پمپئو بعد از جلسه با پرزیدنت ترامپ: اقدامات جمهوری اسلامی در به خطر انداختن جان آمریکایی‌ها را بر نمی‌تابیم

 از راست ژنرال مایک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا مایک پمپئو وزیر دفاع آمریکا و مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا صدای آمریکا :وزیر خارجه ایالات متحده در نخستین واکنش بعد از حمله آمریکا به پنج موضع گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی،‌ گفت که آمریکا، اقدامات جمهوری اسلامی در به خطر انداختن جان آمریکایی‌ها را بر نمی‌تابد.
 
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، که به اقامتگاه پرزیدنت ترامپ درباشگاه مارا لاگو در پالم بیچ ایالت فلوریدا سفر کرده به همراه مارک اسپر وزیر دفاع و مارک میلی رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده، با رئیس جمهوری آمریکا جلسه‌ای برگزار کرد.
 
آقای پمپئو بعد از این نشست، در جلسه کوتاهی به خبرنگاران گفت: «ما اقداماتی که جمهوری اسلامی ایران انجام می‌دهد و جان مردان و زنان آمریکایی را به خطر می‌اندازد، برنمی‌تابیم.»
 
آقای پمپئو گفت که آنها «امروز به فلوریدا آمدند تا رئیس‌جمهوری را در جریان فعالیت‌هایی که طی ۷۲ ساعت گذشته در خاورمیانه روی داد، قرار دهند.» وی با اعلام این که توضیح دادن جنبه‌های نظامی را به آقای اسپر واگذار می‌کند، گفت: ‌«اما من می‌خواستم سیاست‌مان در قبال جمهوری اسلامی ایران تشریح و تبیین کنم.»
 
آقای پمپئو گفت: «حمله‌ای که علیه پایگاه عراقی انجام شد، نیروهای آمریکایی را تهدید کرد. این قضیه هفته‌ها و هفته‌ها ادامه داشته است. این اولین رشته حملاتی نبود که علیه این پایگاه و پایگاه‌های دیگر عراق اجرا شد و جان آمریکایی‌ها را به خطر انداخت. و اقدام امروز ما واکنشی قاطع بود و آن چه را که پرزیدنت ترامپ ماه‌های متمادی گفته است، کاملا روشن کرد. و آن این است که ما اقداماتی که جمهوری اسلامی ایران انجام می‌دهد و جان مردان و زنان آمریکایی را به خطر می‌اندازد، برنمی‌تابیم. ما همواره نسبت به تعهدمان مبنی بر اجرای اقدامات قاطع در صورت بروز چنین شرایطی پایبند می‌مانیم. ما همچنان از جمهوری اسلامی ایران می‌خواهیم مطابق آن شرایطی که در ماه مه ۲۰۱۸ بیان کرده‌ام، عمل کند. این، همان چیزی است که ما انتظار داریم ایران انجام دهد تا بتواند بار دیگر به جامعه بین‌المللی بپیوندد.»​
 
مارک اسپر، وزیر دفاع،‌ نیز گفت که وزارت دفاع «با استفاده از هواپیماهای اف-۱۵ استرایک ایگل اقدامات تهاجمی را برای دفاع از پرسنل و منافع‌مان در عراق انجام داد. و پنج موضع مرتبط با کتائب حزب‌الله، که یک گروه شبه‌نظامی شیعه مورد حمایت ایران است، را هدف قرار داد. اقدام مورد حمله ما عبارت بودند از سه هدف در غرب عراق و دو هدف در شرق سوریه. این مواضع یا مراکز فرماندهی و کنترل، و یا انبارهای اسلحه کتائب حزب‌الله بودند.»
 
