داستان میترا مهراد ، دانشجوی دکترا در رشته روانشناسی که در کانال مانش غرق شد

میترا مهراد داشت مشکلات روانی هم‌وطنانش را بررسی می‌کرد بی بی سی ،
هدف اصلی میترا مهراد، مهاجری که جانش را هنگام عبور از کانال مانش از دست داد، کمک به هم‌وطنان ایرانی خود بود.
 
او که ۳۱ سال داشت در ماه اوت امسال در نزدیکی سواحل استان کنت بریتانیا، از قایق بیرون افتاد و جسدش در آب‌های هلند پیدا شد.
 
پلیس حالا توانسته است با کمک بی‌بی‌سی هویت او را مشخص کند.
 
دوستانش می‌گویند که خانم مهراد دانشجوی مقطع دکترا در رشته روانشناسی مشاوره بود و می‌خواست با پژوهش درباره مشکلات روحی ایرانیان به هم‌وطنانش کمک کند.
 
او و ۳ نفر دیگر در تاریخ ۹ اوت از قایقی پرت شدند که حامل ۲۰ مهاجر - از جمله ۴ کودک - در هوایی طوفانی از شمال فرانسه به ساحل انگلستان بود، اتفاقی که عملیات نجات بزرگی در پی داشت.
 
قایق‌های نجات یک سازمان خیریه دو نفرشان را از آب نجات دادند و ۱۹ نفر - ۱۴ ایرانی و ۵ عراقی - به شهر رمزگیت رسیدند، ولی هیچ اثری از خانم مهراد نبود.
 
عملیات نجات با طلوع مجدد خورشید از سر گرفته شد و بالگردهای گارد ساحلی بریتانیا و بلژیک هم به این عملیات پیوستند.
 
جسد او نهایتا روز ۱۸ اوت توسط نگهبانان یک نیروگاه بادی در فاصله ۵۰ کیلومتری ساحل هلند پیدا شد.
میترا مهراد دانش‌آموخته مقطع کارشناسی ارشد در رشته روانشناسی بود پلیس هلند تا ماه‌ها نمی‌توانست هویت دقیق او را مشخص کند، تا اینکه بی‌بی‌سی موفق شد پدر خانم مهراد را پیدا کند و سفارت هلند در تهران، را با پلیس در ارتباط قرار دهد.
 
بعد از نمونه‌برداری از دی‌ان‌ای و بررسی آن در آزمایشگاهی در هلند، خبر مرگ خانم مهراد روز سه‌شنبه به صورت رسمی به پدرش ابلاغ شد.
خواست و علاقه خودش بود
خانم مهراد خانه پدری خود در استان خوزستان را ترک کرده بود تا ادامه تحصیل دهد و در سال ۲۰۱۷ موفق به کسب مدرک کارشناسی ارشد در رشته روانشناسی از دانشگاهی در تایلند شد.
 
پارواتی وارما، یکی از استادانی که رساله خانم مهراد را داوری کرده بود، می‌گوید: "او فرد بسیار پرانگیزه‌ای بود. می‌خواست سخت کار کند و دکترا بگیرد و تشکیل زندگی دهد."
 
موضوع رساله او مسائل مربوط به بهداشت روانی بین ایرانی‌ها بود و برای تحقیقات میدانی به ایران سفر کرده بود و به منظور جمع‌آوری اطلاعات از اختلالات شخصیتی در بیمارستانی مشغول به کار شده بود.
خانم وارما می‌گوید: "او می‌خواست به مردم سرزمینش کمک کند. او می‌گفت دلیل علاقه‌اش به این زمینه پژوهشی شیوع زیاد چنین اختلالاتی در بین مردم ایران است."
 
او به یاد دارد که دانشجویش گفته بود: "من به پژوهشی که به مردمم کمک نکند علاقه ندارم."
 
خانم مهراد دوره دکترای خود را آغاز کرد ولی نتوانست در بانکوک کاری که کمک‌ خرجش باشد پیدا کند. او در اوایل سال ۲۰۱۹ بانکوک را ترک کرد و نهایتا به فرانسه رسید.
پلیس فرانسه همان روزی که خانم مهراد جانش را از دست داد مهاجرانی را نجات داد که به قایق کوچکی آویزان شده بودند مشخص نیست که چه زمانی تصمیم گرفت که به قاچاقچی‌ها پول دهد تا او را از کانال مانش رد کنند، اما از شوکی که چگونگی مرگش در دوستانش ایجاد کرد معلوم است که به کسی چیزی نگفته بود.
 
در ماه فوریه به همکارانش گفته بود که برنامه دارد برای ادامه پژوهش‌هایش به کانادا برود.
 
خانم وارما می‌گوید سر این برنامه با هم شوخی کوچکی کردیم: "داشتم فکر می‌کردم که کانادا از کجا آمد؟ نکنه دوست‌پسر کانادایی پیدا کردی؟ ولی او گفت نه، نه، نه، بعدا صحبت می‌کنیم. بعد هم از من خواست که برایش دعا کنم. آنجا بود که به سرم زد شاید داستان چیز دیگری باشد."
محتاج رفتن
به گفته پلیس هلند، خانم مهراد اوایل ماه اوت به اردوگاه پناهجویان در بندر دانکرک رسیده بود، جایی که محل زندگی صدها مهاجر ایرانی و غیرایرانی است.
 
اداره ملی جنایت بریتانیا در ابتدای سال ۲۰۱۹ هشدار داده بود که این اردوگاه در اختیار مجرمان سازمان‌یافته‌ای است که "با استفاده از خشونت مهاجران را مجبور می‌کنند تا با قایق به بریتانیا بروند".
 
