چای سفید ؛ خواص آن برای بدن و مقایسه آن با چای سبز و سیاه

احتمالا مطالب زیادی را درباره مزایای چای سبز شنیده اید. گفته می شود که نوشیدن یک یا دو فنجان از این چای در روز برای کاهش فشار خون، کاهش التهاب، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و حتی تقویت حافظه مفید است. انواع دیگری از چای مانند چای سیاه، چای قاصدک یا چای اولانگ نیز به خاطر مزایایی که برای بدن دارند شناخته شده اند. اما چای سفید چیست؟
 
چای سفید اغلب کمتر از انواع دیگر چای محبوب است. با این حال خواص بسیاری برای بدن دارد.
 
این محصول حاوی مواد مغذی قابل مقایسه ای با چای سبز است و به دلیل ظاهر مشابه ای که با چای سبز دارد حتی گاهی “چای سبز روشن” نیز نامیده می شود. مانند چای سبز، این چای نیز برای بهبود سلامت مغز، سلامت تولید مثل و دهان، کاهش کلسترول و افزایش چربی سوزی مفید است.
چای سفید چیست؟
چای سفید از برگ های گیاه Camellia sinensis تهیه می شود. این همان گیاهی است که برای تهیه انواع دیگر چای مانند چای سبز یا سیاه استفاده می شود. این محصول به طور عمده در چین برداشت می شود. اما در مناطق دیگر مانند تایلند، هند، تایوان و نپال نیز تولید می شود.
 
این نوع چای یکی از چای هایی است که حداقل پردازش روی آن انجام شده است و در حالی برداشت می شود که گیاه هنوز جوان است. همین موضوع منجر به طعم بسیار متمایز چای سفید می شود. طعم چای سفید ملایم و کمی شیرین توصیف می شود و از آنجایی که مانند سایر انواع چای پردازش یا اکسید نشده است، طعم بسیار سبک تری دارد.
 
چای سفید بسیار شبیه انواع دیگر چای است و پلی فنل ها، کاتچین ها و آنتی اکسیدان ها فراوانی دارد. به همین دلیل با خواص بسیاری، از افزایش چربی سوزی گرفته تا مبارزه با سلول های سرطانی مرتبط است.
خواص چای سفیدغنی از آنتی اکسیدان ها چای سفید با آنتی اکسیدان های زیادی غنی شده است که به مبارزه با رادیکال های مضر آزاد کمک کرده و اثرات ضد استرس اکسیداتیو بر روی سلول ها دارد. این ترکیبات مفید حتی خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی عروقی، سرطان و دیابت را کاهش می دهد.
 
بعضی از تحقیقات مانند تحقیقی که در مجله Food Science منتشر و توسط Department of Biological Sciences at Lehman College انجام شده نشان می دهد که چای سفید و چای سبز حاوی مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان ها و پلی فنل ها هستند.
 
نوشیدن یک یا دو فنجان از این چای در روز می تواند تأثیر زیادی بر سلامت شما داشته باشد. در واقع، یک مطالعه حیوانی که در مجله British Journal of Nutrition منتشر شد، دریافت که مصرف روزانه این گیاه آنتی اکسیدان ها را در بدن بهبود می بخشد و از آسیب اکسیداتیو در موش ها جلوگیری می کند.

بهبود سلامت دهان چای سفید دارای ترکیبات زیادی از جمله ترکیبات گیاهی مانند پلی فنل ها و تانن ها است که به بهبود سلامت دهان کمک می کنند.
 
این ترکیبات می توانند با مسدود کردن رشد باکتری ها باعث تشکیل پلاک شوند. علاوه بر این، فلوراید موجود در چای دارای قابلیت زیستی بالایی است، که می تواند از پوسیدگی دندان جلوگیری کند. برآورد شده است که حدود ۳۴ درصد از فلوراید موجود در این چای در هنگام دم کردن حفظ می شود. به گفته تحقیقات منتشر شده در مجله Dental Research، این قابلیت می تواند به جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک کند.

سوزاندن چربی تحقیقات نشان داده اند که چای سفید و سبز دارای مقادیر مشابه ای از کاتچین ها هستند. کاتچین ها ترکیبات گیاهی با خواص آنتی اکسیدانی هستند که به سوختن چربی کمک می کنند و باعث افزایش متابولیسم بدن می شوند.
 