وی در ادامه گفت: «این حملات موفقیت‌آمیز بودند. خلبانان و هواپیماها به سلامت به پایگاه‌هاشان بازگشتند. این را هم باید اضافه کنم که ما در ادامه گفت‌گویمان با پرزیدنت گزینه‌های موجود دیگر را نیز به او ارائه دادیم. ما همچنین هرگونه اقدام ضروری دیگر را نیز انجام می‌دهیم تا اطمینان یابیم از خودمان دفاع کرده و جلوی رفتارهای شریرانه بیشتر گروه‌های شبه نظامی یا ایران را می‌گیریم.»
 
وزارت دفاع ایالات متحده روز یکشنبه ۸ دی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که آمریکا در واکنش به حملات اخیر به نیروهای ائتلاف، پنج موضع گروه «کتائب حزب‌الله» در عراق و سوریه را هدف حملات پدافندی قرار داده است.
 
در این بیانیه به نقل از جاناتان هافمن، معاون وزیر دفاع آمریکا، آمده است: «آمریکا در واکنش به حملات مکرر گروه کتائب حزب‌الله به پایگاه‌های عراقی محل استقرار نیروهای ائتلاف عزم راسخ، پنج موضع کتائب حزب‌الله در عراق و سوریه را هدف حملات دقیق پدافندی قرار داد.» در این بیانیه به حمله اخیر کتائب حزب‌الله به یک پایگاه عراق در نزدیکی کرکوک که به کشته شدن یک شهروند ایالات متحده و زخمی شدن چهار تن از نظامیان آمریکایی منجر شد، اشاره شده است.
 
به گفته آقای هافمن حملات دقیق پدافندی «توانایی گروه کتائب حزب‌الله برای حمله به نیروهای ائتلاف در آینده را کاهش می‌دهد.»
 
از مجموع پنج موضع کتائب حزب‌الله که هدف قرار گرفته‌اند سه موضع در عراق و دو موضع نیز در سوریه بوده‌اند.
 
حمله آمریکا به مواضع این گروه نزدیک به تهران با استقبال برخی سناتورهای جمهوریخواه همراه شد.
 
سناتور تام کاتن نیز در واکنش نوشت،‌ حملات ایالات متحده به گروه‌های مورد حمایت ایران پاسخی موجه به قتل یک آمریکایی است.
 
همچنین، سناتور جمهوریخواه مارکو روبیو، عضو کمیته‌های روابط خارجی و اطلاعات مجلس سنا، روز یکشنبه هشدار داد که اقدامات ایران در عراق ممکن است به یک درگیری گسترده‌تر بیانجامد.
 
سناتور لیندزی گراهام نیز در یک توئیت با قدردانی از اقدام دولت پرزیدنت ترامپ در پاسخگو قرار دادن رژیم ایران، گفت رژیم ایران فقط زبان زور را می‌فهمد.
 
گروه کتائب حزب‌الله روابط تنگاتنگی با نیروی قدس ایران دارد و بارها کمک‌های تسلیحاتی مرگبار و پشتیبانی‌های دیگری از ایران دریافت کرده و از آن برای حمله به نیروهای ائتلاف عزم راسخ استفاده کرده است.​
 
به گزارش سی‌ان‌ان یک مقام دولتی مطلع از جزئیات این حملات گفته است که مارک اسپر، وزیر دفاع ایالات متحده، روز شنبه پیش از اجرای این حملات که با مجوز رئیس جمهوری آمریکا انجام شد، پرزیدنت ترامپ را در جریان اوضاع قرار داده است.
 
در گزارش سی‌ان‌ان به نقل از این منبع آگاه آمده است که انتظار می‌‎رود مارک اسپر وزیر دفاع، مایک پمپئو وزیر خارجه، و مارک میلی رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده، روز یکشنبه به محل اقامت پرزیدنت ترامپ در مارا لاگو در ایالت فلوریدا بروند و درباره موضوع این حملات با او گفت‌و‌گو کنند. یکی از مقامات دولت آمریکا نیز در گفت‌و‌گو با سی‌ان‌ان تایید کرد که انتظار می‌رود سایر مقامات مهم امنیتی کشور نیز به مارا لاگو بروند.
 
