دویچه وله :افزایش گازهای گلخانهای در جو زمین تعادل طبیعی این کره را بر هم زده و دمای آن را بالا برده است. حال رسانهها مینویسند که تنها ۱۸ ماه دیگر برای نجات کره زمین فرصت هست. این هشدار چقدر جدی است؟
این خبر بد از کاخ باکینگهام در لندن به بیرون درز کرده است. شاهزاده چارلز، ولیعهد بریتانیا، گفته است: «من تقریبأ مطمئن هستم که در ۱۸ ماه آینده مشخص میشود که آیا ما میتوانیم گرمایش کره زمین را در سطحی که بتوانیم روی آن زندگی کنیم، حفظ کنیم یا خیر.»
شبکه خبری بیبیسی گفتههای شاهزاده چارلز را با عنوان "تنها ۱۸ ماه برای نجات زمین فرصت داریم" منتشر کرده و با یک پژوهشگر آلمانی هم گفتگو کرده است.
این پژوهشگر آلمانی پروفسور هانس یوآخیم هلنهوبر، از پژوهشکده پیامدهای تغییرات آبوهوایی پوتسدام، گفته است: «از سال آینده دیگر نمیتوانیم آسیبهای کره زمین را ترمیم کنیم و اگر به مسیر کنونی ادامه دهیم تا سال ۲۰۲۰ ضربهای کاری به آن میزنیم که منجر به مرگ آن خواهد شد.»
به نظر میرسد ولیعهد بریتانیا و پروفسور هلنهوبر دلایلی موجه دارند. آنها میگویند جامعه جهانی باید هرچه سریعتر گامهای بلندی برای جلوگیری از تولید گازهای گلخانهای بردارد.
هانس-اتو پورتنر، اقلیمشناس آلمانی و یکی از مدیران کارگروه بینالمللی تغییرات آبوهوایی در سازمان ملل، به دویچهوله میگوید: «در مقایسه با دوران پیش از انقلاب صنعتی، هرچه زمین گرمتر میشود وضعیت خطرناکتر میشود. هر چه بیشتر هم صبر کنیم، کنترل این شرایط سختتر میشود.»
از زمان انقلاب صنعتی در بریتانیا و سال ۱۷۸۴ که ماشین بخار اختراع و تکمیل شد، تولید گازهای گلخانهای که در جو زمین انباشته میشوند، هر سال بیشتر شده است.
تولید غیرطبیعی دیاکسید کربن از آغاز انقلاب صنعتی تا سال ۱۸۷۰ میلادی کره زمین را دو درجه گرمتر کرد. این گرمایش تعادل طبیعی کره زمین را بر هم زد و در یک سال بعد به وضوح خود را نشان داد.
در سالهای دهه ۱۹۹۰ میلادی اتحادیه اروپا برای نخستینبار به این فکر افتاد که با کنترل تولید گازی دیاکسید کربن، این افزایش دما را محدود کند. موج گرمای هوا در سالهای اخیر در اروپا بیسابقه است ولفگانگ اوبرگاسل، پژوهشگر سیاستهای آبوهوایی، به دویچهوله میگوید: «بعد از آن ده سال طول کشید تا اروپا موفق شد سایر کشورهای جهان را متوجه اهمیت این موضوع کند.»
جامعه جهانی سال ۲۰۰۹ میلادی در کنفرانس اقلیمی کپنهاک توافق کرد که مانع از افزایش دمای کره زمین بیش از دو درجه دیگر شود. از آن زمان به بعد تقریبأ برای همه روشن بود که گرمتر شدن زمین، آنهم دو درجه بیشتر، پیامدهای سنگینی برای جانداران این کره خواهد داشت.
دورههای طولانی خشکسالی، بارشهای سیلآسا، آتشسوزی جنگلها، آب شدن یخهای قطبی و افزایش سطح آب دریای آزاد و موج گرما در همه نقاط جهان محسوس است.
