روحانی: گرانی هست ولی قحطی نداریم

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، از عملکرد دولتش در برخورد با تحریم‌های آمریکا و بحران اقتصادی ایران دفاع کرده و گفته هرچند قیمت برخی از کالاها در ایران بالا رفته، اما کشور دچار "قحطی" نشده است.
 
آقای روحانی، که چهارشنبه شب و در جلسه‌ای برای افتتاح چند طرح اقتصادی و عمرانی در اردبیل صحبت می‌کرد، در ستایش از سیاست‌های اقتصادی چند سال اخیر گفت: "ما بدون اینکه کشور را کوپنی کنیم اداره کردیم. تمام کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم را به وفور در بازار در اختیار مردم گذاشتیم."
 
او افزود: "حالا ممکن است مردم بگویند گران شده و مشکل داریم. درست می‌گویند. ولی ما قحطی نداریم و نایاب شدن کالا نداریم. سیستم کوپنی شدن کالا نداریم."
 
حسن روحانی در حالی می‌گوید بدون "کوپنی شدن" اقتصاد ایران را اداره کرده است که یک ماه و نیم پیش با تصمیم او و روسای مجلس و دستگاه قضایی و با تایید رهبر، بنزین در ایران سهمیه‌بندی شده است.
 
بنا به اعلام مرکز آمار تورم ۱۲ ماهه اخیر ۴۰ درصد بوده است که در نزدیک به ربع قرن اخیر ایران بی سابقه است.
 
آقای روحانی در اردبیل گفته دولت او موفق شده است که کشور را مثل "شرایط عادی" اداره کند.
 
او گفت در یک سال گذشته ۱۴ میلیارد دلار ارز ترجیحی (دلار ۴۲۰۰ تومانی) برای واردات کالاهای اساسی داده شده و در سال پیش رو هم نزدیک به ۱۱ میلیارد دلار با همین نرخ به واردات کالاهای اساسی اختصاص داده شده است. این به معنی کاهش بیش از ۲۰ درصدی ارز ترجیحی واردات کالاهای اساسی در سال آتی خورشیدی است.
 
حسن روحانی گفته ایران در دوراهی تحمل تلخی کوتاه مدت و حفظ استقلال، یا سازش با قدرت‌های غربی و حل مشکلات کوتاه‌ مدت اما تحمل تلخی بلند مدت است.
 
آقای روحانی گفته اگر شرایط سیاسی تغییر کند ارز ۱۲ هزار تومانی در بازار آزاد نصف می‌شود و اجناس هم ارزان می‌شود و زندگی مردم هم آسان می‌شود. اما تصمیم رهبر حکومت و مردم این است که "استقلال را نفروشیم."
 
او گفت: "اگر در شرایط عادی بودیم و تحریم نبودیم در سال ۹۸ ما حداقل ۶۰ میلیارد دلار پول نفت داشتیم. حالا نمی‌خواهم بگویم چه قدرش را داریم، اما خیلی کم داریم. این فشار می‌آورد و دست دولت بسته می‌شود. یک کشوری یک دفعه ۴۰ میلیارد ۵۰ میلیارد دلار درآمدش منجمد بشود. یا اعتباراتی که از بانک‌های دنیا می‌گرفتیم. فقط یک بانک یک کشور به ما ۳۰ میلیارد می‌داد."
'نیاز به روغن کاری مجمع تشخیص'
آقای روحانی در بخش دیگری از صحبت‌هایش از مجمع تشخیص مصلحت نظام برای ناتوانی از تصمیم‌گیری درباره پیوستن به کنوانسیون‌های ضدپولشویی انتقاد کرد.
 
او گفت: "قبلا‌ یک جایی بود که دعوای شورای نگهبان و مجلس را زود حل می‌کرد، الان همان جا هم یک مقدار روغن کاری می‌خواهد و دچار مشکل شده است."
 
دولت حسن روحانی امیدوار است که با تامین نظر گروه ویژه اقدام مالی برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم (FATF) شرایط برای تجارت خارجی از طریق کانال‌هایی نظیر اینستکس آماده شود.
+3
رأی دهید
-20

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۳
    vg2000 - اسلو، نروژ
    آدم حالش به هم میخوره از این همه خریت
    1
    16
    ‌پنجشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا
    این دلقک داره میگه کم کم قحطی هم داره میاد
    0
    0
    شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۸ - ۰۱:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.