ایرباس یک سفارش ۳۰ میلیارد دلاری از امارات دریافت کرد

 نمایی از نمایشگاه هوایی دوبی ۲۰۱۹ که این روزها در جریان است. رادیو فردا :شرکت هواپیماسازی ایرباس در دومین روز نمایشگاه دوبی ۳۰ میلیارد دلار سفارش دریافت کرد. در نمایشگاه سال قبل رقیب آن شرکت بوئینگ بخش عمده سفارش‌ها را بدست آورده بود.
 
بخش عمده سفارش هایی که ایرباس دریافت کرده است مربوط به ۵۰ فروند هواپیمای مسافربری ایرباس «ای ۳۵۰ اس» به ارزش ۱۶ میلیارد دلار از سوی شرکت هوایی امارات است. البته این سفارش جایگزین قرارداد قبلی شرکت هوایی امارات به ارزش ۲۱.۴ میلیارد دلار برای ۷۰ فروند هواپیما می‌شود. قرار است هواپیماهای جدید در سال ۲۰۲۳ تحویل داده شوند.
 
در یک توافق بزرگ دیگر، شرکت هوایی دیگر امارات به نام «ایرعربیا» ۱۲۰ فروند هواپیمای محصول ایرباس به ارزش ۱۴ میلیارد دلار سفارش داد.
 
تمام هواپیماهای ایرعربیا که اساسا خارج از شارجه فعالیت می‌کند محصول ایرباس هستند. سفارش جدید این شرکت هوایی شامل ۷۳ فروند هواپیمای «ایرباس‌ ای ۳۲۰ نئوس»، ۲۷ فروند «ایرباس‌ ای ۳۲۱ نئوس» و ۲۰ فروند «ایرباس‌ ای ۳۲۱» می‌شود و قرار است در سال ۲۰۲۴ تحویل داده شوند.
 
گروه ابوظبی اتحاد، بزرگترین شرکت هوایی امارات متحده عربی، اخیرا در یک طرح مشترک با شرکت ایرباس راه‌اندازی ایرعربیا ابوظبی، اولین خطوط هوایی ارزان قیمت مستقر در ابوظبی را اعلام کرد.
قرار است هواپیماهای جدید شرکت هواپیمایی امارات در سال ۲۰۲۳ تحویل داده شوند. شرکت بوئینگ از نمایشگاه هوانوردی دوبی استفاده کرد تا بر تعهد خود بر ایمنی هواپیماهای محصول این شرکت تاکید کند.
 
دو هواپیمای محصول بوئینگ اکتبر ۲۰۱۸ در اندونزی و مارس ۲۰۱۹ در اتیوپی پس از بلند شدن از فرودگاه دچار سانحه شدند و سقوط کردند. نقض فنی در سیستم اتوماتیک کنترل پرواز این هواپیما باعث شد که هنگام اوج گرفتن، دماغه آن به سمت زمین پایین بیاید و سقوط کند.
 
این دو حادثه باعث شد تمامی هواپیماهای بوئینگ مدل ۷۸۷ مکس در سراسر جهان زمین‌گیر شوند. شرکت بوئینگ اکنون بر اساس زمان‌بندی که خود تعیین کرده در حال تغییر این هواپیماها و آموزش خلبانان است تا در ماه ژانویه پروازهای این مدل از سر گرفته شود.
 
با وجود این مشکلات، شرکت هوایی ترکیه‌ای «سان اکسپرس» در نمایشگاه هوانوردی دوبی خرید ده فروند دیگر بوئینگ ۷۸۷ مکس را اعلام کرد و به این ترتیب سفارش آن به ۴۲ فروند رسید. ارزش این قرارداد ۱.۲ میلیارد دلار است.
 
ولی با توجه به مذاکرات بوئینگ با شرکت‌های هوایی برای پرداخت خسارت زمین‌گیر شدن مدل ۷۸۷ مکس و دادن غرامت به خانواده‌های قربانیان سوانح، به احتمال زیاد شرکت «سان اکسپرس» برای معامله بهتر با شرکت بوئینگ چانه‌زنی خواهد کرد.
 
در ماه ژوئن و فقط دو ماه پس از زمین‌گیر شدن تمامی بوئینگ‌های ۷۸۷ مکس، «ای‌آی‌جی» بزرگترین شرکت هوایی جهان اعلام کرد که قصد دارد ۲۰۰ فروند از این مدل خریداری کند.
 
در عین حال بوئینگ طرح مشترک با خطوط هوایی اتحاد برای بهره‌برداری از یک مدل جدید که از نظر میزان مصرف سوخت کاراترین هواپیمای جهان است را اعلام کرد.
 
خطوط هوایی اتحاد قصد دارد هزینه مصرف سوخت را کاهش داده و در عین حال نشان دهد که به جنبه زیست‌محیطی مسافرت‌های هوایی توجه می‌کند.
+7
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.