توقف شرایط کنونی نیازمند عزم جزم سیاستمداران تمامی کشورهای جهان، به ویژه کشورهای بزرگ مانند آمریکا، چین و هند است. ولفگانگ اوبرگاسل، پژوهشگر تغییرات اقلیمی، میگوید : «جامعه جهانی توافق کرده است که در فاصله سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ میلادی امکان تلاش بیشتر کشورهای جهان برای متوقف کردن گرمایش جهان را بررسی کند.» او معتقد است اگر تا سال ۲۰۲۰ میلادی اتفاقی نیافتد نمیتوان باور کرد که سیاستمداران واقعأ متوجه اهمیت این موضوع شدهاند و حاضرند کاری بکند.
+55
رأی دهید
-19
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۵
انرژی و بینهایت - فوکوکا، ژاپن
پیشبینی من : پدیده گرم شدن زمین هرچه بیشتر و بیشتر میشه سالانه و هر کشور و قاره را که آب برد یا از گرمی و خشک سالی مردمش فراری شدند میشوند. دولت ها تا آخرش هم هیچ کاری نمیکنند و فقط دنبال منافع مادی اند. هیچ کشوری در پدیده گرم شدن زمین خود را مقصر نمیداند و هیچ کارخانه ای را در کشور تعطیل نمیکنند. این پدیده آنقدر جدی میشود بعد از چند دهه که مهاجرت های بزرگ انسانی را رقم خواهد زد و دولت ها برای جلوگیری از ورود مهاجرین به کشورشان قوانین سخت بیشتری وضع خواهند کرد. جنگهای منطقوی برای جا و غذا بین انسان ها شروع شده و مواد غذایی گرانتر میشود. دولت ها هنوز هم دنبال منافع خود میباشند. دولتها یکدیگر را مقصر در پدیده گرم شدن زمین میدانند. هر کشوریکه زور و پول دارد بیشتر باعث ذخیره کردن انرژی و مواد غذایی میشود و مواد غذایی را در بازار های بین المللی بیشتر از پیش گرانتر میکند. بعداز چند دهه دیگرجنگ ها تشدید میشود و دامن گیر دولت ها هم میشود و همین طور جنگ و جنگ تا آخر، یکبار به تاریخ بشریت بنگرید، مگر از زمان پیدایش انسان تا امروز روی زمین جنگ نبوده؟ دعاکنید پیشبینی ام درست نباشد.
8
30
شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
به نگاه من هیچگونه اتفاقی نخواهد افتاد و در تاریخ بیلیون ساله ی زمین از این اتفاقات و گرمایش بسیار رخ داده و این هم یکی مثل بقیه هست
29
31
شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۳
Zir o Roo - اوترخت، هلند
درز خبر از کاخ حرفی مسخره است. آخه مگه هرکسی شاهزاده بود یعنی تخصص اقلیم شناسی و زمینشناسی هم داره؟در گرمایش زمین و رفتارهای عجیب غریب برخی حیوانها مثل کلاغ و زنبورها شکی نیست ولی این آقا تخصصش این نیست. اولین منبع آلودگی پلاستیکه. دومی هم مواد شیمیایی نفتیه. اگه جایگزینی برای پلاستیک پیدا نشه باید فاتحه زمین رو خوند
6
35
شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۵
kata1379 - مشهد، ایران
سلام . در این موارد باور عمیق و یا فاطمه . نظری ندارند ؟ بعیده که این متخصصان همه فن حریف نظری نداشته باشند اینها از ته مانده کاسه لیسی دانشمندان بهره نبردند
3
11
یکشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۱:۵۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۹
ali1g - اوسلو، نروژ
[::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. بله، تو هر کدام از اون بقیه ها کلی نژاد و گونه از بین رفت، شما نگران نیستی ولی خیلی ها برا بودن تمام تلاششان را می کنند.
9
11
یکشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۳:۵۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
[::ali1g - اوسلو، نروژ::]. فرض کن جمعیت بشر نصف و یا دو برابر شود آیا اتفاق بزرگی هست و جائی از کائنات تکان می خورد؟.
4
16
یکشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.