سپیده قلیان به ۱۸ سال حبس و اسماعیل بخشی به ۱۴ سال حبس محکوم شد

 سپیده قلیان از بهمن گذشته در زندان است رادیو فردا :جمال حیدری، وکیل مدافع سپیده قلیان، خبر داد که دادگاه انقلاب تهران این فعال کارگری و مدنی را به ۱۸ سال حبس محکوم کرده است.
 
آقای حیدری در اینستاگرامش نوشت شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران در یک «حکم غیرمستدل و بدون توجه به دفاعیات مطروحه در دادگاه» موکلش را مجموعا به ۱۸ سال زندان محکوم کرده است.
 
بنابر همین گزارش، خانم قلیان به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» به ۷ سال، به اتهام «عضویت در گروه گام» به ۷ سال، به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال و نیم زندان و به اتهام «نشر اکاذیب» به دوسال و نیم زندان محکوم شده است.
 
همچنین در شبکه‌های اجتماعی گزارش‌هایی درباره محکوم شدن اسماعیل بخشی، دیگر متهم این پرونده، به ۱۴ سال زندان منتشر شده است.
 
جمال حیدری ابراز امیدواری کرده است که در دادگاه تجدید نظر به دفاعیات متهم و وکیل توجه شود.
 
سپیده قلیان و اسماعیل بخشی آبان سال گذشته در جریان اعتراض‌های هفت‌تپه بازداشت شدند و پس از آزادی اعلام کردند که شکنجه شده و وادار به «اعتراف اجباری» شده‌اند.
 
در پی انتشار این اظهارات، این دو فعال مدنی و کارگری بار دیگر در بهمن گذشته بازداشت شدند و از آن زمان زندانی هستند.
 
بی بی سی :دادگاه انقلاب تهران، به جز احکام سپیده قلیان و اسماعیل بخشی، احکام قضایی شمار دیگری از فعالان کارگری پرونده هفت‌تپه را هم صادر کرده است.
 
منابع نزدیک به کارگران هفت‌تپه می‌گویند عسل محمدی، ساناز الهیاری، امیر امیرقلی و امیرحسین محمدی فرد هم هر یک در مجموع به ۱۸ سال محکوم شده‌اند که بنابر قانون ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، ۷ سال این احکام قابل اجراست.
 
امیرحسین محمدی فرد، سردبیر نشریه گام، و عسل محمدی، ساناز الهیاری و امیر امیرقلی اعضای تحریریه این نشریه بودند.
 
بنابر گزارش‌ها، محمد خنیفر، دیگر کارگر هفت‌تپه نیز به ۶ سال حبس تعزیری محکوم است که هنوز مشخص نیست چه میزان از آن قابل اجرا خواهد بود.
امیرحسین محمدی فرد و ساناز الهیاری از اعضای نشریه گام هستند که خبرهای اعتراضات کارگران هفت تپه را بازتاب می‌داداسماعیل بخشی و سپیده قلیان در آبان ماه گذشته در اعتراضات کارگری هفت‌تپه بازداشت شده بودند و بعد از آزادی اعلام کردند که از سوی نیروهای وزارت اطلاعات شکنجه شده‌اند.
 
آقای بخشی و خانم قلیان بعد از پخش فیلم "طراحی سوخته" از تلویزیون ایران، که حاوی اتهامات متعددی علیه دستگیرشدگان بود، در روز سوم بهمن دوباره بازداشت شدند.
 
وزارت اطلاعات و قوه قضاییه ایران شکنجه این دو زندانی را رد کرده‌اند.
شروع روند قضایی صدور احکام فعالان کارگریاعتراضات کارگران فولاد اهواز و هفت تپه در آذرماه سال ۱۳۹۷در چند هفته گذشته دستگاه قضایی ایران محاکمه کارگرانی را آغاز کرده که در اعتراضات کارگری پاییز سال گذشته در شوش و اهواز حضور داشتند.
 
اخیرا نیز ۱۶ کارگر نیشکر هفت‌تپه نیز به حبس تعلیقی و شلاق محکوم شدند.
 
این احکام در شرایطی صادر می‌شود که کانال تلگرامی اتحادیه آزاد کارگران از "تجمع کارگران رسمی مجتمع کشت و صنعت هفت‌تپه مقابل ساختمان مدیریت این مجتمع برای وصول مطالبات صنفی خود" خبر داده است.
 
آبان و آذر ۱۳۹۷ کارگران کارخانه نیشکر هفت‌تپه دور تازه اعتصاب‌ و اعتراض را سازماندهی کردند که به سرعت از کارخانه هفت‌تپه فراتر رفت و با اعتراض کارگران فولاد اهواز گره خورد.
 
اردیبهشت ماه امسال نیز دست‌کم شش نفر از کارگران هفت‌تپه به دنبال دور جدید اعتصاب در این کارخانه بازداشت شدند.
 
در پاییز سال ۱۳۹۷، کارگران و همچنین خانواده‌های کارخانه‌های هفت‌تپه و فولاد اهواز، چند راهپیمایی بزرگ را در شهرهای شوش و اهواز برگزار کردند.
 
لغو خصوصی‌سازی زمین‌ها، سامان دادن قراردادها، اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، حق برخورداری از تشکل کارگری و پرداخت دستمزدهای معوقه از جمله خواست‌های معترضان بود. با بالا گرفتن این اعتراض‌ها، برخورد با کارگران معترض و فعالان اجتماعی حامی آنان شدت گرفت.
صدور قرار منع تعقیب برای کارگران فولاد
همزمان با اعلام این خبرها، رئیس کل دادگستری خوزستان می‌گوید برای ۴۱ کارگر فولاد اهواز قرار منع تعقیب صادر شده است.
 
اخیرا دادگاه انقلاب اهواز ۴۱ نفر از کارگران گروه ملی فولاد اهواز را به اتهام شرکت در اعتراضات کارگری پاییز سال گذشته احضار کرد.
 
اکنون به گفته رئیس کل دادگستری خوزستان، "در خصوص این افراد قرار منع تعقیب صادر شده است و صرفا دعوت از آنها جهت حضور در دادگستری به منظور ابلاغ رای منع تعقیب و اطلاع از رای صادر شده در خصوص آنان با موضوع قرار منع تعقیب است".
 
در دو سال گذشته شمار اعتراض‌های کارگری در ایران افزایش یافته و طبق گزارش اتحاد بین‌المللی حمایت از کارگران در ایران، در طول سال ۱۳۹۷ در مجموع ۱۷۰۰ مورد اعتراض کارگری در مراکز تولیدی و خدماتی و اعتراض بازنشستگان در بخش‌های مختلف رخ داد که در مقایسه با سال ۹۶ حدود ۲۷ درصد افزایش داشته است.
 
تشدید برخوردهای قضایی و صدور احکام سنگین علیه فعالان مدنی، انتقادهایی را علیه دستگاه قضایی به دنبال داشته است.
+12
رأی دهید
-25

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد
    عجب دادگاه های درب وداغانی در ایران هست که همینطور الکی برای انسانهای که دفاع از حق خودشان و دیگران میکنن به سالها زندان محکومشان میکنن ولی کسانیکه حق مردم را میخورند و تا بالا سرشان در فساد الوده اند چنین محکومیتهای نمی گیرند.
    1
    15
    شنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.