جای خالی غربالگری؛ سالانه ۱۳هزار ابتلا به سرطان پستان

دویچه وله :رئیس دهمین کنگره بین‌المللی سرطان پستان با ابراز تاسف از فقدان غربالگری سرطان در ایران و نبود برنامه‌هایی برای آگاهی مردم می‌گوید در دهه آینده میزان ابتلا به سرطان پستان در ایران به سالی ۲۵هزار نفر خواهد رسید.
 
ده روز قبل از تشکیل کنگره بین‌المللی سرطان پستان در تهران، سه متخصص سرطان در نشستی خبری، به تشریح آمارها و روند ابتلا به سرطان سینه پرداختند؛ کنگره‌ای که قرار است از اول تا سوم آبان در تهران برگزار شود.
 
کیوان مجید‌زاده، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و سرطان شناس می‌گوید ۳۰درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند و سیستم بهداشتی ایران باید برای آگاهی مردم و طرح‌های غربالگری برنامه‌ریزی کند.
 
خبرگزاری ایلنا به نقل از رئیس دهمین کنگره بین‌المللی سرطان پستان می‌نویسد: «از سن ۳۵ سالگی به بعد بارداری می‌تواند مهم‌ترین عامل خطر ابتلا به سرطان سینه باشد.» او تاکید کرده که آگاهی زن‌ها درباره علایم این بیماری باید ارتقا یابد و علایم مشکوک را بشناسند.
 
دکتر مجیدزاده گفته که تمام مکاتب طبی ایرانی، چینی، سوزنی و غیره بر اساس مستندات و تجربیات گذشته می‌توانند پتانسیل درمان سرطان قرار بگیرند و استفاده از طب فراگیر در کنگره یاد شده مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
 
آسیه الفت بخش، جراح سرطان پستان در این نشست به ضرورت ماموگرافی ادواری نزد زنان ۴۰ سال به بالا اشاره کرد و گفت: «با توجه به این‌که طرح غربالگری سرطان در کشور نداریم مهم‌ترین هدف باید آگاهی زنان باشد که با مشاهده هر گونه علایم سریعا به پزشک مراجعه کنند.»  به گقته او، زمینه‌های ژنتیکی، یائسگی در سنین بالاتر، استرس شدید و بارداری بالای ۳۵ سال، ضریب ابتلا به سرطان سینه را تشدید می‌کند.
اردشیر قوام زاده، دبیر علمی کنگره سرطان پستان نیز خواستار کار تیمی پزشکان در روند درمان سرطان شده و گفته است: «وزارت بهداشت باید برنامه‌هایی ایجاد کند تا کارهای درمانی سرطان به صورت گروهی از سوی پزشکان ارائه شود تا بیمار با تشخیص و درمان به موقع سردرگم نشود. ایلنا به نقل از دکتر قوام‌زاده نوشت: «تریاک، قلیان، سیگار و مصرف نمک زیاد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.»
شایع‌ترین سرطان زنان
سرطان پستان از شایع‌ترین انواع سرطان نزد زنان است. در آلمان سالانه بیش از ۷۰هزار زن به این بیماری مبتلا می‌شوند اما تشخیص به موقع، کلید نجات از مرگ مبتلایان است.
 
در این کشور، هر دو سال یک مرتبه برای زنان ۵۰ تا ۶۹ ساله دعوت‌نامه‌ای برای آزمایش رایگان ماموگرافی فرستاده می‌شود. این دعوت‌نامه ساعت و روز خاصی را معین می‌کند و به این ترتیب، زن‌ها مجبور نیستند زحمت انتخاب پزشک یا وقت گرفتن از یک آزمایشگاه را تقبل کنند. برنامه‌ریزی متمرکز برای ماموگرافی، کمک می‌کند که بسیاری از زنان به موقع از سرطان پستان آگاهی یابند.
 
محمد هادی‌زاده، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سرطان‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی بهشتی در سال ۱۳۹۷ گفته بود که میزان ابتلای زنان ایرانی به سرطان پستان از کشورهای دیگر کمتر است: «نسبت شیوع سرطان پستان در ایران ۳۰ به ۱۰۰هزار است.» او دلیل این امر را جمعیت جوان ایران دانسته بود.
 
تغییرات در شکل یا رنگ پستان مانند سرخی، دانه‌دانه شدن نوک پستان، فرورفتگی یا ترشح از آن و درد می‌تواند از نشانه‌های ابتلا به سرطان پستان باشد. ورزش، رژیم غذایی سالم، آرامش درونی و پرهیز از الکل و سیگار از عوامل مقاوم شدن بدن در برابر انواع سرطان‌ها از جمله سرطان پستان معرفی می‌شوند.
+4
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.