داستان یک بازگشت؛ پناهجوی ایرانی زندان جمهوری اسلامی را به زندان بومانا ترجیح داد

آریو برزن حالا می‌گوید هرچه در زندان‌های جمهوری اسلامی بر سرش بیاید، باز هم از زندان بومانا بهتر و انسانی‌تر خواهد بودایران وایر :آیدا قجر
نام مستعارش را «آریو برزن» گذاشت و بعد از شش سال حبس در اردوگاه پناه‌جویان در «پاپوآ» گینه‌نو، تصمیم گرفت به ایران بازگردانده شود. البته نه به خاطر شرایطی که در اردوگاه تحمل می‌کرد بلکه بعد از گذراندن ۹ هفته در زندان «بومانا»؛ زندانی که به روایت او و تایید «بهروز بوچانی»، نویسنده و روزنامه‌نگار پناه‌جو کُرد، برای شکنجه طراحی شده است.
 
به گزارش روزنامه «گاردین»، آریو برزن که بالاخره سکوت خود را شکسته و از شرایط طاقت‌فرسایی که بر او و دیگر پناه‌جویان گذشته سخن گفته است، حالا می‌خواهد به ایران برگردانده شود.
 
او شش سال از عمرش را در داخل و خارج از سیم‌های خارداری گذرانده که دور تا دور بازداشتگاه پناه‌جویان در جزیره «مانوس» پاپوآ گینه‌نو کشیده شده است. سال‌ها طاقت آورده بود تا بلکه زندگی امن و بهتری در خاک استرالیا داشته باشد اما در نهایت، ۹ هفته آن‌قدر شکنجه شد تا به گفته خودش، ترجیح داد به ایران برگردد و به زندان‌های جمهوری اسلامی بیفتد.
 
آریو برزن حالا می‌گوید هرچه در زندان‌های جمهوری اسلامی بر سرش بیاید، باز هم از زندان بومانا بهتر و انسانی‌تر خواهد بود؛ زندانی که در سال ۲۰۱۴ با ۲۰میلیون دلار هزینه‌ای که دولت استرالیا پرداخت، بنا شد. در بومانا، بازداشتی‌ها به حمایت‌های قانونی و همین‌طور خانواده‌های‌ خود دسترسی ندارند. تلفن نیست و ارتباطی هم با دنیای خارج برقرار نمی‌شود. حتی هیچ ابزاری برای نوشتن یا مطالعه در اختیار بازداشتی‌ها قرار نمی‌گیرد؛ شرایطی که آریو برزین می‌گوید برای شکنجه طراحی شده است.
 
غذایی که به این پناه‌جویان بازداشتی داده می‌شود، آن‌قدر کم است که آن‌ها همواره گرسنه هستند. کیفیت غذاها هم چنان پایین است که آن‌ها مدام درخواست وعده‌های غذایی زندان‌های پاپوآ گینه‌نو را دارند. پناه‌جویان در سلول‌هایی می‌خوابند که هیچ دریچه‌ای به بیرون ندارند و در هوای گرمسیری، احساس خفگی می‌کنند. دستگاه‌های تهویه هوا در این زندان معمولا شکسته است و آن‌هایی هم که سالم مانده‌اند، به ندرت مورد استفاده قرار می‌گیرند.
 
در ماه آگوست سال جاری بود که مقامات پاپوآ گینه‌نو ۵۱ پناه‌جو را به مرکز بومانا منتقل کردند. البته هیچ‌کدام از این پناه‌جوها به عنوان کسانی‌ که درخواست پناهندگی دارند، شناخته نمی‌شوند.
 
آریو برزن می‌گوید مقامات پاپوآ گینه‌نو و همین‌طور استرالیا حتی از او نپرسیده‌اند که چرا کشورش را ترک کرده است  و با آن‌ها مثل مجرمانی برخورد می‌شود که دوران محکومیت خود را سپری می‌کنند: «من پناه‌جوی استرالیا هستم و نه پاپوآ گینه‌نو. اما استرالیا بسیار پست است. آن‌ها من را به این کشور فرستادند. این مثل برده‌داری مدرن است که به کرامت انسانی توهین می‌کند. برای همین من درخواست پناهندگی ندادم.»
 