مطالعه ای آزمایشی در آلمان که نتایج آن در نشریه Nutrition & Metabolism منتشر شد نشان داد که عصاره چای سفید منجر به تجریه سلول های چربی شده و مانع تشکیل سلول های جدید چربی نیز می شود.
 
دیگر مواد طبیعی چربی سوز شامل روغن اسانس گریپ فروت، گیلاس، روغن نارگیل و عصاره استخوان هستند.

از بین بردن سلول های سرطانی با توجه به غلظت زیاد آنتی اکسیدان ها در این نوشیدنی، برخی مطالعات نشان داده اند که چای سفید می تواند خواص ضد سرطانی داشته باشد.
 
تحقیقات آزمایشگاهی که در Cancer Prevention Research منتشر شده است، قابلیت این چای را در از بین بردن سلول های سرطانی ریه با کمک عصاره چای سفید، مورد آزمایش قرار داد. مطالعه دیگری که در دانشگاه مالایا در مالزی انجام شد نشان داد که عصاره چای سفید قادر به متوقف کردن سلول های سرطانی کولون بوده و از گسترش آن جلوگیری می کند و  از سلول های سالم در برابر آسیب نیز محافظت می کند.
 
علاوه بر چای، سایر غذاهای غنی از آنتی اکسیدان عبارتند از:
 
  •     انواع توت ها
  •     زنجبیل
  •     زردچوبه
  •     سبزیجات دارای برگ سبز تیره
بهبود سلامت باروری
مطالعات متعدد نشان داده اند که چای سفید ممکن است به ارتقاء سلامت باروری و افزایش باروری، به ویژه در مردان کمک کند.
 
در مطالعه حیوانی که در پرتغال انجام شد، موش ها با چای سفیدی تغذیه شدند. این نوشیدنی از آسیب اکسیداتیو بیضه ناشی از رادیکال های آزاد جلوگیری کرده و به حفظ کیفیت اسپرم کمک کرد. یک مطالعه حیوانی دیگر که در سال ۲۰۱۶ در نشریه Biochemical Nutrition منتشر شد، یافته های مشابه ای را نشان می دهد. در این تحقیق مشخص شد که دادن عصاره چای سفید به حیوانات مبتلا به پیش دیابت، کیفیت اسپرم، توانایی آن ها در حرکت و میزان حیات آن ها را بهبود می بخشد.
 
محافظت از سلامت مغز تحقیقات نشان می دهد که چای سفید ممکن است به دلیل داشتن کاتچین زیاد به سلامت مغز شما کمک کند.
 
مطالعه آزمایشی که در دانشگاه سان جورج در اسپانیا در سال ۲۰۱۱ انجام شد نشان داد که عصاره چای سفید به طور موثر از سلول های مغز موش ها در برابر استرس و مسمومیت ناشی از اکسیداتیو محافظت می کند. یکی دیگر از مطالعات آزمایشی که در اسپانیا انجام شده و نتایج آن در Neurotoxicity Research منتشر شده است نیز یافت که عصاره چای سفید مانع از ایجاد آسیب اکسیداتیو بر روی سلول های مغزی می شود.
 
چای سفید همچنین حاوی آنتی اکسیدانی هایی است که در چای سبز یافت می شود. این موضوع نشان می دهد که مصرف این نوشیدنی عملکرد شناختی در سالمندان را بهبود داده و خطر زوال قدرت شناختی را کاهش می دهد.

کاهش سطح کلسترول کلسترول یک ماده چرب است که در خون شما یافت می شود. اگر چه بدن به کلسترول نیاز دارد، اما وجود بیش از حد این ماده در خون می تواند باعث ایجاد پلاک در شریان ها شده و شریان ها را تنگ و سفت کند.
 
چای سفید با کمک به کاهش سطح کلسترول، سلامت قلب را افزایش می دهد. در یک مطالعه ی حیوانی، درمان موش های دیابتی با عصاره چای سفید منجر به کاهش کلسترول بد خون یا همان LDL شد.
 
