مقاله «ایلان برمن» درباره «دیدگاه مسیح علی‌نژاد» :چرا ایران از زنان خود می ترسد

صدای آمریکا :«ایلان برمن» معاون ارشد رئیس اندیشکده شورای سیاست خارجی آمریکا در واشنگتن، می‌نویسد که «مسیح علی‌نژاد» فعال ایرانی-آمریکایی که بنیان‌گذار و گرداننده جنبش اینترنتی «آزادی یواشکی زنان در ایران» (به انگلیسی: My Stealthy Freedom) است، برای «جنبش گسترده‌تری که سویه‌های گوناگون نارضایتی کنونی موجود در ایران را یکپارچه و تقویت کند» تلاش می‌کند. مقاله برمن با عنوان «چرا ایران از زنان خود می ترسد» در شماره این ماه مجله «نشنال اینترست» چاپ شده است.
 
این سومین بخش از یک مجموعه مقاله است که در آن، برمن به بررسی باورها، اندیشه‌ها، و ارزش‌های بخش‌های گوناگون موجود در دل اپوزیسیون ایران می‌‌پردازد. نخستین مقاله از این مجموعه مقالات با عنوان «حمله متقابل ولیعهد ایران» درباره شاهزاده رضا پهلوی، ولیعهد ایران، بود و در ماه مه در نشنال اینترست به چاپ رسید. مقاله دوم او نیز با عنوان «درک مجاهدین خلق» در ماه ژوئیه منتشر شد و به بیان جهان‌بینی مجاهدین خلق ‌می‌‌پرداخت.
 
برمن می نویسد: «علی‌نژاد یک پایگاه قدرت واقعی در عرصه رسانه‌های اجتماعی است.» او تاکید می‌‌کند که علی‌‌نژاد، از طریق کارزار «آزادی یواشکی زنان در ایران»، «بارزترین قهرمان در عرصه خاصی از کنشگری مردمی، که طی دو سال گذشته در ایران ریشه دوانده، بوده است.»
 
به گفته برمن، «دیدگاه علی‌‌نژاد [مبتنی بر] به تسخیر درآوردن [نیروی] این نارضایتی و تبدیل آن به یک جنبش ضد رژیم همه‌گیرتر و گسترده‌تر است.»
 
برمن می نویسد: «از نگاه [مسیح علی‌نژاد] رسانه‌های اجتماعی و سازمان‌های اینترنتی تاکنون در ایجاد چهارچوبی برای توانمندسازی مردم ایران - که ناآرامی‌شان رو به افزایش است - موفق بوده‌اند: اکثریت خاموشی که از رژیم بیزار است و خواهان ایجاد تغییرات سیاسی بنیادین است.»
 
اما این معاون ارشد رئیس اندیشکده شورای سیاست خارجی آمریکا هشدار می‌دهد که «آمریکا [هم] می‌تواند بزرگترین پشتیبان جنبش حقوق بشر ایران باشد، و [هم] می‌تواند سبب زوال آن شود.»
 
برمن توضیح می‌دهد که کار علی‌نژاد «توجه کاخ سفید را جلب کرده است، و در ماه فوریه مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، رسما میزبان او بود و بر تعهد دولت پرزیدنت ترامپ نسبت به ایرانیانی که برای [به دست آوردن] حقوق بنیادین انسانی‌‌شان تلاش می‌کنند، تاکید کرد.» اما علی‌نژاد از این بابت که آن سخنان «هنوز با اقدام عملی همراه نشده‌است» ابراز نگرانی کرد.
 
برمن یادآور می شود: «مسائل حقوق بشری آشکارا در میان شروط دوازده‌گانه‌ای که سال گذشته توسط آقای پمپئو به عنوان پیش شرط‌های عادی‌سازی روابط دیپلماتیک میان واشنگتن و تهران مطرح شده بود، به چشم نمی‌خورد و آنها به هیچ‌وجه در کارزار تحریم‌های کنونی دولت [آمریکا] علیه رژیم ایران لحاظ نشده‌اند.» آقای برمن هشدار می‌دهد که «آنها شاید هرگز [این موارد را لحاظ] نکنند.»
 
