آرزوی موفقیت یا هشدار؛ پیام پنهان دونالد ترامپ چه بود؟

بی بی سی ،
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در حساب توییتری‌اش نوشته انفجار در سکوی پرتاب موشک ماهواره‌بر ایران در سمنان کار آمریکا نبوده و با آروزی موفقیت برای ایران گفته امیدوار است محققان ایرانی متوجه بشوند در جایگاه چه اتفاقی افتاده است. اما مگر دولت ترامپ منتقد برنامه موشکی ایران و پرتاب موشک‌های ماهواره‌بر ایران نبود؟
 
ایران رسما درباره این انفجار موضع‌گیری نکرده اما پیشتر خبرگزاری رویترز از یک مقام ایرانی، بدون افشای نام او نقل کرده بود که به دلیل نقص فنی انفجاری رخ داده و محققان ایرانی در حال رفع مشکلند.
 
دولت دونالد ترامپ بارها پرتاب موشک‌های ماهواره‌بر ایران را نقض تعهدات تهران در برجام خوانده است.
 
از نظر این دولت، این موشک‌ها با فناوری مشابه موشک‌های بالستیک قاره‌پیما با کلاهک هسته‌ای تولید می‌شوند و عملا پوششی برای برنامه هسته‌ای ایران هستند.
 
رسانه‌های آمریکایی چند ماه پیش از عملیات فوق سری آمریکا برای وارد کردن قطعات قلابی به برنامه موشکی ایران و معیوب کردن این موشک‌ها خبر داده بودند.
 
پیام توییتری دونالد ترامپ را اگر همان‌طور که نوشته شده بخوانیم، تضاد و تناقضی عریان با سیاست‌های رسمی دولت او دارد.
 
واقعا چرا آقای ترامپ باید برای محققان صنایع موشکی ایران آرزوی موفقیت کند؟ مشکلات فنی که منجر به این انفجار شده چگونه به وجود آمده‌است؟
 
آیا پای کشوری دیگری در میان است، یا انفجار به دلیل پیچیدگی‌های معمول همراه با برنامه‌های فضایی روی داده است؟
 
فارغ از این تضاد و معنی پنهان آن تصویری که رییس جمهوری آمریکا همراه با پیام خود منتشر کرده پرسش‌های زیادی به میان آورده است.
تصویر ماهوار‌ه‌ای شرکت ماکسار که به عنوان پایگاه فضایی ایران و سکوی پرتاب موشک در سمنان منتشر شده است. تصویری که رسانه‌های آمریکا هنگام اعلام خبر این انفجار برای اولین بار منتشر کردند تصویری متعلق به ماهواره تجاری مکسار بود که وضوح تصویری آن حدود ۴۶ سانتیمتر عنوان شده است. این تصاویر دود غلیظی را برفراز سکوی پرتاب نشان می داد و جزییات چندانی در آن مشخص نبود.
 
با این همه تصویری که در حساب توییتری آقای ترامپ منتشر شده وضوح تصویری بسیار زیادی دارد، چیزی حدود ۲۰ سانتیمتر. برخلاف تصویر ماهواره‌‌ای شرکت ماکسار، در این تصویر خودروهای آسیب دیده بر اثر انفجار و شعار نوشته‌ دور سکوی پرتاب به وضوح دیده می‌شوند. جزییاتی که بحث‌های زیادی در میان کارشناسان آمریکایی ایجاد کرده است.
 
آنها می‌گویند این تصویر را احتمالا یک ماهواره جاسوسی محرمانه آمریکا و یا پهپادی آمریکایی در ایران گرفته است.
 
حالا یک پرسش اینجاست که منبع این تصویر چیست؟
 
اگر طبق پیش بینی گروهی از کارشناسان تصاویر با پرواز پهپادهای جاسوسی آمریکا گرفته شده باشد یعنی آمریکا به راحتی پهپاد خود را تا دل خاک ایران آورده، حریم هوایی ایران را نقض کرده و احتمالا این تنها تصویر حاصل از ماموریت آن نبوده است. موضوعی که می تواند نشانه ضعف جدی نهادهای دفاعی امنیتی ایران باشد.
 
عده‌ای دیگر این احتمال را مطرح کرده‌اند که تصاویر را یک ماهواره‌ جاسوسی و فوق سری تهیه گرفته باشد که پیش از این کسی از توانایی های فوق العاده آن خبر نداشته است.
دونالد ترامپ در حساب توییتری‌اش نوشته "من عکسی داشتم و منتشرش کردم. حق هم داشتم منتشر کنم. حالا این را که عکس از کجاست خودتان باید بفهمید!" نوار سیاهی که در گوشه چپ و بالایی تصویر منتشر شده در حساب توییتری آقای ترامپ به چشم می‌خورد ردپای معمول نهادهای اطلاعاتی امنیتی آمریکاست که پیش از علنی کردن اسناد خود، بخش‌های مهم آن را با نواری سیاه سانسور می‌کنند.
 
