صد زن ۲۰۱۹؛ سه زن ایرانی و افغان در فهرست صد زن الهام‌بخش بی‌بی‌سی

بی بی سی :نام کیمیا علیزاده، تکواندوکا و نخستین زن ایرانی مدال آور المپیک، ظریفه غفاری، شهردار میدان شهر ولایت وردک افغانستان و رایا بیدشهری، محقق و کارآفرین آمریکایی متولد ایران در فهرست امسال صد زن بی‌بی‌سی دیده می‌شود.
 
برنامه ویژه فصل صد زن از سال ۲۰۱۳ به وسیله بخش جهانی بی‌بی‌سی برگزار می‌شود و موضوع آن زنان و دغدغه های آنهاست و هر سال نام صد زن تاثیرگذار و الهام‌بخش از سراسر جهان را معرفی می‌کند.
 
فصل صد زن ۲۰۱۹ از روز چهارشنبه ۲۴ مهرماه با محور، "آینده‌ی ساخته زنان" آغاز شده است.
 
صد زن برگزیده امسال در زمینه‌های زمین، دانش، رهبری، خلاقیت، ورزش و هویت معرفی شده‌اند.
کیمیا علیزاده؛ الهام بخش زنان و دختران ایرانی
کیمیا علیزاده نخستین مدال زنان ایران در تاریخ حضور این کشور در المپیک را در سال ۲۰۱۶ کسب کرده است به همراه ۱۲ ورزشکار دیگر از سراسر جهان در میان برگزیدگان امسال است.
 
روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز نوشته است که کیمیا علیزاده نقش مهمی در جسارت بخشیدن به زنان و دختران ایرانی برای پیشبرد مرزهای آزادی‌های فردی خود دارد.
 
او اکنون ۲۱ سال دارد و هر روز سه بار برای حضور در المپیک توکیو در سال ۲۰۲۰ تمرین می‌کند و امیدوار است که بتواند الهام‌بخش نسل آینده زنان ایرانی در ورزش‌های رزمی باشد.
 
کیمیا درباره "آینده ای که زنان بسازند" می‌گوید: "در ایران ورزشکاران زن با چالش‌های مختلفی رو به رو هستند. اما من امیدوارم که در رویارویی با همه سختی‌ها بتوانیم ادامه راهمان را ادامه دهیم و هرگز مایوس نشویم."
ظریفه غفاری؛ اداره یک شهر در سایه نگاه مردسالارانه
ظریفه غفاری، ۲۶ ساله از افغانستان، یکی از ۱۹ زنی است که نامش در میان رهبران و مدیران الهام‌بخش معرفی شده است.
 
ظریفه غفاری، یکی از اولین زنان شهردار در افغانستان است. او شهردار میدان‌شهر، مرکز ولایت میدان‌وردک است که طالبان در آن فعالیت گسترده دارند. ظریفه این شغل را با وجود همه خطراتی که جانش را تهدید می‌کند، پذیرفته است. در نخستین روز کاری ظریفه غفاری، مردان خشمگین به دفتر کار او حمله کردند.
 
در مقابل همه سختی‌ها، او در راستای اجرای طرحش برای یک شهر تمیز، در یک ابتکار عمل خود کیسه زباله در دست گرفت و برای پاک کردن شهر به خیابان‌ها رفت. خانم غفاری می‌گوید که هدفش این است که مردم به قدرت زنان ایمان بیاورند.
 
خانم غفاری درباره آینده ای که به دست زنان بنا شود می‌گوید: "من اولین و تنها شهردار زن در این ولایت جنگ‌زده هستم. اما نمی‌خواهم برای همیشه 'تنها شهردار زن ' باشم. امیدوارم همراه من زنان بیشتری در میان مسئولان محلی و مقامات دولتی و سمتهای رهبری حضور یابند. من می‌خواهم این آرزو را به یک واقعیت دست یافتنی برای سایر زنان افغان تبدیل کنم."
 
رایا بیدشهری؛ آموزش و دانش راهی برای تغییر
 
رایا بیدشهری، که متولد ایران است، یکی از ۱۸ زن برگزیده و الهامبخش در بخش آموزش و دانش است. رایا موسس یک آکادمی برگزیده به نام Awecademy است که ماموریت خود را استفاده از آموزش و تحصیل برای پیشرفت جهان عنوان کرده است.
 
این موسسه در دوره‌های آنلاین که برای آموزگاران، دانشجویان و دانش آموزان برگزار می‌کند، واحدهای آموزشی را درباره مهارت‌های قرن بیست و یکم و با هدف تغییر مثبت انسان‌ها برای آینده ارائه می‌دهد.
 
رایا درباره آینده‌ای که زنان بنا می‌کنند، می‌گوید: "من به آینده خوشبین هستم. چون آینده بشریت چیزی نیست که از پیش تعیین شده باشد و یا روی سنگ حک شده باشد، بلکه وظیفه ماست که آینده را بسازیم. ما می‌توانیم انتخاب کنیم که آینده‌ای ایجاد کنیم که پر از سعادت، پیشرفت و عشق باشد."
 
در کنار بخش جهانی بی‌بی‌سی، و همچون سال‌های قبل، بی‌بی‌سی فارسی هم از روز شنبه ۱۹ اکتبر، ۲۷ مهرماه در مجموعه برنامه‌های ویژه متنوعی از جمله گفت‌‌وگو‌، گزارش و یادداشت از زنان در نقاط مختلف جهان، فصل صد زن را برگزار خواهد کرد.
 
با ما همراه شوید، در تلویزیون، وب‌سایت و رادیو، همچنین ما را در شبکه‌های اجتماعی فیسبوک، اینستاگرام، توییترو یوتیوب دنبال کنید و با هشتگ #صدزن در بحث‌ها شرکت کنید.
+10
رأی دهید
-8

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.