محققان دانشگاه کپنهاگ در تازهترین تحقیقات خود نسبت به افزایش کلسترول زشت یا همان کلسترول باقیمانده هشدار دادهاند.
به گزارش Medicalnewstoday تحقیقات آنها به بررسی ارتباط بین کلسترول زشت و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته مغزی پرداخته است.
به طور کلی کلسترول به سه نوع HDL یا لیپوپروتئین با چگالی بالا، LDL یا لیپوپروتئین با چگالی کم و VLDL یا لیپوپروتئین با چگالی بسیار کم تقسیم میشود.
کلسترول زشت یا LDL از طریق مصرف چربیهای اشباع و ترانس، گوشت قرمز و لبنیات پرچرب جذب بدن شده و منجر به تنگ شدن رگهای خونی، کاهش جریان خون یا مشکلات جدی قلب میشود. HDL یا کلسترول خوب از طریق انتقال کلسترول زشت به خارج از رگهای خونی، از سلامت قلب محافظت میکند.
سطح کلسترول خوب خون از طریق مصرف اسیدهای چرب امگا ۳، آجیل، آووکادو، روغن نارگیل و ... بالا میرود. اما کلسترول باقیمانده، از لیپوپروتئینهای با چگالی بسیار کم یا VLDL و لیپوپروتئینهای با چگالی کم یا LDL تشکیل شده است.
به عقیده محققان دانمارکی، متخصصان قلب برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی نباید صرفاً بر کنترل سطح LDL تمرکز کنند و کنترل سطح کلسترول باقیمانده نیز در این میان نقش اساسی دارد. این نوع کلسترول به اندازه کلسترول زشت خطر ابتلا به آنفارکتوس میوکارد و سکته مغزی را بالا میبرد.
متخصصان تاکید میکنند که برای کنترل سطح کلسترول، به غیر از مصرف داروها، روشهای مختلفی وجود دارد از جمله: تمرکز بر روی غذاهای سالم مانند میوهها و سبزیجات، غلات سبوس دار، آجیل، مرغ و ماهی و کاهش مصرف قند و چربیهای ترانس.
نکته مهم این است که بی تحرکی حتی در کسانی که در محدوده وزن سالم هستند و همچنین استعمال انواع دخانیات، خطر افزایش کلسترول تام، کلسترول LDL و کلسترول زشت را به همراه دارد.
محققان دانمارکی امیدوارند یافتههای آنها تأثیر مثبتی در پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی عروقی در آینده داشته باشد.