در فوریه سال جاری، مجلس نمایندگان استرالیا طرحی را به تصویب رساند که طبق آن، پناه‌جویان بیمار از کمپ‌های پناه‌جویی، به ویژه خارج از استرالیا، با عنوان نیاز فوری به درمان، به داخل این کشور و مراکز درمانی منتقل شوند. این نخستین‌بار از سال ۱۹۲۹ بود که دولت استرالیا در رای‌گیری برای قانونی کلیدی، از مجلس این کشور شکست می‌خورد. اما دولت ساکت نماند و گفت در مقابله با تصویب این قانون، اردوگاه پناه‌جویان را در جزیره «کریسمس» بازگشایی خواهد کرد. در عین‌حال، گروهی از پناه‌جویان از اردوگاه‌ها به مراکزی مثل بومانا منتقل شدند تا به گفته بوچانی، برای درمان به مراکز درمانی فرستاده نشوند و در نهایت، به خواست خود، به کشور مبدا فرستاده شوند.
برای پناه‌جویان استرالیا که در پاپوآ گینه‌نو و اردوگاه‌های مختلف در جزایر یا مراکزی مثل بومانا نگه‌داری می‌شوند، خشونت، ضرب و شتم و مرگ انگار عادی شده است. انتقال این گروه از پناه‌جویان پس از آن رخ داد که پناه‌جویی ۳۰ ساله در ماه ژوئن سال جاری، پس از آن‌که درخواست پناهندگی‌ او بعد از سال‌ها با پاسخ منفی روبه‌رو شد، اقدام به خودکشی کرد. این پناه‌جو خود را در کانکس خود در اردوگاه به آتش کشید. در پی این واقعه و در حالی ‌که تصویب شده بود پناه‌جویان که نیاز فوری به درمان دارند، از کمپ‌های پناه‌جویی به مراکز دیگر منتقل شوند، قرار شد گروهی از آن‌ها را جابه‌جا کنند. این ۵۱ نفر هم به مرکز مهاجران به نام بومانا منتقل شدند. به آن‌ها گفته شده بود: «شماها اتاق را ترک نخواهید کرد، وعده‌های غذایی و نوشیدنی‌ها در اتاق برای‌تان سرو می‌شود. اگر هم در حال استفاده از دارو هستید، ما به شما ارایه خواهیم داد.»
وعده‌ای که حالا مشخص شده خلاف آن اتفاق افتاده است.
 
در همان زمان، بهروز بوچانی، نویسنده و روزنامه‌نگاری که هنوز در جزیره مانوس به سر می‌برد، گفته بود که این ۵۱ نفر برای انتقال به بومانا انتخاب شده‌اند اما هدف از این انتقال توسط مقامات پاپوآ گینه‌نو، مجازات آن‌ها به عنوان پناه‌جو و هم‌چنین جلوگیری از انتقال‌شان به مراکز درمانی است.
 
این اقدامات را می‌توان به معنای تحت فشار گذاشتن پناه‌جویان برای ارایه درخواست بازگردانده شدن هم ارزیابی کرد؛ اتفاقی که حالا برای آریو برزن و چند تن  دیگر از پناه‌جویان افتاده است.
 
در شب نخست این انتقال، بین ۱۰ تا ۱۲ نفر از پنا‌ه‌جویان به خود آسیب زدند. اما به گفته آریو برزن، بیشتر این افراد هیچ‌گونه درمانی دریافت نکردند و برخی دیگر به قرنطینه منتقل شدند. برای دو ماه از آن تاریخ، هیچ خبری از زندان بومانا بیرون نمی‌آمد و تنها اطلاعات از سوی افرادی داده می‌شد که به بیمارستان منتقل شدند. پس از آزادی آریو برزن و پنج پناه‌جوی دیگر بود که شرایط زندان بومانا برملا شد؛ وقتی آن‌ها درخواست کردند که به کشور خود بازگردند. البته از میان این افراد، تنها آریو برزن حاضر شده است سکوت خود را بشکند. به گفته او، ۴۶ پناه‌جوی دیگر هنوز در آن زندان نگه‌داری می‌شوند.
 
