دویچه وله :در میان طرفداران کاهش وزن، اجتناب از خوردن غذاهای سرخ شده یک امر طبیعی است، اما یک دلیل بسیار قانعکنندهتر برای عدم مصرف این غذاها هم وجود دارد: مصرف بیش از حد غذاهای سرخ شده منجر به افزایش رشد سلولهای سرطانی میشود.
به گزارش Natural News، این مشکل زمانی بهوجود میآید که از روغنهای نباتی برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده شود. این روغنها که اغلب در صنعت رستورانها محبوبیت دارند، عبارتند از روغن سویا، روغن آفتاب گردان، روغن کانولا، روغن پنبه دانه. این روغنها اصولاً برای تهیه مواد غذایی چندین بار گرم میشوند. گرم کردن دوباره روغنهای نباتی منجر به آزاد شدن مقادیر زیادی آکرولئین میشود؛ سمی که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و اختلالات عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر را بیشتر میکند. آکرولئین در تحریک آسم در کودکان نقش دارد.
مطالعات حاکی از آنند که مصرف بیش از حد غذاهایی که با این گونه روغنها سرخ شدهاند، خطر ابتلا به سرطان پروستات تهاجمی را افزایش میدهد. مصرف سیب زمینی سرخ کرده، دونات، ماهی و مرغ سرخ شده برای بیش از یک بار در هفته، خطر ابتلا به سرطان پروستات را ۳۰ تا ۳۷ درصد افزایش میدهد.
علاوه بر این، سرخ کردن مواد غذایی، کالری غذاها را افزایش میدهد. به عنوان مثال، یک سیب زمینی پخته شده کوچک با وزن ۱۰۰ گرم، دارای ۹۳ کیلو کالری و صفر گرم چربی است که به خودی خود خیلی بد نیست. با این حال، همین مقدار سیب زمینی به شکل سرخ کرده، دارای ۳۱۹ کیلو کالری و ۱۷ گرم چربی است.
۱۰۰ گرم ماهی پخته نیز ۱۰۵ کیلو کالری و یک گرم چربی دارد، اما همین مقدار ماهی اگر سرخ شود، تا ۲۳۲ کیلو کالری و ۱۲ گرم چربی به همراه خواهد داشت. بنابراین غذاهای سرخ شده به دلیل داشتن چربیهای ترانس، با خطر ابتلا به بیماریهایی از جمله سرطان، چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی مرتبط هستند.
محققان تاکید میکنند که اجتناب از غذای سرخ شده برای همیشه، یک قدم خوب است. اما بهتر است نه فقط برای سرخ کردن، بلکه برای هر نوع پختوپز از روغنهای نباتی اجتناب کنید. درعوض، روغن نارگیل، روغن آووکادو یا روغن زیتون را امتحان کنید که میتوانند گرمای زیاد را تحمل کنند. این روغنها بهتر از روغنهای ناسالم مورد استفاده در رستورانها مانند کانولا، سویا، ذرت، آفتابگردان و روغن پنبه دانه هستند.
+4
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.