از تاثیرات موسیقی بر جسم، روح و روان با خبر هستید؟

العربیه :موسیقی آرام‌بخش خوبی برای روح، روان و جسم انسان خوانده می‌شود. زمانی که انسان به یک موسیقی یا آهنگ دلخواه گوش می‌دهد، یک سلسله تغییرات فزیولوژیک در بدن او رونما می‌گردد، احساس آرامش کردن و سرحال شدن، عادی‌تر شدن فشار خون و کم شدن تخلیه‌ی برقی پوست بدن، این‌ها از جمله تغییراتی اند که در اثر آزاد شدن هورمون‌های کورتیزول، اوکسی توسین، تستوسترون و همچنان اندورفین‌ها اتفاق می‌افتند.
اثر موسیقی بر ذهن انسان
موسیقی می‌تواند باعث ایجاد تفکر مثبت در ذهن انسان شود و به همین دلیل می‌تواند در درمان اضطراب موثر باشد، جلوی آثار مخرب استرس را بر بدن بگیرد و قدرت خلاقیت و خوش بینی را افزایش دهد.
کاهش استرس
گوش دادن به موسیقی ملایم و آرامش‌بخش می‌تواند روشی موثر در غلبه بر استرس باشد و این چیزی است که علم هم آن را ثابت کرده. گوش دادن به موسیقی روی واکنش انسان به استرس، مخصوصا روی سیستم عصبی خودکار تاثیر دارد. افرادی که به موسیقی آرامش‌بخش گوش می‌دهند، بعد از قرار گرفتن در معرض استرس، سریع‌تر می‌توانند شرایط روحی خود را بازیابی کنند.
موسیقی و تنفس و ضربان قلب
با ایجاد تغییر در امواج مغزی، عملکرد سایر اعضای بدن نیز تغییر می‌کند. این تغییرات توسط سیستم اعصاب خودکار اعمال می‌شود. این نوع دستگاه عصبی می‌تواند تنفس و ضربان قلب را تندتر یا کندتر کند. بنابراین موسیقی می‌تواند از آثار مزمن استرس‌ها بر بدن پیشگیری کند.
تاثیرات موسیقی بر جسم
در بسیاری از تحقیقات تأثیر موسیقی بر بهبود علائم بیماری اثبات شده است و امروزه موسیقی درمانی یکی از روش‌های مهم طب مکمل است. موسیقی در درمان فشار خون، آسیب‌های مغزی، صرع و میگرن تأثیر مثبت دارد و می‌تواند درد را کاهش دهد. موسیقی درمانی یکی از شاخه‌های طب جایگزین است که سعی دارد با استفاده از موسیقی، امراض انسان را درمان کند.
رابطه موسیقی و هوش
دانشمندان دریافتند که کورتکس بخش صوتی (شنیداری) نیمکره راست موسیقی‌دان‌ها نورون‌های خاکستری بیشتری نسبت به افرادی که موسیقی‌دان نیستند دارد. دانشمندان تصور می‌کنند چنین تفاوتی نمی‌تواند ژنتیکی باشد و تنها می‌تواند در اثر تکرار و استفاده از این نقاط مغز اتفاق افتاده باشد. اخیراً چنین تفکری به وجود آمده که گوش دادن به موسیقی کلاسیک، بخصوص آهنگ‌های «موزارت» تأثیری روی عملکردهای شناختی دارد. به طور کلی تحقیق نشان داده، گوش دادن به هر موسیقی‌ای که برای فرد خوشایند باشد، تأثیر مثبتی روی شناخت‌های او دارد.
اثر موسیقی بر درد
گوش دادن به موسیقی آرامش‌بخش می‌تواند تا 21 درصد دردهای مزمنی مثل درد ورم مفاصل، دیسک کمر و رماتیسم مفصلی و تا 25 درصد افسردگی را کاهش دهد. امروزه در بیشتر بیمارستان‌ها برای کاهش نیاز به دارو حین عمل زایمان و کاهش دردهای پس از عمل از موسیقی درمانی استفاده می‌شود. نظریه‌های گوناگونی در مورد چرایی تاثیر موسیقی بر کاهش درد مطرح است، از جمله:
 
  • موسیقی می‌تواند در احساسات فرد تغییر ناگهانی و غیر منتظره به وجود آورد.
  • موسیقی نوعی حس کنترل را به فرد بیمار القا می‌کند.
  • موسیقی موجب ‌می‌شود بدن برای غلبه بر درد آندروفین آزاد سازد.
  • موسیقی با کند کردن تنفس و ضربان قلب در فرد احساس آرامش به وجود می‌آورد.
کمک به خواب بهتر
بی‌خوابی یک مشکل جدی است که افراد در تمام گروه‌های سنی را درگیر می‌کند. رویکردهای زیادی برای درمان این مشکل و سایر اختلالات رایج خواب وجود دارد، که در این میان گوش دادن به موسیقی کلاسیک آرامش‌بخش می‌تواند روشی بی‌خطر، موثر و دردسترس باشد.
موسیقی و درد زایمان
از دیگر موارد شگفت‌انگیز تأثیرات موسیقی بر انسان این است که در صورت بکارگیری موسیقی درمانی حین زایمان، اضطراب و درد پس از تولد کاهش می‌یابد و از احتمال بروز افسردگی پس از زایمان کاسته می‌شود.
+5
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.