بوچانی می گوید: «آن‌چه در بومانا می‌گذرد، جنایت علیه بشریت و سمبلی از تروریسم دولتی است. هر دو دولت پاپوآ گینه‌نو و استرالیا در آن‌چه در بومانا می‌گذرد، مسوول هستند. آن‌ها هیچ حقی ندارند که حقوق اولیه انسانی را مثل غذای کافی، آب تمیز و ارتباط با خانواده‌ها را از بازداشتی‌ها بگیرند.»
 
او هم‌چنین تاکید دارد که بومانا نمونه‌ای از عدم رعایت کنوانسیو‌ن‌های بین‌المللی و قانون اساسی هر دو دولت است: «این مردم از پیش خشونت‌ها و تروماهای بسیاری را تجربه کرده‌اند که اگر این وضعیت شکنجه آن‌ها ادامه پیدا کند، جان خود را از دست خواهند داد.»
 
به نظر می‌رسد دولت‌های استرالیا و پاپوآ گینه‌نو در همکاری با هم، چنین شرایطی را برای پناه‌جویان ایجاد کرده‌اند تا آن‌ها ناچار به درخواست بازگردانده شدن شوند.
 
بنا به شهادت‌ آریوبرزن، یک وعده غذایی که برای کودکان مناسب‌تر است تا بزرگ‌سالان، در سه وعده به آن‌ها داده می‌شود؛ یعنی نصف یک نان تُست، نخود خشک و یک لیوان شیر کوچک برای صبحانه. برنج با دو قطعه کوچک مرغ، وعده‌ای است که تنها دو بار در هفته به آن‌ها داده می‌شود. در روزهای دیگر، ساندویچ با کاهو و سس مایونز، وعده اصلی غذای آن‌ها است. هر بعدازظهر هم یک قهوه کوچک به بازداشتی‌ها می‌دهند.
 
این پناه‌جویان در بومانا اجازه دارند که دوش بگیرند اما آب چنان جوش است که شست‌وشو را غیرممکن می‌کند.
 
آریو برزن بعد از گذراندن دو ماه در این زندان، بدون آن‌ که وسیله‌ای برای مشغول کردن فکرش داشته باشد، حالا می‌خواهد به زندان‌های جمهوری اسلامی برود: «در آن‌جا شما می‌توانید تلفن داشته باشید و تماس برقرار کنید، شما غذا دارید و همین‌طور جای خواب. ملاقاتی هم خواهید داشت. بعضی وقت‌ها شما می‌توانید با مجوز قضایی برای چند روز از زندان خارج شوید.»
 
او بعد از امضای برگه بازگردانده شدن به وطن‌ خود بود که توانست با خانواده‌اش تماس برقرار کند؛ در حالی‌که اعضای خانواده‌اش گمان می‌کردند این پناه‌جو دیگر زنده نیست. خانواده‌های پناه‌جویان به گفته بوچانی مدام به این فکر می‌کنند که جرم عزیزان‌شان چیست که در چنین شرایطی نگه‌داری می‌شوند.
 
هفته گذشته بوچانی به همراه چند تن از نیروهای سازمان عفو بین‌الملل تصمیم داشتند به مرکز بومانا بروند اما نیروهای امنیتی خودروی آن‌ها را متوقف کردند: «ما نمی‌خواستیم داخل شویم، فقط می‌خواستیم آن‌ منطقه را ببینیم. آن‌ها عکس‌های ما را گرفتند و از ما بازجویی کردند که چه کسی هستیم و چه کار می‌کنیم.»
 