راه های طبیعی دیگر برای کاهش کلسترول عبارتند از:
 
  •     خوردن غذاهای غنی از فیبر و اسیدهای چرب امگا ۳
  •     محدود کردن مصرف شکر، کربوهیدرات های تصفیه شده، چربی و الکل
ارزش غذایی چای سفید
چای سفید دارای آنتی اکسیدان ها، تانن ها، پلی فنل ها، فلاونوئیدها و کایتچین ها است. این ماده همچنین حاوی مقدار زیادی فلوراید است که می تواند به محافظت از دندان ها در مقابل پوسیدگی کمک کند.
 
اما آیا چای سفید دارای کافئین است؟ مانند بسیاری از دیگر چای ها، این چای نیز حاوی مقدار کمی کافئین است. با این حال، میزان کافئین چای سفید پایین تر از سایر انواع چای، مانند چای سیاه یا سبز است. این ماده در هر فنجان بین ۱۵ الی ۲۰ میلی گرم کافئین دارد. در حالی که چای سبز حاوی ۳۰ میلی گرم و چای سیاه حاوی ۵۰ میلی گرم کافئین می باشد.
چای سفید در مقایسه با چای سبز و چای سیاه
چای سیاه، سفید و سبز همه از یک نوع گیاه برداشت می شوند. اما به روش هایی مختلفی پردازش خواهند شد و مواد مغذی که ارائه می دهند متفاوتند.
 
چای سفید زودتر از چای سبز یا سیاه چیده شده است و حداقل پردازش روی آن انجام شده است. چای سبز کمتر از سایر انواع چای مانند چای سیاه یا اولانگ فرآوری می شود و فرایند اکسیداسیون زیاد آن را تحت تاثیر قرار نمی دهد.
 
چای سبز معمولا طعم و مزه سبک تر و رنگ کمتری از چای سیاه دارد. در حالی که چای سفید شیرین و لطیف است. از سوی دیگر، چای سیاه طعم قوی تر و کمی غنی تری دارد.
 
چای سفید در مقایسه با چای سبز از نظر ارزش غذایی  تقریبا یکسان هستند. هر دو دارای پلی فنول های مفید، آنتی اکسیدان ها و فلاونوئیدها می باشند. مطالعات نشان داده اند که این دو نوشیدنی دارای مقدار مشابه ای کاتچین هستند. چای سبز در مقایسه با نوع سفیدش دارای مقدار بیشتری کافئین است، اما در مقایسه با چای سیاه کافئینش کم است.
 
هر دو این نوشیدنی ها به مبارزه با سلول های سرطانی، افزایش چربی سوزی و کاهش سطح کلسترول کمک می کنند. چای سیاه نیز با مجموعه گسترده ای از مزایا، از تقویت سلامت قلب گرفته تا کشتن باکتری ها غنی شده است.
 
اگرچه تمام این سه چای دارای تفاوت های اندکی در طعم، ارزش غذایی و روش های پردازش می باشند، اما همه آن ها می توانند به عنوان بخشی از رژیم غذایی مغذی به منظور ارتقای سلامت بدن استفاده شوند.
احتیاط
اگر چه این چای دارای مزایای بسیار چشمگیری است، اما این فقط یک قطعه از پازل است و بعید است که مصرف کم آن به تنهای باعث شود تا تفاوت بسیاری در سلامت بدن ایجاد شود. مگر اینکه با رژیم غذایی متعادل و فعالیت بدنی منظم همراه شود.
 
علاوه بر این، مشکل است که بگوییم نتایج این مطالعات کاملا حقیقی است. چرا که بیشتر تحقیقاتی که در حال حاضر انجام شده است محدود به مطالعات حیوانی و آزمایشی شده است. برای تعیین نحوه تاثیر خواص چای سفید بر روی سلامت بدن، باید این آزمایشات بر روی انسان ها نیز انجام شود.
 
عوارض جانبی ناشی از مصرف سفید چای به طور عمده به میزان کافئین آن باز می گردد و ممکن است شامل بی خوابی، سرگیجه یا مشکلات گوارشی باشد. زنان باردار  برای جلوگیری از اثرات منفی باید میزان مصرف کافئین را حداکثر تا ۲۰۰ میلی گرم در روز محدود کنند.
+1
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.