درمان پوکی استخوان با پوست تخم‌مرغ

*منبع: UMass Lowell
*ترجمه و تنظیم از کیهان لندن
انسان تا امروز از پوست تخم‌مرغ در زمینه‌های مختلف استفاده کرده است. دانشمندان تا کنون کشف کرده‌اند که پوست تخم‌مرغ می‌تواند قهوه را شیرین کند، به عنوان پاک‌کننده‌ی ساینده‌ی طبیعی و غیرسمی‌ مورد استفاده قرار گیرد و در تولید کود طبیعی نیز به کار برود. اما در آخرین تحقیقات این نتیجه نیز به دست آمده که پوست تخم‌مرغ به عنوان یک مکمل طبیعی کلسیم قادر است استخوان را تقویت کرده و باعث رشد آن شود و در سنین بالا روند پوکی استخوان را آهسته کند.
معجزه‌های تخم‌مرغ و پوست‌اش…
گروهی از مهندسان شیمی‌ در ایالات متحده آمریکا تحت سرپرستی پروفسور گولدن کیمچی یونال از سال ۲۰۱۵ روی بهره‌برداری از پوست تخم‌مرغ برای کاهش و درمان درد و تقویت استخوان به ویژه در مورد سالمندان کار می‌کنند.
 
آنچه این محققان را به پژوهش علمی عمیق روی پوست تخم‌مرغ واداشته این است که پوست تخم‌مرغ دارای بلورهای کربنات کلسیم است و این ماده همواره به عنوان دارویی برای مقابله با درد و پوکی استخوان مورد استفاده قرار می‌گرفته است.
 
این محققان از ذرات میکروسکوپی پوست تخم‌مرغ  برای تقویت هیدروژل‌های ژلاتینی استفاده می‌کنند که در رشد یاخته‌های استخوان‌ساز موسوم به «استئوبلاست» به کار می‌رود.
 
یونال می‌گوید: «این روش می‌تواند برای درمان و ترمیم استخوان بیمارانی که دچار آسیب‌های ناشی از پیری، سرطان و سایر بیماری‌ها شده یا در حوادث و درگیری‌ها صدمه دیده‌اند، استفاده شود. در این روند همچنین می‌توان از ویتامین د۳ برای رشد  و پیوند استخوان و بازسازی غضروف، دندان‌ها و تاندون‌ها استفاده کرد.»
 
ثبت یک کشف علمی
 
به گفته پروفسور یونال این نخستین بار است که از ذرات پوست تخم‌مرغ در یک ماتریس هیدروژل برای ترمیم استخوان استفاده می‌شود. او توضیح می‌دهد: «ما برای ثبت کشف خود تشکیل پرونده داده‌ایم و از نتایج تحقیقات خود بسیار هیجانزده هستیم. بی‌تردید کشف ما دارای کاربرد بسیار گسترده علمی و درمانی خواهد بود.»
 
یافته‌های محققان تحت مدیریت پروفسور کیمچی یونال در مجله Biomaterials Science نیز منتشر شده است. این مجله علمی معتبر از سوی انجمن سلطنتی شیمی‌ بریتانیا منتشر می‌شود.
 
پاسخ به یک نیاز جهانی
 
بر اساس اظهارات پروفسور یونال هر سال بیش از ۲ میلیون جراحی استخوان در سراسر جهان انجام می‌شود. او می‌گوید: «ترمیم استخوان برای بازگرداندن توانایی فیزیکی و اعتماد به نفس روانی بیمار بسیار مهم است.»
 
محققان از یک ماده دفع آفات نباتی برای پودر کردن کامل پوست تخم‌مرغ استفاده می‌کنند. با این حال، پروفسور یونال تاکید می‌ورزد که برای استفاده از مواد و روش‌های تولید پودر از پوست تخم‌مرغ محدودیت‌هایی وجود دارد زیرا خطر ابتلای بیمار به عفونت، پاسخ منفی سیستم ایمنی بدن و دسترسی محدود به اهداکنندگان مغز استخوان وجود دارد. بنابراین تا پیش از سنتز نهایی ماده جدید، باید تحقیقات بیشتری در زمینه مقابله با عوارض جانبی احتمالی انجام شود
 
استفاده بهینه از پوست تخم‌مرغ برای کمک به محیط زیست
 
به گفته پروفسور یونال در حال حاضر سالانه میلیون‌ها تُن پوست تخم‌مرغ به عنوان زباله خانگی دور ریخته می‌شود که با استفاده از آنها در پزشکی، می‌توان به اقتصاد و محیط زیست نیز کمک کرد. تا کنون تنها کسانی که با نحوه تهیه کمپوست در باغ خود آشنایی دارند، از پوست تخم‌مرغ برای تقویت آن استفاده کرده‌اند.
 
آزمایش‌های تیم تحقیقاتی این دانشمندان آمریکایی نشان می‌دهد که آمیزش مواد تقویت شده با ذرات پوست تخم‌مرغ در عین حال می‌تواند توسط هیدروژل‌ها باعث افزایش سرعت کانی‌سازی سلول‌های استخوانی شود. پروفسور یونال می‌گوید: «از آنجا که مواد بیولوژیک با سلول‌های بیمار در هم آمیخته و سپس کشت و قبل از انتقال به بیمار بالغ می‌شود، انتظار نمی‌رود که این روش در ارتباط با سیستم ایمنی بیمار به مشکلی برخورد کند.»
 
چشم‌اندازی نو برای دندانپزشکی مدرن
 
پروفسور یونال معتقد است که ترکیب ویتامین د۳ که با ذرات پوست تخم‌مرغ تقویت شده، می‌تواند بطور بالقوه در ایمپلنت‌های دندان و همچنین در جراحی‌های بازسازی جمجمه، فک و صورت نیز مورد استفاده قرار گیرد. به گفته‌ی این دانشمند «ذرات پوست تخم‌مرغ علاوه بر بازسازی بافت می‌توانند به عنوان وسیله‌ای برای تقویت مولکول‌های کوچک عوامل رشد مانند پروتئین، ژن‌ها و داروهای درمانی مورد استفاده قرار گیرند.»
+16
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۷۰
    senator x - تهران، ایران
    با توجه به اینکه هر از چندی اکتشافاتی برای رفع بیماری جسمی انسان گزارش میشود,ولی اثراتی از آن در درمانها گزارش نمیشود و هر خبر اکتشاف داروئی در حد خبر میماند
    0
    5
    ‌سه شنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۱:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.