آریوبرزن می‌گوید: «این جنایت بزرگی است که در بومانا اتفاق می‌افتد. دولت استرالیا می‌خواهد نشان دهد که سیاست موفقی دارد و برای همین مردم را در زندان بومانا به عنوان سمبل سیاست خود نگه می‌دارد. آن‌ها بیلیون دلار برای این سیاست خرج می‌کنند ولی نمی‌توانند ما را بشکنند. برای همین است که این ۵۰ نفر را به عنوان نمونه [درس عبرت] زندانی کرده‌اند. این منطقی و قابل پذیرش نیست که میان هزار و ۱۰۰ نفر آن‌ها، ۵۰ نفر را رد کرده باشند. این افرادی که چنین طرد شده‌اند، پرونده‌هایی مشابه دیگران دارند. ما همگی  یک سیستم و یک کشور را ترک کرده‌ایم.»
 
برای پناه‌جویان استرالیا که در پاپوآ گینه‌نو و اردوگاه‌های مختلف در جزایر یا مراکزی مثل بومانا نگه‌داری می‌شوند، خشونت، ضرب و شتم و مرگ انگار عادی شده است. به نظر می‌رسد سیاست این دولت‌ها به بهانه مبارزه با قاچاق انسان، شکنجه چندصد پناه‌جو برای سال‌ها است؛ شرایطی که سازمان‌های حقوق بشری بارها نسبت به آن‌ اعتراض کرده‌اند اما انگار هیچ نیرویی را قابلیت مقابله با آن نیست و همگان تن داده‌اند به لحظه‌لحظه شکنجه شدن این گروه از پناه‌جویان.
+47
رأی دهید
-20

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۴
    grizzly - برلین، آلمان
    این وظیفه رسانه هاست که مردم را مطلع کنند و از روی همین شواهد و مدارک مستند بسازند و به مردم نشان بدهند تا کسانی که قصد پناهنده شدن دارند و گول قمپز ایرانیان مقیم خارج رو میخورند بدانند که قضیه پناهندگی و قصه حقوق بشر کشک است و دکان بازاری بیش نیست؛ در ضمن تلوزیون های لس آنجلسی بجای تبلیغ برای فروش واجبی و داروی یبوست کمی به فکر این مردم ناآگاه باشند و واقعیت دنیای خارج را نشان بدهند و اینقدر زرق و برق خارج رو پررنگ نشان ندهند.
    13
    27
    ‌سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Zaall - اصفهان، ایران
    درود به شرفش، حداقل از بهشت دروغین رونمایی می کند
    37
    19
    ‌سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    hamidesabz - لندن، انگلستان

    کرامت انسانی متاعی از مد افتاده است که دیگر در هیچ جای دنیا هیچ کس به پشیزی خریدار نیست! چه بسا اگر سگ و گربه بودیم کسانی پیدا می شدند به حالمان ترحم کنند
    3
    26
    ‌سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Piotr - ورشو، لهستان

    سگو با نانچیکو بزنی نمیره استرالیا منم که دارم از این جا میرم البتهع هنوز مدارکم دستم نرسیده باهاش بپرم بعد میگم خداحافز اروپا سلام آمریکا و کانادا
    33
    8
    ‌سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    Alphabet - پترس، یونان
    انگلیسیهای مجرم وحشی, حیوانهایی که اسم انسان را روی خود گذشته اند! با پوزش از حیوان. اخه سرزمین استرالیا به ان بزرگی و جمعیت ناچیز که ارث بابتون نیست. پناهنده ها جاتون راکه تنگ نمی کنند که اینچنین میکنید؟! ناکس های بی همه چیز. چرا بهشون فرصت رشد نمیدید.
    15
    24
    ‌سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۲۰:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    [::Piotr - ورشو، لهستان::]. اگر خیال کردی اینجا ریختن، زودتر بیا، خودم میام تو فرودگاه پیشوازت. بیا تا گل بر افشانیم و می در ساغر اندازیم - و نسل حامی آخوند را یکجا بر اندازیم!
    6
    23
    ‌سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

