داد که مصرف پودر پیاز، از تجزیه بافت در استخوان ها جلوگیری می کند.
 
محققان مجله Food & Function در طی تحقیقات خود متوجه شدند که افرادی که ۱۰۰ میلی لیتر آب پیاز در روز مصرف می کنند، می توانند به افزایش تراکم مواد معدنی در استخوان های خود کمک کنند. نوشیدن آب پیاز باعث افزایش آنتی اکسیدان ها و کاهش تعداد رادیکال های آزاد در بدن می شود.

خواص پیاز بنفش برای تقویت پروستات استفاده از پیاز قرمز برای مردان بسیار مفید است زیرا فلاونوئیدهای موجود در این نوع پیاز به جلوگیری از مشکلات خاص پروستات کمک می کنند. یک آزمایش بر روی موش ها نشان داد عصاره پیاز قرمز دارای اثر محافظتی در برابر هیپرپلازی پروستات (بزرگ شدن پروستات) است.
 
آزمایشات بالینی انجام شده بر روی مردان بالغ نیز نشان دادند که مصرف پیاز به حفظ سلامت پروستات کمک می کند. در واقع، نتایج این تحقیق نشان داد که مردانی که روزانه بیش از ۱۰ گرم از سبزیجاتی مانند پیاز استفاده می کنند، خطر ابتلا به سرطان پروستات را به میزان قابل ملاحظه ای در بدن خود کاهش می دهند.

خواص پیاز برای مبارزه با سرطان پیاز یک منبع بسیار غنی از آنتی اکسیدان های مفید است که توانایی های بالقوه ای در درمان سرطان دارند.
 
بررسی مطالعات انجام شده بر روی مصرف پیاز و سیر و نقش آنها در کاهش خطر ابتلا به سرطان نشان داد که سبزیجاتی از این دست دارای اثرات ضد سرطانی هستند. مصرف زیاد پیاز با کاهش خطر ابتلا به سرطان همراه است. پیاز دارای اثر محافظتی بر روی بدن در برابر سرطان معده، سرطان کولورکتال، سرطان مری و سرطان پروستات است.
 
گرچه تعداد آنتی اکسیدان های پیاز سرخ شده کاهش می یابد، اما برخی مطالعات نشان داده اند که پخت و پز، ترکیبات غنی از گوگرد این ماده را که اثرات ضد سرطانی دارند، نابود نمی کند.

خواص آب پیاز برای رشد مو آب پیاز می تواند موها را قوی کرده و مجددا رشد دهد. آب این ماده گردش خون را بهبود می بخشد و فولیکول های مو را تغذیه می کند. پیاز همچنین دارای خواص ضد باکتریایی است، بنابراین به درمان عفونت های پوستی که ممکن است باعث ریزش مو شوند، کمک می کند.
 
در سال ۲۰۰۲، در مجله Dermatology یک مطالعه کوچک انجام شد که به بررسی استفاده از آب پیاز برای آلوپسی آره آتا پرداخت.
 
در شرکت کنندگانی که آب پیاز را دو بار در روز به مدت دو ماه مصرف کردند، سرعت رشد دوباره مو در مقایسه با افرادی که تنها از آب استفاده کرده بودند، موثر تر بود. در این مطالعه، در ۸۷٪ بیماران تحت درمان با آب پیاز، رشد مجدد مو مشاهده شد. مردان در این درمان موفق تر از زنان بودند.

خواص پیاز برای از بین بردن انگل های روده ای ترکیبات گوگردی در پیاز دارای خواص ضد انگلی است. بر اساس نتایج یک مطالعه منتشر شده در مجله Parasitology Research، عصاره پیاز در کاهش تعداد انگل در حیوانات مؤثر بوده است. در این مطالعه، آب پیاز و روغن نارگیل با هم ترکیب شده و استفاده شد. نتیجه این بود که تمام علائم انگل تقریبا در نمونه های مدفوع از بین رفتند.
مصرف روزانه توصیه شده
پزشکان در Webmd می گویند که در حال حاضر اطلاعات علمی کافی برای تعیین طیف مناسبی از دوز مصرف پیاز وجود ندارد.
 
طبق گزارش Drugs.com، آزمایش های بالینی کافی برای تعیین دوز مناسب مصرف پیاز، در دسترس نیست. با این حال مقدار متوسط ​​روزانه ۵۰ گرم پیاز تازه، ۵۰ گرم آب تازه پیاز یا ۲۰ گرم پیاز خشک شده است. ۵۰ گرم پیاز تازه معادل حدود ۱/۳ فنجان پیاز خرد شده است.
عوارض جانبی ناشی از مصرف پیاز
پیاز یک سبزی خوشمزه و طعم دهنده است. خوردن یک پیاز در روز قطعا برای بدن مفید است و خواص زیادی دارد. پزشکان WebMD گزارش می دهند که پیاز ممکن است درماتیت تماسی ایجاد کند. البته در صورتی که آب پیاز موجب تحریک پوست شود. برخی از افراد پس از خوردن پیاز پخته شده و یا خام درد معده را تجربه می کنند. علاوه بر این مصرف پیاز بوی دهان را نیز تغییر می دهد.
 
گوگرد در پیاز نیز ممکن است باعث به وجود آمدن گاز فراوان در دستگاه گوارش شود. به همین دلیل متخصصان International Foundation for Gastrointestinal Disorders پیاز را در دسته مواد غذایی که تولید گاز می کنند، قرار داده اند.
+10
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.