ترامپ اظهاراتش درباره «عدم حمایت» از معترضان در ایران را اصلاح کرد

 دونالد ترامپ در نشست خبری مشترک با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، در حاشیه نشست پیمان آتلانتیک شمالی رئیس‌جمهوری آمریکا لحظاتی بعد از اظهارنظرش درباره عدم حمایت از معترضان در ایران، موضع خود را تصحیح کرد و گفت: «آمریکا از مردم شجاع ایران که برای آزادی‌شان اعتراض می‌کنند حمایت می‌کند».
 
دونالد ترامپ عصر شنبه ۱۲ آذر در توئیتی نوشت: «ما در دولت ترامپ همیشه حمایت کرده‌ایم و باز هم حمایت می‌کنیم!»
 
آقای ترامپ همچنین در نشست مطبوعاتی مشترک با جاستین ترودیو، نخست‌وزیر کانادا، که پس از انتشار توئیتش برگزار شد، بار دیگر به این موضوع برگشت و گفت: «ما کاملا از آنها [معترضان ایرانی] حمایت می‌کنیم و از ابتدا هم حمایت کرده‌ایم».
 
او گفت در نشست خبری مشترک با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، تصور کرده بود که سوال درباره حمایت مالی از معترضان است. رئیس‌جمهوری آمریکا در نشست با مکرون در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا قصد دارد از معترضان در ایران حمایت کند، گفته بود که «نمی‌خواهم در این زمینه حرف بزنم ولی پاسخ "نه" است. نمی‌خواهم در این مورد حرف بزنم».
 
آقای ترامپ صبح سه‌شنبه هم به موضوع اعتراضات در ایران اشاره کرده و در گفت‌وگو با خبرنگاران، این اعتراضات را «وحشتناک» توصیف کرده و هشدار داد که «جهان نظاره‌گر است».
 
وی با بیان اینکه خبرنگاران و روزنامه‌نگاران باید بتوانند «به ایران بروند و ببینند که چه خبر است»، افزود: «همین الان که داریم حرف می‌زنیم، هزاران و هزاران نفر را دارند در ایران می‌کشند».
 
اعتراض‌های ایران روز ۲۴ آذر در واکنش به افزایش قیمت بنزین آغاز شد و به سرعت رنگ‌وبوی ضدحکومتی به خود گرفت. این اعتراض‌ها که بیش از ۷۰۰ نقطه ایران را تحت تاثیر قرار داد به شدت و با استفاده از سلاح‌های اتوماتیک و حتی نیمه سنگین نظیر تیربار و دوشکا سرکوب شد.
 
اینترنت نیز به مدت ۱۰ روز در سرتاسر کشور قطع بود و اینترنت در استان سیستان‌وبلوچستان هنوز هم برقرار نشده است.
 
مقام‌های جمهوری اسلامی ایران حاضر نشده‌اند که آماری درباره تعداد کشته‌شدگان در این اعتراض‌ها ارائه کنند ولی عفو بین‌الملل می‌گوید که بر اساس گزارش‌های معتبر، دستکم ۲۰۸ نفر در این ناآرامی‌ها کشته شده‌اند هرچند که رقم واقعی بیش از این تعداد است.
 
مقام‌های دولت ترامپ بویژه مایک پومپئو، وزیر خارجه، و برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در روزهای گذشته بارها بر حمایت ایالات متحده از معترضان در ایران تاکید کرده بودند.
 
آقای پومپئو روز پنجم آذر با اشاره به اعتراض‌های ایران گفت که وزارت خارجه بیش از ۲۰ هزار پیام، ویدئو و عکس درباره آزار و اذیت حکومت ایران دریافت کرده است.
 
وی افزوده بود ایالات متحده به «تحریم مقام‌هایی که در این نقض حقوق بشر دست داشتند» ادامه می‌دهد، «شبیه آنچه که علیه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام دادیم».
 