    با خواندن این خبر و سایر خبر ها میشود نتیجه گرفت که خداوند هنگام خلق آسمانها و زمین دچار اسهال بوده!
    7
    30
    ‌سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    soroshkhani - توکیو، ژاپن
    [::grizzly - برلین، آلمان::]. کشک نیست. الان سی میلیون تنها تو المان مهاجر زندگی میکنه همشون تابعیت و پاس المانی دارن. کشورای کوچیک اروپایی رو نگاه کنی حداقل دو سه میلیون مهاجر دارن و همشونم تابعیت اون کشورا رو دارن. تو همون استرالیا امار میگه 8 میلیون مهاجر زندگی میکنه همشونم تابعیت استرالیا دارن. این حرفا رو کشورایی مثل ترکیه و عربستان و ایران و باقی کشورای نفت خیز میزنن تا از زیر مسئولیت شونه خالی کنن. خودت المانی ولی یه کشور مسلمون بهم نشون بده نه صد تا بلکه 1 عدد مهاجر مسلمون رو پناه داده باشه. اون اردوگاه های نازی ترکیه و ایران و یا مهاجرای کاری کشورای عربی رو نمیگم. منظورم اینه مثل استرالیا یه سیستم مهاجرت داشته باشن و به تنها 1 عدد مهاجر پناه داده باشن. فقط میدونم اردن و اسراییل یه چنین سیستمی دارن و بس.
    8
    10
    ‌سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    soroshkhani - توکیو، ژاپن
    [::hamidesabz - لندن، انگلستان::]. استرالیا انسان بود 8 میلیون مهاجر بدبخت رو گرفت و بهشون تابعیت داد. همون بریتانیا از رو انسانیت اومده 30 میلیون مهاجر گرفته. حالا ببینیم کشورای ثروتمند عربی و مسلمون چیکار میکنن. یه کشور مسلمون نشونم بده به یه مسلمون پناه داده باشه. قبول کن ظرفیت این کشورا پر شده. دیگه بیشتر از اینا نمیتونن مهاجر بگیرن که شما هی ننه من غریبم بازی میکنی. الان وقتشه این کشورای مسلمون یکم مسئولیت قبول کنن.
    10
    9
    ‌سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    دنیای وارونه - اتیوپی، اتیوپی
    این همه ایرانیهای پولدار و با نفوذ توی آمریکا و اروپا هست، هیچکدومشون تشکیلات حقوقی ندارن به این بیچاره ها کمک کنن؟ قیافه این بومیهای گینه رو تو یه مستند دیده م. وحشتناکن. مثل آدمخوارها هستن. اگر توان مادی و کانال ارتباطی ش رو آدم بدونه شاید با همت و حمایت انجمنهای ایرانی اینور اونور دنیا کار مشکلی نباشه. ناگفته نمونه که ایرانیها فقط قسمتی از بدبختهای زندانی هستن. ملیتهای دیگه هم هستن. چه فاشیستهایی هستن این استرالیاییها. خیلی غیر انسانی رفتار میکنن.
    4
    11
    ‌سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    soroshkhani - توکیو، ژاپن
    [::Alphabet - پترس، یونان::]. [::Piotr - ورشو، لهستان::]. بهت قول میدم همین اقا اگه پاش میرسید استرالیا و پناهندگیشو میگرفت میشد مخالف سرسخت مهاجرت. شما اینقدر دل نسوزون. کشور یه خونه نیست بگیم طرف مهمونه و شعارهای الکی بدیم. یه کشور تا وقتی ظرفیتشو داره پناهنده میگیره. همین استرالیا که شماها بهش فحش میدین 8 میلیون پناهنده گرفته. همشونم تابعیت استرالیا دارن. شماها هیچوقت خوبی رو نمیبینین. طرف تا زانو دستشو تو عسل کنه بزاره تو حلقتون گاز میگیرین. شماها هیچوقت نمییایین بگین استرالیا دستت درد نکنه 8 میلیون پناهنده گرفتی. بعدم میایین برا کشورای مسلمون به به چه چه میکنین که حتی یه پناهنده نگرفتن. باز خوبه همه مهاجرای بدبخت مسلمونننا. استرالیا دستت درد نکنه بیشتر از ظرفیتت پناهنده گرفتی.