به نوشته برمن «بزرگترین هراس علی‌نژاد و دیگر کنشگران هموند او این است که دولت پرزیدنت ترامپ - به رغم سخنانی که در رابطه با فشار حداکثری بر آیت‌الله‌های ایران بیان می‌‌کند - ممکن است با تهران به توافقی برسد که در آن حقوق بشر کاملا نادیده گرفته شده باشد.»
 
برمن می نویسد: «در واقع شخص پرزیدنت ترامپ بارها گفته است که او آماده مذاکره با رژیم ایران بدون هرگونه پیش‌‌شرط است. اگر چنین شود، رژیم مذهبی ایران بی‌تردید در سرکوب شدید اپوزیسیون داخل [ایران]، بدون ترس از مجازات شدن توسط جامعه بین‌المللی، جسورتر خواهد شد.»
 
برمن در پایان سومین مقاله ژرف خود درباره اپوزیسیون ایران، سخنان خود علی‌نژاد را چنین بازگو می‌کند: «روزی که هزاران زن روسری‌های‌شان را از سر بردارند و آنها را به آتش بکشند، آن روز جمهوری اسلامی به پایان رسیده است.»
 
برمن می نویسد: «علی‌نژاد معتقد است که آن روز، در آینده‌‌ای نه چندان دور، فرا خواهد رسید.» وی می‌افزاید که «اما این که ایالات متحده و همپیمانانش آماده و مایل به بهره‌‌برداری از چنین گشایشی باشند، بحثی کاملا متفاوت است.»
 
جهت آگاهی: مسیح علی‌نژاد از سال ۲۰۱۵ تاکنون در بخش فارسی صدای آمریکا میزبان یک برنامه هفتگی به نام «تبلت» بوده است.
+45
رأی دهید
-12

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    تمام دنیا از زنان خودشان می ترسند
    6
    25
    جمعه ۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    samisan - توکیو، ژاپن