نورمن رول، مامور پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و مدیر پیشین اطلاعات ملی ایالات متحده در امور ایران، درباره بیانیه پنتاگون مبنی بر هدف قرار دادن مواضع کتائب حزب‌الله اظهارنظر کرده است.
 
آقای رول در بیانیه‌ای در توئیتر نوشت:‌ «اقدام ایالات متحده متناسب و ‌مسئولانه بود و گوشه‌ای از توان آتش‌باری که در اختیار ایالات متحده است را به نمایش گذاشت.»
 
نورمن رول با تاکید بر این که پس از این حملات «احتمالا اقدامات دیپلماتیک و سیاسی در جریان است» هشدار داد که «بعید است نیروهای نیابتی ایران در یمن دست بردارند؛ آنها (فراتر از لفاظی‌های سرسختانه)‌ گام‌های بعدی‌شان را به دقت برنامه ریزی خواهند کرد.»
 
مایکل پریجنت، پژوهشگر ارشد اندیشکده هادسن و افسر اطلاعاتی پیشین، درباره بیانیه جاناتان هافمن، مقام ارشد پنتاگون، درباره حملات ایالات متحده علیه اهداف کتائب حزب‌الله، در توئیتر نوشت: «مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز ۱۳ دسامبر به جمهوری اسلامی هشدار داد و گفت که [آن رژیم] مسئول هر حمله علیه منافع آمریکا خواهد بود. در تاریخ ۲۷ دسامبر کتائب حزب‌الله یک آمریکایی را به قتل رساند. امروز، ایالات متحده واکنش نشان داد.» به گزارش نیوزویک و فاکس نیوز، مقامات اطلاعاتی ایالات متحده بر این باورند که شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران مسئول حملات مرگبار روز جمعه با موشک‌های کاتیوشا به یک پایگاه نظامی در نزدیکی کرکوک بوده‌اند. این حملات به کشته شدن یک پیمانکار آمریکایی، که برای وزارت دفاع آمریکا کار می‌کرد، و زخمی شدن چند تن دیگر انجامید.
 
سرهنگ مایلز کگنز، سخنگوی عملیات «عزم راسخ» نیز در گفتگو با سی‌ان‌ان خبر کشته شدن یک پیمانکار غیرنظامی آمریکایی در حمله موشکی به یک پایگاه در نزدیکی کرکوک، که به زخمی شدن چند تن از نیروهای نظامی ایالات متحده و عراق نیز منجر شد، را تایید کرد.
 
به گزارش فاکس نیوز، دو مقام رسمی ایالات متحده نیروهای نیابتی مورد حمایت ایران را به عنوان مسئول این حمله معرفی کرده‌اند.
 
نیوزویک نیز گزارش داد: «مقامات اطلاعاتی ایالات متحده بر این باورند که شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران مسئول [این حملات] هستند.»
 
مقامات وزارت دفاع به نیوزویک گفتند که پایگاه کی-۱ در کرکوک روز جمعه آماج حملات موشکی قرار گرفت و این حملات به کشته شدن یک پیمانکار وزارت دفاع، پنتاگون، و زخمی شدن چند تن از نظامیان آمریکایی و پرسنل عراقی حاضر در آن محل انجامید.
 
یک مقام ارشد پنتاگون که نخواست نامش فاش شود، گفت که کمی پس از این حمله یک دستگاه سامانه موشک‌انداز چندتایی کاتیوشا، که در نزدیکی پایگاه مذکور رها شده بود، کشف شد. بنا بر یک ارزیابی اولیه در حدود ۱۱ تا ۱۴ فروند موشک به این پایگاه اصابت کرده‌اند. به گزارش نیوزویک، یکی از این موشک‌ها با برخورد به یک انبار، مهماتی که در آنجا ذخیره شد بود را منفجر کرد.
 
این مقام رسمی ایالات متحده به فاکس نیوز گفت که در حدود ۳۰ فروند موشک به سوی این پایگاه، که مورد استفاده نیروهای آمریکا و عراق است، پرتاب شد.
+21
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.