رحمان عموزاد خلیلی و استیو راس پاولین رادیو فردا :«آمریکایی دست نداد، کشتیگیر ایرانی ضربه فنیاش کرد.» این تیتر همراه با فیلمی کوتاه علاوه بر انعکاس چشمگیر در شبکههای اجتماعی، رسانههای حکومتی ایران را درنوردید.
رحمان عموزاد خلیلی در مرحله نیمه نهایی وزن ۴۸ کیلوگرم کشتی آزاد نوجوانان جهان با برتری ۱۲–۰ استیو پاولین از آمریکا را شکست داد. او در پایان مسابقات با شایستگی فنی، مدال طلا را به گردن آویخت.
روزنامه کیهان با تیتر «پاسخی به سرعت موشک، اینبار بر روی تشک»، حریف نماینده ایران را «کشتیگیر بیاخلاق آمریکایی» نامید.
سایت تسنیم تیتر زد «نوجوان ۴۸ کیلویی به آمریکاییها درس ادب داد». تسنیم از رحمان عموزاد پرسیده: معلمهایت پس از انتشار این فیلم از تو حمایت نکردند؟ رحمان در پاسخ گفته: گفتند بیا امتحان بده و خیالت راحت باشد.
خبرگزاری فارس در گزارش خود از تیتر «استقبال از دارنده طلای مسابقات کشتی که بر قلب آمریکا موشک زد» استفاده کردهاست.
رحمان عموزاد به برنامه زنده صداوسیما دعوت شد تا درباره رقیب آمریکاییاش بگوید: «من اهمیتی ندادم اما او به تمام مردم ایران بیاحترامی کرد.»
تیترهای نظامی و سیاسی متعددی درباره رقابت دو نوجوان منتشر شده. آنها نوجوان آمریکایی را «نماینده دشمن» میدانند اما ادعای رسانههای حکومتی ایران بهطور کلی عاری از واقعیت است.
طبق مقررات، قبل و بعد از مسابقه، کشتیگیران باید با یکدیگر و همچنین با داور دست بدهند.
فیلم این مسابقه در صفحه یوتیوب اتحادیه جهانی کشتی منتشر شده است. هر دو کشتیگیر با یکدیگر دست دادهاند.
کدهای انضباطی جدید اتحادیه جهانی کشتی که تقریباً همزمان با کدهای فیفا منتشر شده، تأکید میکند ورزشکاران حق ندارند نشانههایی را بهکار ببرند که از نظر سیاسی و مذهبی، تحریکآمیز باشد.
لحظهای که صداوسیما به آن استناد میکند، نه آغاز مبارزه در وقت اول و دوم است، نه پایانش. بلکه در جریان مسابقه رقم خورده.
هنگامی که مداوای پزشکی روی عموزاد به پایان رسید، میخواست مجدداً دست بدهد. این عادت رایج کشتیگیران ایرانی، جزو قوانین کشتی نیست.
دست دادن مکرر در جریان مبارزه فقط زمانی رخ میدهد که درگیری، پرخاش، برخورد عمدی یا غیرعمدی بارزی رخ داده باشد. اگر در آن لحظه حریف آمریکایی از فن «دستتو» استفاده میکرد و به امتیاز میرسید در حسابش درج میشد.
هیچ انگیزه غیر ورزشی در مبارزه عموزاد با پاولین وجود نداشت. همانطور که از دست رفتن جام قهرمانی ایران در این رقابتها به خاطر بی انضباطی قلیزادگان و کلام تند سرمربی تیم ایران در کنار تشک نیز عاری از انگیزههای سیاسی بود.
کشتیگیران ایرانی و آمریکایی در ردههای سنی مختلف، در سالن تمرین دوست میشوند. دوبنده یا گرمکنشان را عوض میکنند و به عضویت صفحات اینستاگرام یکدیگر در میآیند.
در حالی که مبارزه رحمان عموزاد با حریف آمریکایی تمام شده بود، عموزاد بیاطلاع از قطع مسابقه مجدداً حمله کرد که داور چند بار در سوت خود دمید. حتی قاضی هم از پشت میزش بلند شد و دوید تا مبادا کشتیگیر آمریکایی از روی رینگ به پایین پرتاب شود.
آنها دو کشتیگیر نوجوانند، همین. نمایندگی موشکها، پهپادها و نفتکشها را به عهده ندارند.
سوء استفاده سیاسی رسانههای حکومتی و سوق دادن رحمان عموزاد به بیان اظهارات غیر ورزشی علاوه بر نقض آشکار مقررات، جهتدهی سیاسی به ذهن نوجوانی است که میتواند در آینده قهرمان المپیک شود.
+34
رأی دهید
-6
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۵۵
حسین سلطانزاده - برلین، آلمان
خزبلات مردم خر کن
2
17
جمعه ۱۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.