    الکی بزرگش نکن از نفوذی های بیت چلق علی و پرستو حکومتی هست فرستادن خارج تا با نفوذ به جمع مخالفان نظام بیت چلق علی انها را لو بده یک پرستوی صادراتی سپاه هست ایشون
    30
    9
    جمعه ۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران
    حذف , تبعیض یا به اسارت گرفتن زنان یک جامعه مساوی است با نابودی آن جامعه
    3
    10
    جمعه ۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران
    آقایان محترم ضد زن ایرانی لطفا بنالین
    6
    9
    شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۱:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    samisan - توکیو، ژاپن
    [::آزاذه - تهران، ایران::] صددرصد با نظر شما موافقم ولی زنی یا مردی که بگه ادم گرسنه برای یه لقمه نون هر کاری میکنه نه قابل اطمینان هست و نه شرافت داره و از همه بدتر اونهای هستنکه از این پرستو حکومتی اگاهانه یا غیر اگاهانه طرفداری میکنن خیلی ها در داخل و خارج هستن مخالف هستن شاید بعضی هاشون مثل این این مسیح باشند ولی اکثرشون با شرف هستن و برای یه لقمه نون به قول این مسیح وطن فروش و ادم فروش نیستن .
    10
    4
    شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۱:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران
    [::samisan - توکیو، ژاپن::]. پرستوهای حکومتی را هم مردها خلق کردند.
    3
    6
    شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. شما تو آمریکا هستی و هنوز همکاری داوطلبانه و انسانی بین زن و مرد را نمیبینی؟؟؟
    4
    5
    شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۲:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۱
    naderali63 - گوتمبر، سوئد
    این به بو مازندارنی خودش بیست سال پارچه مالی ملاه میکرد. حالا دید نون طرف دیگه چربتره . انطرف رفت . تا فردا خدا میدونه چه طرفی باشه. من خودم مازنی هستمه . دمه تسر چه دره ولی به این خیال باش . کیجاه ورپریده
    4
    2
    شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۳:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    shirzan - برلین، آلمان
    [::samisan - توکیو، ژاپن::]. مدرک این ادعاتون چیه؟
    1
    8
    شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۵:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    sasan87 - سیاتل، ایالات متحده امریکا
    پرستوهای حکومتی را هم مردها خلق کردند. اره همه نقاط تاریک رو مردا خلق می کنن شما زن ها هم فرشته اید . مجموع نظرات شما نشان از شخصیت بی منطقتون هست. این که فقط شما خوبین و باقی اگر شما رو تایید کنن خوبن . نمونه یک دیکتاتور . البته از جنس زن
    4
    4
    شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    [::آزاذه - تهران، ایران::]. خانم آزاده. متاسفانه در امریکا که مردان مستعمره ی زنان هستند ولی در نگاه کلی همکاری و احترام متقابل که کمی هم سویش بطرف زن باشد برای هر اجتماعی سازنده و مفید هست چون زن ها مادر و بیشتر مسئولیت دارند و اسیب پذیر هستند. در کلام من نگاه فردی وجود ندارد بلکه کل زنان یک مملکت مورد نظر هستند. اتفاقا من شدیدا معتقد به برابری کامل زن و مرد در هر زمینه ای هستم و شعر "خواهرم معذرتم را بپذیر" را در همین زمینه سروده ام. در هر مملکتی زنان پیشرفته وجود دارد فرزندان مثبت تربیت میکنند
    3
    5
    شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۷:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    shirzan - برلین، آلمان
    [::sasan87 - سیاتل، ایالات متحده امریکا::]. فراموش نکنیم تا تقاضا نباشد عرضه وجود ندارد . اما از این گذشته بیائید از این تفکرات دنیای آخوندی دست برداریم که دنیا را به نر و ماده تقسیم میکنند . ما همه چه مرد و چه زن در وحله اول انسانیم و انسان های خوب و بد همه جا وجود دارند.
    0
    9
    شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران
    [::sasan87 - سیاتل، ایالات متحده امریکا::]. مگر غیر از این است؟ پرستوها زنان اغفال شده ای هستند که به خاطر گذران زندگی یا از ترس جانشان مورد سواستفاده حکومت اسلامی قرار گرفته اند تا حکومت بتواند کارگزاران خود را کنترل کند. که اخیرا یکیشون جانش را هم از دست داد. وقتی در جامعه قانون از زن حمایت نکنه اثرش دامن گیر مرد وزن هر دو میشه
    1
    7
    شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. چرا فکر می کنید در امریکا مردان مستعمره زنان هستند؟
    3
    6
    شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران
    [::sasan87 - سیاتل، ایالات متحده امریکا::]. وقتی قانون گذارو قاضی و حاکم فقط مرد باشه این میشه نتیجه اش. پرستو تولید میشه به نفع عده ای از مردان. یعنی زنان مورد سواستفاده مردان قرار میگیرند.
    1
    5
    شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران
    [::shirzan - برلین، آلمان::]. درسته انسانهای خوب و بد همه جا وجود دارند چه زن چه مرد. ولی وقتی قانونگذار و حاکم که مرد باشه راه ظلم به زن و فساد را باز میکنه و ازش استفاده میکنه چه انتظاری میشه داشت
    1
    3
    شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    [::آزاذه - تهران، ایران::]. چرایش را با مشاهده ی زنان امریکائی دیده ام. من در بیش از 20 کشور دنیا زیسته ام و خودخواه تر و خودپسندتر از اکثریت زنان امریکائی ندیده ام. اگر برتری مردان به زنان حتما نامطلوب هست غلتیدن ان طرفی هم نامطلوب هست. مردان و زنان به تفاهم و احترام مشترک احتیاج دارند و نه مردسالاری یا زن سالاری
    1
    3
    شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد
    درود بر مسیح جان علینژاد !
    0
    2
    شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. زنان آمریکایی؟ خودخواه؟ خودپسند؟ انتظار دلایل بهتری از شما داشتم. مثلا در سطح قوانین اجتماعی😏
    3
    5
    شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.