وزیر خارجه آمریکا روز ۱۱ آذر نیز در دانشگاه لوئیزویل ایالت کنتاکی گفت که ایران عامل مشترک در اعتراض‌های سرتاسر خاورمیانه بوده است و تظاهرکنندگان در عراق، لبنان و خود ایران مخالف رژیم روحانیون هستند.
+49
رأی دهید
-8

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۴
    motefaker - سیاتل، ایالات متحده امریکا
    آقای ترامپ تو جیب مارو نزن کمک مالی نمیخایم
    25
    29
    ‌سه شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۱۸:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا
    ترومپ جایی‌ که منفعت مالی براش نداشته باشه دخالت نمی‌کنه. الکی‌ به ترومپ دل نبندید که هیچی‌ واسعش مهم نیست به جز پول و اقتصاد آمریکا
    15
    27
    ‌سه شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    [::رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا::]. مثلا شما اگر حاکم ایران بودید منافع دانمارک رو به منافع کشور خودتون ترجیح می‌دادید؟! حالا بیایید فرض کنیم ترامپ خیلی انسان وارسته و شریفی بود و مثلا بدون این که هیچ نفعی برای آمریکا داشته باشه 500 میلیارد دلار هزینه می‌کرد تا مردم ایران رو از دست حکومت ملاها نجات بدهد. آیا در این صورت مردم آمریکا حق نداشتند از ترامپ متنفر باشند که مالیات اون‌ها رو خرج مردم کشورهای دیگه می‌کنه؟ درست همون‌طور که ما الان از آخوندها متنفریم که پول‌های مردم ایران رو صرف سوریه و لبنان و فلسطین می‌کنه بدون این که برای مردم ایران نفعی داشته باشه. لطفا هی این جمله ساده‌لوحانه رو تکرار نکنید که ترامپ اگر نفعی براش نداشته باشه کمکی به ایرانی‌ها نمی‌کنه، چون طبیعی و درستش هم همینه و اگر کاری به جز این بکنه باید به سلامت عقلش شک کرد.
    3
    20
    ‌سه شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۱
    jokerlover - زوریخ، آلمان
    باورم نمیشه هنوز کسی وجود داشته باشه منتظر ترامپ باشه. ترامپ به عربها گفت پولشو بدین. بعد شما انتظار حمایت دارین؟ . ولی از ترامپ خوشم میاد. چرا باید ترامپ پول مالیات مردم امریکا رو خرج یه کشور دیگه کنه؟ .
    0
    7
    ‌چهارشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۸ - ۰۲:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۱
    jokerlover - زوریخ، آلمان
    [::hovakhshatare - تهران، ایران::]. شما سخنرانی اون کسینجر اسلامو گوش نکردی. میگفت شصت هفتاد میلیون دلار بردیم عراق ولی ۱۴ میلیارد دلار اوردیم. میگفت نیرو مجانی بردیم سوریه و خرج کردیم ولی معادن سوریه همش دست ماست. سلیمانی ۱۸ میلیارد دلار نقد بسته بندی شده اورد ایران داد دست خاندان لاریجانی. هنوز فکر میکنین ایران برا رضای خدا اومده سوریه و عراق؟ . ۲۰ هزار مسکن فکر کردی مجانی میسازه؟ بدون پولشو پیش پیش گرفته. عجیبه هنوز کسایی پیدا میشه فکر میکنن سپاه و ایران برا رضای خدا رفته سوریه و عراق. به خدا خیلی ساده این. وقتی خودشون میگن الان سوریه میریم در اینده صد برابرش رو برمیگردونیم یعنی چی؟ یعنی همون معادن و نفت و پروژه های بازسازی. امریکا تو عراق حدودا یک میلیون مسکن ساخته. اما فکر میکنی مجانی ساخته؟ . فرودگاه نجف رو یادته؟ مردم گفتن ایران فرودگاهو ساخته و پولشو نگرفته. عراقیه اومد گفت پولشو گرفته دوبرابر هم گرفته. گفتش ترکیه حاظر بود نصف قیمت بسازه ولی با زور اسحله ی سپاه مجبورمون کردن قراردادو بدیم به ایران. خیلی ساده این خیلی.
    5
    2
