سازمان جهانی بهداشت: نوشیدن آب حاوی ذرات ریزپلاستیک «خطرناک» نیست

سازمان جهانی بهداشت (WHO) از آژانس‌های تخصصی سازمان ملل می‌گوید که وجود ذرات میکروپلاستیک در آب آشامیدنی خطرناک نیست؛ با این وجود تاکید می‌کند که تحقیقاتی که تاکنون در این زمینه انجام شده چندان جامع نبوده‌اند و تاثیرات بلندمدت این ذرات بر محیط زیست و سلامت انسانها کاملا روشن نیست.
 
برای ذرات میکروپلاستیک، تعریف علمی دقیقی وجود ندارد ولی در مجموع گفته می‌شود که این ذرات زمانی بوجود می‌آیند که مواد ساخته شده پلاستیکیِ دست بشر، خرد و شکسته شده و به ذراتی با اندازه‌ای کوچکتر از حدود ۵ میلیمتر تبدیل شوند.
 
در گزارش روز چهارشنبه سازمان جهانی بهداشت آمده است که این ذرات در همه جا وجود دارند؛ حتی در آب آشامیدنی نیز یافت می‌شوند که به نظر می‌رسد منشاء وجودی آنها، عبور آب آشامیدنی از سیستم‌های تصفیه و شبکه توزیع آب است.
 
به گفته بروس گوردون، مسئول بخش آب و فاضلاب و بهداشت در این سازمان، نوشیدن آب حاوی این ذرات، چه آب بطری و چه آب شهری، خطری برای سلامتی انسان به همراه ندارد. با این وجود تاکید دارد که نتایج به دست آمده، حاصل اولین تحقیقات انجام شده در سازمان جهانی بهداشت در موضوع خطرات بالقوه ذرات میکروپلاستیک بر سلامت انسانهاست و باید در این زمینه تحقیقات بیشتری انجام شود.
 
او همچنین خواستار افزایش تلاش‌ها برای کاهش میزان آلودگی‌های پلاستیکی در محیط زیست است.
 
اندرو مایز، شیمیدان و استاد دانشگاه بریتانیا نیز که در تحقیق سازمان جهانی بهداشت مشارکت نداشته، با نتیجه این تحقیق موافق است اما می‌گوید: «انتشار نتیجه این تحقیق به این معنا نیست که ذرات میکروپلاستیک دیگر مهم نیستند. باید توجه داشت که این ذرات به محیط زیست آسیب می‌رسانند و حتی در موجودات کوچکتر باعث استرس می‌شوند. بنابراین بسیاری از عوارض منفی این ذرات همچنان ناشناخته باقی مانده است.»
 
او می‌افزاید: «حتی اگر از همین الان روند اضافه شدن پلاستیکها به محیط زیست متوقف شود، باز هم آنچه که از قبل در سیاره ما بوده به‌تدریج به ذرات کوچک و کوچکتر شکسته شده و وارد بدن ما می‌شوند و در بلند مدت پیامدهای منفی بر سلامت انسان دارند.»
 
سازمان جهانی بهداشت خواستار انجام تحقیقات بیشتر در این موضوع شده است.
+2
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.