پژوهشگران سوئیسی در مسیر خاتمه دادن به آلرژی به موی گربه

دویچه وله :یک گروه پژوهشی در دانشگاه زوریخ موفق به تولید واکسنی شده که می‌تواند آلرژی به موی گربه را مهار کند. این واکسن به گربه تزریق می‌شود و تا کنون بر روی ۷۰ نمونه آزمایشگاهی با موفقیت امتحان شده است.
 
حکایت انس و همزیستی انسان و گربه به حدود ده هزار سال پیش بازمی‌گردد؛ دورانی که گربه به عنوان دوست، همبازی و حتی شکارچی موش در کنار انسان زیسته و می‌زید.
 
با این همه حدود ده درصد انسان‌ها به گونه‌های مختلف به گربه حساسیت دارند و این آلرژی خود را به شکل‌های گوناگون بروز می‌دهد.
 
"تاگس‌شاو"، وب‌سایت شبکه یک تلویزیون آلمان، سه‌شنبه ۲۷ اوت (پنجم شهریور) به نقل از مارتین باخمن، کارشناس ایمنی‌شناسی (ایمونولوژی) دانشگاه برن گزارش داده که حساسیت به گربه می‌تواند از خارش مختصر و جمع شدن آب در چشم تا آسم کشنده متفاوت باشد.
 
به همان اندازه که علائم بروز آلرژی به گربه متفاوت هستند، شیوه‌ها و تلاش‌هایی که برای مقابله با این حساسیت آزمایش شده نیز متنوع است.
 
به گفته باخمن تا کنون روش‌های مواجهه با حساسیت به گربه بیشتر متکی به استفاده از داروهایی نظیر کورتیزون و آنتی هیستامین‌ها بوده که در حقیقت فقط در مداوای عوارض این آلرژی تاثیر داشته و در جهت از بین بردن منشاء آن نبوده‌ است.
گناه از موی گربه نیست، از بزاق دهن است
نکته مهم در این زمینه که پژوهش‌های اخیر آن را اثبات کرده این است که بر خلاف تصور رایج حساسیت به موی گربه نه به خاطر خود مو است، بلکه به نوعی پروتئین موسوم به "Fel d 1" در مایعات بدن این حیوان، به خصوص در بزاق دهان مربوط می‌شود.
 
مارتین باخمن می‌گوید وقتی گربه با لیسیدن، موی بدنش را تمیز می‌کند این پروتئین آلرژی‌زا از برق دهن به موها منتقل می‌شود و حساسیت ایجاد می‌کند.
 
بر این اساس مناسک نظافت روزانه گربه‌ها که خیلی‌ها آن را تماشایی و قابل تحسین و چشم‌نواز می‌دانند و عده کمتری اغراق‌آمیز و وسواس‌گونه می‌خوانندش، به طور ضمنی و چه بسا ناخواسته آلوده‌ کردن موها به مواد آلرژی‌زا نیز هست.
 
مرکز پژوهشی دانشگاه زوریخ و موسسه ویژه‌ای که برای تحقیق درباره آلرژی به موی گربه تاسیس شده و مارتین باخمن ریاست آن را بر عهده دارد، از سال‌ها پیش بررسی راه‌های مقابله با این معضل را در دستور کار دارند.
 
پژوهش‌های دانشگاه زوریخ نه بر انسان‌هایی که به موی گربه حساسیت دارند بلکه بر خود گربه‌ها و راه‌های جلوگیری از ترشح پروتئین‌های آلرژی‌زا متمرکز است.
انس انسان و گربه هزاران سال سابقه دارد اما ده درصد انسان‌ها به موی گربه حساسیت دارند پژوهشگر دانشگاه برن می‌گوید این کار به این صورت انجام می‌شود که گربه‌ها در برابر ماده آلرژی‌زا به گونه‌ای ایمن شوند که آنتی‌بادی یا "پادتن" آنها بتواند پروتئین‌های آلرژی‌زا را مهار کند تا از طریق بزاق ترشح نشوند.
 
برای این منظور واکسنی به زیر پوست گربه تزریق می‌شود که طرز کارش شبیه دیگر واکسن‌هاست و باعث تشکیل آنتی‌بادی‌هایی در بدن گربه می‌شود که مواد آلرژی‌زا را کنترل می‌کند.
 
پژوهشگران از ماده آلرژی‌زا در بزاق گربه، ماده‌ای با ساختار ویروس تولید می‌کنند که پس از تزریق آن به صورت واکسن به حیوان، سیستم‌ دفاعی بدن گربه برای مهار آن فعال می‌شود و از این طریق پروتئین‌های موسوم به Fel d 1 هم کنترل می‌شوند و به بزاق دهن راه نمی‌یابند.
 
گروه پژوهشگران دانشگاه زوریخ از مدتی پیش کار آزمایش واکسن مقابله با آلرژی به موی گربه را آغاز کرده‌اند و آن را برای حیوان "قابل تحمل و ایمن" ارزیابی می‌کنند.
واکسن برد- برد برای گربه و انسان
این واکسن تا کنون بر روی ۷۰ گربه آزمایش شده و دوره دوام تاثیر آن نیز طولانی بوده و به گفته مارتین باخمن هم برای گربه و هم برای انسان نتیجه رضایت بخش بوده؛ از یک طرف نشانه‌های حساسیت در میان انسان‌ها کاهش یافته، از طرف دیگر گربه‌های واکسینه شده به وسیله صاحبانشان بیشتر نوازش می‌شوند.
 
به رغم رضایت بخش بودن آزمایش‌ها بر روی گربه‌های واکسینه شده در سال‌های گذشته و ثبت کاهش حساسیت در میان انسان‌هایی که با این گربه‌ها سر و کار داشته‌اند هنوز برخی از پرسش‌ها بی‌پاسخ مانده‌اند.
 
به عنوان مثال هنوز این پرسش بی‌پاسخ مانده که آیا پروتئین آلرژی‌زا در بدن گربه عملکرد مشخصی دارد که احتمالا با تزریق واکسن دچار اختلال می‌شود؟
 
پژوهشگران دانشگاه زوریخ برآورد می‌کنند که تا کمتر از سه سال دیگر دوره آزمایش این واکسن و فراهم شدن زمینه تولید انبوه آن به پایان می‌رسد و می‌تواند وارد بازار شود.
+4
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    زندگی بدون گربه خر است!
    1
    2
    ‌چهارشنبه ۶ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.