    ‌چهارشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۸ - ۰۲:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    [::رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا::]. جناب رزمجو. من مانده ام که اگر امریکا بد هست شما در امریکا چه می کنید؟ یک سئوال دیگر: فکر می کنید امریکا اگر چپول یا اسلامی بشود منافع شما تامین میشود؟
    2
    7
    ‌چهارشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۸ - ۰۴:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    [::jokerlover - زوریخ، آلمان::]. شما هنوز به سن پختگی نرسیدی و طبیعیه که حرف‌های خام بزنی و خودت رو عقل کل فرض بگیری. این خیلی واضحه که هر دولتی اگر در امور کشور دیگری دخالت می‌کنه این کار رو برای منفعت خودش انجام می‌دهد. اما اینجا یک فرق اساسی بین آمریکا و ایران وجود داره. آمریکا اگر از ورود به عراق منفعت می‌بره این منفعت به خزانه دولت می‌رسه و صرف مردم آمریکا می‌شه اما ایران اگر منفعتی از سوریه می‌بره این منفعت صرفا جیب آخوندها رو چاق‌تر می‌کنه و یک ریالش هم به مردم نمی‌رسه. تازه اگر منفعت مادی‌ای اصلا در بین باشه، چون منفعتی که ایران از مداخله در امور سوریه و لبنان و فلسطین و عراق می‌بره بیشترش صرفا جهت بقای بیشتر رژیم است و نه صرفا منفعت مادی. ایران در کشورهایی مثل عراق و افغانستان که آمریکا واردشون شده ناامنی ایجاد می‌کنه تا به مردم کشور خودش این پیام رو برسونه که اگر منتظر آمریکا هستید بدونید که با وارد شدن آمریکا به ایران باید مدام منتظر بمب‌گذاری و ترور و خشونت و ناامنی باشید تا به این وسیله ذهن مردم رو نسبت به مداخله آمریکا منفی کنه.
    0
    1
    جمعه ۱۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    [::jokerlover - زوریخ، آلمان::]. کمک ایران به لبنان و فلسطین هم که اکثرا کمک نظامی و تسلیحاتیه بیشتر به خاطر اینه که نیروهای نظامی آمریکا رو در کشورهای دیگه مشغول نگه داره تا خطر حمله آمریکا به ایران رو کمتر کنه. بیشتر خرج‌هایی که ایران در کشورهای منطقه می‌کنه صرفا به خاطر برجا ماندن رزیم است تا به مدت هرچه بیشتری بتونند جیب من و شما رو خالی کنند. پس مداخله ایران در منطقه نه تنها هیچ منفعتی برای من و شما نداره و هزینه موشک‌های حسن نصرالله و جنگ سوریه و غیره از جیب من و شما تامین می‌شه بلکه باعث این می‌شه که با برجا موندن آخوندها باز هم جیب من و شما هرچه بیشتر خالی بشه. در ضمن خیلی از کمک‌هایی که ایران به خیلی از کشورها می‌کنه صرفا جنبه تبلیغاتی داره مثل طلا گرفتن ضریح امامان، بافتن بزرگ‌ترین فرش دنیا برای مسجد هامبورگ و هزینه‌هایی از این دست که تماما بارش بر دوش ملت ایرانه وگرنه اهدا کردن چنین فرش گران‌قیمتی به یک مسجد در یک کشور مسیحی چه نفعی برای من و شما داره؟ می‌دونید با پول همون یه دونه فرش چند تا مدرسه در ایران می‌شد ساخت؟
    0
    2
    جمعه ۱۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    [::jokerlover - زوریخ، آلمان::]. بعد شما جدا فکر می‌کنید که اگر آمریکا جمهوری اسلامی رو سرنگون کنه وضع مردم بدتر می‌شه؟ در این بین فاکتورهای خیلی زیادی وجود داره که توضیح دادن‌شون در یک کامنت چندسطری ممکن نیست اما به همون عراق و افغانستان نگاه کنید. بیست سال پیش هر 20 افغانی معادل یک تومان بود اما امروز هر 160 تومان معادل یک افغانی است. چه چیزی در این بیست سال اخیر تغییر کرده؟ آمریکا افغانستان رو از سلطه طالبان آزاد کرد. در عراق چطور؟ آیا تا حالا با یک عراقی صحبت کرده‌اید که ببینید آیا حاضره اوضاع عراق به اوضاع زمان حکومت صدام برگرده؟ شما فقط و فقط یک جنبه قضیه رو چشم‌تون می‌بینه و صدها جنبه دیگه قضیه رو یا نمی‌بینید یا خودتون رو به ندیدن می‌زنید تا به استدلال‌تون خدشه وارد نشه. در کامنت بعدی توضیح می‌دم.
