شماری از مقامات ایرانی ادعای قبول مسئولیت حادثه منا را رد کردند

از حادثه منا به عنوان مرگبارترین حادثه تاریخ حج یاد می‌شود بی بی سی :چند مقام ایرانی ادعای یکی از بستگان کشته‌شدگان حادثه منا در مراسم حج سال ۱۳۹۴ را که گفته ایران "مسئولیت" این حادثه را "پذیرفته"، رد کرده ‌و آن را "دروغ" خوانده‌اند.
 
مرتضی رکن‌آبادی، برادر غضنفر رکن آبادی دیپلمات پیشین ایران، که از کشته‌شدگان این حادثه بوده در سخنانی در برنامه تلویزیونی "افق" گفته جمهوری اسلامی ایران قبول کرده ایرانی‌ها مقصر حادثه منا در آن مراسم بودند، حادثه‌ای که در آن دستکم بیش از ۴۶۰ ایرانی کشته شدند.
 
دیپلمات پیشین ایران از جمله صدها زائر ایرانی و غیر ایرانی بود که در این حادثه جان خود را از دست دادند. اکنون برادر او گفته، یک هیأت ایرانی برای باز کردن راه حج، توافقی در این زمینه با مقام‌های عربستان سعودی امضا کردند.
 
در واکنش به این ادعا، علی قاضی عسگر، نماینده وقت رهبر ایران در امور حج و زیارت، صحبت‌های آقای رکن آبادی را "دروغ مسلم" خوانده است. آقای قاضی عسگر گفته، "مسئولان نظام عزتشان را با چیزی معاوضه نمی‌کنند".
 
آقای قاضی عسگر می‌گوید عربستان هنوز نتیجه نهایی تحقیقات خود را اعلام نکرده است. پس از این حادثه، ایران خواستار تشکیل کمیته حقیقت یاب بوده اما عربستان زیر بار این درخواست نرفت.
 
محمدرضا رحیمی، نماینده مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هم در همین خصوص گفته سازمان حج و زیارت مسئول مذاکره با دولت عربستان سعودی در مورد مسائل مربوط به حج هستند.
 
حسام الدین آشنا، مشاور رئیس جمهوری ایران، نیز از آقای مرتضی رکن‌آبادی خواسته درباره ادعای خود سند ارائه کند.
 
در سال‌های گذشته و علیرغم قطع روابط دیپلماتیک بین دو طرف، سازمان حج و زیارت ایران برای حل مشکلات حج، با همتایان عربستانی خود مشغول مذاکره بودند.
 
با این حال، ایران بارها تأکید کرده که به دنبال "احقاق حق کشته‌شدگان" این حادثه است.
 
در حادثه منا که جمهوری اسلامی از آن به عنوان "فاجعه منا" نام می‌برد دستکم بیش از ۲۲۰۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند.
 
به دنبال این حادثه ایران سه روز عزای عمومی اعلام کرد. از حادثه منا به عنوان مرگبارترین حادثه تاریخ حج نام می‌برند.
 
جغرافیای منا که در آن مراسم رمی جمرات انجام می‌گیرد، منطقه‌ای حدود ۷ کیلومتر مربع را در بر می‌گیرد و در ایام حج بیش از دو میلیون نفر در آن حضور دارند.
 
این نخستین بار نیست که در منا حادثه رخ می‌دهد. در سال ۱۹۹۰ نیز بیش از ۱۰۰۰ نفر و در سال ۲۰۰۶ نیز ده‌ها نفر در طول این مراسم کشته شدند.
 
یکسال پس از حادثه منا آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران حاکمان عربستان را مقصر این حادثه معرفی کرد.
 
ایران پس از آن برای یکسال مراسم حج تمتع را متوقف کرد. پیش از حادثه سال ۱۳۹۴ منا، نیز ایران به شیوه مدیریت حج اعتراض کرده بود.
 
پیش از حادثه منا، در سال ۱۳۹۴ نیز مقامات ایرانی به سبب آنچه "تعرض" و شیوه بازرسی بدنی نامناسب زائران ایرانی عنوان کردند، به شدت از گردانندگان حج انتقاد کرده و اعزام زائران عمره را از آن زمان تاکنون متوقف کردند.
 
در همان سال شیخ نمر روحانی شیعی در عربستان اعدام شد. شماری از معترضان به اعدام شیخ نمر که عمده آنها نیروی های بسیجی و افراد لباس شخصی بودند به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد حمله کردند.
 
بلافاصله پس از این حمله، عربستان همه دیپلمات های خود را از ایران فراخواند و با اخراج دیپلمات های جمهوری اسلامی ایران، روابط سیاسی و اقتصادی با ایران را به طور کامل قطع کرد.
 
از آن زمان تاکنون، روابط سیاسی این دو هنوز برقرار نشده و سفارت سوئیس در ایران و عربستان، به عنوان حافظ منافع دو کشور فعالیت می کند.
+3
رأی دهید
-18

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۷۰
    senator x - تهران، ایران
    با این همه مصائف در ایران و سایر کشورهای آسیائی و افریقائی,حج واقعا معنا و مفهومی ندارد.آنچه دراین 1400سال درباره حج گفتند,گفته آدمیان بوده فقط بفقط برای کسب و تجارت و خداوند هیچ نقشی در این زمینه نداشته و آشکارا میبینیم که شیوخ و دولت عربستان سالانه میلیاردها دلار از این راه سود سرشار میبرند.اگر قران را قانون اسلام قرار دهیم,به دفعات مکرر تکرار کرده ,شما خدائی را ستایش میکنید که هیچ نیازی بشما ندارد,پس من تو بزیارت کسی میرویم که گفته بشماها نیازی ندارم و تنها خواسته من نیکی و یاری رساندن به همدیگر است.پس رنج سفر بر خود هموار نکن و فقط بیاری محتاج بشتاب
    1
    13
    دوشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    samisan - توکیو، ژاپن
    فقط اعراب یک عده را اسکل کردن همین و بس و چه اسکلی
    0
    2
    ‌سه شنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۴:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    mehdi sadigh - دوسلدروف، آلمان
    .....که دنبال بهشت میگردند در صحرای برهوت
    0
    2
    ‌سه شنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.