چرا مردم ناراضی در ایران سکوت کرده اند؟

شبکه رسانه ای بیان ، مرضیه رائفی
هم‌زمان با پلیسی‌تر شدن شهرهای ایران، دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی تسلط بیشتری بر فضای مجازی و حریم خصوصی مردم پیدا کرده‌اند؛ اوضاع تقریباً شبیه اوضاع شوروی در زمان استالین شده است.
 
وزیر کشور اخیراً با بیان اینکه  تنش و «تجمع نزدیک به 38 درصد کاهش یافته»، اذعان کرده است که «نارضایتی مردم افزایش یافته» است. در این اظهارات عبدالرضا رحمانی فضلی دو نکته نهفته است؛ نخست اینکه، حکومت ایران با سیاست‌های خود باعث سخت‌تر شدن زندگی مردم شده و دوم، سرکوب و خشونت به اندازه‌ای رسیده که هیچ‌کس جرأت تجمع و اعتراض را ندارد.
 
به گزارش «شبکه بیان» اگر حکومت ایران را همچون یک انسان در نظر بگیریم، اندام‌های مختلف آن بر اثر بیماری‌هایی چون فساد، سوءمدیریت و خودکامگی از کار افتاده و دیگر قادر به حرکت نیست. علیرضا زاکانی، نماینده سابق مجلس که اخیراً اظهاراتش درباره فساد در جمهوری اسلامی خبرساز شده، هر سه قوه حکومت یعنی مجلس، دولت و قوه قضائیه را در فسادها شریک دانسته است. معنای دیگر این اظهارنظر او چیزی جز ازکارافتادگی تمامیت جمهوری اسلامی نیست.
 
می‌توان گفت این روزها اکثریت قاطع مردم از جمهوری اسلامی ناامید شده‌اند و فکر می‌کنند با وجود چنین حکومت فاسدی، وضعیت اقتصادی کشور روبه‌راه نخواهد شد. بسیاری از مردم که به دولت روحانی دل ‌خوش کرده بودند، هفت ماه مانده به انتخابات مجلس شورای اسلامی با قاطعیت می‌گویند دیگر پای صندوق رأی نخواهند رفت و دیگر از بین «بد و بدتر» انتخاب نخواهند کرد.
 
حکومت به خوبی این نارضایتی را درک کرده و می‌داند که آستانه تحمل مردم به دلیل مشکلات اقتصادی به شدت پایین آمده است. مقصود فراستخواه، از جامعه شناسان مطرح ایرانی وضعیت موجود ایران را نوعی «ازهم‌گسیختگی» توصیف کرده و به نشریه فرهنگ امروز گفته است «ازهم‌گسیختگی هم ابعاد سیاسی و سیاستی دارد و هم ابعاد اقتصادی، اجتماعی، اخلاقی و فرهنگی و زیست‌بومی. یعنی متأسفانه گسیختگی از چند جهت ما را تهدید می‌کند که البته درجات مختلفی دارند. ممکن است برخی از این وجوه، خودش را به‌طور بارز نشان دهد و بعضی از آن‌ها هنوز خود را خیلی آشکار نکرده باشند اما در مجموع گسیختگی از چند محور جامعه ما را تهدید می‌کند.»
 
فراستخواه در جای دیگر مصاحبه خود تلویحاً به ازکارافتادگی سیاسی حکومت هم اشاره کرده و اصلاح‌طلبان را «سرخورده» و «بدون برنامه» دانسته است: «واقعیت این است که گسیختگی همین‌الان‌ هم ما را تهدید می‌کند و ما صدای آن را می‌شنویم، آثارش را می‌بینیم و در ابعاد و درجات مختلف شاهد گسیختگی یا نقطه‌های اولیه بحرانی هستیم. اگر دقت کنید از لحاظ سیاسی نوعی گسیختگی وجود دارد، تحول‌خواهان که جای خود و اصلاً نباید صحبتش را بکنیم اما حتی وضعیت اصلاح‌طلبان را بنگرید، آن‌ها خیلی فعال نیستند و یک نوع سرخوردگی در آن‌ها وجود دارد و معلوم هم نیست واقعاً چه برنامه‌ای برای بهبود اوضاع دارند. ائتلاف‌های مؤثر سیاسی هم در کشور نمی‌بینیم.»
 
اشاره این جامعه‌شناس به ناکارآمدی اصلاح‌طلبان در حالی است که مردم نیز در فضای حقیقی و مجازی شعار «اصلاح‌طلب، اصولگرا دیگه تمومه ماجرا» را سر می‌دهند. هرچه زمان بیشتری می‌گذرد و بحران اقتصادی در ایران عمیق‌تر می‌شود، مردم باور بیشتری به این شعار خود پیدا می‌کنند.
 