    0
    0
    جمعه ۱۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    [::jokerlover - زوریخ، آلمان::]. اگر آمریکا جمهوری اسلامی رو ساقط کنه و در ایران مستقر بشه آیا منافع اقتصادی برای آمریکا خواهد داشت؟ قطعا منافع اقتصادی و سیاسی براشون خواهد داشت مگر این که دیوانه باشند که بخواهند بدون هیچ منفعتی هزینه‌های حمله به ایران رو پرداخت کنند. پس قطعا آمریکا از ایران منفعت خواهد برد. اما آیا این تمام ماجرا است؟ خیلی ساده‌لوحانه که نه بلکه خیلی ابلهانه است که تنها به همین یک دلیل مخالف ساقط کردن جمهوری اسلامی توسط آمریکا باشیم. یعنی تمام گستره دید شما فقط محدود به همینه که چون آمریکا منفعت می‌بره پس خوب نیست؟ اون‌وقت شما امثال من رو به ساده‌لوحی متهم می‌کنید؟ با دیدن فقط یک بُعد قضیه از مسئله‌ای که صدها و هزاران بُعد داره فکر کردید که خیلی متفکرید و بقیه ساده‌لوح‌اند؟! ابعاد هزینه‌های پابرجا موندن جمهوری اسلامی رو اصلا می‌تونید درک کنید؟
    0
    0
    جمعه ۱۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    [::jokerlover - زوریخ، آلمان::]. تا حالا اصلا به این فکر کرده‌اید که چرا ایران با در اختیار داشتن یکی از بزرگ‌ترین منابع نفت و گاز طبیعی و همچنین معادن مس و آهن و ذغال‌سنگ و اورانیوم و طلا و نقره و غیره و با این همه آثار تاریخی که می‌تونن بزرگ‌ترین منبع جذب توریست و ورود ارز به کشور باشند و با دارا بودن طبیعت چهار فصل و برخورداری همزمان از کوه و دریا و دشت و جنگل و صحرا و غیره و با بهره‌مندی از امکان کشاورزی و کشت تقریبا همه انواع میوه‌ها و گیاهان گرمسیری و سردسیری و با تولید بهترین فرش دنیا، بهترین خاویار دنیا، بهترین زعفران دنیا و با تولید این همه آثار صنایع دستی جذاب برای توریست‌ها، امکان تولید محصولات تکنولوژیک از خودرو گرفته تا کامپیوتر و غیره و هزاران منبع تولید بالقوه ثروت، چرا مردمش باید در چنین فلاکتی دست و پا بزنند در حالی که کشورهای عرب که یک دهم امکانات تولید ثروت ایران رو ندارند باید در چنین رفاهی باشند؟
    0
    1
    جمعه ۱۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    [::jokerlover - زوریخ، آلمان::]. [::jokerlover - زوریخ، آلمان::]. وقتی چنین منابع عظیمی برای تولید ثروت داریم و در مقابل داریم در فقر مطلق دست و پا می‌زنیم یعنی این که بیش از 90 درصد از تولید ثروت کشور به دست من و شما نمی‌رسه. شما این قسمتش رو نمی‌بینید و فکر می‌کنید اگر آمریکا بیاد می‌خواد اون 10 درصدی که بین مردم تقسیم می‌شه رو با خودش ببره؟! نه عزیز جان، این حکومت هزینه‌های بسیار بسیار زیادی داره که فقط یک نمونه‌اش پرداخت هزینه‌های حقوق و تجهیز و استقرار هفت میلیون بسیجی است تا در مواقع لزوم من و شما رو سرکوب کنند. پرداخت حقوق‌ها و مزایای کلان به دانه درشت‌های بسیج و سپاه و نیروی انتظامی و غیره برای خریدن نوکری بدون قید و شرط اون‌ها تا توسط اون‌ها بتونن همون تشکیلات رو منسجم نگه دارند. صرف هزینه‌های کلان برای ساخت مساجد و حسینیه‌ها و امامزاده‌ها و غیره تا بتونن با تبلیغات مذهبی مردم رو کماکان در ارتباط با مذهب نگه دارند تا دوام خودشون تضمین بشه.
