روحانی: جمهوری اسلامی صدها سال دیگر مستحکم‌تر از امروز باقی خواهد ماند

دویچه وله :حسن روحانی می‌گوید آمریکای امروز ضعیف‌تر از همیشه است اما جمهوری اسلامی برای "صدها سال" باقی خواهد ماند. علی خامنه‌ای یک روز قبل گفته بود که چهل سال دوم جمهوری اسلامی حتما از چهل سال اول بهتر خواهد بود.
 
رئیس دولت دوازدهم روز پنج‌شنبه ۳۱ مرداد (۲۲ اوت) در مراسم گرامی‌داشت صنعت دفاعی، خروج آمریکا از توافق هسته‌ای را "عهدشکنی، پیمانشکنی، زیرپا گذاشتن قانون و مقررات بین‌المللی و تروریسم اقتصادی" خواند.
 
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده ۱۸ اردیبهشت سال گذشته فرمان خروج آمریکا از توافق هسته‌ای میان شش قدرت جهانی و ایران (برجام) را امضا کرد و پس از آن تحریم‌های لغو یا تعلیق شده این کشور علیه جمهوری اسلامی دوباره اعمال شد.
 
هدف از این تحریم‌ها که در ماه‌های گذشته شدت یافته وارد کردن "فشار حداکثری" بر جمهوری اسلامی به منظور کشاندن تهران پای میز مذاکره برای دست یافتن به توافقی جدید عنوان می‌شود.
 
حسن روحانی فشار تحریم‌ها و نقش آن در وضعیت نابسامان اقتصادی ایران را تائید کرد و در عین حال این انتظار آمریکا که به گفته او گمان می‌کرد جمهوری اسلامی تسلیم فشارها می‌شود و به مذاکره روی می‌آورد را هدفی "دستنیافتنی" خواند.
 
اعتراف به عدم تعادل در بازار و نگرانی مردم
 
به گزارش خبرگزاری ایرنا روحانی در مراسم روز پنج‌شنبه گفت: «امروز حدود یک سال از آن زمان گذشته است. سال گذشته یعنی در سال ۹۷ که توطئه اقتصادی را علیه ایران طراحی کردند تا حدی مردم ما را نگران کردند. عدم تعادلی را هم در بازار به وجود آوردند، اما در عین حال مردم با همه آگاهی و هوشیاری مقتدرانه با توجه به این که امسال در سال ۹۸ که تحریم‌ها شدیدتر از هر زمان دیگری است مقاومت و ایستادگی کردند.»
 
دونالد ترامپ روز یک‌شنبه ۱۸ اوت هنگام ترک نیوجرسی به مقصد واشنگتن در جمع خبرنگاران گفت تاثیر تحریم‌ها در کاهش فروش نفت ایران بیش از پیش‌بینی‌ها بوده است. او افزود اقتصاد ایران در حالی فروپاشی است و تهران مایل به مذاکره است اما نمی‌داند این کار را چطور باید شروع کند.
 
حسن روحانی می‌گوید مهرماه پارسال یکی از سران کشورهای اروپایی در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل به نقل از دونالد ترامپ به او گفته است که اگر اروپا با تحریم‌ها همراهی کند تا سه ماه دیگر نظامی به نام جمهوری اسلامی ایران در منطقه نخواهد بود.
 
بقای جمهوری اسلامی تا "صدها سال دیگر"؟
 
روحانی خاطر نشان کرد که در پاسخ به این مقام اروپایی گفته است: «این آقایی که این ادعا را کرده است، خودش خواهد رفت و حزبش هم از قدرت خواهد رفت، اما جمهوری اسلامی ایران برای صدها سال دیگر مستحکم‌تر از امروز باقی خواهد ماند.»
 
ظاهرا سخنان روحانی، در مورد بقای رژیم حاکم بر ایران تا چند قرن دیگر، متاثر از اظهارات روز گذشته رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با اعضای هیئت دولت یا تکرار مبالغه‌آمیز ادعاهای او درباره دهه‌های آینده است.
 