این نارضایتی به گوش حکومت هم رسیده است؛ عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور روز یکشنبه 27 مرداد در نشست هم‌اندیشی با معاونان هماهنگی امور اقتصادی استانداری‌ها گفته است «تنش و تجمع نزدیک ٣٨ درصد کاهش پیدا کرده که به معنای رضایتمندی مردم نیست و البته آن‌ها ناراضی هستند.»
 
در اظهارات رحمانی فضلی دو نکته نهفته است که بررسی آن‌ها نشان می‌دهد چرا مردم در برابر سختی‌ها و بحران‌ها مُهر سکوت بر لب زده‌اند. نخست اینکه، او اذعان کرده مردم ناراضی‌اند؛ این یعنی حکومت ایران با سیاست‌های خود باعث سخت‌تر شدن زندگی مردم شده و دوم، گفته است تنش و تجمع 38 درصد کاهش ‌یافته و این هم یعنی سرکوب و خشونت به اندازه‌ای رسیده که هیچ‌کس جرأت تجمع و اعتراض را ندارد.
 
هم‌زمان با پلیسی‌تر شدن شهرهای ایران، دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی تسلط بیشتری بر فضای مجازی و حریم خصوصی مردم پیدا کرده‌اند. اوضاع تقریباً شبیه اوضاع شوروی در زمان استالین شده است؛ یعنی هم‌زمان با دستگیری گسترده فعالان سیاسی و مدنی، هرگونه اعتراض مردم عادی به وحشیانه‌ترین شکل ممکن سرکوب می‌شود.
+66
رأی دهید
-14

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد

    مردم ایران چشم براه امریکا هستند که عاقبت چه برخوردی با رژیم اخوندی انجام میدهد.
    13
    67
    ‌پنجشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Daheye 60 - نیویورک، ایالات متحده امریکا

    ه زودی همین مردم تک تک آخوندا و سپاهیها رو از . آویزون میکند . مرگ بر جمهوری اسلامی.
    9
    83
    ‌پنجشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران

    تحلیل خیلی آبکی بود.زمان استالین بعلت نبودن رسانه غیر قابل کنترل مثل اینترنت در نتیجه نداشتن اگاهی مردم با حالا فرق میکرد.ولی حالا مسئولان دست توی دماغشان میکنند همه خبر دارند.من فکر میکنم با اینهمه فقر مردم و فساد مسئولان علاوه بر سرکوب وحشیانه مردم دلایل دیگر هم دارد مثل حمایت اروپا بخصوص انگلستان از نظام اسلامی جهت حضور در خلیج فارس وچاپیدن کشورهای اسلامی در خلیج فارس یکی از دلایل مهم است
    5
    66
    ‌پنجشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    tiger.man - لوبومو، کنگو

    چون بی بخارند.
    13
    82
    ‌پنجشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    soroshkhani - توکیو، ژاپن

    به همون دلیلی که تو پاکستان و افغانستان بمب منفجر میشه ولی تو ایران نمیشه . مردم افغانستان و پاکستان سکوت نکردن. تو پیشاور تو کراچی تو کابل تو هرات یه دختر بدونه حجاب میاد بیرون بدونه اینکه پلیس بهش گیر بده. طالبان برا اینکه سر این خانوم چادر یا گونی بندازه میاد بمب منفجر میکنه. چون مردمشون حاظر نشدن زیر یوغ و ستم و اسیری اسلامی برن. اما ما نه تنها نجنگیدیم بلکه با دستای خودمون طرفو از فرانسه اوردیم ایران. اینه فرق ما و بقیه دنیا. غرب رو مثال نمیزدم. همین کشورای همسایه رو میگم کافیه. فرق ما با کشورای همسایه همینه. کشورای همسایه ترجیح دادن با بمب منفجر بشن تو عروسی هاشون بمب منفجر بشه اما زیر یه حکومت اسلامی افراطی نرن.
    19
    54
    ‌پنجشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    janahi - دبی، امارات متحده عربی

    متآسفانه بحدی مردم ایران در تنگاه قرار گرفته اند که فقط برای پر کردن شکمشون در تکاپو هستند و قید سیاست و کشور را زده اند و یا تا حدودی بی خیال شده اند و مسئله دوم مردم چشم براه آمریکا و غیره هستند . از همین حربه هم جمهوری شیطانی آخوندی نیز سو استفاده میکنه و هر از گاهی با آمریکا بگو مگو راه مییندازه و به محض اینکه احساس خطر کرد کوتاه میاد . با همین حربه سالها بر مردم حکومت می کنه و جیب مردم خالی و خرج بقای خود می کنند
    2
    38
    ‌پنجشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    grizzly - برلین، آلمان

    یک چیزی برای مردم واضح است و اینکه آنها تنها هستند ولی حکومت ایران دست در دست ابرقدرتهای روسیه و چین و اتحادیه اروپا و انگلیس تنها نیست و مردم این رو میدونند تلاشی که با بی برنامگی همراه باشه به بیراهه میره و اتلاف انرژی است.
    2
    38
    ‌پنجشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Zaall - اصفهان، ایران

