دزدان دریایی سومالی یک گروگان ایرانی را بعد از ۴ سال آزاد کردند

محمد شریف پناهنده در سال ۲۰۱۵ اسیر شده بود بی بی سی :محمد شریف پناهنده، گروگان ایرانی که چهار سال پیش به اسارت دزدان دریایی سومالیایی در آمده بود آزاد شده است. آن طور که گزارش شده، علت آزادی او بیماری شدید و دلایل انسان‌دوستانه بوده است. آقای پناهنده به همراه سه ماهی‌گیر ایرانی دیگر در بهار سال ۲۰۱۵ به اسارت دزدان دریایی سومالی در آمده بود.
 
انجمن انسان‌دوستانه اچ‌اس‌پی (حمایت از رهایی گروگان‌ها) که برای آزادی این گروگان ایرانی با ربایندگان وارد مذاکره شده بود گفته آقای پناهنده "بسیار بیمار است" و آزادی او هم بر اساس دلایل بشردوستانه صورت گرفته است اما ممکن است گروگان‌گیرها برای آزادی سه ماهی‌گیر دیگر همچنان باج طلب کنند.
 
در یک دهه گذشته هزاران دریانورد، ملوان و ماهی‌گیر در آبهای نزدیک سومالی توسط دزدان دریایی ربوده شده‌اند که صدها نفر از آنها بعد از پرداخت باج آزاد شده‌اند.
 
آزادی آقای شریف حکایت از آن دارد که احتمالا اکنون تنها سه گروگان دیگر دربند دزدان دریایی مانده‌اند.
 
حملات دزدان دریایی سومالی از سال ۲۰۱۱ به بعد افزایش یافت هر چند در سال‌های اخیر با مداخله نیروهای دریایی کشورهای مختلف از تعداد این حملات کاسته شده است.
 
جان استید، از مقام‌های انجمن اچ‌اس‌پی به خبرگزاری فرانسه گفته آقای پناهنده در حالی آزاد شده که به شدت بیمار است.
 
"او وزن زیادی از دست داده. از ناحیه شکم به شدت بیمار است و دچار خون‌ریزی داخلی است."
 
آن طور که گزارش شده این شهروند ایرانی برای معالجات اولیه به آدیسا بابا، پایتخت اتیوپی منتقل شده و قرار است پس از آن به ایران فرستاده شود.
تشکر ایران از عوامل آزادی گروگان ایرانی
در همین رابطه، عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز شنبه، ۳۰ شهریور، ضمن اعلام خبر آزادی آقای پناهنده از انجمن اچ‌اس‌پی، دفتر منطقه‌ای سازمان ملل متحد، دولت ایالت نیمه‌مختار پونتلند سومالی و دولت اتیوپی تشکر کرده و گفته وزارت خارجه مراحل آزادی، درمان اولیه و بازگشت آقای پناهنده به این کشور را پی‌گیری می‌کند.
 
با این حال آقای موسوی نگفته که وزارت خارجه ایران در چهار سال گذشته چه اقداماتی برای آزادی چهار ماهی‌گیر این کشور در سومالی کرده و آیا برای آزادکردن گروگان‌های دیگر این کشور به دزدان دریایی مبلغی پرداخت کرده است.
 
جان استید از انجمن اچ‌اس‌پی گفته اگر چه دزدان دریایی سومالی آقای پناهنده را به علت وخامت بیماری او آزاد کرده‌اند ممکن است برای آزادی سه ایرانی دیگر همچنان باج درخواست کنند.
 
در چند سال گذشته ائتلافی از ناوهای جنگی کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای عضو پیمان ناتو موجب کاهش حملات دزدان دریایی شده است اما آن طور که گزارش شده هنوز دهها نفر در اسارات این گروه‌ها قرار دارند.
عکس چهار ماهیگیر ایرانی لنج سراج که دزدان دریایی برای خانواده آنها فرستاده‌اند گاهشمار حوادث
شهریور ۱۳۸۷؛ ربوده شدن کشتی ایرانی دیانت که متهم به حمل سلاح بود. ایران تایید کرد که با دادن باج کشتی را آزاد کرده است.
 
خرداد ۱۳۹۳؛ بازگشت شهریار علی سبزواری٬ ملوان ایرانی بعد از نزدیک چهار سال اسارت
 
فروردین ۱۳۹۴؛ گرفتار شدن دو لنج سراج و جابر
 
شهریور ۱۳۹۴؛ فرار لنج جابر و کشته شدن چند دزد دریایی
 
آذر ۱۳۹۴؛ فرار لنج محمدی بعد از یک هفته اسارت
 
آبان ۱۳۹۵؛ اعلام خبر ربوده شدن یک لنج ایرانی
 
خرداد ۱۳۹۷: چهار ملوان ایرانی آزاد شدند و با وزیر اطلاعات این کشور دیدار کردند
چرا کشتی‌های ایرانی؟
ندا سانیچ، بی‌بی‌سی، در گزارشی که سال سه سال پیش در این باره تهیه کرده بود علت اصلی به دام افتادن دریانوردان ایرانی را چنین عنوان کرده است: "ماهی‌گیری تنها منبع درآمد بسیاری از خانواده‌ها در بندر کنارک چابهار ایران است. بعضی صیادان ترجیح می‌دهند که برای صید بیشتر و معمولا شکار ماهی تن٬ خطر کنند٬ بیش از دو هزار کیلومتر دور شوند و معمولا به طور غیرقانونی از سواحل کشورهایی مانند سودان ماهی بگیرند.
 
ماهی‌گیران سومالی از این موضوع دل خوشی ندارند.
 
نمایندگان سومالی در کمیسیون ماهی تن اقیانوس هند بارها با ارائه شواهد تصویری ایران را به صید غیرقانونی در آب‌های خود متهم کرده‌‌اند.
 
سازمانی به نام "ماهی‌گیری امن" در گزارش خود از سه دهه صید دریایی در سواحل مالزی گفته است تا سال ۲۰۱۳ ایران بیش از خود ماهیگیران سومالی در آب‌های این کشور صید کرده است. بر اساس این گزارش یک سوم صیدهای غیرقانونی از آب‌های سومالی را کشتی‌های ایرانی انجام داده‌اند. کشتی‌هایی که همیشه سالم و سلامت به کشورشان بازنگشته‌اند.
+15
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.