مطهری: اختصاص یک کلاس برای تدریس ادبیات اقوام مختلف در مدارس ایرادی ندارد

العربیه :علی مطهری نماینده مجلس ایران با اعلام اینکه تفاوت و تنوع گویش و زبان‌ها امنیت ملی را تهدید نمی‌کند، تدریس زبان‌های محلی در مدارس را بلامانع دانست.
 
علی مطهری امروز دوشنبه 2 سپتامبر در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه‌ ملت، درباره بررسی طرح اجرای اصل پانزدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران درباره تدریس زبان‌های محلی و قومی در مدارس و دانشگاه‌های ایران که در دستور کار کمیسیون فرهنگی مجلس قرار داشت، گفت: «اختصاص یک کلاس برای تدریس ادبیات اقوام مختلف در مدارس مانند ادبیات ترکی ایرادی ندارد ولی زبان رسمی کلاس‌های درس باید زبان فارسی باشد».
 
در بخشی از اصل پانزدهم قانون اساسی ایران، تاکید شده که «استفاده از زبان‌های محلی و قومی در مطبوعات و رسانه‌های گروهی و تدریس ادبیات آن‌ها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است». اجرای دقیق و کامل اصل 15 قانون اساسی بارها توسط فعالان مدنی قومیت‌ها در ایران مورد پیگیری قرار گرفته اما تحقق این امر تاکنون ناکام مانده است.
 
نماینده مردم تهران، ری شمیرانات اسلامشهر و پردیس در مجلس ایران، تاکید کرد که ایجاد این تغییر هیچ مشکلی ایجاد نمی کند.
 
مطهری با اشاره به اینکه برخی از نمایندگان مجلس از وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش درخواست کردند که نسبت به اجرای اصل پانزدهم قانون اساسی ایران درباره «تدریس زبان‌های محلی و قومی در مدارس و دانشگاه‌ها» اعلام موضع کند، بررسی آن را بسته به آن دانست که این موضوع در حیطه اختیارات وزیر آموزش و پرورش باشد یا خیر. او از احتمال دخالت شورای عالی آموزش و پرورش در این زمینه خبر داد.
 
قاسم احمدی لاشکی، نائب رییس کمیسیون آموزش مجلس ایران، نیز پیش از این، از بررسی دستورالعمل آموزش در مدارس به گویش محلی در کمیسیون آموزش مجلس خبر داده و گفت که برای زبان‌ها و گویش‌های محلی دستورالعمل مناسبی تدوین نشده، اما در برخی از مدارس در مقطع ابتدایی به صورت پراکنده وجود دارد که باید این وضعیت تغییر کرده و برای آن تصمیمی جدی اتخاذ شود.
 
گفتنی است، در آستانه آخرین انتخابات ریاست جمهوری در ایران، حسن روحانی درباره لزوم اجرای چند اصل مسکوت ‌مانده قانون اساسی اظهاراتی کرد. یکی از این اصول، اصل پانزدهم قانون اساسی بود. در اصل پانزدهم قانون اساسی به موضوع زبان پرداخته شده است.
 
علی یونسی، دستیار ویژه رییس‌جمهوری این کشور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی، نیز از پیگیری رسیدگی به تدریس زبان اقوام وعده‌هایی داد.
+7
رأی دهید
-14

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    Liberte - ارومیه، ایران
    با رشد آگاهی و برجسته شدن مسئله هویت در سراسر جهان. در ایران هم یک روز استان ها یی که مردمشون زبان مادریشون فارسی نیست، میشه که زبان مادریشون تدریس شه. مثلا در آذربایجان های غربی و شرقی، زنجان و اردبیل ، زبان ترکی.
    16
    10
    دوشنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Liberte - ارومیه، ایران
    سال های 1945 ، دمکرات ها در آذربایجان ، کتب درسی رو به ترکی منتشر کرده بودند.
    14
    12
    دوشنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    ابن ملجم - مونیخ، آلمان
    ختصاص یک کلاس برای تدریس ادبیات اقوام مختلف در مدارس مانند ادبیات ترکی ایرادی ندارد...اخه مردک لحجه ترکی را حتی تو خوید ترکیه ملت حرف نمیزنند حالا تو میخواهی یک مملکت فارس لحجه ترکی(البته ترکی در ایران زبان نیست بلکه لحجه محلی یک اقلیت هم مرضاردوغانستان است)به مردم تدریس کنی، عتبی کم بود حالا چنگیزی هم بار ملت کنیدس،شما پس افتاده های قاجار بنای نابودی پرشین بزرگ را دارید، ولی چنگیز نتونست شما هه که ا..... اونها هم به حساب نمیاد.
    17
    11
    دوشنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Zaall - اصفهان، ایران
    ننگ و نفرین بر مطهری و بی وطنانی که فکر می کنند ۱ ساعت کلاس طوری نیست! کجای دنیا زبان متجاوز را تدریس می کنند!؟ اون عربی و قرآن سرآپا نجاست کافی نیست که حالا تجویز ترکی و غیره می کنید. [::Liberte - ارومیه، ایران::]. شما اینقدر به زبان ترکی تعصب داری به احتمال زیاد شجره آن به چنگیز و تیمور می رسد
    13
    5
    دوشنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران
    یعنی کلیمی و عبری و اسلام سنی و . هم تدریس میشه؟؟
    5
    6
    دوشنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Liberte - ارومیه، ایران
    [::Zaall - اصفهان، ایران::]. در همه جای دنیا تبار و شجره مردمان طی قرون متمادی آنقدر به هم آمیخته که اصلا نمیشه گفت از چه تبارین. مردم بین النهرین 20 هزر سال پیش به اروپا رفتند. ایرانی ها مخلوط عیلامی ها ، آریایی ها ، قفقازی ها ،ترک ها ، اعراب ، و . هستند. مردم فرانسه و ایتالیا مخلوط ژرمن ها ، فینیقی ها ، یونانی ها ، سلت ها ، لاتینی ها ، نورماندی ها و وایکینگها بردگان شمال آفریقا و.در ترکیه هم مخلوط ترک ها ،یونانی ها ، قفقازی ها و ارامنه ،آلبانی ها و ینی چری ها و بردگان و کنیزهای بالکان و . ولی آنچه امروز مهم است : زبان هست که هویت ملت ها رو مشخص می کنه ، در سراسر جهان.
    3
    7
    دوشنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    ابن ملجم - مونیخ، آلمان
    [::Liberte - ارومیه، ایران::]. بعله اگر قدرت چکمه های ان بزرگمرد و منجی ایران رضا شاه بزرگ نبود الان جای خمینی برای چنگیز خان مغول بارگاه میساختند و جای فارسی زبان مغلی زبان کشور پارس یا پرشین بود.فرقه اون مردک پیشوری ملعون با تحریک روسها قصد جدا کردن استان اتروپاتکان(به عربی اذربایجان)که ۹۰ درصدش کرد نشین و جزء سرزمین اقوام اریایی بود را داشتند، اون کتابها وارداتی هم از مغلستان جایی در سرزمین پارس یا ایران نداشتند.شاید بعضیها با تعوض نامه رضاییه به ارومیه باور کردن که میتونن تاریخ سرزمین پارس راهم عوض کنند، ولی زهی خیال باطل،تمام دنیا شاهد بودن که مومیایی رضا شاه از زیر ۵ مت خاک بیرون امد که صدای هموطنهایی که به گناه خود اعتراف کردند را شنید.
    2
    1
    ‌سه شنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۰:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.