دفتر مدیر نهاد امنیت ملی آمریکا پرسش خبرنگاران را در این زمینه به کاخ سفید ارجاع داده و کاخ سفید هم حاضر به پاسخگویی نشده است.
 
خود رییس جمهوری آمریکا در پاسخ به این پرسش ها گفته : "من فقط برایشان آرزوی موفقیت کردم. مشکل بزرگی داشتند. من هم عکسی داشتم و منتشرش کردم. حق هم داشتم منتشر کنم. حالا این را که عکس از کجاست خودتان باید بفهمید!"|
 
هنوز کسی به طور قطع نتوانسته مشخص کند این تصویر چطور تهیه شده اما آنچه مشخص است این است که تهران می‌تواند آن را اینگونه هم بخواند که رییس جمهوری آمریکا رسما و بی تعارف نشان داده که چهارچشمی ایران را زیر نظر دارد و حتی شعارنوشته‌های روی سکوی پرتاب این موشک را هم می‌تواند از دوقاره آن‌سوتر بخواند.
 
با این تصویر، تفسیر "آرزوی موفقیت" رییس جمهوری آمریکا برای محققان ایرانی از اولش هم پیچیده‌تر می‌شود.
+10
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۸
    scandal - برلین، آلمان
    از طریق سلاحهای مخوف که حتی رئیس جمهور آمریکا از آن بی خبر است استفاده نمودند چون سلاحهای لیزری. لازم به یادآوری است که از آن سلاح برای جبران خسارتی که روسیه و چین از طریق سیل مصنوعی بنام کاتارینا به آمریکا وارد نمودند، آمریکا هم از طریق لیزر باعث جنگل سوزی در روسیه در چند سال گذشته شد. اگر آمریکا قصد سرنگونی این آخوندکها را داشته باشد مثل آب خوردن برای آنان.
    4
    11
    یکشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    chertopertnago - دور اباد، سائوتوم و پرینسیپ
    [::scandal - برلین، آلمان::]. HAARP
    2
    2
    یکشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۴
    میلاد2020 - داخائو، آلمان
    [::chertopertnago - دور اباد، سائوتوم و پرینسیپ::]. کاربر جان این مطلب به پروژه هارپ بی ربطه... منظور ترانپ این بوده که آقا ما جاسوس و خائن به وطنتون زیاد داریم و اینارو همینطور می‌فرستیم تو دستو پاتون. مثل منافقین وطن فروش، یا تیم اجنبی روحانی و و و... ولی بالاخره دونه به دنه خائنین رو میگیرن و اعدامشون میکنن. باید نسلشون رو به کره ماه فرستاد با راکت بعدی.
    3
    3
    یکشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    قابل توجه پروستات لیسان که با زدن یه پهباد در ارتفاع پایین که اونهم طعمه بود، فکر کردن نیروی هوایی امریکا رو از بین بردن. باور ٣٧٣ و سامانه خرداد فلان و پشمدان فقط مصرف داخلی داره. فقط مونده سایز و مارک شورت مسئول پرتاب رو توی عکس بذارن. ج
    0
    4
    یکشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    [::میلاد2020 - داخائو، آلمان::]. نسل شما ها رو هم باید به دریا ریخت. ریاد جو نگیرت. شماها تا دیروز انقلاب انقلاب میکردین، حالا که دیدن کسی به خاویارش هم نیست شدین وطن پرست و ناسیونالیست دو آتشه.
    2
    2
    یکشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۴
    میلاد2020 - داخائو، آلمان
    [::hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا::]. تو که یکی از خائنین منافق هستی که تو کمپ لیبرتی نشستی اشتباهی زدی آمریکا کسی متوجه نشه.. حداقل ما ناسیونالیست ایرانی هستیم تو که کلأ رومانیایی صدام پرست شدی پس زیادی کامنت نذار که ...
    2
    2
    یکشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    دنیای وارونه - اتیوپی، اتیوپی
    از بالا به پایین عکس دوم که عمودی، یعنی درست از بالای سر گرفته شده عکس ماهواره ای است. عکس اول از زاویه گرفته شده و ماهواره ای نیست. بوسیله پهپاد، هواپیمای رادارگریز یا موشک مجهز به دوربین و بدون مواد منفجره که بعد از ارسال عکسها بدون انفجار جایی دور از هدف سقوط میکند گرفته شده.
    0
    0
    دوشنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.