    12
    11
    ‌سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    grizzly - برلین، آلمان
    [::soroshkhani - توکیو، ژاپن::]. مثل اینه که تو از چیزی خبر نداری اولاً اینها خودشون اعلام کرده بودند که پناهنده میگیرند و دادن پناهندگی و یک پاسپورت فکر نمیکنم چیزی خارج از این اعلامیه باشه! نه میخواستی پاسپورت هم ندن چون افغانستان و ایران و پاکستان کشورهای عقب مانده ای هستند؟ و تو میخوای با مقایسه چند تا کشور آفریقایی و آسیایی با کشورهای چپاولگر اروپایی چه چیزی رو ثابت کنی!!؟ و اصلا تعداد پناهنده هایی که اینها میگیرند چه ربطی به اصل موضوع داره چرا یک کم عمیق فکر نمیکنی؟ اینها با روسها و چینی ها اختلاف دارند سر خوردن منابع کشورهای آفریقایی و آسیایی مردم این کشورها باید زجر بکشند اگر کشورهایی مثل عربستان حکومت درست و حسابی داشتند که غمی نبود اینها نوکر اروپا و آمریکا و روسیه هستند و تو انتظار چی از این حکومتها داری درضمن این کشورهای به اصطلاح دموکراتیک هستند که ادعاهای بشردوستانه دارند خب حالا که همچین ادعایی دارند باید بپردازند.
    5
    6
    ‌سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    sergei - یوتا، ایالات متحده امریکا
    دوست عزیز از توکیو،. اگه پذیرای پناهنده بودن نشانه انسانیته (که به نظر من هست) چرا ژاپن از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ فقط ۱۲ نفر پناهنده سیاسی پذیرفته؟ . انگلستان الان پناهنده خیلی به ندرت میگیره، ولی تا سال ۲۰۰۸ و قبل اون خیلی پناهنده میپذیرفت، نه به خاطر انسانیت و حقوق بشر، بلکه کمبود نیروی کار داشت و به هر پناهنده جوان به چشم یک نیروی کار نگاه میکرد. ضمنا با پذیرفتن هر پناهنده پول هنگفتی از سازمان ملل دریافت میکرد, ضمن اینکه از خیلی از پناهنده ها واسه مقاصد سیاسیشون استفاده میکنه
    1
    18
    ‌سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    کشورها مجبور نیستند هر پناهنده ای را بپذیرند. فرانسه میلیون ها مسلمان فراری را جا داد و حالا بجای ادم شدن در خیابان نماز میخوانند
    4
    8
    ‌چهارشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - ۰۱:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    شنبلیله خانم - اسلو ، نروژ
    [::Piotr - ورشو، لهستان::]. چطور که به بهشت اختلاس گران و بسیجی ها و ساندیس خوران برنمیگردی میترسی به ایران برگردی مگر شما نیستید که مرگ بر امریکا میگویید چطور از امکانات آمریکا استفاده میکنید و مرگ هم میگویید و پرچمش را آتش میزنید
    2
    1
    ‌چهارشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    hamidesabz - لندن، انگلستان
    [::soroshkhani - توکیو، ژاپن::]. من که در مورد مسلمان و مسیحی و یهودی صحبت نکردم! من در مورد کم رنگ شدن ارزشهای انسانی در دنیا بطور عموم اظهار نظر کردم،
    2
    1
    ‌چهارشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    hamidesabz - لندن، انگلستان
