پرونده ترور دانشمندان هسته‌ای؛ وزیر اطلاعات در کمیسیون امنیت ملی مجلس

بی بی سی :محمود علوی، وزیر اطلاعات ایران، امروز در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی حضور پیدا کرد و به سوال چهار نماینده درباره "مباحث مختلف" پاسخ داد. به گفته محمود صادقی نماینده مجلس ایران، یکی از موضوعات مورد بحث پرونده متهمان ترور دانشمندان هسته‌ای کشور بوده است.
 
محمدمهدی برومندی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در خصوص این جلسه گفته است که آقای صادقی از پاسخ وزیر اطلاعات در زمینه ترور دانشمندان هسته ‌ای قانع نشد و "قرار شد کار کارشناسی بیشتری در وزارت اطلاعات بر روی مباحث مطرح شده،‌ انجام شود."
 
محمود صادقی نماینده مجلس پس از این ملاقات در توییتر نوشت: "وزیر اطلاعات امروز طبق برنامه همراه با بعضی از مدیران و کارشناسان ذی‌ربط با حضور در کمیسیون امنیت ملی به سؤالات اینجانب درباره ترور کارشناسان هسته‌ای پاسخ داد. پرسش و پاسخ‌ها بیش از چهل دقیقه طول کشید. به‌علت کمبود وقت قرار شد توضیحات تکمیلی ظرف یک ماه آینده به اینجانب ارائه شود."
 
وی در ادامه توییت خود نوشت که "بنابراظهار [آقای] علوی، کارشناسان واجا [وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی] درباره دخالت متهمان در ترورها اختلاف‌ داشته‌اند که پس از بررسی‌ کارشناسی معاون حفاظت واجا عدم انتساب اتهام به آنها محرز شده است. به‌گفته‌ او متهمان ۵۳ نفر بوده‌اند و پس از احراز بی‌گناهی آنها چهار میلیارد تومان بابت جبران خسارت به آنها پرداخت شده است."
 
آقای صادقی گفته است "طبق گفته‌ وزیر واجا در کمیسیون امنیت ملی، عامل ترور شهید مسعود علیمحمدی، مجید جمالی فشی بوده و ارتکاب ترور توسط او محرز و به همین دلیل او محکوم به اعدام شده و حکم اعدام او اجرا شده است."
محمود صادقی وی افزوده: "وزیر واجا درباره این سؤال که آیا اعترافات متهمان ترورهای هسته‌ای در اثر شکنجه بوده و چه برخوردی با مأموران خاطی شده، توضیح روشنی نداد، اما تأکید کرد که از زمان تصدی واجا از طریق آموزش و بازرسی و نظارت دقیق‌تر رویه‌ها اصلاح شده و با برخی از مأموران خاطی برخورد شده است."
 
نماینده تهران ادامه داده است که "طبق گفته وزیر اطلاعات، مبلغ ۱۳۰ میلیون تومان بابت جبران خسارت به آقای مازیار ابراهیمی پرداخت شده است. پاسخ او درباره مسئولیت واجا در جبران کامل خسارات مادی، روحی و حیثیتی وارده به نامبرده، ازجمله خسارات ناشی از عدم اجرای قراردادهای مربوط به صدا و سیما قانع‌کننده نبود."
 
"وزیر اطلاعات اکیدا هرگونه ارتباط یا اختلاف نظر واجا با سازمان اطلاعات سپاه در پرونده ترورهای هسته‌ای را رد کرد و اظهار داشت حفاظت اطلاعات سپاه احتمال می‌داده بعضی از متهمان در حادثه‌ی ملارد دست داشته‌اند که با همکاری اطلاعاتی دو نهاد، عدم دخالت آنها در آن انفجار محرز شده است."
مازیار ابراهیمی در گزارشی که اخیرا ژیار گل، گزارشگر بی‌بی‌سی‌ فارسی، تهیه کرد، مازیار ابراهیمی، یکی از بازداشت شدگان پرونده ترور دانشمندان هسته‌ای از شکنجه و فشار وزارت اطلاعات برای اعترافات ساختگی و همچنین پرونده‌سازی دستگاه قضایی علیه خود می‌گوید.
 
آقای صادقی که یکی از معدود مقامات ایرانی بود که به پخش این مستند واکنش نشان داد و هجده روز پیش سوال خود را به هیات رئیسه مجلس ایران ارائه کرده بود.
 
آقای صادقی پرسیده بود: "اخیرا مستندی از یکی از تلویزیون‌های خارجی پخش شده که نشان می‌دهد فردی به نام مازیار ابراهیمی که سابقا در برابر دوربین صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران صریحا به نقش خود در فرماندهی عملیات دانشمندان هسته ای اعتراف کرده بود، آزاد شده و در کشور آلمان مقیم شده است. توضیح دهید:
 
  •     آیا فرد یاد شده همان کسی است که اعترافات او از صدا و سیما پخش شده است؟
  •     در صورت صحت مبنای آزادی او چیست؟
  •     آیا ادعای او مبنی بر اینکه تحت شکنجه مجبور به اعتراف شده صحت دارد؟
  •     رسیدگی به پرونده ترور دانشمندان هسته ای به کجا منتهی شده است."ا
 
پس از پخش مستند بی بی سی، وزیر اطلاعات وعده داد که در یک کنفرانس خبری به "موارد مطرح شده" درباره پرونده ترور "دانشمندان هسته‌ای" پاسخ دهد اما هنوز این نشست برگزار نشده است.
 
علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران نیز درباره پخش این مستند گفته بود: "این اتفاق در دولت ما رخ نداده است. من نیز اطلاعی از این پرونده ندارم اما در گفت‌وگوهایی که در این باره داشته‌ام، اعترافاتی از سوی افرادی انجام شده که درست هم بوده است ولی اعترافاتی هم انجام شده که کار کارشناسی درباره آنها انجام نشده است."
 
آقای ربیعی همچنین گفت: "کارشناس این پرونده‌ها کارشناس ضدجاسوسی نبوده است و کارشناسان حوزه دیگری بوده‌اند که در این پرونده کار کرده‌اند."
 
سخنگوی دولت بدون رد کردن آنچه در مستند پخش شد اضافه کرده بود که "همان موقع هم از این افراد دلجویی و عذرخواهی شده است."
 
غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه هم هفته گذشته گفت اگر مازیار ابراهیمی شکایتی دارد قوه قضائیه رسیدگی خواهد کرد اما او گزارش بی‌بی‌سی را "فریبکارانه" خواند.
 
اما علی مطهری، نایب رئیس مجلس ایران، گفته بود: "اینکه تروری اتفاق افتاده و بعد مسئولان امنیتی و اطلاعاتی کشور برای اینکه به سرعت جوابی به مردم بدهند و مسئولیت را از سر خود بازکنند، اقدام به بازداشت افرادی کنند و بعد هم آنان را تحت فشار به اعترافاتی درباره ترور دانشمندان هسته‌ای ایران کنند و در صدا و سیمای جمهوری اسلامی هم نمایش دهند، اصلا متناسب با اخلاق و روش‌های اسلامی ما نیست".
علی مطهری مازیار ابراهیمی هفت سال پیش به همراه ۱۲ نفر دیگر در یک برنامه تلویزیونی به نام "کلوب ترور" که از صدا و سیمای ایران پخش شد اعتراف کرد که به اسرائیل رفته، آنجا آموزش دیده و سپس برای ترور دانشمندان اتمی ایران به این کشور بازگشته‌اند.
 
این اعترافات در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد و وزارت حیدر مصلحی رخ داد اما متهمان حداقل یک سال در دوران حسن روحانی هم در زندان ماندند. نمایندگان مجلس نمی‌توانند از حیدر مصلحی سوال کنند از این رو خواهان پاسخگویی وزیر فعلی اطلاعات شده‌اند.
 
مقام‌های ایران می‌گوید در فاصله سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۰ چهار تن از دانشمندان هسته‌ای ایران کشته شدند و یک دانشمند دیگر نیز از سوء قصد جان به در برده است.
 
نمایندگان مجلس نمی‌توانند از حیدر مصلحی سوال کنند به همین جهت خواهان پاسخگویی وزیر فعلی اطلاعات شده‌اند. برخی از فعالان سیاسی خواهان محاکمه حیدر مصلحی و عاملان این اعترافات ساختگی شده‌اند. به گفته محمود صادقی، "در صورت احراز اشتباه، دادسرای نظامی می‌تواند به موضوع مازیار ابراهیمی وارد شود."
تحلیل ژیار گل -- بی‌بی‌سی فارسی:
 
در یک ماه گذشته شاهد عکس‌العمل مقامات دولتی و برخی نمایندگان مجلس ایران بوده‌ایم. آنها بیشتر نگران آبروی نظام بوده‌اند تا اجرای عدالت. تا به حال هیچ مقامی خواهان تنبیه آمران و عاملان این اعترافات ساختگی نبوده. برخی از مقامات دولتی تلاش کرده‌اند موضوع اعترافات متهمان را تنها به مازیار ابراهیمی محدود کنند. این در حالی است که ۱۰۷ نفر تحت شدیدترین شکنجه‌ها وادار به اعتراف شدند و تنها اعترافات سیزده نفر از آنان پخش شد.
 
سوال مهم این است حال که ثابت شده این افراد بی‌گناه بودند چه کسی عامل ترور دانشمندان هسته‌ای ایران بوده؟
+0
رأی دهید
-11

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۰
    ابن ملجم - مونیخ، آلمان
    اما علی مطهری، نایب رئیس مجلس ایران، گفته بود: "اینکه تروری اتفاق افتاده و بعد مسئولان امنیتی و اطلاعاتی کشور برای اینکه به سرعت جوابی به مردم بدهند و مسئولیت را از سر خود بازکنند، اقدام به بازداشت افرادی کنند و بعد هم آنان را تحت فشار به اعترافاتی درباره ترور دانشمندان هسته‌ای ایران کنند و در صدا و سیمای جمهوری اسلامی هم نمایش دهند، اصلا متناسب با اخلاق و روش‌های اسلامی ما نیست".این توضیحات توله اخوند مطهری خیلی جالبه.منظورش مطابق با نظام سرگوبگر و اصول سقطپرستان نیست این بوده معمولا اینجور ام ها بی گناه یا کناهکار اعدام میشن و اگر بیگناه باشند میرن بهشت و اگر گناهکار میرن جهنم ،اون دیگر خواست خداست به قول فسیل السلام تمساح یزدی در هرحال اینکه ملت باور دارند یا نه اهمیتی ندارد چرا که حفظ نظام از اوجب واجبات است، وگرنه امثال این کره اخوند باید برن کانال فاضلاب لایهروبی کنند.
    0
    6
    ‌چهارشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.