علی خامنه‌ای در این دیدار که به مناسبت هفته دولت انجام شد با ناکام خواندن تلاش‌ها علیه حکومت ایران در چهار دهه گذشته گفت: «دشمن هیچ غلطی نمی‌تواند بکند و چهل سال دوم جمهوری اسلامی قطعاً از چهل سال اول، برای ما بهتر و برای دشمنان بدتر خواهد بود.»
دیدار رهبر جمهوری اسلامی با رئیس جمهوری و اعضای هیئت دولت، چهارشنبه سی‌ام مرداد ۹۸ حسن روحانی با اشاره به این که ایالات متحده آمریکا تمام امکانات و نهادهای خود را بسیج کرده تا بفهمد که جمهوری اسلامی برای فروش نفت و صادرات و واردات دیگر کالاها با چه شرکت‌هایی ارتباط برقرار می‌کند، این کار را نشانه ضعف خواند و گفت: «ضعیف‌تر و منزوی‌تر از آمریکای فعلی از لحاظ سیاسی و حقوقی در تاریخ به یاد ندارم.»
 
رئیس جمهوری اسلامی ایران مدعی شد که "تمام شاخص‌های داخلی" نشان می‌دهند که وضعیت اقتصادی ایران امسال از سال گذشته که آمریکا از برجام خارج شد بهتر و با ثبات‌تر است.
 
تورم، رکود اقتصادی و افزایش فقر مطلق
 
در حالی که روحانی از بهبود چشمگیر وضعیت اقتصادی سخن می‌گوید، همچنان رکود شدیدی بر اقتصاد ایران حاکم است. بانک جهانی ماه گذشته رشد اقتصادی ایران را منفی ۵/ ۴ درصد برآورد کرده و پیش‌بینی کرده بود که تا پایان سال جاری میلادی این میزان منفی ۶/ ۳ درصد باشد.
 
خامنه‌ای در دیدار با اعضای هیئت دولت به آنها توصیه کرد برای فراهم کردن زمینه رونق اقتصادی به حمایت از فعالیت‌های تولیدی در بخش‌های مختلف بپردازند.
 
میزان تورم در ایران در حال حاضر حدود ۳۰ درصد عنوان می‌شود. تورم شدید، سقوط ارزش پول ملی و وضع مالی بحرانی بسیاری از بانک‌ها فعالیت‌های تولیدی را با مشکلات زیادی روبرو کرده است. ده‌ها هزار واحد تولیدی بحران زده برای بهبود وضعیت خود به تسهیلات نیاز دارند اما بانک‌ها قادر به تامین آن نیستند.
 
محمدرضا حسین‌زاده، مدیرعامل بانک ملی و رئیس‌ شورای هماهنگی بانک‌های ایران، حدود سه هفته پیش گفته بود صاحبان واحدهای تولیدی نباید انتظار پرداخت تسهیلات بانکی بیشتر را داشته باشند: «زیرا منابع هیچ بانکی در کشور به تناسب افزایش قیمت ارز سه برابر رشد نکرده که ما بخواهیم سه برابر سال‌های گذشته تسهیلات پرداخت کنیم.»
 
به گزارش ایسنا محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، روز ۲۸ مرداد در دیدار با اعضای فراکسیون زنان مجلس تصریح کرده بود که به رغم افزایش اعتبارات لازم برای رفع فقر مطلق، از ۷ هزار میلیارد به ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان، به خاطر افزایش تورم گاهی تا ۷۰ درصد تحقق این هدف با مشکلاتی مواجه شده است. این وضعیت به معنای افزایش فقر مطلق خواهد بود که هم اکنون میلیون‌ها ایرانی درگیر آن هستند.
+1
رأی دهید
-45

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۴
    آش با جاش - سیاهکل، ایران

    همیشه برعکسش اتفاق میفته.
    0
    26
    جمعه ۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۶:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۰
    parvin-artemis65 - مادرید، اسپانیا

    رهبر دینت که به ملاقات خدای پشمکی شما رفت تا میزان نماز را کاهش دهد تو هم سوار بر الاغ به دیدن خدایت رفتی که وعده ی صدها سال تمرگیدن حکومت و دین عرعریت را داد۰۰عجب
    1
    24
    جمعه ۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران

    صدها سال میماند!؟!؟اگر رژیمی میتوانست صدها سال بماند که حکومت بشما نمیرسید؟الان عصر اینترنت و فضا میباشد .دست از تحمیق بیش از حد توده های ساندیس خوربردارید.
    0
    22
    جمعه ۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    janahi - دبی، امارات متحده عربی

    زبونت گاز بگیر . شوخیش هم خوب نیست ! ان شاءالله تا یکی دوسال دیگه از ریشه خشک میشید
    0
    22
    جمعه ۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران
    تا وقتی که عاشورا و سینه زنی بر پاست چرا که نه صددرصد
    1
    10
    جمعه ۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.