    [::soroshkhani - توکیو، ژاپن::]. [::soroshkhani - توکیو، ژاپن::]. استرالیا همه جمعیتش پناهنده یا مهاجر ویا از تبار مهجر هستند ولی همین مهاجر ها و یا مهاجر زاده ها حاضرند هر جنایتی را مرتکب بشوند تا مهاجر جدید نیایند!
    1
    0
    ‌چهارشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    soroshkhani - توکیو، ژاپن
    [::hamidesabz - لندن، انگلستان::]. میدونم ولی خودت قضاوت کن. کشورای مسلمون شب و روز داد میزنن بهترین دین دنیا رو دارن دینشون دین صلحه. ولی نه به یه مسیحی بلکه به یه مسلمون پناه دادن تا حالا؟ فقط یک پناهنده مسلمون نشونم بده تونسته باشه از یه کشور مسلمون نفت خیز ثروتمند پناهندگی گرفته باشه. اما استرالیا هشت میلیون گرفته. حالا عربستان میشه ادم خوب. استرالیا که دیگه بودجه نداره و به قولی جا نداره میشه ادم بد. جرم تو هرکشوری و هر قشری هست. اما تنها قشری که دیدم بگه مثلا فلان ملت ادمای بدی هستن چون جرم میکنن, همون مهاجرا هستن. چند هفته پیش از یکی پرسیدم چرا تو کشورای اروپایی مهاجرا اینقدر سر هم میزنن و اخرشم به مرکل گیر میدن؟ . طرف گفت سخته ببینی ترکیه کردها رو بیرون میکنه و بعدم تو المان دعوا نکنی. مشکل همینه. خاورمیانه ایی رفته المان ولی ادم نمیشه. هزار ساله ادم نشدن. 124 هزار پیامبر اومد براشون ادم نشدن. تو المان یه دوست دارم مهندسه. میگه تنها قشری که از مهاجرا بدشون میاد همین خاورمیانه ایی ها و لهستانیا هستن.
    1
    0
    ‌پنجشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    soroshkhani - توکیو، ژاپن
    [::sergei - یوتا، ایالات متحده امریکا::]. چون حدود سه میلیون خارجی تو ژاپن زندگی میکنه. بعدم خودمم از ژاپن خوشم نمیاد و دارم برا رفتن از اینجا اماده میشم. به خاطر بورس یه قرارداد دارم که چندسال طول کشید. ولی اینجا برا خارجی جماعت جهنمه. سال پیش یه قضیه ایی داشتیم هفته ایی نبود به ول کردن همه چی فکر نکنم. ولی بحث ما این بود چرا این قسمتو نمیبینن استرالیا 8 میلیون مهاجر گرفته؟ و بازم بهش میگن کشور بد؟ ولی به عربستان یا ترکیه نمیگن.
    1
    0
    ‌پنجشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    soroshkhani - توکیو، ژاپن
    . [::sergei - یوتا، ایالات متحده امریکا::]. اینو بگم ژاپن برااروپایی جماعت و امریکاییا خوبه. ولی برا ما نه. حتما قضیه دهه شصت و هفتادو گند زدن تو ژاپن رو میدونی. تو ژاپن یا باید چشمت بادومی باشه و یا غربی باشی. خودم دیدم ژاپنیها با چشم بادومیه مشکلی ندارن. مهاجر مالزیایی اینجا زیاده. دختراشون حجاب داره. با روسری میگردن. ولی باهاشون مشکلی ندارن. چون یه زمانی ژاپن حکم پدرسالار رو برا این مناطق داشت. طی جنگها مثلا تا سنگاپور رو تصرف کرده بودن و یکی از رفتارای ژاپنیها این بود این کشورا رو با سنت و فرهنگ خودشون اشنا کنن تا همشون ژاپنی بشن. البته همین ژاپن اسرای جنگی رو به بدترین شکل میکشت. اروپا و غرب هم خب معلومه اروپایی و غربی هستن با پوستای روشن. حتی تو کشور خودمون اروپایی پوست روشنو خیلی تحویل میگیرن.
    1
    1
    ‌پنجشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    soroshkhani - توکیو، ژاپن
