آلودگی هوا در ایران بار دیگر عده زیادی را راهی بیمارستان کرد؛ آیا استفاده از ماسک مؤثر است؟

 ماسک آلودگی هوا آلودگی هوا در تهران و دیگر شهرهای بزرگ ایران ادامه دارد و عده زیادی را راهی بیمارستان کرده است.
 
مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس ایران می گوید طی ۲۴ ساعت، ۲۴۲۶ بیمار با مشکلات قلبی و تنفسی به اورژانس مراجعه کردند.
 
شمار بیمارانی که نسبت به آلودگی هوا آسیب پذیرتر هستند در تهران بیشتر از دیگر شهرها است و ۱۲۰۹ مراجعه کننده به اورژانس از استان تهران بوده اند.
 
تا زمان انتشار این مطلب شرکت کنترل کیفیت هوا، میانگین شاخص کیفیت هوا در ۱۲ ساعت گذشته را ۱۵۶ و ناسالم ارزیابی کرده است. در تهران، این شاخص طی سه روز (از جمعه تا دوشنبه) از ۱۰۹ به ۱۴۷ رسید و در ساعاتی نیز تا ۱۷۴ بالا رفت.
 
این رقم برای هوای سالم زیر ۵۰ است. شاخص کیفیت هوا بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ برای افراد آسیب‌پذیر خطرناک محسوب می شود و از ۱۵۰ به بالا نیز برای تمامی افراد خطر دارد.
آیا ماسک و دستگاه تصفیه هوا از خطر آلودگی هوا کم می کند؟
گاردین در گزارشی به تأثیر زدن ماسک و یا استفاده از دستگاه های تصفیه هوا برای کسانی که در معرض دود و آلودگی قرار دارند پرداخته است.
 
در این گزارش آمده است که ماسک در بسیاری از موارد تأثیر چندانی ندارد و استفاده از ماسک جزو راه کارهای اصلی پیشگیری از بیماری های ناشی از آلودگی هوا نیست.
 
دلیل عدم تأثیر ماسک، ذرات ریز و خطرناک ۲.۵ PM هستند که قطر آنها از ۲.۵ میکرون کمتر است و به راحتی از منافذ ماسک عبور می کنند.
 
گاردین در این گزارش با یک متخصص ریه در استرالیا گفتگو کرده است که می گوید تنها ماسک های پی۲ (۲P) که کارگران ساختمانی استفاده می کنند و می توان از فروشگاه های ابزارآلات تهیه کرد مؤثر هستند.
 
اما حتی این ماسک نیز باید اندازه صورت و بینی باشد تا کاملا بسته شود و منفذی برای عبور ذرات آلاینده باز نگذارد.
 
هر چند تحقیقات زیادی در مود تأثیر دستگاه های تصفیه هوا انجام نشده است، آنچه توصیه می شود این است که این دستگاه ها نیز باید مجهز به فیلتر «هِپا» (Hepa) باشند تا تأثیر بیشتری داشته باشند.
 
این دستگاه ها همچنین قادر به تصفیه فضایی محدود هستند و با یک دستگاه کوچک نمی توان خانه ای بزرگ را تصفیه کرد.
+5
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.