    [::چرا مردم ناراضی در ایران سکوت کرده اند؟::]. این را می شود به پاسخ ستارخان به محمد علی شاه فهمید!. شاه به جای پدر و توده به جای فرزندان است. اگر رنجشی میان پدر و فرزندان رخ دهد نباید همسایگان پا به میان گزارند. ما هرچه می‌خواستیم از آن درمی‌گذریم و شهر را به اعلی‌حضرت می‌سپاریم. هر رفتاری که با ما می‌خواهند بکنند و اعلیحضرت بیدرنگ دستور دهند که راه خواربار باز شود و جایی برای گذشتن سپاهیان روس به ایران بازنماند.
    41
    3
    ‌پنجشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۲
    natasha1 - نیویورک، ایالات متحده امریکا

    چون ذاتا مردم جنگ طلبی نیستن. هرجای دنیا بود با یک ده میلیونیم اینهمه فجایع جمهوری نکبت اسلامی اسـ... استالینی مردم تکه تکه می کردن اون خامنه ای بی شرف و پاسدارهای دزد را و تمام سران جمهوری گندشون را که جمهوری نیست ولی دیکتاتوری محض هست.ولی تو ایران وضع فرق می کنه .تو همون ایران با همه سکوت مردم مغول دوام نیاورد و سلسله ها عوض شدن . تاریخ ایران گواه این هست که همه چیز حتی یک شبه ممکنه عوض شه و هر وقت داخل هرج و مرج بوده و از خارج هم فشار بوده سلسله ها یک شبه عوض شدن.آخوند های خون اشام هم به ته خط رسیدن .کارشون تمامه. مردم ایران منتظر هستند .وضع ایران در آستانه تغییر هست .حتی تو انتخابات امریکا اگه این نظام کثافت ایران تغییر نکنه جمهوری خواه ها شکست سختی خواهند خورد.
    4
    32
    ‌پنجشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

    [::Zaall - اصفهان، ایران::]. شما هم بیدرنگ خود را در یکی از تیمارستان های اصفهان بستری کن که بنظر میرسد اوضاعت بسیار وخیم شده!
    0
    27
    ‌پنجشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۷
    چهارشنبه سوری ایران - فرانکفورت، آلمان
    برای اینکه به حیله های دشمن خود اخوند ح.....پی برده اند و منتظر یک رهبر با فرهنگ درستکار راستگو و شجاع هستند
    0
    13
    ‌پنجشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Liberte - ارومیه، ایران
    هربرت مارکوزه سه عامل رو باعث تک ساحتی شدن و تک بعدی شدن افراد در جامعه سرمایه داری عنوان می کنه ،به طوری که مانع فعالیت آنان در راستای احقاق حقوقشون بشه: 1- مصرف گرایی و ماده پرستی یا همون ماتریالیسم که سیستم تشویق می کنه 2- سکس و ترویج بی بندباری که توسط سیستم ترویج میشه 3- پیشرفت تکنولوژی که باعث نادیده گرفتن خیلی از حقایق توسط مردم با چیزهای بدیع و تازه میشه.
    1
    18
    ‌پنجشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه
    بله انقلاب خاله بازی نیست در آن زمان خمینی و دار و دسته اش می توانستند از طریق رادیو با مردم در تماس باشند ولی به این فکر می کردندکه ممکن است عده ای رادیو نداشته باشند پس صحبتهای خمینی را روی نوار کاست ضبط می کردند و این نوارها را مخفیانه به داخل کشور می آوردند ولی عده ای ضبط صوت هم نداشتند پس نوارها را روی کاغذ پیاده می کردند بعد بصورت اعلامیه آن را چاپ می کردند و منتظر می شدند شب بشه و پنهانی به کوچه ها می رفتند و اعلامیه ها را به خانه مردم می انداختند اینطوری مبارزه می کردند انوقت الان با اینترنت و ماهواره 24 ساعته براندازان با داخل کشور تماس دارند اما هیچ حرکتی دیده نمیشه چون از یک طرف تحریم های آمریکا نفس مردم را گرفته و آنها را مشغول کرده از طرف دیگر دارند براندازان را می بینند که نمی توانند یک تظاهرات در خارج از کشور انجام بدهند و توی یک تظاهرات پانصد نفری هم با هم دعواشون میشه اینه که هیچ امیدی نیست مگر آن که نظامیان کشور کاری انجام بدهند که آن هم در این شرایط و با تهدیدهای آمریکا احتمالش بعیده
    5
    5
    ‌پنجشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    [::آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه::]. خواب دیدی خیر باشه! اگر فکر کردی که چهل سال بعدی را هم به عمو جان سردار تو سواری خواهیم داد، کور خوندی.
    0
    5
    جمعه ۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.