    [::grizzly - برلین، آلمان::]. مگه نگرفتن؟ . المان مگه کم پناهنده گرفته؟ استرالیا 8 میلیون گرفته. همون المان مگه 30 میلیون پناهنده نداره؟ ولی اخه چقدر؟ تا کی این مسلمونا میخوان باهم بجنگن و بعدم فرار کنن برن کشورای غربی؟. کم کم وقتشه باقی کشورا مسئولیت خودشونو قبول کنن. جالبه ها. مسلمونا اسم دینشونو گذاشتن دین برابری برادری انسانیت . شب و روز هی زر میزنن 1400 سال پیش مسلمونای مدینه نصف دار و ندار زندگیشون رو به مسلمونای فراری از مکه دادن. بعد حالا تو قرن 21 حاظر نیستن به تنها یک دونه مسلمون اواره پناهندگی بدن.
    1
    0
    ‌پنجشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    millionaire - منچستر، انگلستان
    غربى ها فکر میکردند همینجور تا ابد میتونن کشورهاى دیگه رو چپاول کنند و طلا و ثروتشونو بدزدند و بدن مردم خودشون ولى اینجاشو دیگه نخونده بودن که دنیا یه روز میشه دهکده جهانى و شرقیها میگن مگه ما بد میخوریم ؟ میریزند تو مغرب زمین و مثل مغربى ها پول پشتوانه دار قوى دستمزد میگیرند ، خوب باید پاهنده بشن تا بتونن بمونند ، باید دروغ بگن و ادعاى سیاسى بودن بکنن تا بتونن بمونن ، اینها سیاسى نیستند توصد تا یکى سیاسى نیست ولى مجبورن ادعاى سیاسى بودن بکنند ، همه پناهنده اجتماعى یند ولى مجبورند این دروغ مصلحتى رو بگن ، شما هم خیلى احساس اروپایى و استرالیایى بودن نکنید جا تون تنگ نمیشه ، خدا کنه انقدر شرقى و آفریقایى بیان غرب تا غربیها بگن غلط کردیم کشورهاتونو چاپیدیم
    0
    0
    جمعه ۲۴ آبان ۱۳۹۸ - ۰۳:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    soroshkhani - توکیو، ژاپن
    [::millionaire - منچستر، انگلستان::]. کلا استعمار چیز خوبی بود. خودم موافق استعمارم. به نظرت اگه استعمار نمیشد یا انگلیس وارد ایران نمیشد الان وضع چی بود؟. یه سری جهل زده قاجاری داشتن حکومت میکردن و از چندتا اخوند اشغال مشاوره میگرفتن. نه به تلگراف میرسیدیم نه به اینترنت. تازه تو همون توالتای چاه مانند باید کارمونو میکردیم. استعمار بلژیکی خیلی وحشتناک بود. اما استعمار بریتانیایی سود سود بود برا دو طرف
    0
    0
    شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۸ - ۰۱:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    شمرالله - مونیخ، آلمان
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. خب استاد جامعه شناسی فرانسه ان میلیون مسلانی را که در خوس جاداده به عنوان برده از کشورهای تحت استثمار مثل الجهزایر،مالی،چاد.....تا کنگو بگیر وارد کشور کرده، کسانیکه بیش از ۵۰۰ سال است تحت برسگی فرانسه و کشورشان تحت اشغال فرانسه محد قانون بشر است، شما چی هضیان میکنید، شما فکر کردید این کشورها از روی مردم دوستی استت که پناهنده جا دادند، نه عزیز دلم، اینها روشنفکران کشورهایی را مثل ایرانم که عیر مستقیم اشغال کردند به عنوان تبعید گاه برای جلوگیری از قیام انها برای باز پس گیری کشورشان جادادند. جا دادن ۱۰۰ هزار پناهنده برای استثمار ۵۰۰ ساله کشورشان یعنی هیچ...
    0
    0
    شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.