    0
    2
    جمعه ۱۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    [::jokerlover - زوریخ، آلمان::]. پرداخت بودجه‌های کلان به نهادها و سازمان‌های مذهبی و طرح‌های مذهبی، پرداخت حقوق به صدها هزار طلبه ایرانی و خارجی که جز حرف مفت زدن نفعی برای مردم ایران ندارند، صرف هزینه‌های کلان و سرسام‌آور برای جلب وفاداری کشورها و گروه‌های تروریستی‌ای مثل حزب‌الله و حماس و غیره برای تضمین دوام جمهوری اسلامی. چاپ میلیون‌ها نسخه از کتب بی‌مصرف مذهبی و صرف میلیاردها تومان برای ساخت برنامه‌های مذهبی صدا و سیما. پرداخت حقوق و پاداش‌های کلان به اراذل و اوباش و لباس‌شخصی‌ها برای سرکوب مردم. اختلاس‌های هزاران میلیارد تومانی متعدد که تازه یک درصدش به گوش مردم می‌رسه. رشوه‌گیری و رانت‌های کلان و مونوپل بودن تجارت‌های بزرگ در دست افراد دولتی و آخوندهای حکومتی. پرداخت حقوق‌های چندصدمیلیونی حتی به افراد رده پایین از قبیل مدیران بانک‌ها و موسسات. صرف هزینه‌های کلان برای نصب بیلبوردها و پرچم‌ها و بنرها و پارچه‌ها و علامت‌های مذهبی در سرتاسر کشور. صرف هزینه‌های کلان برای راه‌اندازی دسته‌های محرم و کتل و علم و علامت و غیره. و هزاران هزینه دیگری که بارش بر دوش مردم است.
    0
    1
    جمعه ۱۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    [::jokerlover - زوریخ، آلمان::]. من در بالا نمونه‌هایی از هزینه‌هایی رو نام بردم که صرفا مختص به جمهوری اسلامی است و اگر حکومت دیگری بر سر کار باشه این هزینه‌ها و خیلی هزینه‌های دیگری رو که نام نبردم مصرف نخواهد کرد و این پول‌های کلان می‌تونن در خزانه دولت باقی بمونند و به مصرف مملکت برسند. حالا فرض کنیم آمریکا وارد ایران بشه. قطعا از ورود به ایران منفعت خواهد برد اما این منفعت رقمش اون‌قدر نیست که تمام از مجموع تمام هزینه‌های جمهوری اسلامی که من بعضی‌هاش رو نام بردم بیشتر باشه، در نتیجه قسمتی از پول مردم که تا پیش از این توسط آخوندها خورده می‌شد به مردم برگردانده می‌شه و همین باعث می‌شه که وضع اقتصادی و رفاهی مردم بهتر از قبل بشه و ارزش پول ملی افزایش پیدا کنه. همون‌طور که در افغانستان که شما گفتید آمریکا 14 میلیارد ازش منفعت برد اتفاق افتاد و ارزش پول افغانستان نسبت به ریال ایران بیش از 3200 برابر افزایش پیدا کرد. آمریکا برای حفظ وجهه «منجی جهانی» بودن خودش هم که شده باید وضع کشورهایی که واردشون می‌شه رو بهتر کنه وگرنه با نارضایتی جهانی روبرو می‌شه.
    0
    1
    جمعه ۱۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    [::jokerlover - زوریخ، آلمان::]. حالا شما فکر می‌کنید که باید برای من نوعی تفاوتی بکنه که یک آخوند جیب من رو بزنه یا یک آمریکایی؟ من طرفدار اونی هستم که کمتر جیب من رو بزنه و در مقایسه بین آخوند و آمریکا قطعا آمریکا دزد منصف‌تری است. البته برای این که قضیه رو کاملا توضیح داده باشم می‌بایست صد برابر مطالبی رو که تا الان نوشتم تایپ می‌کردم که خب قاعدتا در حوصله کامنت‌های چندسطری این سایت نمی‌گنجه و بعید هم می‌دونم بیشتر مردم حوصله خوندن تحلیل‌های طولانی رو داشته باشند. در نتیجه تا همینجا بسنده می‌کنم. در خانه اگر کس است یک حرف بس است. و قضاوت رو در مورد این که کدوم سخن ساده‌لوحانه است به خوانندگان واگذار می‌کنم.
    1
    3
    جمعه ۱۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.