دادستان کل: چرا اینترنت را با ۴۸ ساعت تاخیر بستید؟

دویچه وله :محمدجعفر منتظری با گلایه از تعلل دو روزه در قطع اینترنت، کشتار معترضان را به "دشمنان نفوذی" منتسب کرد. به موازات ادامه بازداشت‌ها، او از صدور کیفرخواست "عناصر اصلی" حوادث آبان ماه و محاکمه آنها در آینده نزدیک خبر داد.
 
محمد جعغر منتظری، دادستان کل ایران می‌گوید پرونده بسیاری از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه در تهران و شهرستان‌ها تکمیل شده و دادگاه این افراد به زودی برگزار خواهد شد. او از آزدی شماری از دستگیرشدگان نیز خبر می‌دهد: «آن دسته از افرادی که قابل آزاد شدن و تحت تاثیر تحریکات بودند، با قرار و بعضا بدون قرار آزاد شده‌اند.»
 
دادستان کل ایران، آماری از جان باختگان و بازداشت شدگان ارائه نکرده اما گفته که فهرست کشته شدگان به زودی تفکیک شده و به اطلاع مردم می‌رسد و "حقوق کسانی که بیگناه جان خود را از دست داده‌اند حفظ خواهد شد."
 
با گذشت بیش از یک ماه از اعتراضات آبان، هنوز تعداد کشته‌ها و بازداشتی‌ها رسما اعلام نشده است. مقامات جمهوری اسلامی تنها به تکذیب خبرهایی پرداخته‌اند که سازمان‌های حقوق بشری و نهادهای بین‌المللی اعلام کرده‌اند. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در خبری که مسکوت گذاشته شد، آمار دستگیری‌ها تا ۵ آذر را هفت هزار نفر اعلام کرده بود. عفو بین‌الملل آمار جان باختگان را حداقل ۳۰۴ نفر می‌داند و  با اشاره به بازداشت هزاران تن از جمله کودکان و نوجوانان، نسبت به خطر شکنجه آنان در سایه فقدان اطلاع‌رسانی هشدار داده است.
متهم کردن آمریکا و عربستان
محمد جعفر منتظری که در بندرعباس سخن می‌گفت، بیشترین آسیب‌ها در جریان اعتراضات آبان را متوجه نیروی انتظامی دانست و با متهم کردن آمریکا، اسرائیل و عربستان ابراز امیدواری کرد که مسئولان امنیتی، به زودی اطلاعات و ابعاد مختلف موضوع را از رسانه ملی پخش کنند.
 
دادستان کل ایران در عتابی آشکار به وزیر ارتباطات، از تاخیر ۴۸ساعته قطع اینترنت در ایران گلایه کرد و گفت: «وقتی می‌بینیم دشمن با عوامل نفوذی خود به داخل کشور اسلحه فرستاده، برنامه‌ریزی کرده، فضای مجازی را نیز بستر هدایت قرار داده، در خارج از کشور اغتشاش را هدایت می‌کند و می‌گوید فلان ساعت به فلان خیابان بروید ما فریاد میزنیم که آقای وزیر ارتباطات این مسیر جهنمی فضای مجازی که دارد مملکت را به آشوب می‌کشد را ببند... چرا باید با ۴۸ ساعت تأخیر فضای مجازی بسته شود؟»
 
سخنان دادستان کل کشور درباره آزادی بسیاری از بازداشت شدگان اعتراضات آبان،  یک روز پس از خبر دستگیری ۲۵۰ نفر دیگر در کرمانشاه بیان شده‌اند. فرمانده نیروی انتظامی این استان، چهارشنبه ۲۷ آذر از دستگیری "سردسته‌های اغتشاشات" خبر داد و گفت سن آنها بین ۲۰ تا ۳۵ سال است. در روزهای گذشته نیز، خبر بازداشت ۷۰ نفر در آذربایجان شرقی، دو نفر در فردیس کرج، ۱۰ نفر در کازرون و ممسنی و ۱۳۶ نفر در خوزستان به اتهام "تیراندازی و داشتن سلاح غیرمجاز" منتشر شده است.
"کرکری نخوانید"
محمدجعفر منتظری انتقاد از سرکوب تظاهرکنندگان در فضای مجازی، مطبوعات و مجلس را نیز به "کرکری خواندن" تشبیه کرد و گفت: «آن کسی که مطالب آنچنانی را پشت تریبون مجلس یا در فضای مجازی یا در مطبوعات می‌گوید اگر خود در این حوادث آسیب دیده بود این چنین حرف می‌زد؟»
 
پروانه سلحشوری، محمود صادقی و بهرام پارسایی از جمله نمایندگانی هستند که از تریبون مجلس، توییتر یا مصاحبه با رسانه‌ها، به خشونت علیه معترضان پرداخته‌اند. محمود صادقی نماینده تهران در مصاحبه‌ای گفت، وقتی از وزیر کشور در قبال نحوه کشتن معترضان و شلیک به سر آنها سوال شد، رحمانی فضلی جواب داد: «خب به پا هم شلیک کرده‌ایم.»
 
پروانه سلحشوری نیز در نطقی با حمله به "استبداد سرکش" در جمهوری اسلامی گفت: «چگونه من وکیل مردم، کشته شدن جوانان میهنم هر چند ممکن است در بین آنها افرادی نفوذ کرده باشند را برتابم...» او قبلا توییت کرده بود که مردم صدای اعتراضشان را رساندند اما با گلوله و بازداشت جواب کوچک و بزرگ را دادند.
 
دادستان کل ایران در حالی از محاکمه عنقریب معترضان آبان ماه خبر می‌دهد که پارلمان اروپا طی یک قطعنامه، اعمال خشونت علیه اعتراضات مسالمت آمیز در ایران را محکوم کرده و از مقامات جمهوری اسلامی خواسته تعداد کشتگان و بازداشت شدگان را اعلام کند. این قطعنامه، قطع یک هفته‌ای کلیه ارتباطات اینترنتی در ایران و جلوگیری از تبادل اطلاعات مربوط به سرکوب خونین را نیز تحت عنوان نقض حق دسترسی به اطلاعات محکوم کرد.
+1
رأی دهید
-16

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.