دو مردی که سفر عبوری خانم مهراد را برنامه‌ریزی کرده بودند به اتهام قتل شبه‌عمد در فرانسه بازداشت شده‌اند.
 
میترا تنها چند روز در این اردوگاه مانده بود و پیش از شروع سفر سرنوشت‌سازش، با مرکز زنان پناهجو صحبت کرده بود. خانم وارما می‌گوید که نمی‌تواند این تصمیم خانم مهراد را درک کند.
 
"این قسمت داستان برایم باورکردنی نبود. چرا تا این حد محتاج رفتن بود؟"
 
روزنامه‌های بریتانیایی و هلندی چند روز بعد از مرگ خانم مهراد نام او را اعلام کرده بودند، اما به گفته اد کرازوسکی، سخنگوی پلیس هلند، این نیرو تا پیش از بررسی دی‌ان‌ای پدرش نمی‌توانست قطعا مرگ او را تایید کند.
 
او می‌گوید: "ما نمی‌توانیم بگوییم احتمالا مرده است. باید مطمئن شویم. پدرش هم همین‌طور. او هم باید یقین پیدا کند، وگرنه ممکن است تا آخر منتظر دخترش بماند. معمولا در چنین پرونده‌هایی بازماندگان همیشه امید دارند که گمشده‌اشان روزی برمی‌گردد."
 
به گفته آقای کرازوسکی نتیجه مثبت آزمایش دی‌ان‌ای پایانی بود بر انتظار دردناک خانواده خانم مهراد. آن‌ها حالا می‌توانند بعد از ۴ ماه که از مرگ دخترشان می‌گذرد مقدمات خاک‌سپاری او را فراهم کنند.
+36
رأی دهید
-13

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    asal30 - بندرعباس، ایران

    خانوم وارنا علت اصلی این سفر و پناهنده شدن گرون شدن دلاره که مجبور شده بره چون خانوادش 100 درصد نمیتونستن با دلار 12-13 تومن خرجشو بدن و میخاسته بره یک کشوری پناهنده بشه..یکیش مثل من که بخاطر گرونی دلار مجبور شدم از پزشکی ترک تحصیل کنم برگردم ایران از غم و غصه پیر بشم
    9
    37
    جمعه ۲۹ آذر ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    aarian - تهران، ایران

    یک موقعی رسیده که سخن نمی‌شه گفت. چرا یک تحصیلکرده ایرانی باید اینجوری بمیره؟ فریاد از این بیداد...
    7
    44
    شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    kata1379 - مشهد، ایران

    درود بر روان پاک این انسان واقعی که به قله انسانیت رسید . هزار رحمت بر پدر و مادر و خانواده این مرحوم . این قله های انسانی را در دشتی که ماورای تصورهاست خواهیم دید . لطافت روح و شرف این خانم ستودنی است . ان کرد که از یک ذات واقعی انسان انتظار میرود . اشکها و لبخندهای بسیاری بدرقه راه این ملائکه . خداوند تو را در بهترین درجات قرار دهد
    5
    25
    شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۸ - ۰۳:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    آذرمیانه - آذربادگان، ایران
    [::asal30 - بندرعباس، ایران::]. عزیزم شما باید میرفتی حتی توی یه پیتزایی کار میکردی تا پزشکی خود را تمام کنی آنوقت اگر بر میگشتی خیلی مفید بودی. الان هم چرت غصه میخوری؟ آیا غصه دردی را دوا میکند؟ سعی کن یک شوهر خوب پیدا کنی و به زندگی خود بچسبی زندگی همش دکتر شدن هم نیست چه بسیار دکترانی که مشکل روحی دارند یا بیمارهای جنسی میباشند..پس پزشکی یه وسیله هست هدف نیست سعی کن هدفت رسیدن به کمال باشد. اگر هم شوهر خوب نتوانستی پیدا کنی برو یک کودک سوریه ای بی سرپرست را به فرزندی قبول کن و او را بزرگ بنما
    25
    8
    شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۸ - ۰۵:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    asal30 - بندرعباس، ایران
    [::آذرمیانه - آذربادگان، ایران::]. من قصد ازدواج و بچه داری ندارم و هدفم خدمت به انسانها بود ولی الان هم همه تلاشمو میکنم تا به اهدافم برسم
    4
    17
    شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۸ - ۲۳:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    آذرمیانه - آذربادگان، ایران
    [::asal30 - بندرعباس، ایران::]. این اشتباه رو انجام نده تو هنوز جوان هستی اگه یه شوهر خوب پیدا بکنی هنوز وقت داری بچه دار بشوی ...سعی کن به آینده فکر کنی چون که در ایام پیری پشیمان میشوی. اگر نتوانی به یه مرد محبت کنی مطمئن باش به بچه ها هم نمیتوانی محبت کنی . عشق و لذت جنسی خودش انسان رو خیلی سالم نگه میداره ..سعی کن توقعت رو از زندگی کم کنی دنبال ماشین و آپارتمان نباش قدش کوتاه باشه یا دماغش بزرگ باشه یا اینکه گوشاش آینه بغلی باشه به این چیزا گیر نده سعی کن یکی رو پیدا کنی قلبش پاک باشه ..من خودم برات دعا میکنم خدا یه مرد خوب بذاره جلوی راهت
    3
    2
    یکشنبه ۱ دی ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    asal30 - بندرعباس، ایران
    [::آذرمیانه - آذربادگان، ایران::]. ممنون من نیازی به هیچ مردی ندارم .بچه هم نمیخوام
    0
    1
    ‌سه شنبه ۳ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.